Τετάρτη, 30 Ιουνίου 2010

Περιορισμό στη μετανάστευση θέλει η Αυστραλή πρωθυπουργός


Δεν πέρασε ούτε μια βδομάδα από την ημέρα που η Τζούλια Γκίλαρντ, ανατρέποντας τον Κέβιν Ραντ, αναδείχθηκε πρωθυπουργός της Αυστραλίας και ξεκαθάρισε ότι δεν πιστεύει στη «μεγάλη Αυστραλία».
Η δήλωση αυτή σημαίνει ότι η σημερινή Εργατική κυβέρνηση, υπό την πρωθυπουργία της Γκίλαρντ, θα αλλάξει τη μεταναστευτική πολιτική της Αυστραλίας η οποία αν συνεχίσει με τους σημερινούς ρυθμούς ο πληθυσμός της χώρας θα φτάσει τα 35.9 εκατομμύρια κατοίκους από 22 εκατομμύρια που είναι σήμερα.

Σηματοδοτώντας την εγκατάλειψη της μεταναστευτικής πολιτικής που ακολουθούσε ο προκάτοχος της, η νέα πρωθυπουργός δήλωσε ξεκάθαρα ότι η χώρα δεν πρέπει να ακολουθήσει το δρόμο της μεγάλης πληθυσμιακής αύξησης.


«Δεν υποστηρίζω την ιδέα της μεγάλης Αυστραλίας των 36 και 40 εκατομμυρίων κατοίκων, και πιστεύω ότι θα πρέπει να πάρουμε μια ανάσα και να επιλέξουμε τις κατάλληλες πολιτικές που θα βοηθήσουν σε μια ομαλή ανάπτυξη της χώρας», τόνισε η Γκίλαρντ, προσθέτοντας ότι υποστηρίζει ότι «η αύξηση του πληθυσμού δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τις δυνατότητες του περιβάλλοντος, του νερού, της καλλιεργήσιμης γης, των δρόμων και γενικά των υποδομών της χώρας».


Η πιο πάνω αλλαγή πλεύσης στην μεταναστευτική πολιτική κρίθηκε απαραίτητη λόγω των αντιδράσεων που είχε δημιουργήσει η πολιτική Ραντ για την «μεγάλη Αυστραλία» σε ένα μεγάλο μέρος των ψηφοφόρων που βλέπουν με μισό μάτι την αύξηση της μετανάστευσης.


Σύμφωνα με μία μελέτη του Θησαυροφυλακίου, ο πληθυσμός της Αυστραλίας θα αυξηθεί από 22 εκατομμύρια που είναι σήμερα στα 35,9 εκατομμύρια το 2050 αν διατηρηθεί η σημερινή μεταναστευτική πολιτική.


Η ίδια μελέτη προβλέπει ότι ο πληθυσμός της Μελβούρνης θα φτάσει το ίδιο χρονικό διάστημα τα 7 εκατομμύρια κατοίκους και το Σίδνεϊ 7,5 εκατομμύρια.


Πέρυσι ο αριθμός των μεταναστών που δέχθηκε η χώρα ανήλθε στις 300.000 άτομα, αριθμός που είναι διπλάσιος από τις γεννήσεις.

Πηγή ΝΕ.Ο.Σ.

Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2010

Όλες οι φιλοσκοπιανές εκδηλώσεις στην Πατρίδα μας

Εκδηλώσεις στην “Αιγαιατική” Μακεδονία ετοιμάζουν οι Σκοπιανοί για το καλοκαίρι!

Με τις κάμερες στο χέρι οι κύριοι του Maknews και του Ουράνιου Τόξου, έτοιμοι να αποθανατίσουν τη “Μακεδονική” μειονότητα εν ώρα πανηγυριού κάτω από τη μύτη μας, εφόσον οι Έλληνες ασχολούνται μόνο με την οικονομικη κρίση και πόσο έπληξε την τσέπη τους…
Θα αφήσουμε να περάσει η σκοπιανή προπαγάνδα; Θα αφήσουμε να γίνει η χώρα μας πεδίο αντιπαράθεσης του κάθε ανόητου που ψευδολογεί περί αλύτρωτης πατρίδας και μειονότητας, ή επιτέλους θα αντιδράσουμε μέσα σε ειρηνικά πλαίσια ώστε να ακυρώσουμε τα εργαλεία προπαγάνδας των σκοπιανών φανατικών;
Με δεδομένο πως δεν πρόκειται για μία πολιτιστική πράξη, ή οποια θα ήταν δικαιολογημένη, αλλά μία πράξη αλαζονείας και βαρβαρότητας. Μία πράξη που δείχνει την πλήρη απουσία στοιχειώδους σεβασμού όπως οφείλει ο κάθε γείτονας όταν ζητά την φιλοξενία.
Θα μείνουμε αδιάφοροι στις παράλογες απαιτήσεις ή θα ενημερώσουμε τους τοπικούς άρχοντες και όλους τους Έλληνες να κάνουν το χρέος τους προς την αλήθεια;

Η λίστα με τις περιοχές των εκδηλώσεων:
Embore (Kajlarsko) : Saturday July 10
Έμπορε-Εμπόριο (Ν. Κοζάνης) : Σάββατο 10 Ιουλίου
Tiolishta (Kostur) : July 13
Τιόλιστα-Τοιχιό (Ν. Καστοριάς) : 13 Ιουλίου
Crvorinovo (Negushko) : July 14 to 15
Τσαρβορίνοβο-Μαρίνα (Ν. Ημαθίας) : 14-15 Ιουλίου
Bituse (Lerin) : July 14 to 15
Μπίτουσε-Παρόρι (Ν. Φλώρινας) : 14-15 Ιουλίου
Ofcharani (Lerin) : July 19 to 20
Οφτσάρανι-Μελίτη (Ν. Φλώρινας) : 19 και 20 Ιουλίου
Sheshtevo (Kostur): July 19 to 20
Σεστέβο-Σιδηροχώρι (Ν. Καστοριάς) : 19 και 20 Ιουλίου
Aposkep (Kostur) : July 19 to 20
Άποσκεπ-Απόσκεπος (Ν. Καστοριάς) : 19-20 Ιουλίου
Gorna Kotori (Lerin) : July 25 to 26
Γκόρνο Κότορι-Άνω Υδρούσα (Ν. Φλώρινας) : 25-26 Ιουλίου
Patel (Lerin) : July 26 to 27
Πάτελε-Άγιος Παντελεήμωνας (Ν. Φλώρινας) : 26-27 Ιουλίου
Setoma (Kostur) : July 26 to 27
Σέτομα-Κεφαλάρι (Ν. Καστοριάς) : 26-27 Ιουλίου
Spanakopita (Lerin) : 1 to 2 August
Μπάνιτσα-Βεύη (Ν. Φλώρινας) : 1-2 Αυγούστου
Krpeshina (Lerin) : August 5 to 6
Καρπέσινα-Ατραπός (Ν. Φλώρινας) : 5 και 6 Αυγούστου
Pochep (Maglensko) : August 6 (for Mirko Ginova)
Πότσσεπ-Μαργαρίτα-Ν.Πέλλας) : 6 Αυγούστου (για τη Μίρκα Γκίνοβα)
Dolno Kotori (Lerin): 14 to 15 August
Ντόλνο Κότορι-Υδρούσα (Ν. Φλώρινας) : 14-15 Αυγούστου
Brandy (Kajlarsko) : 15 August
Ράκιτα-Ολυμπιάδα (Ν. Κοζάνης) : Περίοδος Δεκαπενταύγουστου
Neret (Lerin) : 15 August
Νέρετ-Πολυπόταμος (Ν. Φλώρινας) : Περίοδος Δεκαπενταύγουστου
C’cgas (Giannitsa): 15 to 16 August
Τσ’τσγκας-Σταυροδρόμι (Ν. Πέλλας) : 15-16 Αυγούστου
Kroncelevo (Voden) : August 23-24-25
Κροντσέλεβο-Κερασιά (Ν. Πέλλας) : 23,24,25 Αυγούστου
Fire (Maglensko): Last weekend of August
Πόζαρ-Λουτράκι (Ν. Πέλλας) : Τελευταίο Σαβ / κύριακο Αυγούστου
Mokren (Lerin) : August 15
Βαρυκό (Φλώρινας) : 15 Αυγούστου
Θα ειμαστε παρόντες σε κάθε πανηγύρι για να δειξουμε με κάθε τρόπο ειρηνικό πως εδώ δεν είναι παιδική χαρά, εδω είναι η πατρίδα μας η Ελλάδα!
Παρακαλούμε αναδημοσιεύστε και προωθήστε.

Macedonia Hellenic Land
Independent Greek Network”.

Καλή νέα αρχή φιλε...

ΚΑΛΗ ΝΕΑ ΑΡΧΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΜΟΥ BLOGGER EGERSIS ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΥ ΦΟΒΕΡΟΥ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟΥ EGERSIS ΜΕ ΤΙΤΛΟ EGERSIS 2, ΠΑΝΤΑ ΕΠΙΤΥΧΊΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ!!!!!
ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΝΟΙ ΚΙΑ ΚΑΘΑΡΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΤΟ EGERSIS 2 ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΟ EGERSIS ΝΑ ΜΟΙΑΖΕΙ ΑΠΛΑ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΑΔΕΡΦΟΣ!!!!!

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΩ ΤΟ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΘΡΟ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΣΑΝ ΜΙΑ ΕΥΧΗ ΓΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ

Ο Ο.Σ.Ε , Ο Ο.Τ.Ε., Η Δ.Ε.Η., Η ΕΥΔΑΠ, ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ, ΤΑ ΛΙΜΑΝΙΑ, ΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ, ΟΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΔΡΟΜΟΙ,ΟΙ ΠΛΟΥΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΕΣ ΠΗΓΕΣ ΟΛΑ ΞΕΠΟΥΛΙΟΥΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ.
ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΦΟΥ ΕΦΑΓΑΝ,ΕΦΑΓΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΣΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΟΡΘΙΟ ΛΕΝΕ: ΑΦΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΣ ΤΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ. ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΟΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΑΦΟΥ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ...
ΚΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΤΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ;
H ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ;
''ΑΦΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ ΤΑΞΗ, ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΙ ΞΕΝΟΙ - ΟΙ ''ΦΙΛΟΙ'' ΚΑΙ ''ΣΥΜΜΑΧΟΙ''- ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ'', ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΒΟΛΕΜΕΝΑ ΜΥΑΛΑ.


ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙΣ ΕΣΧΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Ακολουθεί ένας αποκαλυπτικός διάλογος που έγινε στη Βουλή με πρωταγωνιστή την ευχάριστη έκπληξη των τελευταίων μηνών από πλευράς πολιτικάντηδων.Το βουλευτή Πάνο Καμμένο.

…πως βάσει του “μνημονίου” που υπέγραψαν οι άθλιοι,θα εξαναγκαστεί ο ΟΣΕ να εκποιήσει γραμμές, τώρα που όλως τυχαίως λόγω της Cosco οι γραμμές θα “πάρουν φωτιά” από τα εμπορευματοκιβώτια. Κάποιοι θα κερδίσουν δισεκατομύρια στην πλάτη του Ελληνικού λαού, όπως κέρδισαν από την εκποίηση του ΟΤΕ. Όπως ακριβώς θησαυρίζει η Goldman Sachs από την παραχώρηση εκμετάλλευσης τομέων στα αεροδρόμια με την υπογραφή Σημίτη και εταιρείες – βιτρίνες.
“Μήπως, λοιπόν, ενοχλεί τους νταβατζήδες της λέσχης Μπίλντεμπεργκ, να υπάρχει σιδηροδρομική υποδομή στην Ελλάδα, γιατί με το άνοιγμα που κάνουμε στην Κίνα η Ελλάδα θα μπορεί να γίνει πύλη εισόδου και να πάνε όλα τα προϊόντα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ασία;”

Αυτή την τοποθέτηση του Πάνου Καμμένου θα την τοποθετήσουμε σε κάδρο. Ελπίζουμε πραγματικά ότι αυτή η μεθόδευση ΔΕΝ θα περάσει μετά από αυτή την αποκάλυψη:

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, τελειώνω κάνοντας μια ερώτηση και στους δύο.
Στο περίφημο μνημόνιο, που κατά την προσωπική μου άποψη είναι παράνομο, το οποίο υπεγράφη με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί δεν φέρει την πλειοψηφία των εκατό ογδόντα Βουλευτών, από τη στιγμή που παραχωρεί συνταγματικές αρμοδιότητες και εθνική κυριαρχία -θεωρώ παράνομο δηλαδή το συγκεκριμένο μνημόνιο- γίνεται αναφορά στους ελληνικούς σιδηροδρόμους και μάλιστα υποδεικνύεται ότι θα πρέπει να κλείσουν οι γραμμές οι οποίες είναι ασύμφορες για τον ΟΣΕ.
Ερωτώ πρώτα τον κ. Γιαννακό και εν συνεχεία τον κ. Καραπάνο. Ποια γραμμή του ΟΣΕ θα μείνει σήμερα στην Ελλάδα, εάν εφαρμοστεί το μνημόνιο, αυτό το κατάπτυστο κείμενο, το οποίο προσπαθούν να μας επιβάλουν τα μεγάλα αφεντικά;
Απαντήστε μου εσείς, κύριε Γιαννακέ.

ΜΑΡΤΥΣ (Κωνσταντίνος Γιαννακός): Δεν ξέρω τα σημερινά οικονομικά στοιχεία του ΟΣΕ. Εκείνο που μπορώ να σας απαντήσω εντελώς θεωρητικά, είναι ότι η γραμμή Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-σύνορα μπορεί να γίνει και μη ελλειμματική, όπως επίσης …

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι, δεν λέει ποια μπορεί να γίνει μη ελλειμματική. Λέει ποια είναι τώρα ελλειμματική. Υπάρχει κάποια γραμμή που να είναι κερδοφόρα;

ΜΑΡΤΥΣ (Κωνσταντίνος Γιαννακός): Δεν ξέρω τα οικονομικά στοιχεία.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μέχρι όταν ήσασταν εσείς.

ΜΑΡΤΥΣ (Κωνσταντίνος Γιαννακός): Μέχρι όταν ήμουν εγώ, έτσι όπως είναι η ιστορία, είχαμε ελλειμματικές όλες τις γραμμές. Θα μπορούσαν να γίνουν μη ελλειμματικές αυτές που προσπαθώ να σας πω, Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-σύνορα, εμπορευματικές μεταφορές και κάποιες παράπλευρες δραστηριότητες, εάν μπορέσουμε να αναπτύξουμε εναλλακτικές τηλεπικοινωνιακές ή την ανάπτυξη real estate, δηλαδή σε …

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το μνημόνιο δεν μας αφήνει τέτοια περιθώρια. Αυτή τη στιγμή η μόνη η οποία φέρεται να μπορεί να είναι ισοσκελισμένη, είναι η Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Η Πάτρα και εν συνεχεία είναι όλες, από ό,τι φαίνεται, ζημιογόνες. Άρα, αυτό σημαίνει ότι βάσει του μνημονίου καταργούμε τους σιδηροδρόμους της Ελλάδος.
Κύριε Καραπάνο, απαντήστε μου.

ΜΑΡΤΥΣ (Δημήτριος Καραπάνος): Αυτό το μνημόνιο μου θυμίζει «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι». Είναι όπως τα λέτε. Καμμία γραμμή δεν μένει, αλλά έχει όμως και μια αντίφαση. Υποτίθεται ότι αυτό το μνημόνιο είναι προσυπογραμμένο από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Η Ευρωπαϊκή Ένωση από τον Έβρο μέχρι την Πελοπόννησο με διάφορα χρηματοδοτικά σχήματα, είτε λεγόταν INTERACT παλαιότερα, είτε λέγεται Ταμείο Υποδομών, Κοινοτικά Πλαίσια Στήριξης κ.λπ., έχει επενδύσει χρήματα και πολλά έργα ακόμη δεν έχουν τελειώσει για τους γνωστούς λόγους που αναφέρονται στην κακοδαιμονία του ΟΣΕ.
Πώς θα γίνει να κλείσουν; Είναι βέβαιο ότι πρέπει να κλείσουν στη λογική αυτή, τη δαμόκλειο σπάθη που βάζει και δεν θα έχει πρόβλημα. Εγώ απορώ με τους κοινοτικούς παράγοντες που τους ξέφυγε αυτή η παράμετρος, διότι εδώ μην ξεχνάτε ότι έχουν δοθεί δισεκατομμύρια κοινοτικά χρήματα.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Μήπως, λοιπόν, τους ενοχλεί να υπάρχει σιδηροδρομική υποδομή στην Ελλάδα, γιατί με το άνοιγμα που κάνουμε στην Κίνα η Ελλάδα θα μπορεί να γίνει πύλη εισόδου και να πάνε όλα τα προϊόντα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, τα Βαλκάνια και την Κεντρική Ασία; Γιατί οι «νταβατζήδες» της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ είναι ισχυρότεροι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως ξέρετε.

ΜΑΡΤΥΣ (Δημήτριος Καραπάνος): Εγώ, όμως, σας λέω εδώ μετά λόγω γνώσεως για τους όρους που λένε να δώσουν τον Προαστιακό, που είναι ένα από τα φιλέτα, γιατί ο ΟΣΕ έχει πέντε φιλέτα αυτή τη στιγμή. Το ένα απ’ αυτά τα φιλέτα που φαίνεται το πιο επιβαρυμένο επιφανειακά αυτή τη στιγμή, εγώ με πενήντα μηχανοδηγούς, αλλά να μου δώσουν και αυτούς τους μεγάλους χώρους που λένε ότι θα δώσουν, θα μπορούσα να λειτουργήσω τον ΟΣΕ. Το βάζω σε άλλη διάσταση.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτό που λέτε θεωρώ ότι είναι από έναν άνθρωπο έμπειρο, σημαντικό. Αλλά όταν πληρώνουμε απευθείας ανάθεση για να κλείσουμε την τρύπα που ανοίξαμε στον Προαστιακό στους Αγίους Αναργύρους, τότε νομίζω ότι τα πράγματα δεν γίνονται τόσο εύκολα, όπως τα λέτε.

ΜΑΡΤΥΣ (Δημήτριος Καραπάνος): Εγώ παλαιότερα το έλεγα και το λέω εδώ και δεκαπέντε χρόνια. Κάποια στιγμή στον πρώην Πρωθυπουργός κ. Μητσοτάκη είχα στείλει μία φράση, όταν ήμουν Διευθύνων Σύμβουλος, ότι είναι «εκτροφείο σκανδάλων».
Υπάρχουν ζητήματα τεράστια διαχείρισης, θεσμικής κατοχύρωσης, ποιος, πού είναι υπεύθυνος. Εδώ και δέκα, δεκαπέντε χρόνια έχει καταρρεύσει το σύστημα εσωτερικού ελέγχου. Όχι ότι δεν είναι αναστρέψιμη η κατάσταση. Σήμερα μπορούν να γίνουν κάποια πράγματα. Εάν δεν γίνουν, όμως, στη σωστή σειρά και με χειρουργικό τρόπο, μπορεί να είναι σωστά και να αποβούν πολύ πιο ολέθρια από άλλα που είναι εντελώς εσφαλμένα. Μας διώχνουν πολλούς από εμάς που έχουμε άποψη. Είναι πάρα πολλοί συνάδελφοι. Και είχα στείλει και μια επιστολή, όταν ανέλαβε ο νυν Υπουργός με την τριάδα -αναφέρομαι και στον κ. Σηφουνάκη και στον …

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ας μείνουμε στο θέμα, γιατί οι συνάδελφοι που απομένουν να ρωτήσουν, είναι κουρασμένοι.

ΜΑΡΤΥΣ (Κωνσταντίνος Γιαννακός): Πάντως, να σας πω κάτι από τη διεθνή εμπειρία.

ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΟΣ: Έλεος! Δεν θα λύσουμε το πρόβλημα του ΟΣΕ τώρα.

ΜΑΡΤΥΣ (Κωνσταντίνος Γιαννακός): Οι ιαπωνικοί σιδηρόδρομοι που έχουν τα bullet trains, με τριακόσια και κάτι χιλιόμετρα την ώρα, κάνουν τη διαδρομή Οζάκα-Τόκιο σε δύο ώρες, όσο είναι το Αθήνα-Θεσσαλονίκη, κέντρο πόλης με κέντρο πόλης και είναι κερδοφόροι. Αλλά ξέρετε πώς; Το 56% των εσόδων τους είναι από αξιοποίηση ακίνητης περιουσίας, δεν είναι από την πρωτογενή σιδηροδρομική δραστηριότητα.

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Και δεν αγόραζαν χαλίκια μαλακά που δεν έκαναν. Αυτή είναι η διαφορά.

Τρίτη, 22 Ιουνίου 2010

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΓΩΝΑ

ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ ΤΟΥ «Π»
Για το πώς έγινε καθηγήτρια πανεπιστημίου, ενώ στερείται βασικού τίτλου σπουδών, όπως βεβαίωσε το ΔΙΚΑΤΣΑ.Επιστολή του προέδρου του Αρείου Πάγου στην υπουργό Παιδείας και τι απάντησε

Με την κυρία Θάλεια Δραγώνα, την ειδική γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, ασχολείται η Δικαιοσύνη, έπειτα από ΑΜΕΣΗ παρέμβαση του προέδρου του Αρείου Πάγου κ. Γεώργιου Καλαμίδα, μετά τα αποκαλυπτικά δημοσιεύματα του «ΠΑΡΟΝ» για το ότι η κυρία Δραγώνα εξελέγη καθηγήτρια ενώ στερείτο βασικού τίτλου σπουδών, όπως έχει βεβαιώσει το ΔΙΚΑΤΣΑ.

Όπως μας ενημέρωσε με επιστολή του ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, στις 16 Φεβρουαρίου είχε στείλει, με αφορμή το δημοσίευμα του «Συναξαριστή» στο φύλλο του «Π» της 14ης Φεβρουαρίου, επιστολή στην υπουργό Παιδείας, από την οποία ζητούσε «να μας γνωρίσετε αν συννόμως ή όχι αναγνωρίστηκε το διδακτορικό δίπλωμα της κ. Θάλειας Δραγώνα κι αν συννόμως ή όχι αυτή εξελέγη ως καθηγήτρια πανεπιστημίου».

Την απάντηση της υπουργού Παιδείας ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Καλαμίδας διαβίβασε στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Τέντε, ο οποίος ήδη την έστειλε στην προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Εισαγγελέα κυρία Ράικου, με την παραγγελία να διερευνηθεί η νομιμότητα της εκλογής της κυρίας Δραγώνα ως καθηγήτριας πανεπιστημίου και η πραγματική διάσταση της υπόθεσης.

Φεύγει η Δραγώνα;
Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες, έπειτα από συζητήσεις με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (για τις οποίες πιθανότατα έχει ενημερωθεί και το Μαξίμου), η κυρία Δραγώνα, μετά και την παρέμβαση του προέδρου του Αρείου Πάγου (που ήρθε να προστεθεί στο βαρύτατο γι' αυτήν κλίμα που έχει δημιουργηθεί όχι μόνο στη Θράκη, αλλά και στην κοινή γνώμη όλης της χώρας), που πλέον κάνει δύσκολη την παραπέρα παραμονή, πρόκειται να αποχωρήσει οικειοθελώς...

Υπάρχουν δικαστές στην Αθήνα...
Η παρέμβαση του προέδρου του Αρείου Πάγου προκλήθηκε από το άρθρο του «Συναξαριστή», στο φύλλο της 14ης Φεβρουαρίου, με τίτλο «Ζητείται Νομιμότητα και Επιστημοσύνη», στο οποίο σημειωνόταν:

«Υπάρχουν Δικαστές στο Βερολίνο»… Δυόμισι αιώνες μετά, όταν μεσούσης της πεφωτισμένης Δεσποτείας του Φρειδερίκου Β’ του Μέγα (1712- 1786) της Πρωσίας, ο πρώσος χωρικός με την παροιμιώδη αυτή φράση του εξέφραζε τη βεβαιότητά του για τη Νομιμότητα στο κράτος του και παρέπεμπε στους «Φύλακες του Νόμου», παραμένει απορίας άξιο αν ο σημερινός Απλός Έλληνας Πολίτης έχει αυτήν τη βεβαιότητα και αυτήν τη δυνατότητα…

«Υπάρχουν άραγε Δικαστές στην Αθήνα;» Υπάρχουν «Φύλακες του Νόμου»; Υπάρχει Νομιμότητα στο λυκαυγές του 21ου αιώνα μ.Χ.;

Στην απορία του Απλού Έλληνα Πολίτη καλούνται ν' απαντήσουν οι φύσει και θέσει «Φύλακες της Νομιμότητας», ο Πρόεδρος και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου…

Η κορυφή της Ελληνικής Δικαιοσύνης ασφαλώς και είναι αδιανόητο να επικαλεσθεί άγνοια για την παραβίαση της Νομιμότητας στην περίπτωση της κ. Θάλειας Δραγώνα, ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας και καθηγήτριας ΑΕΙ.

Δημόσια έγγραφα τα οποία ήλθαν στο φως της δημοσιότητας (βεβαίωση ΔΙΚΑΤΣΑ) πιστοποιούν ότι «Η ενδιαφερόμενη (σ.σ.: η κ. Θάλεια Δραγώνα) στερείται βασικού τίτλου σπουδών».

Η απορία του Απλού Έλληνα Πολίτη εστιάζεται εν προκειμένω όχι βεβαίως στις επιστημονικές απόψεις της κ. Δραγώνα -η ελευθερία της επιστημονικής σκέψης και των επιστημονικών απόψεων αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της Δημοκρατίας- αλλά κυρίως στο ποιοι νόμοι και από ποίους παραβιάσθηκαν στη διαδικασία εκλογής της κ. Δραγώνα στο αξίωμα της καθηγήτριας Πανεπιστημίου, ενώ εστερείτο, κατά την ομολογία του ΔΙΚΑΤΣΑ, «βασικού τίτλου σπουδών»!»

«Και αυτά μεν ως προς τη Νομιμότητα, αλλά η Ανώτατη Παιδεία στη χώρα μας, κατά κοινή παραδοχή επαϊόντων και μη, παρουσιάζει και πρόβλημα, σε οξύτατο βαθμό, Ποιότητας…

Ο Απλός Έλληνας Πολίτης διερωτάται, ομού μετά της κ. Άννας Διαμαντοπούλου, αν τα εκάστοτε τιτιβίσματα περί μεταρρυθμίσεων (;) και αξιοκρατίας (;) έχουν εφαρμογή στα ΑΕΙ και το διδακτικό προσωπικό τους.

Ο Απλός Έλληνας Πολίτης είναι αναντίρρητο ότι σέβεται τους πανεπιστημιακούς δασκάλους. Διευκρινίζει όμως urbi et orbi ότι ο βαθμός του σεβασμού του απορρέει και μόνο από τον βαθμό Επιστημοσύνης του διδακτικού προσωπικού των ΑΕΙ.

Απαιτεί να πληροφορηθεί από την υπουργό Παιδείας αν και σε ποιον βαθμό λειτουργεί η αξιολόγηση των πανεπιστημιακών δασκάλων… Αν και σε ποιον βαθμό εφαρμόζεται η σχετική νομοθεσία… Αν και σε ποιον βαθμό η επιστημονική αρτιότητα των πανεπιστημιακών αντικαθίσταται από τη συμμετοχή των τελευταίων σε “λέσχες” δημοσιογραφικών συγκροτημάτων και ρηχής επιφυλλιδογραφίας!

Ο Απλός Έλληνας Πολίτης την εποχή του διαδικτύου έχει την ευχέρεια, πολλώ μάλλον η υπουργός Παιδείας, να παρακολουθεί την Επιστημοσύνη των συγκεκριμένων δασκάλων…»

«Η κ. Άννα Διαμαντοπούλου, με θητεία στην Εσπερία, ακόμη και αν επικαλεσθεί “δυσκολίες” στην ικανοποίηση της ευλόγου αυτής απορίας του Απλού Έλληνα Πολίτη, δεν είναι δυνατόν να διασκελίσει το αίτημα αυτό ως προς τους πολυπληθείς επιστημονικούς συμβούλους της…

Ο γόος του Απλού Έλληνα Πολίτη για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στα ΑΕΙ της Χώρας συμπυκνούται σε δύο και μόνο λέξεις: Νομιμότητα και Επιστημοσύνη».

Εξάλλου στις 6 Ιουνίου ο «Συναξαριστής» επανήλθε στο θέμα, σημειώνοντας ότι αυτές τις ώρες της βαθιάς οικονομικής κρίσης, που «η χώρα οδεύει προς την καταστροφή, η επιστημονική κοινότητα εμφανίζεται (;) να τελεί σε “χειμερία νάρκη” για τα τεκταινόμενα»:

«Η πνευματική ηγεσία σε περιόδους εθνικών κρίσεων, παντού και πάντοτε, έδιδε το “παρών” και διασάλπιζε το “δέον γενέσθαι”… Προς τι η σημερινή αιδήμων σιωπή;
Αλλά και οι θεματοφύλακες της νομιμότητας, η ηγεσία του Αρείου Πάγου, όταν κατά σκανδαλώδη εξοργιστικό τρόπο παραβιάζεται η νομιμότητα (περιπτώσεις της “καθηγήτριας” πανεπιστημίου κ. Θάλειας Δραγώνα, ειδικής γραμματέως του υπουργείου Παιδείας, για την οποία το ίδιο το ΔΙΚΑΤΣΑ πιστοποιεί ότι στερείται “βασικού τίτλου σπουδών”, αλλά και πλειάδας άλλων “καθηγητών” ΑΕΙ, που στερούνται διδακτορικού τίτλου σπουδών, στοιχείου sine qua non, αλλά αναδείχθηκαν παρανόμως στο αξίωμα του καθηγητή ΑΕΙ), τι πράττουν;

“Υπάρχουν Δικαστές στο Βερολίνο”; Ιδού η απορία…»
ΠΑΡΟΝ


Πώς διαμορφώνονται τα όρια ηλικιών συνταξιοδότησης

Πλήρης εξομοίωση των όρων συνταξιοδότησης των εργαζομένων στο Δημόσιο με τους ισχύοντες στον ιδιωτικό τομέα επέρχεται με τα δύο ν/σ των υπουργείων Οικονομικών και εργασίας, τα οποία αφορούν το ασφαλιστικό και την εξίσψση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών-γυναικών.Θα "γλιτώσουν" μόνον όποιοι θα έχουν θεμελιώσει δικαίωμα σύνταξης μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους, για τους οποίους δεν θα ισχύσουν οι νέες διατάξεις.
Επαχθέστερες είναι οι αλλαγές για τις γυναίκες εργαζόμενες στο Δημόσιο, καθώς τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης θα αυξηθούν σταδιακά έως και κατά 15 χρόνια μέσα στην επόμενη τριετία. Σύμφωνα με το ενημερωτικό σημείωμα που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, η προσαρμογή των ορίων θα γίνει βάσει της απόφασης του ευρωπαϊκού δικαστηρίου
Παράλληλα θα γίνει εξομοίωση των όρων και προϋποθέσεων συνταξιοδότησης μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου τομέα.
Ετσι, μετά το 2015 κανένας εργαζόμενος στο Δημόσιο δεν θα συνταξιοδοτείται πριν από τη συμπλήρωση του 65ου έτους ηλικίας, ενώ θα αλλάξει και ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης.
Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου επεκτείνονται και στο Δημόσιο τα οριζόμενα στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας. Έτσι, καθιερώνεται από 1-1-2015 και για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου βασική και αναλογική σύνταξη, οι οποίες χορηγούνται με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις που ισχύουν για τους ασφαλισμένους στους άλλους φορείς κοινωνικής ασφάλισης. Ταυτόχρονα:
- αλλάζει και για τους ασφαλισμένους του Δημοσίου, ο υπολογισμός της διαδοχικής σύνταξης.
- αυξάνεται από 2 σε 5 έτη ο χρόνος διάρκειας του έγγαμου βίου, προκειμένου να πάρει σύνταξη χηρείας ο επιζών σύζυγος αποβιώσαντος συνταξιούχου.
- επεκτείνονται στους συνταξιούχους του δημοσίου και στους επιζώντες συζύγους μεσύνταξη χηρείας οι οποίοι εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή αυτοαπασχολούνται, οιπεριορισμοί που ισχύουν στη σύνταξη, όπως και στους ασφαλισμένους άλλων Ταμείων.
- καταργείται το δικαίωμα συνταξιοδότησης των άγαμων ενήλικων θυγατέρων με εξαίρεση τις ανίκανες και όσες σπουδάζουν, καθώς και το δικαίωμα συνταξιοδότησης των διαζευγμένων θυγατέρων. Επιπλέον μπαίνουν και εισοδηματικά κριτήρια για περιορισμό του ποσού της σύνταξής τους.
Επιπλέον από 1-8-2010 θεσπίζεται και στο Δημόσιο Εισφορά Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (νέος ΛΑΦΚΑ) η οποία παρακρατείται από τις συντάξεις που υπερβαίνουν το ποσό των 1.400 ευρώ, με κλιμακούμενο συντελεστή από 3% εως 9%.
Όσον αφορά την εξίσωση των ορίων ηλικίας, το ενημερωτικό που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Οικονομικών προβλέπει ότι άνδρες και γυναίκες με ανήλικα παιδιά, οι οποίοι μέχρι 31-12-2010 έχουν όριο ηλικίας συνταξιοδότησης, οι μεν άνδρες το 65° έτος, οι δε γυναίκες το 50°, εξισώνονται σταδιακά από 1-01-2011, εντός μεταβατικής περιόδου 3 ετών. Η σταδιακή εξίσωση αφορά τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης καθώς και το χρόνο υπηρεσίας θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, μεταξύ ανδρών και γυναικών.
Ειδικότερα προβλέπονται τα ακόλουθα:
1. Εξομοιώνονται, ως προς τα έτη υπηρεσίας θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος (25 έτη) άνδρες και γυναίκες υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί μέχρι 31-12-1982. Η εξίσωση αυτή θα πραγματοποιηθεί σταδιακά, σε μία τριετία. Η ισχύουσα σήμερα υπηρεσία 17 1/2 ετών για τη θεμελίωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος των γυναικών που είναι παντρεμένες με παιδιά κλπ αυξάνεται στα 20 έτη για όσες συμπληρώνουν τα 17 1/2 έτη το 2011, σε 22 1/2 για όσες τα συμπληρώνουν το 2012 και σε 25 για όσες τα συμπληρώνουν το 2013.
2. Επίσης, με τις ίδιες διατάξεις αυξάνονται από 1-1-2011 και μετά σταδιακά από 20 σε 25 τα έτη υπηρεσίας θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος τόσο για τους άνδρες όσο και για τις γυναίκες που έχουν τρία παιδιά και άνω. Καταργείται στην περίπτωση αυτή, η πρόσθετη προϋπόθεση που ίσχυε για τους άνδρες, δηλ. να έχουν την επιμέλεια των παιδιών με δικαστική απόφαση ή να είναι χήροι.
3. Επέρχεται εξομοίωση των ανδρών και γυναικών στρατιωτικών ως προς τα έτη θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος (25 έτη), σύμφωνα με όσα ορίζονται ανωτέρω.
4. Θεσπίζονται, σταδιακά, τα ακόλουθα όρια ηλικίας για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1ης Ιανουαρίου 1998 και μετά, ή προσλήφθηκαν για πρώτη φορά στο Δημόσιο από 1ης Ιανουαρίου 1983 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 1992:
- το 65° έτος της ηλικίας για άνδρες και γυναίκες που έχουν ανήλικο παιδί κατά τη συμπλήρωση 25ετούς υπηρεσίας. Η εξίσωση αυτή θα γίνει σταδιακά εντός τριετίας δηλ. για όσες γυναίκες συμπληρώσουν την 25ετία από 1-1-2011, το όριο ηλικίας των 50 ετών, που ισχύει σήμερα, αυξάνεται στο 55ό έτος της ηλικίας, για όσες συμπληρώσουν την 25ετία το έτος 2012 το όριο ηλικίας αυξάνεται στο 60ό και για όσες συμπληρώνουν την 25ετία το έτος 2013 και μετά, το όριο ηλικίας αυξάνεται στο 65° έτος.
- το 53ο έτος της ηλικίας για άνδρες και γυναίκες που έχουν ανίκανα παιδιά ή ανίκανο σύζυγο και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης (25ετία) το έτος 2011, το 56° έτος για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης το 2012 και το 60ό έτος για όσους θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από το έτος 2013 και μετά.
- το 65° έτος για άνδρες και γυναίκες που δεν ανήκουν στις ανωτέρω κατηγορίες και θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης από 1-1-1998 και μετά ή έχουν διορισθεί από 1-1-1983 και μετά. Η εξίσωση αυτή θα γίνει σταδιακά σε βάθος τριετίας. Δηλ. για όσες γυναίκες θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης μέχρι την 31-12-2010 ισχύει το όριο ηλικίας των 60 ετών, το οποίο αυξάνεται στο 61° έτος για όσες θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης το έτος 2011, στο 63° έτος για όσες θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης το έτος 2012 και στο 65° έτος για όσες θεμελιώνουν δικαίωμα σύνταξης το έτος 2013.
Επιπλέον, εξομοιώνεται σταδιακά εντός τριετίας το όριο ηλικίας συνταξιοδότησης ανδρών και γυναικών υπαλλήλων του Δημοσίου, που μπορούν να αποχωρήσουν από την Υπηρεσία πριν τη συμπλήρωση του ισχύοντος ορίου ηλικίας και να λάβουν μειωμένη σύνταξη. Δηλ. το ισχύον μέχρι 31-12-2010 όριο ηλικίας των γυναικών της περίπτωσης αυτής, αυξάνεται στο 56° το έτος 2011, στο 58° το 2012 και στο 60ό έτος το 2013.
Ταυτόχρονα, καταργούνται και οι διατάξεις που προβλέπουν ότι υπάλληλοι με τρία και άνω παιδιά συνταξιοδοτούνται ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας.

Πηγή


Δευτέρα, 21 Ιουνίου 2010

Νεες συμπλοκές μεταξύ λαθραίων, η ΕΛ.ΑΣ στον κόσμο της και ο Έλληνας θεατής...

Χθες βρισκόμουν σε φιλικό σπίτι κάπου κοντά στο κέντρο της Αθήνας. Κατά τα μεσάνυκτα ξαφνικά μία ομάδα περίπου 30 μαύρων συνεπλάκη με μια ντουζίνα αλβανούς! Έσπασαν αυτοκίνητα, βιτρίνες μαγαζιών και πλακώθηκαν με στειλιάρια και καδρόνια μεταξύ τους! Μάλιστα οι μαύροι μετά τη συμπλοκή χώθηκαν σε ένα παρακείμενο κατάστημα το οποίο δεν είναι πλέον εν λειτουργία και το έχουν μετατρέψει οι μαύροι σε μπουρδέλο και γιάφκα ναρκωτικών όπως όλη η γειτονιά γνωρίζει εκτός από την αστυνομία η οποία κάνει πως δεν γνωρίζει... Οι δε αλβανοί σε έξαλλη κατάσταση και ξυλοφορτωμένοι από τους μαύρους αποχώρησαν από την περιοχή ουρλιάζοντας και απειλώντας και κλωτσώντας αυτοκίνητα παρκαρισμένα στο διάβα τους. Καλέσαμε αμέσως την αστυνομία πολλές φορές μάλιστα και δώσαμε όλες τις πληροφορίες περιμένοντας επί μία ώρα να έλθουν και να τους συλλάβουν αλλά ποτέ δεν φάνηκε ούτε δείγμα αστυνομικού!

Αυτή είναι η αστυνομία του Χρυσοχοΐδη και του ΠΑΣΟΚ κυρίες και κύριοι! Βρισκόμαστε στο έλεος των αλλοδαπών μαφιόζων και κανείς δεν ενδιαφέρεται. Καταλαβαίνετε επίσης ότι τα στατιστικά της εγκληματικότητας που παρουσιάζει η αστυνομία και η κυβέρνηση είναι εντελώς πλασματικά αφού δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν συμπλοκές στους δρόμους μεταξύ αλλοδαπών και η αστυνομία κάνει την πάπια χωρίς να εμφανίζεται ποτέ! Το ίδιο ακριβώς είχε συμβεί πριν από δύο εβδομάδες όταν βρισκόμουν και πάλι σε προάστιο της Αθήνας και συνεπλάκησαν Πακιστανοί με Αλβανούς και ποτέ δεν εμφανίστηκε και πάλι η αστυνομία όταν εκλήθη αυτή!

Με λίγα λόγια κυρίες και κύριοι ο Νόμος πρέπει να περιέλθει πλέον στα χέρια των πολιτών. Μη περιμένετε κανέναν να σας προστατέψει από τα αλλοδαπά ζώα που γυρνάνε ανεξέλεγκτα στην πατρίδα μας με την άδεια και ανοχή των άχρηστων και πουλημένων που μας κυβερνούν. Ζητήστε όλοι σας άδεια οπλοφορίας και εάν δεν σας τη δώσουν, που δε θα σας τη δώσουν, "αναγκαστείτε" να προμηθευτείτε όπλα για να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας αφού μας έχουν εγκαταλειμμένους και αφημένους στην τύχη μας. Εξάλλου δεν είναι δυνατόν όλοι οι λαθραίοι να κυκλοφορούν με όπλα και οι Έλληνες να βρίσκονται στο έλεος τους άοπλοι! Εάν δεν μένετε στο Κολωνάκι, το Καστρί, το Ψυχικό, την Εκάλη, το Καβούρι κλπ μη περιμένετε να σας προστατέψει καμία αστυνομία, κανένας κερατάς πολιτικάντης. Πάρτε το νόμο στα χέρια σας. Είναι ζήτημα ζωής και θανάτου πλέον.

Αναδημοσίευση απο ΥΓΡΟ ΠΥΡ

Τετάρτη, 16 Ιουνίου 2010

Μαλβίνα: Νομίζουν ότι το ΑΒΕΡΩΦ είναι ένα κρουαζερόπλοιο που το καβάλανε διάφορες λούγκρες να πάνε στη Μύκονο..

Ακούστε τα σχόλια της αείμνηστης και ανεπανάληπτης Μαλβίνας για την "εμφάνιση" του θωρηκτού Αβέρωφ στον Πρωινό Καφέ τον Νοε.1996.
Κατά σύμπτωση και τότε κυβέρνηση ήταν και πάλι το ΠΑΣΟΚ..
Σύμφωνα με την Μαλβίνα και τότε είχαν πει ότι το δώσανε στον "πρωινό καφέ" λέει για άλλο λόγο, απ αυτό που το δώσανε, έτσι για να αγλαισθεί.. και όταν είδανε τα ξέκωλα κάτω απ τα κανόνια, δοκιμάσανε την έκπληξη, δεν το περιμένανε !!!

Πάντως το ΠΑΣΟΚ φαίνεται ότι εκτιμά πολύ το ιστορικό θωρηκτό ΑΒΕΡΩΦ, για να το προωθεί και να το προ(σ)βάλλει τόσο πολύ μέσω της "Show Bizz" ...Τετάρτη, 9 Ιουνίου 2010

Συνέντευξη Ψαραντώνη: Αυτοί που μιλούν για αυτονομία δεν είναι Κρητικοί
Αυτοί που μιλούν για αυτονομία δεν είναι Κρητικοί Συνέντευξη του Ψαραντώνη στην εφημερίδα «Ελεύθερος Κόσμος» του Γιώργου Πισσαλίδη Γεννημένος στα Ανώγεια της Κρήτης το 1939, ο Ψαραντώνης (Αντώνης Ξυλούρης) είναι ο μικρότερος αδελφός του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη. Κατάγεται από μια μουσική, αλλά και ιστορική οικογένεια που πολέμησε τους Τούρκους, γεγονός στο οποίο οφείλει, το παρατσούκλι «Ψαραντώνης». Ένας από τους ανθρώπους που τον «ανακαλύψανε» ήταν ο Μάνος Χατζιδάκις που τον βράβευσε το 1979 στον Μουσικό Αύγουστο της Κρήτης ως κορυφαίο λυράρη της Κρήτης. Δημοφιλής στα ξένα φεστιβάλ, ο Ψαραντώνης βιώνει κάθε στιγμή τους μύθους της Κρήτης, είτε τραγουδά για τον Δία, είτε για τους Κουρήτες. Άνθρωπος με πατριωτικές απόψεις, μας έδωσε μια συνέντευξη λίγες ώρες πριν ανέβει στην σκηνή του Ηρωδείου. Ψαραντώνη, πως νοιώθεις που αύριο παίζεις στο Ηρώδειο; Νοιώθω ότι πρέπει να παίξω καλά και να τραγουδήσω καλά. Υπάρχει και ο σεβασμός στον χώρο γιατί έτσι πρέπει σε τέτοιες περιπτώσεις. Τόσα χρόνια νομίζω ότι σε είχαν στην απ’ έξω. Ναι. Δεν το συζητάμε. Τώρα λένε: «Τώρα είμαστε άλλοι. Ξέρουμε τι κουβαλάς και τι έχεις προσφέρει». Πιστεύεις ότι η Ελληνική πολιτεία σέβεται την Παράδοση; Εξαρτάται από τον άνθρωπο. Αν σέβεται ή δεν σέβεται τον εαυτό του. Αν σέβεσαι τον εαυτό σου, σέβεσαι τους άλλους και σέβεσαι και την Παράδοση Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι με την μουσική; Από το δημοτικό. Τότε ήταν ο Νίκος ο αδελφός μου που είχε ωραία φωνή και έπαιζε ωραία. Και κάποτε ο δάσκαλος του έλεγε για μένα: «Δάσκαλε το κοπέλι θέλει λύρα και δεν με ξεφορτώνεται» Και εκείνος του λέει: «Γιωργή, πάρε του μια λύρα και θα με θυμηθείς» Έτσι μου πήρε μια λύρα και άρχισα να παίζω. Κάνουν τώρα όλοι αυτοί σήμερα, έναν Νίκο. Όχι δεν κάνουν. Πως ήταν να είσαι ο αδελφός του Νίκου Ξυλούρη; Αυτός τα είχε όλα τα προσόντα και λύρα φοβερή και φωνή ωραία. Εγώ δεν είχα όλα τα προσόντα. Αυτός τα είχε. Την λεβεντιά του, το περπάτημα του, την σοβαρότητα του. Δεν ήταν να λέει «Εγώ και εγώ». Όποιοι τα λένε αυτά είναι κενοί και να πάνε κρυφτούν. Το πρόσθεμα «Ψαρό» από πού βγαίνει; Εννοώ όλοι οι Ξυλούρηδες ονομάζεστε Ψαρονίκος, Ψαραντώνης κ.λπ. Τον παππού μου τον λέγανε Νίκο. Πολέμησε τους Τούρκους και τους έκανε να τον τρέμουν σαν ψάρια. Έτσι τον ονόμασαν Ψαρόνικο. Αυτό σημαίνει ότι έχετε μια πατριωτική παράδοση στην οικογένεια. Τι σημαίνει για σας Πατριωτισμός σήμερα; Να είσαι πατριώτης και να υπηρετείς και να σέβεσαι την Πατρίδα σου. Πιστεύεις ότι βάλλεται ο πατριωτισμός σήμερα; Έτσι που μας έχουν καταντήσει φυσικά και βάλλεται. Έχουν πάψει και την εθνική παιδεία. Αν μένεις στην Ελλάδα δεν θέλουν να ξέρεις την ιστορία και ποιος είσαι. Εγώ πρέπει να πάω έξω για να ακούσω για την ιστορία μου στα έθνικ φεστιβάλ. Για πες μου λίγο πάνω σε αυτό. Στην συνάντηση των πέντε ηπείρων που έγινε στα σύνορα Γαλλίας-Ελβετίας. Εγώ που έπαιζα τελευταίος λέγανε: «Αυτή είναι η τέχνη της Αρχαίας Ελλάδος. Είναι η μουσική από την Κρήτη, το νησί των Θεών». Οι δραβίδες, οι προ-Μινωΐτες, οι πρώτοι Έλληνες έδωσαν την μουσική στον κόσμο. Οι δραβίδες είχαν στόλο, μουσική και θέατρο. Αυτοί γύριζαν τον κόσμο και είχαν φτιάξει την λύρα που μετά έπαιζε ο Απόλλων, τα τύμπανα των Κουρήτων και τους αυλούς. Μιας και μίλησες για τους Κουρήτες, είχες γράψει και ένα τραγούδι για τον Δία. Πως προέκυψε αυτό; Την Κνωσσό την έλεγαν μυθολογία. Εσύ τι πιστεύεις; Ότι είναι ιστορία. Φυσικά και είναι ιστορία αληθινή. Η μυθολογία είναι τα παραμύθια του λαού. Ο Δίας, ο Απόλλων, ο Ορφέας, ο Μέγας Αλέξανδρος, ο Όμηρος, ο Καζαντζάκης, ο μεγάλος ο Κορνάρος. Όλοι αυτοί ήταν υπαρκτοί. Το «Ιδαίον Άνδρον» πως σου προέκυψε; Είδα τον Ψηλορείτη και εμπνεύσθηκα. Αυτό είναι ιστορία και τραγωδία. Όχι τραγούδια για μάγκες και να μην πω τι άλλο. Την εκτίμηση που έχεις στα ξένα φεστιβάλ, την είχες εδώ; Από τον κόσμο ναι, αλλά από τους πολιτικούς ποτέ. Θεός φυλάξει. Καμία συμπαράσταση. Έξω ο κάθε μουσικός έχει την συμπαράσταση του Υπουργείου Πολιτισμού. Εκεί είναι υποχρεωμένος ο υπουργός να συμπαρίσταται. Εδώ σε άλλους συμπαρίστανται. Εδώ είμαι μόνος στον δρόμο μου. Γιατί; Δεν ξέρω, ψάξτο. Εδώ πάντα με κυνηγούσαν οι προδότες. Το 1991 είχε κυκλοφορήσει ένας δίσκος σου, το «Ο Γιος του Ψηλορείτη» (Son Of Psiloritis) στην μεγάλη γερμανική «έθνικ» εταιρία World Network. Πως προέκυψε; Αυτός ήταν από ένα φεστιβάλ του ZDF του κρατικού καναλιού της Γερμανίας. Τότε το 1982 γύριζαν κάποιοι Γερμανοί τις διάφορες χώρες για να ακούσουν μουσικούς για το φεστιβάλ. Ήμουν εγώ τότε στο Ηράκλειο και έπαιζα την λύρα και με άκουσαν. Εγώ τους είχα ξεχάσει. Έρχονται λοιπόν μια δεύτερη φορά μετά από ένα μήνα. Την τρίτη φορά που ήρθαν είχαν αποφασίσει να διαλέξουν εμένα από την Ελλάδα. Ήρθαν λοιπόν και με χαιρετήσανε. Και έτυχε να είναι εκεί ένας συγγενής μου Μιχάλης Ξυλούρης από τα Ανώγεια, που μένει μόνιμα στην Γερμανία και του λέω «Μιχάλη, έλα εδώ να μου μεταφράσεις». Και μου εξηγεί: «Είναι από ένα μεγάλο φεστιβάλ του ZDF, της Γερμανικής κρατικής τηλεόρασης και θέλουν να σε ακούσουν για το φεστιβάλ». Μου λένε λοιπόν οι Γερμανοί: «Θα σου κάνουμε τα εισιτήρια για την Γερμανία, για να έρθεις για μια συναυλία στο ZDF πριν από το φεστιβάλ. Το φεστιβάλ είναι του χρόνου, αλλά θέλουμε να έρθεις να σε ακούσει και ο κόσμος». Πάω λοιπόν στο ZDF και τους αρέσω. Την επόμενη χρονιά πάω στο φεστιβάλ και παίζω και από εκεί κυκλοφόρησε ο δίσκος σε όλο τον κόσμο. Ένας δίσκος σου που έχω «λιώσει» από το παίξιμο είναι το «Παλιό κρασί οι σκέψεις μου». Αυτός ο δίσκος δεν είναι ο τυπικός δίσκος κρητικής μουσικής. Είναι πολύ αυτοσχεδιαστικός και σε κάποια σημεία είναι σαν ακούω κρητική τζαζ. Θέλω να σε ρωτήσω λοιπόν: Τι σημαίνει για σένα η Παράδοση και τι αυτοσχεδιασμός; Αυτός είναι ένας καινούργιος τρόπος παιξίματος. Η παράδοση δεν είναι όπως τα βρήκαμε έτσι να τα παίζουμε. Να τα παίζουμε και να μην τα χαλούμε. Αν μπορούμε να τα κάνουμε καλύτερα. Αλλιώς να μην τα αγγίζουμε. Αλλά η μουσική δεν είναι στάσιμη. Πρέπει να βγάζεις και πράγματα καινούργια και τα οποία δεν είναι ούτε πεντοζάλη, ούτε πηδηχτός, ούτε συρτός. Είναι κομμάτια που είναι καινούργια στην μουσική. Οι χορογράφοι έξω κάνουν χορογραφίες πάνω στην μουσική που γράφω. Όπως ο Μπεζάρ στην Γαλλία. Ο Μπεζάρ με είχε καλέσει κάποτε σε μια παράσταση που έκανε στο Ηράκλειο πάνω σε κομμάτια μου. Η μουσική δεν έχει άκρη. Αν ακούσεις ένα κομμάτι είτε δικό μου, είτε παλιότερο, ποτέ δεν είναι το ίδιο. Έχει τόσα στολίσματα που δεν ακούγεται ποτέ ίδιο. Το συναισθήματα του καλλιτέχνη δεν μπορούν να μπουν σε χαρτί. Να γυρίσουμε πίσω στην πολιτική. Τι γνώμη έχεις για την οικονομική κρίση; Τι γνώμη να έχω; Οι πολιτικοί φταίνε για την κρίση και έχουν το θράσος να μας βγάζουν λόγους. Οι άλλοι λέγανε: «Παραλάβαμε χάος». Αυτοί εδώ λένε: «Παραλάβαμε χάος». Τα δικά τους χάλια τα παλιά δεν τα θυμούνται; Δεν υπάρχουν πια μεγάλοι πολιτικοί σαν τον Βενιζέλο. Μην κάνεις συγκρίσεις με τον Βενιζέλο. Εκείνος ήταν πατριώτης. Τα τελευταία χρόνια πολλοί μιλάνε για ανεξαρτησία της Κρήτης και οραματίζονται απόσχιση για το 2012. Εσύ τι γνώμη έχεις το θέμα; Γιατί το λένε; Πιστεύουν ότι θα είναι καλύτερα; Όχι. Εγώ πιστεύω ότι έτσι θα γίνουμε σαν την Κύπρο. Κάποιος θα έρθει και θα μας καταλάβει. Πρέπει να δούμε ποιοι είναι αυτοί που το λένε; Είναι Κρητικοί; Δεν νομίζω. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρουμε τι σκοπό έχουν. Αυτό πρέπει να ψάξουμε. -------------------------------------------------------------------------------- Η συνέντευξη δόθηκε στον Γιώργο Πισσαλίδη και δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 8ης Ιουνίου 2010 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος. ΠΗΓΗ: http://www.e-grammes.gr/article.php?id=4405


Τετάρτη, 2 Ιουνίου 2010

Επάγγελμα gay : Προσοδοφόρο και μοντέρνο...

του Παναγιώτη Δούμα

ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Οι νέες τεχνολογίες, το Διαδίκτυο και η βελτίωση των μηχανών αναζητήσεως, μας βοηθούν να εξάγουμε συμπεράσματα για πράγματα που παλαιότερα θα μας ήταν αδύνατο να το κάνουμε. Στην μηχανή αναζητήσεως Google έχει προστεθεί ένα κουμπάκι που ονομάζεται «Εμφάνιση Επιλογών». Εκεί, μπορεί κανείς να κάνει αναζήτηση λέξεων και φράσεων με χρονικό εύρος. Αν λοιπόν ψάξουμε την λέξη «ομοερωτικός» για το χρονικό διάστημα μεταξύ 1/1/2007 έως 1/1/2008, θα διαπιστώσουμε ότι η λέξη δεν εμφανίζεται πουθενά. Εάν δοκιμάσουμε για κατοπινές περιόδους, τότε σιγά-σιγά εμφανίζεται όλο και πιο συχνά.

Το έχουμε ξαναπεί. Εξουσία έχει όποιος μπορεί να ονοματίζει τα πράγματα. Όπως οι γύφτοι έγιναν τσιγγάνοι, μετά αθίγγανοι και εν συνεχεία Ρομά - αναρωτιόμαστε τι επακολουθεί, έτσι και οι κίναιδοι (εκ του κίνα και της αιδούς) και οι αρσενοκοίτες (εκ του άρρενος ή της άρσεως και της κοίτης) έγιναν γυναικωτοί, τοιούτοι, συκιές και π..., εν συνεχεία ομοφυλόφιλοι, gay, αδερφές και λούγκρες και πλέον ... ομοερωτικοί, προφανώς ως «ακριβής» μετάφραση του αγγλικού «homosexual». Ενίοτε χρησιμοποιήθηκαν και άλλες εκφράσεις που ξεθώριασαν με τον χρόνο, όπως «ντιντήδες», «ντιγκιντάγκες», «πισωγλέντηδες», «οπισθογεμείς», «πισωγλύκες» κ.ά. Πολλές από αυτές και πολύ περισσότερες μπορεί κανείς να συναντήσει στο βραβευμένο από την Ακαδημία Αθηνών τρίτομο λεξικό «Νεοελληνική αθυροστομία» της Δάφνης Κουκουλέ.

Ναι, οι «σείοντες την αχλαδιά» έχουν πια εξουσία σ’ αυτήν την χώρα. Κι αυτό, διότι ενίοτε μπορούν να αυτοπροσδιορίζονται όπως επιθυμούν. Και όχι μόνον στην καθομιλουμένη, αλλά και στην γλώσσα των νομικών που χρησιμοποιείται στις δικογραφίες και τις αγορεύσεις. Με την διαφορά, βέβαια, ότι η λέξις «sex» ως συνθετικό για την αγγλική λέξη «homosexual» δεν αναφέρεται στο σεξ, αλλά στο φύλο.

Άρα προς τι η πρόσφατη αλλαγή; Μήπως, διότι, παρά τις επίπονες προσπάθειες με την υποστήριξη της πολιτικής ορθότητας, εξακολουθεί να είναι ορατή η απαξίωση της ελληνικής κοινωνίας απέναντι στην ομοφυλοφιλία, ασχέτως με το πώς αυτή αναδιατυπώνεται στην καθομιλουμένη ή στην λόγια γλώσσα; Μήπως διότι μηδενός εξαιρουμένου, οι ομοφυλόφιλοι, για χάρη κάποιων ολίγων, δεν θα πάψουν ποτέ να εισπράττουν την χλεύη, τον γέλωτα και εν τέλει την περιθωριοποίηση, τη συνοδεία κοροϊδευτικών κοσμητικών, όπως ο «πισωγλύκας»; Μήπως διότι οι ευαγγελίζοντες την ομοφυλοφιλία ως κάτι το εντελώς φυσιολογικό και θεμιτό, εισπράττουν την απαξίωση από τους περισσοτέρους ομοφυλοφίλους;

Είμαστε υποχρεωμένοι να αναζητήσουμε την απάντηση, παρ’ ό,τι ειλικρινά δεν μας ενδιαφέρει τι κάνει ο καθένας στην προσωπική του ζωή. Είμαστε υποχρεωμένοι, διότι καλούμαστε από ολόκληρες καμπάνιες και παρελάσεις να ασχολούμαστε. Είμαστε υποχρεωμένοι, διότι μία σεξουαλική προτίμηση, διεστραμμένη ή όχι, έχει γίνει για κάποιους επάγγελμα. Είμαστε υποχρεωμένοι, διότι όλη αυτή η ιστορία με τους χαρακτηρισμούς, η οποία μας σύρει για άλλη μια φορά από μέρους των φίλων του κ. Δημητρά στα δικαστήρια, μόνο με τις σεξουαλικές προτιμήσεις δεν έχει να κάνει. Έχει να κάνει εν τέλει με όλα τα προαιρετικά παρελκόμενα της ομοφυλοφιλίας, εκτός από την ίδια την ομοφυλοφιλία.

Κατά βάθος, λοιπόν, εκείνοι που μας εγκαλούν δικαστικώς με την υπ’ αριθμ. Α-2010/74 μήνυση, ο Δημητράς, ο Βαλλιανάτος, η Γκίλμπερτ, η Βλάμη και ο Τσαμπρούνης, επειδή αναδημοσιεύσαμε σχετικό με την ομοφυλοφιλία υπόμνημα του Κωνσταντίνου Πλεύρη προς τον ΔΣΑ, δεν υπερασπίζονται την ομοφυλοφιλία ούτε τους ομοφυλοφίλους. Υπερασπίζονται τον «τρόπο ζωής» όσων έκαναν την σεξουαλική τους προτίμηση σημαία για να «προκόψουν». Δεν υπερασπίζονται το δικαίωμα να έχει κανείς ερωτικές σχέσεις με άνδρες, αλλά το δικαίωμα να είσαι «κραγμένη». Υπερασπίζονται δηλαδή, τη θηλυπρέπεια, τον εκκεντρισμό, την προκλητικότητα, την προσβολή της κοινώς, αλλά και νομικώς εννοούμενης δημοσίας αιδούς και τον εξευτελισμό του ανδρισμού και της επίσης κοινώς εννοούμενης ανθρώπινης φύσεως.

Κανείς δεν μπορεί να μας πείσει ότι οι «αρχι-ομοερωτικοί», όπως ο Βαλλιανάτος είναι απαραιτήτως «gay». Αντιθέτως, είμαστε βαθιά πεπεισμένοι, ότι όλη αυτή η παρέα μας έχει στοχοποιήσει και αποτελώντας τους πιο φανατικούς αναγνώστες μας, έχει αφιερωθεί στο να μας βγάλει απ’ τη μέση. Η μέχρι τώρα αποτυχία τους έγκειται στο ότι η δικαιοσύνη, τουλάχιστον μέχρι στιγμής αφουγκράζεται την κοινωνία και δεν έχει παραδοθεί στην πολιτική ορθότητα. Η δε στοχοποίησή μας, οφείλεται ακριβώς στο γεγονός, ότι και εμείς λειτουργούμε με βάση τα ένστικτα και την πραγματική συνείδηση της κοινωνίας και όχι με βάση την νεοταξική ατζέντα, όπως αυτή ακολουθείται από τα συστημικά μέσα. Ειδάλλως, θα επέλεγαν να κυνηγήσουν άλλους, που όντως αντιμετωπίζουν τους ομοφυλοφίλους, τους αθιγγάνους, τους Εβραίους και τους αλλοδαπούς με εμπάθεια και μίσος και όχι εμάς που για ό,τι γράφουμε εδώ μέσα επιχειρηματολογούμε.


--------------------------------------------------------------------------------
Το άρθρο δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 29ης Μαΐου 2010 της εφημερίδας Ελεύθερος Κόσμος.