Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Reichenbach: Έχει και παρακάτω... στον πάτο της Ελλάδας

XRIMANEWS.GR






Σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt, ο επικεφαλής της task force της ΕΕ Χορστ Ράιχενμπαχ εκτιμά ότι η κρίση στην Ελλάδα θα οξυνθεί περαιτέρω. «Οι πρώτες εκτιμήσεις της Κομισιόν για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα το 2012 δεν προβλέπουν ανάπτυξη ακόμα», αναφέρει ο Χορστ Ράιχενμπαχ στη Die Welt που κυκλοφορεί την Πέμπτη.

«Η Ελλάδα, ως τόπος οικονομικής δραστηριοποίησης, είναι επιβαρυμένη από πολλούς παράγοντες αβεβαιότητας», λέει ο κ. Ράιχενμπαχ, προσθέτοντας ότι «οι καλοί επενδυτές θα δραστηριοποιούνταν στην Ελλάδα σε μια καθοδική φάση. Αλλά αυτό το κάνουν όταν πειστούν ότι δεν πάει πιο κάτω, όταν δηλαδή βρισκόμαστε πλέον στον πάτο».

«Αλλά αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη στην περίπτωση της Ελλάδας», υποστηρίζει ο ευρωπαίος αξιωματούχος, υπογραμμίζοντας ότι η επόμενη σημαντικότερη αποστολή της task force είναι να βελτιώσει το επενδυτικό κλίμα στη χώρα.

Ο κ. Ράιχενμπαχ επισημαίνει ότι οι προσπάθειες διάσωσης της Ελλάδας έλαβαν χώρα με καθυστέρηση. «Από την σημερινή οπτική γωνία είναι σαφές ότι η βοήθεια δεν είχε το απαιτούμενο εύρος και την ταχύτητα», λέει ο κ. Ράιχενμπαχ αποδίδοντας τα λάθη στην απουσία σχετικής εμπειρίας. «Για μια τέτοια περίπτωση κανείς δεν είχε τη συνταγή στην τσέπη», επισημαίνει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι τα λάθη εκδικούνται τώρα με το αυξημένο κόστος επίλυσης του προβλήματος.

Πηγή: DW, Dei Welt
epikaira.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: