Τρίτη, 31 Ιουλίου 2012

Η Κριστίνα κόβει επιταγή και βγαίνει η χώρα από τo χρέoς!

 Η Κριστίνα κόβει επιταγή και βγαίνει η χώρα από το χρέος!
 
Η Πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντεζ θα αποπληρώσει και τα τελευταία χρέη του κράτους της και έτσι η Αργεντινή βγαίνει από το «μαντρί» έπειτα από 11 χρόνια
Την ερχόμενη Παρασκευή η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντεζ Κίρσνερ θα υπογράψει επιταγή 2,281 δισ. δολαρίων (1,851 δισ. ευρώ) για την αποπληρωμή των χρεών που συνήφθησαν από το κράτος τα τελευταία 11 χρόνια.
 
Και έτσι, γράφει η ισπανική εφημερίδα «Ελ Παΐς», κλείνει το «κοραλίτο», η μεγαλύτερη θεσμική κρίση στη χώρα μετά τη δικτατορία, που είχε αρχίσει στις 3 Δεκεμβρίου του 2001 όταν εκατομμύρια Αργεντίνοι βρήκαν κλειστές τις πόρτες των τραπεζών και δεν μπορούσαν να σηκώσουν τις αποταμιεύσεις τους, οι οποίες συνολικά ανέρχονταν σε 66 δισ. δολάρια.
 
Πολλοί τότε κατέφυγαν στα δικαστήρια και κατόρθωσαν να ανακτήσουν τα χρήματά τους ή μέρος αυτών. Αλλοι επέλεξαν να δεχθούν τα «προαιρετικά ομόλογα», γνωστά ως Μπόντεν, που εξέδωσε η κυβέρνηση το 2002 αξίας 19,6 δισ. δολαρίων (15,831 δισ. ευρώ). Αυτό ήταν το τεράστιο χρέος που κληρονόμησε το 2003 ο πρόεδρος Νέστορ Κίρσνερ και το 2007 η σύζυγός του και πρόεδρος Κριστίνα Φερνάντεζ. Ενα φορτίο που ρυθμίζει την πολιτική ζωή της Αργεντινής ακόμα και σήμερα. Ο λαός το ονόμασε «κοραλίτο», δηλαδή «μικρό μαντρί», δείχνοντας έτσι ότι τα μέτρα δημιούργησαν στους πολίτες την αίσθηση ότι ήταν κλεισμένοι σε ένα μαντρί χωρίς τις ελευθερίες που απολάμβαναν έως τότε.
 
Η Φερνάντεζ εξηγεί διαρκώς τους τελευταίους μήνες τη σημασία αυτού που θα συμβεί την Παρασκευή. «Φέτος αυτή η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τις πληρωμές του Μπόντεν 12» είχε δηλώσει η πρόεδρος τον προηγούμενο Μάρτιο μιλώντας στο Κογκρέσο. «Το Μπόντεν 12, για όσους δεν γνωρίζουν, έγινε προκειμένου να πληρώσουν οι Αργεντίνοι όσες αποταμιεύσεις τους δεν τους επέστρεψαν οι τράπεζες αυτής της χώρας. Ηταν οι υπόλοιποι Αργεντίνοι, εκείνοι που δεν είδαν ποτέ στη ζωή τους ένα δολάριο, εκείνοι που έπρεπε να συνεισφέρουν τα 19,641 δισ. δολάρια που πληρώσαμε από το 2005 μέχρι σήμερα. Φαντάζομαι όλα τα πράγματα που θα μπορούσαμε να έχουμε κάνει με αυτά τα χρήματα για όλους εκείνους που έχουν τα λιγότερα, για όσους ποτέ δεν είχαν την τύχη να κατέχουν μια κατάθεση σε δολάρια».
 
Από μια κρίση όπως αυτή, δήλωσε χθες στην εφημερίδα «Τιέμπο» ο υπουργός Οικονομικών Ερνάν Λορενζίνο, «μπορεί κάποιος να βγει χωρίς να επιβάλει το κόστος και τις θυσίες μόνο στις χαμηλές οικονομικά τάξεις. Υπάρχει μια διέξοδος που δεν έχει τίποτα να κάνει με τις συνταγές που θέλουν να επιβάλουν σε χώρες που αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως τα δικά μας». Κάθε βράδυ δεκάδες οικονομολόγοι εμφανίζονται σε διάφορα τηλεοπτικά κανάλια και συζητούν τις αδυναμίες του συστήματος: η ανεργία αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά την παγκόσμια κρίση του 2008-2009, το ΑΕΠ έχει εγκαταλείψει την ανοδική του πορεία, οι εξαγωγές μειώθηκαν κατά 10% τον Ιούνιο. Οι περισσότεροι μάλιστα θεωρούν ότι η κυβέρνηση στρεβλώνει τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που εμφανίζεται στο 10% και πιστεύουν ότι ήδη έχει ξεπεράσει το 20%.
 
Ομως παρ' όλα αυτά και παρά την υποτίμηση του αργεντίνικου πέσο η οικονομία της Αργεντινής αντέχει ακόμα κυρίως λόγω της τιμής της σόγιας που συνεχίζει να σπάει ρεκόρ λόγω της ξηρασίας στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Από τότε που ήρθαν οι Κίρτσνερ», εξηγεί ο διευθυντής μεγάλης ισπανικής εταιρείας με έδρα στην Αργεντινή, «υπήρξαν δεκάδες οικονομολόγοι και πολιτικοί που προέβλεπαν ότι δεν θα βγάλουμε τη χρονιά. Και η μόνη αλήθεια ήταν ότι οι επενδυτές που δεν τους άκουσαν ήταν οι μόνοι που είχαν κέρδος».
 
newsit
  
  
  

Δευτέρα, 30 Ιουλίου 2012

Το πιο ακριβό φάρμακο στον κόσμο - Στοιχίζει 1εκ. ευρώ !!!

1.000.000 ευρώ στοιχίζει το φάρμακο που ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (European Medicines Agency - EMA) έδωσε το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η πρώτη εξειδικευμένη φαρμακευτική γονιδιακή θεραπεία στην Ευρώπη - και γενικότερα η πρώτη στον δυτικό κόσμο.

Πρόκειται για φάρμακο ολλανδικής εταιρίας βιοτεχνολογίας το οποίο θεραπεύει μια πολύ σπάνια γενετική νόσο, που προκαλείται από την ανεπάρκεια της λιποπρωτεϊνης (ενζύμου) λιπάσης.
Μόνο λίγες εκατοντάδες άνθρωποι στην Ευρώπη και την Αμερική έχουν την ασθένεια και μέχρι στιγμής η μόνη αντιμετώπιση στην οποία καταφεύγουν, είναι η αυστηρή δίαιτα. Με συνολικό κόστος πάνω από 1 εκατ. ευρώ ανά ασθενή, θα πρόκειται για την πιο ακριβή φαρμακευτική θεραπεία πάνω στον πλανήτη.
Η σύσταση για έγκριση εκ μέρους της Επιτροπής Φαρμακευτικών Προϊόντων για Ανθρώπινη Χρήση (CHMP) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων, θα πρέπει να εγκριθεί και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, κάτι που αναμένεται να συμβεί. Σε πρώτη φάση, τον Ιούνιο του 2011, ο Οργανισμός είχε γνωμοδοτήσει αρνητικά για το φάρμακο όμως, μετά από ενδελεχή επαναξιολόγηση, σε δεύτερο στάδιο άλλαξε τη γνώμη του σε θετική. Το φάρμακο έχει δοκιμαστεί σε 27 ασθενείς σε τρεις κλινικές δοκιμές.
Η ασθένεια, που οφείλεται σε ένα ελαττωματικό γονίδιο και εμποδίζει τη διάσπαση των λιπών των τροφών, προκαλώντας σοβαρή, εν δυνάμει θανατηφόρα, παγκρεατίτιδα (φλεγμονή και μεγάλο πόνο στο πάγκρεας), πλήττει περίπου έναν έως δύο ανθρώπους ανά εκατομμύριο πληθυσμού, σύμφωνα με το "Nature". Οι γονιδιακές θεραπείες, που αφορούν την εισαγωγή (με τη βοήθεια ιών ως «οχημάτων») υγιούς DNA στο γενετικό υλικό του ασθενούς, ώστε να αντικατασταθούν τα ελαττωματικά γονίδια και να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία των κυττάρων, συζητούνται ήδη από τη δεκαετία του ΄70.
Μετά το 1990 έχουν γίνει εκατοντάδες κλινικές δοκιμές για διάφορα γονιδιακά φάρμακα, πολλές από τις οποίες έχουν αποτύχει, ενώ ποτέ έως τώρα δεν έχει δοθεί επίσημη έγκριση από τις αρμόδιες Αρχές, εκτός από την Κίνα, το 2004, η οποία είχε εγκρίνει μία γονιδιακή φαρμακευτική θεραπεία για τον καρκίνο. Οι αρμόδιες ρυθμιστικές Αρχές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ έχουν καθυστερήσει να δώσουν παρόμοιες εγκρίσεις λόγω διαφόρων ανησυχιών, μεταξύ των οποίων εξαιτίας φόβων για την πρόκληση καρκινογένεσης από τις γονιδιακές θεραπείες. Αυτή η απροθυμία έχει εντείνει τους ανάλογους δισταγμούς των φαρμακευτικών και βιοτεχνολογικών εταιριών να επενδύσουν στο εν λόγω πεδίο, παρά τις αρχικές αισιόδοξες προβλέψεις.
Το συγκεκριμένο φάρμακο θεωρείται «ορφανό», με βάση τη σχετική πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης από το 2004. Αυτό σημαίνει ότι αν μία νόσος αφορά λιγότερους από πέντε ανθρώπους ανά 10.000 κατοίκους, τότε παραχωρείται σε μία πρωτοποριακή θεραπεία η αποκλειστική άδεια φαρμάκου για μία δεκαετία.
Όμως η πολύ υψηλή τιμή του φαρμάκου είναι πιθανό, σύμφωνα με τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιμς», να πυροδοτήσει αντιδράσεις τόσο μεταξύ των κυβερνήσεων, όσο και των ασφαλιστικών ταμείων, ιδίως σε μία συγκυρία κρίσης για τους κρατικούς προϋπολογισμούς. Όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της κατασκευάστριας, η συγκεκριμένη εταιρία θα χρεώνει τουλάχιστον 250.000 ευρώ ετησίως για το φάρμακο, πράγμα που σημαίνει ότι για μία πενταετή θεραπεία το κόστος για έναν ασθενή θα ξεπεράσει τα 1,25 εκατ. Ευρώ.
Η εταιρεία προωθεί μία ασυνήθιστη μέθοδο τιμολόγησης, χρεώνοντας τα νοσοκομεία, που θα κάνουν την θεραπεία, ένα σταθερό ποσό κάθε χρόνο. Το φάρμακο πρέπει να εισάγεται με μία σειρά τρίωρης διάρκειας ενέσεων στο πόδι.
Η ολλανδική εταιρία επιμένει ότι το μεγάλο κόστος είναι αναγκαίο για να καλύψει το υψηλό κόστος ανάπτυξης του φαρμάκου, καθώς επίσης επειδή η χορήγησή του θα περιοριστεί σε λίγες εκατοντάδες ασθενείς στην Ευρώπη, οι οποίοι έχουν τη γενετική ασθένεια.

pamepreveza.gr

Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2012

Πώς προέκυψε η φράση "Kουτσοί στραβοί στον Άγιο Παντελεήμονα";

ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ, ΣΚΕΦΤΗΚΑ ΝΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΦΡΑΣΗ.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Στα 1830, σ' ένα χωριουδάκι της Κυνουρίας, στο Άστρος, παρουσιάστηκε ένας περίεργος άνθρωπος, που άρχισε να διαδίδει επίμονα ότι ήταν ο ... Άγιος Παντελεήμονας, που ήρθε να σώσει τον κόσμο από τις διάφορες αρρώστιες, που τον μάστιζαν. Όπως ξέρουμε όλοι μας σχεδόν, ο πραγματικός Άγιος Παντελεήμονας είναι ο προστάτης των ανάπηρων και οι Χριστιανοί πιστεύουμε ότι γιατρεύει, εκτός από τις άλλες παθήσεις και τις παραμορφώσεις του σώματος, καθώς και τους τυφλούς. Ο άγνωστος, ωστόσο, του Άστρους δεν έκανε ... το παραμικρό θαύμα. Επειδή, όμως, δεν ενοχλούσε κανέναν με την παρουσία του, τον άφηναν να λέει ό,τι θέλει. Παρ όλ' αυτά, η φήμη πως στο όμορφο χωριό της Κυνουρίας παρουσιάστηκε ο Άγιος Παντελεήμονας, απλώθηκε γρήγορα σε όλη την τότε Ελλάδα. Όπως ήταν επόμενο, όσοι έπασχαν από τα μάτια τους, τ’ αφτιά τους, τα πόδια τους και από ένα σωρό άλλες ασθένειες, παράτησαν τα σπίτια τους και τις δουλειές τους και ξεκίνησαν να πάνε στο Άστρος, με την ελπίδα ότι θα γίνουν καλά. Κι ήταν τόσοι πολλοί αυτοί οι ανάπηροι, ώστε από τα διάφορα χωριά που περνούσαν, έλεγαν οι άλλοι που τους έβλεπαν: «Κουτσοί, στραβοί, στον Άγιο Παντελεήμονα». 
 
  
  
 
  

Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Κοντά σε συμφωνία για την πώληση της Aγροτικής Tράπεζας

Κοντά σε συμφωνία για την πώληση της Αγροτικής ΤράπεζαςΣε συμφωνία για την πώληση της Αγροτικής Τράπεζας με το λιγότερο δυνατό κόστος για το ελληνικό δημόσιο κατέληξαν ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος Γ. Προβόπουλος.

Οι τελικές αποφάσεις αναμένονται μετά από επαφές που θα έχει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης και τα στελέχη της νομισματικής αρχής με την τρόικα που βρίσκεται από την Τρίτη στην Αθήνα.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών θέλουν να «κλείσουν» το συντομότερο δυνατόν οι κεφαλαιακές εκκρεμότητες του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας.

Το βασικό σενάριο που επεξεργάζεται ο κ. Στουρνάρας προβλέπει το διαχωρισμό της Αγροτικής σε «καλή» και «κακή» με την πρώτη να απορροφάται από άλλο πιστωτικό ίδρυμα και τη δεύτερη να τίθεται σε εκκαθάριση.

Το ερώτημα ωστόσο είναι ποιο μέρος της ΑΤΕ θα θεωρηθεί «κακό» και ποιο «καλό». Από την αναλογία αυτή θα προκύψει το τελικό κόστος ανακεφαλαιοποίησης της τράπεζας που τελικώς θα πουληθεί.

Κατά ορισμένες πληροφορίες στο παρασκήνιο γίνονται διαπραγματεύσεις για το «κομμάτι» της ΑΤΕ που θα χαρακτηριστεί ως υγιές, ενώ τραπεζικοί κύκλοι δε θεωρούν απίθανο ο υποψήφιος αγοραστής να ζητήσει ένα μέρος του δικτύου ή ακόμη και του προσωπικού να μείνει εκτός του deal.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, χωρίς την έγκριση της τρόικα θεωρείται αδύνατη η προώθηση μίας συμφωνίας.

Έως σήμερα, η Τράπεζα Πειραιώς με επίσημη ανακοίνωσή της έχει γνωστοποιήσει το ενδιαφέρον της για την Αγροτική και θεωρείται από την αγορά ως ο επικρατέστερος νικητής στην κούρσα της διεκδίκησής της.

Σε εκκρεμότητα παραμένει και το θέμα του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, το οποίο έχει ανάγκη άμεσης κεφαλαιακής ενίσχυσης μετά την εφαρμογή του PSI+.

Κύκλοι από τη διοίκηση της τράπεζας δεν αποκλείουν την απευθείας ανακεφαλαιοποίηση της τράπεζας, χωρίς το διαχωρισμό των στοιχείων του ενεργητικού της και την εν συνεχεία πώλησή της.

Στο υπουργείο Οικονομικών και στην Τράπεζα της Ελλάδος γνωρίζουν ότι η λύση που θα «περπατήσει» άμεσα και θα προκαλέσει τις λιγότερες αντιδράσεις στις τάξεις του προσωπικού, προβλέπει την συγχώνευση του ΤΤ με την Εθνική Τράπεζα, προς την κατεύθυνση δημιουργίας ενός ισχυρού δημόσιου πυλώνα στο σύστημα. 
 
vima
  
  
  
  
 

Τετάρτη, 25 Ιουλίου 2012

Kτήνη τον πέταξαν στα σκουπίδια


Ένα περίεργο και ταυτόχρονα πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της Σύρου περιστατικό συνέβη πριν λίγα 24ωρα στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.
Συγκεκριμένα, ένας 30χρονος μεταφέρθηκε ξημερώματα, σε άσχημη κατάσταση στο νοσοκομείο της Σύρου, μετά από ξυλοδαρμό. Στο νοσοκομείο αναφέρθηκε ότι ήταν μεθυσμένος και ότι τα χτυπήματα του προήλθαν από πτώση.
Οι γιατροί που τον εξέτασαν φυσικά κατάλαβαν ότι τα χτυπήματα στο κεφάλι αλλά και οι μώλωπες στο λαιμό ήταν από ξυλοδαρμό και του πρόσφεραν αμέσως τις πρώτες βοήθειες, αφού η κατάστασή του ήταν σοβαρή.
Το απίστευτο της υπόθεσης δεν ήταν πάντως ο ξυλοδαρμός αλλά το σημείο που βρέθηκε ο παθόντας. Βρέθηκε λοιπόν σε λιπόθυμη κατάσταση και αιμόφυρτος από συνεργείο απορριμματοφόρου του Δήμου Ερμούπολης δίπλα σε κάδους σκουπιδιών που βρίσκονται κοντά σε νυχτερινό μαγαζί της Σύρου.
Η σοβαρότητα της κατάστασής του οδήγησε τους γιατρούς να ζητήσουν μεταφορά στην Αθήνα. Έτσι μεταφέρθηκε στο Τζάνειο νοσοκομείο, όπου παραμένει κλινήρης σε σοβαρή κατάσταση καθώς διαπιστώθηκε μετά την αξονική τομογραφία που υποβλήθηκε ότι έχει αιμάτωμα στον εγκέφαλο, κάταγμα στο κρανίο και ρήξη τυμπάνου.
Η σύζυγός του προέβη σε καταγγελία στο Αστυνομικό τμήμα Σύρου, ενώ της υπόθεσης έχει επιληφθεί ήδη ο εισαγγελέας Σύρου, που πήρε κατάθεση από τη σύζυγο του θύματος, ενώ σειρά θα πάρουν τόσο ο ιδιοκτήτης, όσο και εργαζόμενοι του νυχτερινού κέντρου κοντά στο οποίο βρέθηκε χτυπημένος ο 30χρονος, η κατάσταση του οποίου εξακολουθεί να παραμένει σοβαρή.

Πηγή: syrosnews.gr

Ρωσία προς Τoυρκία: "Θα καταρρίψoυμε τα μαχητικά σας στην Συρία σαν παπάκια"!

Έμμεση προειδοποίηση στην Τουρκία να μην διανοηθεί να προχωρήσει στο σχέδιο αεροπορικής προσβολής θέσεων αντιαεροπορικών συστημάτων στην Συρία γιατί τα μαχητικά της "θα καταρριφθουν σαν παπάκια στο λούνα-παρκ" (!), έστειλε η Ρωσία μέσω της εφημερίδας "Ισβέστια" η οποία θεωρείται ότι εκφράζει το κατεστημένο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας και το ρωσικό στρατιωτικο-βιομηχανικό σύμπλεγμα.

Συγκεκριμένα αναφερόμενη στις διαρροή σε τουρκικές εφημερίδες των σχεδίων εκτέλεσης αποστολών SEAD (καταστολής αεράμυνας) από την τουρκική Αεροπορία ως "εκδίίκηση" για την κατάρριψη του αναγνωριστικού/μαχητικού RF-4E (διαβάστε στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ την πρωτογενή πληροφόρηση και σειρά με άγνωστες λεπτομέρειες της κατάρριψης του τουρκικού μαχητικού) η ρωσική εφημερίδα αναφέρει ότι "Η Τουρκία ήταν έτοιμη να επιτεθεί στη Συρία, αλλά ακύρωσε τα σχέδιά της όταν το τουρκικό ΓΕΕΘΑ κατάλαβε ότι οι πληροφορίες του για την συριακή αεράμυνα ήταν περιορισμένες. Η Συρία διαθέτει ρωσικά αντιαεροπορικά συστήματα τελευταίας τεχνολογίας και θα κατέρριπτε τα τουρκικά μαχητικά σαν "τα παπάκια στο λούνα παρκ".

Η εφημερίδα επίσης τονίζει ότι οποιαδήποτε τουρκική επιθετική κίνηση θα πυροδοτούσε γενική πολεμική σύρραξη.

Στο άρθρο αναφέρεται ότι οι Ρώσοι "σύμβουλοι" έχουν στήσει ένα αντιαεροπορικό δίκτυ, βασισμένο στα διδάγματα των τελευταίων συγρκούσεων απο την εποχή της επιχείρησης "Ναζαρέτ" το 1982, όταν η προωθημένη συριακή αεράμυνα στην κοιλάδα Μπεκάα πρακτικά καταστράφηκε μέσα σε 48 ώρες μαζί με 98 συριακά μαχητικά, από την ισραηλινή Αεροπορία, αλλά και την επιχείρηση "Οπωρόνας" του 2007 όταν καταστράφηκε ένας συριακό εργαστήριο πυρηνικών ερευνών από ισραηινή αεροπρική επίθεση, καθώς βέβαια και τους δύο πολέμους στο Ιράκ το 1991 και το 2003.

Κατ'αρχήν έχουν εγκαταστήσει τρεις ζώνες που η μία προστατεύει τις άλλες: Σε επίπεδο SHORADS τα Pantsir S1, σε μεσαίες αποστάσεις τα BUK-M2 και τα Pechora και στις μεγάλες αποστάσεις τα S-300PMU2 (αν και οι παραδόσεις δεν ολοκληρώθηκαν), είναι μόνο μερικά από τα Α/Α όπλα που είναι ανεπτυγμέν στο συριακό έδαφος, αλλά πάνω απ'όλα περιμετρικά των συστοιχιών έχουν εγκατασταθεί ισχυρότατες μονάδες ηλεκτρονικού πολέμου, καθώς πλέον οι Ρώσοι έχουν αντιληφθεί ότι μόνο αν επιβιώσουν από τα ισχυρότατα δυτικά ECM οι πύραυλοι θα μπορέσουν να εκτοξευθούν και να βρουν το στόχο τους.

Η σιγουριά για την τύχη που θα είχε μια τουρκική αεροπορική προσβολή εδράζεται στο γεγονός ότι η συριακή αεράμυνα στήθηκε για να αντιμετωπίσει την ισραηλινή και τον τελευταίο χρόνο την ΝΑΤΟϊκή αεροπορική δύναμη. Άρα η τουρκική Αεροπορία, όντως φαντάζει στους Ρώσους χειριστές των Α/Α συστημάτων περισσότερο σαν "παπάκι του λούνα παρκ"...

defencenet.gr

Τρίτη, 24 Ιουλίου 2012

Ισπαvία και Ιταλία δανείζονται με υψηλότερο επιτόκια απο όσο δανειζόταν η Ελλάδα μόλις μπήκε στο μνημόνιο

 http://wordpress.dimoprasion.com/wordpress/wp-content/uploads/2012/07/img648.bmp

Μη σας κάνει εντύπωση.
Εχθες η Ισπανία δανείστηκε με επιτόκιο 7,35% στα δεκαετή και η Ιταλία με 6,5% τη στιγμή που η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο τότε Πρωθυπουργός κ.Παπανδρέου, μπήκε στο IMF επειδή δανειζόταν με επιτόκιο 6%.
Θα μου πείτε οτι Ισπανία και Ιταλία έχουν άλλη γραμμή παραγωγής και άλλη βιομηχανία, όμως αυτο δεν παίζει ρόλο, ο δανεισμός είναι δανεισμός και τα επιτόκια, επιτόκια.
Άλλωστε οι ημιανεξάρτητες Ισπανικές περιοχές όπως αυτη της Μούρθια κύρηξαν στάση πληρωμών, δηλαδή χρεοκώπησαν. Ο Ιταλικός νότος στενάζει. Οι κυβερνήσεις τους όμως ούτε που σκέφτονται το ενδεχόμενο στήριξης της χώρας τους απο το IMF και απο μία αντίστοιχη τρόικα σαν τις Ελλάδος.
Περισσότερο πατριώτες ή λιγότερο ηλίθιοι;
Πιθανόν και τα δύο.
Εδω στην Ελλάδα όμως όπως ανακαλύψαμε εχθες στο διαδίκτυο, θα πληρωθεί απο το δημόσιο περι το 1εκ. ευρώ για τη σύνοδο της Σοσιαλιστικής διεθνούς.
Τα συμπεράσματα δικά σας.

Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2012

Γιώργος Χατζημαρκάκης: Ντρέπομαι για τον κ.Pεσλερ!!!
http://www.fdp-in-europa.de/uploads/2009/06/jorgo-chatzimarkakis.jpg c  

Μολις πριν απο λίγο στο Real Fm ο εκπρόσωπος του κόμματος των Φιλελευθέρων ελληνικής καταγωγής Γιωργος Χατζημαρκάκης είπε ξεκάθαρα "Ντρεπομαι για τον πρόεδρο των φιλελευθέρων κ. Ρεσλερ", "Αν ήταν ικανός δε θα ήταν το κόμμα στο 4%"
Επίσης είπε οτι  δεν εχει καμία σχέση αυτη η πολιτική με το Ευρωπαϊκό όραμα καθώς και οτι αυτη η πολιτική μπαίνει σε επικίνδυνα μονοπατια ακόμη και για τη Γερμανία.
Βαριες δηλώσεις για τον Πρόεδρο του.
Μήπως να αναμένουμε εξελίξεις εν όψει εκλογών;

Το Ιράν συνεχίζει τον εμπλουτισμό ουραvίoυΤο Ιράν έχει στείλει μια νέα παρτίδα εμπλουτισμένου ουρανίου ως καύσιμο στον αντιδραστήρα ιατρικής έρευνας στην πρωτεύουσά του, δήλωσε ο επικεφαλής της χώρας για τα πυρηνικά, μια ένδειξη ότι η Τεχεράνη τηρεί πεισματική στάση καθώς συνεχίζεται η αντιπαράθεσή της με τις παγκόσμιες δυνάμεις για τον εμπλουτισμό.

Ο Φερεϊντούν Αμπασί-Νταβανί, επικεφαλής του Οργανισμού Πυρηνικής Ενέργειας του Ιράν, δήλωσε ότι μια τέταρτη παρτίδα εμπλουτισμένου κατά 20% καυσίμου που παρήχθη μέσα στο Ιράν έχει φθάσει τώρα στον Αντιδραστήρα Ιατρικής Έρευνας της Τεχεράνης, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Mehr.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, το Ιράν λέει πως ο αντιδραστήρας παράγει ιατρικά ισότοπα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία ασθενών με καρκίνο. Οι δυτικές δυνάμεις πιστεύουν πως το Ιράκ συσσωρεύει εμπλουτισμένο ουράνιο ως εν δυνάμει καύσιμο για πυρηνικά όπλα.

Ένας τρίτος γύρος συνομιλιών ανάμεσα στο Ιράν και τις έξι μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις στη Μόσχα έληξε τον περασμένο μήνα χωρίς καμία συμφωνία. Ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών απαιτούν από το Ιράν να σταματήσει κάθε εμπλουτισμό ουρανίου, ενώ το Ιράν επιμένει ότι έχει το δικαίωμα για κάποιου βαθμού εμπλουτισμό σύμφωνα με τη Συνθήκη μη Εξάπλωσης των Πυρηνικών.

Το Ιράν έχει δηλώσει πως είναι πρόθυμο να διαπραγματευθεί για τον εμπλουτισμό ουρανίου έως και 20%, το οποίο είναι πολύ πιο κοντά στο βαθμό ουρανίου που απαιτείται για μια ατομική βόμβα.

Ο Αμπασί-Νταβανί δήλωσε ότι το Ιράν θα συνεχίσει με τις τελματωμένες συνομιλίες.
«Καλωσορίζουμε τις συνομιλίες σε κάθε περίπτωση», δήλωσε, σύμφωνα με το Mehr. «Έχουμε υπερασπίσει σθεναρά τη θέση μας και θα συνεχίσουμε με συνομιλίες μέχρις ότου φθάσουμε σε μια λογική λύση».

Ειδικοί επί τεχνικών θεμάτων από τις δύο πλευρές πρόκειται να συναντηθούν εκ νέου στα τέλη Ιουλίου στην προσπάθεια να διασώσουν τη διπλωματία που αποσκοπεί να επιλύσει την πολυετή διαμάχη.

Ιρανοί βουλευτές δήλωσαν αυτόν το μήνα πως η κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφθεί το ενδεχόμενο να εξοπλίσει το ναυτικό και ερευνητικό στόλο του Ιράν με μηχανές «μη ορυκτών καυσίμων», σε μια προφανή αναφορά στο πυρηνικό καύσιμο.

Τέτοιο πυρηνικό καύσιμο διυλίζεται σε επίπεδο που μπορεί επίσης να είναι κατάλληλο για τον εκρήξιμο πυρήνα μιας πυρηνικής κεφαλής, αναζωπυρώνοντας τους φόβους πως το Ιράν μπορεί να χρησιμοποιήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα ως πρόσχημα για περισσότερο ευαίσθητη πυρηνική δραστηριότητα.

Αλλά ο Αμπασί-Νταβανί, που επιβίωσε δολοφονικής απόπειρας εναντίον του πριν από δύο χρόνια την ευθύνη για την οποία το Ιράν απέδωσε σε ξένες μυστικές υπηρεσίες, αρνήθηκε πως η Ισλαμική Δημοκρατία έχει ένα τέτοιο σχέδιο. «Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε οποιοδήποτε ειδικό σχέδιο για να κάνουμε κάτι τέτοιο», είπε, σύμφωνα με το Mehr.

«Βέβαια αν θέλαμε ποτέ να κάνουμε κάτι τέτοιο, θα συνεργαζόμαστε με τη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας έτσι ώστε τη στιγμή που θα χρειαζόταν, να μπορούν να μας δώσουν το καύσιμο».

real.gr

Παρασκευή, 20 Ιουλίου 2012

Οι Rolling Stones στην Ελλάδα;;;;

 http://www.100xr.com/artists/R/Rolling_Stones/The.Rolling.Stones.jpg

Περιοδεία σχεδιάζουν για τα 50 χρόνια τους οι θρύλοι του hard rock, Rolling stones.

Πληροφορίες απο μεγάλη εταιρεία διοργάνωσης συναυλιών στην Ελλάδα αλλά και στη Μεγάλη Βρετανία αναφέρει οτι μέσα στο πρόγραμμα της υπο διαμόρφωση σούπερ περιοδείας βρίσκεται και η Αθήνα η οποία μάλιστα θα είναι και η μόνη πόλη των Βαλκανίων που θα επισκεφθούν.
Φαίνεται το πείραμα του Roger Waters λειτούργησε πολύ θετικά...  
Αναμένουμε μέχρι την επίσημη ανακοίνωση.
Επίσης οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν οτι πιθανό είναι αυτή η περιοδεία να είναι και η τελευταία ενός απο τα μεγαλύτερα σχήματα στην παγκόσμια σκηνή εδώ και 50 χρόνια.

Πέμπτη, 19 Ιουλίου 2012

Όλη η λίστα με τα επιδόματα που εξετάζουv να κόψουν

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Αυστηρά εισοδηματικά κριτήρια θα τεθούν για τη χορήγηση των κοινωνικών επιδομάτων, με στόχο να εξοικονομηθούν τουλάχιστον δύο δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος μείωσης των δαπανών κατά 11,5 δισ. τη διετία 2013-2014. 
Οι περικοπές θα γίνουν κλιμακωτά (κυρίως σε όσους έχουν υψηλά εισοδήματα) και δεν αναμένεται να επηρεαστούν όσοι έχουν χαμηλά εισοδήματα.

Η λίστα με τα 88 επιδόματα που περνούν από "κόσκινο"...
Σύνταξη γήρατος σε ανασφάλιστους (OΓA) 
Σύνταξη γήρατος με Ν. 612/1977 (ETAA, OAEE, IKA-ETAM) 
Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων 
Σύνταξη αναπηρίας από κοινή νόσο (OΓA) 
Σύνταξη αναπηρίας από εργατικό ατύχημα ή κοινό ατύχημα (OΓA) 
Επίδομα απόλυτης αναπηρίας (ETAA, OAEE, IKA-ETAM, Ταμεία τραπεζών ETE, ATE, Eλλάδος, TAΠ-OTETAΠ-ΔEH, ETAΠ-MME) 
Επίδομα ασθενείας (Οίκος Ναύτου) 
Επίδομα ασθενείας και εργατικού ατυχήματος (IKA-ETAM, OΓA, OAEE, ETAΠ-MME, ETAA, TAYTEKΩ) 
Προσαύξηση στο ποσό της σύνταξης γήρατος λόγω τυφλότητας (OΓA) 
Προσαύξηση στο ποσό της σύνταξης λόγω απόλυτης αναπηρίας στους δικαιούχους της βασικής σύνταξης (OΓA) 
Eξωιδρυματικό επίδομα (OΓA) 
Προσαύξηση στο ποσό της σύνταξης λόγω απόλυτης αναπηρίας στους συνταξιούχους αναπηρίας (OΓA) 
Σύνταξη χωρίς όριο ηλικίας (OΓA) 
Εξωιδρυματικό επίδομα των άλλων Ταμείων 
Επιδόματα ανικανότητας για άτομα που έχουν ολική ανικανότητα, μεγάλο ποσοστό διανοητικής ανικανότητας, ολική παράλυση, μεσογειακή αναιμία, AIDS, εξασθένηση ακοής, τυφλότητα, εγκεφαλική παράλυση, ασθένεια του Hansen (υπουργείο Υγείας) 
Διατροφικό επίδομα στους νεφροπαθείς και τους μεταμοσχευμένους (υπουργείο Υγείας) 
Επίδομα ανεργίας (OAEΔ) Ειδικές επιδοτήσεις (OAEΔ) 
Επιδόματα μακροχρόνια ανέργων (OAEΔ) 
Έκτακτες οικονομικές ενισχύσεις (OAEΔ) 
Ειδικό βοήθημα μετά τη λήξη της επιδότησης λόγω ανεργίας (OAEΔ) 
Ειδικό βοήθημα μετά την τρίμηνη παραμονή στα μητρώα ανέργων (OAEΔ) 
Ειδικό βοήθημα σε όσους εξέτισαν ποινή στερητική της ελευθερίας (OAEΔ) 
Επίδομα στράτευσης (OAEΔ) 
Οικονομική ενίσχυση πολιτικών προσφύγων (OAEΔ) 
Επίδομα νεοεισερχόμενων (OAEΔ) 
Επίδομα διαθεσιμότητας (OAEΔ) 
Προστασία δικαιωμάτων εργαζομένων σε περίπτωση αφερεγγυότητας του εργοδότη (OAEΔ) 
Ειδικό εποχικό βοήθημα (OAEΔ) 
Ειδικό βοήθημα σε ηλικιωμένους ανέργους και ανέργους που παρακολουθούν επαγγελματικά εκπαιδευτικά προγράμματα (OAEΔ) 
Βοήθημα για νέους επιστήμονες (OAEΔ) 
Ειδικό εποχικό επίδομα για ηλικιωμένους (OAEΔ) 
Επιδοτήσεις για παλιννοστούντες (υπουργείο Υγείας) 
Ειδικό επίδομα για παιδιά πάνω από 16 ετών που μένουν σε ειδικά κέντρα (υπουργείο Υγείας) 
Βοήθημα για παλιννοστούντες (υπουργείο Υγείας) 
Επίδομα ανεργίας (οίκος Nαύτου - γραφείο εύρεσης ναυτικής εργασίας) 
Οικονομική ενίσχυση σε κατηγορίες άνεργων ναυτικών λόγω εορτών Χριστουγέννων και Πάσχα (οίκος Nαύτου) 
Οικογενειακό επίδομα (OAEΔ) 
Οικογενειακό επίδομα για δημοσίους υπαλλήλους (OAEΔ) 
Πολυτεκνικό επίδομα (OΓA) 
Επίδομα τρίτου τέκνου (OΓA)
Επίδομα τρίτεκνων οικογενειών (OΓA) 
Οικογενειακό επίδομα συνταξιούχων (Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων) 
Οικογενειακό επίδομα ναυτικών (ειδικός λογαριασμός EΛOEN) 
Επίδομα μαιευτικής περίθαλψης (IKA-ETAM) 
Επιδόματα μητρότητας - κυοφορίας - λοχείας (IKA-ETAM) 
Επίδομα τοκετού (OAEE) 
Επίδομα μαιευτικής περίθαλψης (ETAΠ-MME) 
Επιδόματα μητρότητας - κυοφορίας - λοχείας (ETAΠ-MME) 
Επίδομα μαιευτικής περίθαλψης (TAYTEKΩ) 
Επίδομα μαιευτικής περίθαλψης (ETAA) 
Επίδομα μητρότητας και τοκετού (OΓA) 
Συμπληρωματικές παροχές μητρότητας και ειδικό επίδομα μητρότητας (OAEΔ) 
Οικονομική ενίσχυση ανήλικων απροστάτευτων παιδιών (υπουργείο Υγείας) 
Βοήθημα μητρότητας και στους ναυτικούς (Οίκος Nαύτου) 
Βοήθημα τοκετού για τους ναυτικούς (Οίκος Nαύτου) 
Επίδομα μητρότητας και τοκετού για τους δημοσίους υπαλλήλους (υπουργείο Οικονομικών - Ενιαία Αρχή Πληρωμών) 
Οικονομική ενίσχυση οικογενειών χαμηλού εισοδήματος σε απομονωμένες περιοχές (Γενικό Λογιστήριο Κράτους) 
Οικονομική ενίσχυση οικογενειών χαμηλού εισοδήματος με ανήλικα παιδιά (Γενικό Λογιστήριο Κράτους)
Βοήθημα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης σε οικονομικά αδύνατους (υπουργείο Υγείας)
Βοήθημα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στους αστέγους (Τοπικές Αρχές) 
Πρόγραμμα επιστροφής φόρου για οικογένειες που κατοικούν μόνιμα σε ορεινές και μη προνομιούχες περιοχές (υπουργείο Οικονομικών) 
Πρόγραμμα επιστροφής φόρου για οικογένειες με παιδιά στην υποχρεωτική εκπαίδευση (υπ. Οικονομικών) 
Βοήθημα έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης φτωχών (Τοπικές Αρχές) 
Βοήθημα για παιδιά μονογονεϊκών οικογενειών (υπ. Υγείας) 
Πολλαπλό βοήθημα για ορφανά παιδιά (υπουργείο Υγείας και OΓA) 
Βοήθημα (4 επιδόματα) σε ανάδοχες οικογένειες (υπ. Υγείας) 
Βοήθημα ανασφάλιστων μητέρων (υπ. Υγείας) 
Μόνιμη σύνταξη για μητέρες με 4 παιδιά και πάνω (OΓA) 
Εφάπαξ οικονομική ενίσχυση ατόμων που βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας (υπ. Υγείας) Βοήθημα για πλημμύρα (υπ. Υγείας και Κοιν. Αλληλεγγύης) 
Βοήθημα για πυρκαγιά (υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) 
Βοήθημα για ανεμοστρόβιλο (υπ. Υγείας) 
Βοήθημα για χιονόπτωση (υπ. Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) 
Βοήθημα για κατολίσθηση (υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) 
Βοήθημα για σεισμό (υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης) 
Βοήθημα στεγαστικής συνδρομής σε ηλικιωμένους ανασφάλιστους (υπουργείο Υγείας) 
Επιδότηση ενοικίου (OEK) Επιδότηση επιτοκίου για παλαιά, πριν από το 2010, συμβόλαια (OEK) 
Κληρώσεις κατοικιών (OEK) 
Κοινωνικός Τουρισμός (OEE) 
Προγράμματα εκδρομών (OEE) 
Κουπόνια αγοράς βιβλίων (OEE) 
Κουπόνια ψυχαγωγίας (OEE) 
Σταθμοί ημερήσιας φροντίδας παιδιών (OEE) Κέντρα εργαζόμενων νέων που, λόγω κρίσης, έχουν καταργηθεί (OEE) 
Κέντρα για παιδιά με αναπηρίες (OEE) 
Επιχορηγήσεις του Οργανισμού Εργατικής Εστίας σε συνδικαλιστικές οργανώσεις* 
__________________
* Σημειώνεται πως παρεμβάσεις έχουν ήδη γίνει στις παροχές των Οργανισμών Εργατικής Εστίας και Κατοικίας.
 
gianniotis

Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

"Η Iκαρία θα προσαρτηθεί στην Αυστρία"...

 Την αντίδραση της ελληνικής πρεσβείας στην Αυστρία, προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της αυστριακής λαϊκής εφημερίδας «Heute», σύμφωνα με το οποίο η Ικαρία επιθυμεί «απόσχισή» από την Ελλάδα και «προσάρτησή» στην Αυστρία.

Το δημοσίευμα, που αναπαρήχθη από...
 άλλα αυστριακά ΜΜΕ -ακόμη και από την ιστοσελίδα της αυστριακής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης- οδήγησε την ελληνική πρεσβεία στο να εκδώσει οργίλη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία «η Ικαρία είναι αναπόσπαστο τμήμα της ελληνικής επικράτειας και δεν υπάρχει καμία λήγουσα συμφωνία ανάμεσα στην ελληνική κυβέρνηση και στο νησί.

Στις 17 Ιουλίου 2012 γιορτάζεται η 100η επέτειος της επανάστασης, με την οποία το νησί του Ανατολικού Αιγαίου, η Ικαρία, απέκτησε την ανεξαρτησία της από το οθωμανικό κράτος. Με τη Συνθήκη της Λοζάνης του 1923, επιβεβαιώνεται στο άρθρο 12 ότι τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, μεταξύ των οποίων και η Ικαρία, ανήκουν στην Ελλάδα».

Στο δημοσίευμα με τίτλο «Χρεοκοπημένοι Έλληνες - Το πρώτο νησί διακοπών θέλει να ανήκει μελλοντικά στην Αυστρία» και υπέρτιτλο «Πρωτάκουστο πολιτικό γεγονός: Η Ικαρία σχεδιάζει δημοψήφισμα για απόσχιση από την Αθήνα», υποστηρίζεται πως στην Ικαρία, οι κάτοικοί της με τον δήμαρχό της Χριστόδουλο Σταφρινάδη, εξαιτίας της δυσαρέσκειας με την Αθήνα, θέλουν να προσαρτηθούν στην Αυστρία.

Παρατίθενται μάλιστα στοιχεία του «αυστροελληνικού καλοκαιρινού παραμυθιού», δηλαδή του νησιού με τα 255 τετραγωνικά χιλιόμετρα έκταση, τις «θαυμάσιες παραλίες», τη μέση ετήσια θερμοκρασία των 19 βαθμών, τους 9.000 κατοίκους του «που τώρα κηρύσσουν επανάσταση» λέγοντας δημόσια «Αντίο Αθήνα, θα πάμε στην Αυστρία».

Στο δημοσίευμα αναφέρονται και «ιστορικά» στοιχεία για την απόκτηση της ανεξαρτησίας του νησιού, αλλά και για τη δήθεν λήξη με τη σημερινή ημέρα, 17 Ιουλίου, της 100ετούς συνθήκης παραμονής στην Ελλάδα, όπως επίσης και δηλώσεις κάποιου ανώνυμου εκπροσώπου του δημάρχου περί «δυνατότητας των νησιωτών να καθορίσουν εκ νέου το μέλλον τους και, επειδή τους έχει ξεχάσει η Αθήνα, να σκέφτονται την ένταξή τους στην Αυστρία».

Φιλοξενούνται, τέλος, δηλώσεις διεθνολόγου, καθηγητή του Πανεπιστημίου της αυστριακής πόλης Λιντς, ο οποίος αποφαίνεται ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα για μια ένταξη της Ικαρίας στην Αυστρία, αρκεί φυσικά να υπήρχε η συγκατάθεση για κάτι τέτοιο του Αυστριακού ομοσπονδιακού προέδρου, ο οποίος θα έπρεπε να υπογράψει μια σχετική συμφωνία με το νησί, βασιζόμενη στις αρχές του Διεθνούς Δικαίου.

Ως προς το αν η Ικαρία θα γινόταν αυτόματα το δέκατο ομόσπονδο κρατίδιο της Αυστρίας, ο καθηγητής λέει πως θα πρέπει να αλλάξει το αυστριακό Ομοσπονδιακό Σύνταγμα, το οποίο προβλέπει εννέα ομόσπονδα κρατίδια, ενώ, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του, η Βιέννη θα έπρεπε να αναλάβει και το ποσοστό του συνολικού ελληνικού χρέους, που αντιστοιχεί στους Ικαριώτες, περίπου 250 εκατομμύρια ευρώ.

πηγη: egersis2

Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Oι μόνες μας ευχές "καλά μυαλά" και "λίγη ανθρωπιά" στα γενέθλια της Μέρκελ

 http://www.ofono.gr/content/data/multimedia/images/OTHER/angela-merkel-8.jpg

Αυτές είναι οι μόνες μας ευχές στην κα. Angela Dorothea Merkel που σήμερα 17/7/2012 κλείνει τα 58 της χρόνια.
Πέρα απο ανθρωπιά και καλά μυαλά θα της ευχηθούμε όμως και "λίγες οι μέρες της στην πρωθυπουργία" διότι η καγκελάριος έχει ώς βάση της προεκλογικής της εκστρατείας το πόσο θα βασανίσει τους Έλληνες και κατ' επέκταση τον ευρωπαϊκό νότο.
Καλά μυαλά λοιπόν, ευαισθησία, ανθρωπιά και αλλαγή πλέυσης.
Άλλωστε οι γερμανικές ηγεσίες δεν είναι πρώτη φορά που μπερδεύουν την κερδοσκοπία και την απανθρωπιά με τον καπιταλισμό, οδηγώντας τους βέβαια και τους ίδιους στο λάκκο.
 
 
 
 

Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2012

Aποκάλυψη –ΣΟΚ μέσω… Μισθοδικείου:20.000 ευρώ μας κοστίζει ο κάθε βουλευτής

http://cdn.thebest.gr/media/images/frontNews/jbrdmltokz4e0083bf1ce5d.jpg

«Πονοκέφαλο» φέρνει στη Βουλή η προσφυγή δικαστικών λειτουργών στο Μισθοδικείο για να κηρυχθούν παράνομες οι μειώσεις στον κλάδο τους.

Όπως αποκαλύπτεται  το πραγματικό κόστος του κάθε ενός από τους 300 βουλευτές μας ξεπερνά τα 20.000 ευρώ μηνιαίως, ή αλλιώς τα 700 ευρώ την ημέρα!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ κυριακάτικης εφημερίδας, το ειδικό τμήμα του Μισθοδικείου με κατεπείγον έγγραφό του ζητά από τον γενικό γραμματέα της Βουλής, κ. Θάνο Παπαϊωάννου, διευκρινίσεις προκειμένου να καθοριστεί ο μισθός των δικαστικών, καθώς το Σύνταγμα προβλέπει ότι «οι βουλευτές δικαιούνται αποζημίωσης ίσης με το σύνολο των πάσης φύσεως μηνιαίων αποδοχών του ανώτατου δικαστικού λειτουργού».

Αυτήν την παράγραφο του Συντάγματος αντέστρεψαν οι δικαστικοί που ζητούν από τον περασμένο Μάρτιο να μάθουν πόσες είναι οι πάσης φύσεως αποδοχές των βουλευτών μας. Μάλιστα, το έγγραφο έδινε προθεσμία δύο μηνών στη Βουλή για να απαντήσει, καθώς υπήρχε νέα δικάσιμος στο Μισθοδικείο στις 12 Ιουνίου. Ωστόσο, απάντηση δεν υπήρξε ποτέ.

Αιτία, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι ότι οι πραγματικές πάσης φύσεως αποδοχές των βουλευτών είναι υπερδιπλάσιες από αυτές που δηλώνουν ως βουλευτική αποζημίωση.
Αναλυτικότερα:
• 8.000 ευρώ είναι ο μηνιαίος μισθός κάθε βουλευτή
• 1.100 ευρώ είναι η κατά μέσο όρο πρόσθετη αμοιβή για συμμετοχή σε επιτροπές
• 150 ευρώ το μήνα για συμμετοχή στα θερινά τμήματα
• 350 ευρώ το μήνα είναι οι ασφαλιστικές εισφορές για κάθε βουλευτή στον ΕΟΠΥΥ
• 1000 ευρώ το μήνα κοστίζει των leasing των αυτοκινήτων που έχει κάθε βουλευτής
• 473 ευρώ το μήνα είναι τα έξοδα κίνησης των βουλευτών κατά μέσο όρο
• 2.263 ευρώ το μήνα είναι κατά μέσο όσο το επίδομα οργάνωσης γραφείου
• 1.000 ευρώ το μήνα είναι το επίδομα ενοικίου που λαμβάνουν οι βουλευτές της περιφέρειας
• 983 ευρώ είναι κατά μέσο όρο η δαπάνη για τα σταθερά τηλέφωνα κάθε βουλευτή
• 200 ευρώ το μήνα το πλαφόν στα κινητά τους.

Συνολικά, 15.519 ευρώ είναι μηνιαίως οι πάσης φύσεως αποδοχές των βουλευτών σύμφωνα με τα παραπάνω στοιχεία.
Σε αυτό το ποσό πρέπει να προστεθούν και άλλες παροχές, όπως τα 4.000 ευρώ μηνιαίως για τους δύο επιστημονικούς συνεργάτες που δικαιούται κάθε βουλευτής αλλά και τα 960 ευρώ το μήνα που κοστίζουν κατά μέσο όρο το μήνα τα 104 μονά αεροπορικά εισιτήρια που δικαιούται κάθε βουλευτής της περιφέρειας.

Άρα, με μια απλή πρόσθεση οι συνολικές μηνιαίες «πάσης φύσεως» αποδοχές των βουλευτών μας ξεπερνούν όντως τα 20.000 ευρώ το μήνα.

Πηγή: Έθνος της Κυριακής

Παρασκευή, 13 Ιουλίου 2012

Ο «θάνατος» του κομμουνισμού στη Mολδαβία

 Ο «θάνατος» του κομμουνισμού στη Μολδαβία

Το κομμουνιστικό καθεστώς καταδίκασε το Κοινοβούλιο της Μολδαβίας, απαγορεύοντας  τα κομμουνιστικά σύμβολα...
Το επίμαχο νομοσχέδιο επικρίνει «το ολοκληρωτικό κομμουνιστικό καθεστώς στην Μολδαβική Σοβιετική Σοσιαλιστική Δημοκρατία, το οποίο πραγματοποίησε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, καθώς και τις ενέργειες όλων των προσώπων, που συμμετείχαν στην τέλεση των εγκλημάτων του κομμουνιστικού καθεστώτος».
Διευκρινίζεται ότι η απαγόρευση ισχύει μόνο για τη χρήση των συμβόλων για πολιτικούς λόγους, οπότε δεν απαγορεύεται η χρήση τους για πολιτιστικούς (ή διαφημιστικούς...) σκοπούς.

protothema.gr

Πέμπτη, 12 Ιουλίου 2012

Τέλος το δώρο Xριστουγέννων !!!

Δέσμη μέτρων λιτότητας μέχρι το 2014 ανακοίνωσε ο Μ. Ραχόι. Στο πακέτο περιλαμβάνεται κατάργηση του δώρου Χριστουγέννων για φέτος και μείωση αδειών στο Δημόσιο. Αύξηση του ΦΠΑ στο 21% και ψαλίδι στις δαπάνες των υπουργείων. Διαδηλώσεις ανθρακωρύχων και ένταση στη Μαδρίτη

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μ. Ραχόι κατά την ανακοίνωση των επώδυνων μέτρων στη Βουλή
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Μ. Ραχόι κατά την ανακοίνωση των επώδυνων μέτρων στη Βουλή
Νέους φόρους και περικοπές - μαμούθ με στόχο την εξοικονόμηση 65 δισ. ευρώ σε διάστημα δυόμισι ετών ανακοίνωσε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, μία μέρα αφότου απέσπασε από τις Βρυξέλλες παράταση ενός έτους μέχρι το 2014 για τη μείωση του ελλείμματος κάτω από το όριο του 3%.
Η νέα δέσμη μέτρων λιτότητας περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, σειρά περικοπών στο Δημόσιο με κατάργηση για φέτος του «δώρου» Χριστουγέννων, αλλά και μείωση των ημερών αδείας. Παράλληλα, αυξάνεται ο Φόρος Προστιθέμενης Αξίας από 18% σε 21% (μέτρο που μέχρι πρόσφατα η κυβέρνηση αρνιόταν να λάβει παρά τις απαιτήσεις της Ε.Ε. και του ΔΝΤ).
Η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, η οποία εκτιμάται πως θα αποφέρει εξοικονόμηση 3,5 δισ. ευρώ, περιλαμβάνει επίσης τη μείωση του αριθμού των δημόσιων επιχειρήσεων και τον περιορισμό κατά 30% του αριθμού των τοπικών συμβούλων.
Τέλος το δώρο Χριστουγέννων
Ο Μαριάνο Ραχόι ανακοίνωσε εξάλλου τη μείωση των επιδομάτων ανεργίας για τους νεοεγγεγραμμένους, την κατάργηση επιστροφής φόρου για τους αγοραστές κατοικιών, νέες περικοπές των δαπανών των υπουργείων κατά 600 εκατ. ευρώ και νέα μείωση κατά 20% της χρηματοδότησης των πολιτικών κομμάτων, των συνδικάτων και των εργοδοτικών οργανώσεων από το κράτος.
Ο εκπρόσωπος του Ολι Ρεν έσπευσε να χαιρετίσει την ανακοίνωση των νέων μέτρων, τονίζοντας ότι «αποτελούν ένα σημαντικό βήμα για να διασφαλιστεί ότι η χώρα μπορεί να επιτύχει τους δημοσιονομικούς στόχους που έχει θέσει για φέτος».
Σύμφωνα με το προσχέδιο του Μνημονίου για τη βοήθεια στις ισπανικές τράπεζες, η Ε.Ε. θα αξιώσει από τη Μαδρίτη μια μεταρρύθμιση του χρηματοπιστωτικού της τομέα, η οποία μπορεί να μεταφραστεί σε απώλειες για τον φορολογούμενο και θέλει να επιτραπεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή να πραγματοποιεί επιθεωρήσεις στις τράπεζες.
Το κείμενο, το οποίο καθορίζει τους 32 όρους που θα τεθούν σε αντάλλαγμα για την ευρωπαϊκή βοήθεια στον ισπανικό χρηματοπιστωτικό τομέα, θα πρέπει να εγκριθεί ως τις 20 Ιουλίου. Το κείμενο επιμένει στην ανάγκη «ελαχιστοποίησης του κόστους μιας αναδιάρθρωσης των ισπανικών τραπεζών για τον φορολογούμενο».
Σε επίπεδο επίβλεψης, η Ε.Ε. αξιώνει η Μαδρίτη να ενισχύσει τις εξουσίες της Τράπεζας της Ισπανίας ως το τέλος του έτους, μεταβιβάζοντάς της προνόμια τα οποία είχε μέχρι σήμερα το υπουργείο Οικονομίας.
Η Κομισιόν θα επιβλέπει, σε συνδυασμό με την Κεντρική Τράπεζα και την Ευρωπαϊκή Τραπεζική Αρχή, ότι οι ισπανικές τράπεζες εφαρμόζουν τους όρους που τους επιβάλλουν.
ΙΣΠΑΝΙΑ
Βυθίζεται ξανά στην ύφεση
«Εφαρμόζω έκτακτα μέτρα που απαιτούν οι εξαιρετικές περιστάσεις» δήλωσε από το βήμα της ισπανικής βουλής ο Μαριάνο Ραχόι, προκαλώντας την οργή της αντιπολίτευσης που δεν σταμάτησε να φωνάζει και να τον διακόπτει. Ο 57χρονος Ισπανός πρωθυπουργός υπενθύμισε ότι η χώρα του εισήλθε κατά το πρώτο τρίμηνο σε νέα ύφεση, δύο χρόνια μετά την έξοδό της από αυτήν, με προβλέψεις για συρρίκνωση κατά του 1,7% του ΑΕΠ το 2012. Και πρόσθεσε πως για το 2013, το ΑΕΠ θα παραμείνει με αρνητικό πρόσημο «και πιο κοντά στο 0%».
ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ
  1. Αύξηση του ΦΠΑ από 18% σε 21%
  2. Αύξηση μειωμένου ΦΠΑ για δημόσιες συγκοινωνίες, ξενοδοχεία και επεξεργασμένα τρόφιμα από 8% σε 10%
  3. Μείωση των επιδομάτων ανεργίας
  4. Κατάργηση του χριστουγεν-νιάτικου δώρου για τους δημοσίους υπαλλήλους
  5. Μείωση ημερών αδείας των δημοσίων υπαλλήλων
  6. Κατάργηση επιστροφής φόρου για τους αγοραστές κατοικιών
  7. Περικοπές 3,5 δισ. ευρώ στους προϋπολογισμούς των τοπικών αρχών
  8. Μείωση 30% του αριθμού των τοπικών συμβούλων
  9. «Ψαλίδι» κατά 20% των επιδοτή-σεων για πολιτικά κόμματα και συνδικάτα από το 2013
ethnos.gr
 
 
 
 

Τετάρτη, 11 Ιουλίου 2012

Hλεκτρονικές συσκευές: πεταμένοι θησαυροί από χρυσό και ασήμι!

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πόσα κινητά τηλέφωνα έχουν περάσει απ’ τα χέρια σας; Πόσους προσωπικούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές έχετε χρησιμοποιήσει; Έχετε μήπως κάποια ταμπλέτα ή αναγνώστη ψηφιακών βιβλίων;
 
Έχετε ποτέ αναλογιστεί ότι η διαρκής ανανέωση ηλεκτρονικών συσκευών και γκάτζετ ουσιαστικά συνεπάγεται την κατασπατάληση ποσών που αντιστοιχούν στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν μιας μικρής χώρας;
Η κατασκευή ηλεκτρονικών προϊόντων υψηλής τεχνολογίας απαιτεί τη χρήση μικρών ποσοτήτων πολύτιμων μετάλλων, όπως ο χρυσός και το ασήμι.
Υπολογίζεται πως σε παγκόσμια βάση καταναλώνονται 320 τόνοι χρυσού και 7.500 τόνοι αργύρου ετησίως.
Η αξία των υλικών αυτών υπολογίζεται σε 21 δισ. δολάρια (17 δισ. Ευρώ), όσο δηλαδή το ΑΕΠ του Ελ Σαλβαδόρ στην Κεντρική Αμερική.
Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο των Ηνωμένων Εθνών, τα ηλεκτρονικά απορρίμματα περιέχουν συγκεντρώσεις μετάλλων 40% έως 50% υψηλότερες από τα φυσικά κοιτάσματα.
Όσον αφορά τον χρυσό τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά: οι ηλεκτρονικές συσκευές κατανάλωσαν το 5,3% της παγκόσμιας προσφοράς το 2001, ήτοι 197 τόνοι, ενώ το 2011 το 7,7% (320 τόνοι).
Οι ποσότητες αυτές ουσιαστικά χάνονται εξαιτίας των ακατάλληλων μεθόδων ανάκτησης και επεξεργασίας των ηλεκτρονικών απορριμμάτων.
Τόσο στον ανεπτυγμένο όσο και στον αναπτυσσόμενο κόσμο ανακτάται το 10%-15% μόνο και το 85% χάνεται.
Πέραν των πολύτιμων μετάλλων στις χωματερές καταλήγουν εκατομμύρια τόνοι πλαστικού με ανυπολόγιστες περιβαλλοντικές συνέπειες.
Η κατασκευή ενός τόνου πλαστικού μέσω ανακύκλωσης καταναλώνει το ένα δέκατο της ποσότητας νερού και ενέργειας που απαιτεί το “νέο” πλαστικό και παράγει έναν έως τρεις τόνους διοξειδίου του άνθρακα λιγότερο.
Η ανακύκλωση της μισής μόνο ποσότητας πλαστικού που περιέχεται στα ηλεκτρονικά απορρίμματα που παράγονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξοικονομούσε 5 εκατομμύρια Κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας, 3 εκατ. βαρέλια πετρελαίου και 2 εκατ. τόνους διοξειδίου του άνθρακα.
Τα ηλεκτρονικά απορρίμματα που καταλήγουν ανεπεξέργαστα στις χωματερές περιέχουν τοξικές και επικίνδυνες ουσίες (μόλυβδος, υδράργυρος και επιβραδυντικά καύσης) που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία και υποβαθμίζουν την ποιότητα του αέρα και του νερού.
 
econews
  
  
  
 

Τρίτη, 10 Ιουλίου 2012

Χωρίς την απειλή διακοπής ηλεκτροδότησης Επανέρχονται τα χαράτσια για τα ακίνητα μέσω ΔEH

 http://www.24h.gr/sites/default/files/main_images/DEH%20XARATSI%20LOGARIASMOS_20.jpg

Χωρίς την απειλή διακοπής της ηλεκτροδότησης και σε ξεχωριστό εκκαθαριστικό, επανέρχονται τα χαράτσια για τα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ. Κι αυτό διότι η ΔΕΗ διαπίστωσε ότι πέρυσι χιλιάδες πολίτες, λόγω του ότι δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να πληρώσουν το Έκτακτο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (ΕΕΤΗΔΕ), κι εφόσον δεν τους δινόταν η δυνατότητα να πληρώσουν μόνο για το ρεύμα, άφησαν τους λογαριασμούς απλήρωτους, με αποτέλεσμα η ΔΕΗ να έχει σημαντική ζημία.

Έτσι, σύμφωνα με τις πληροφορίες για το 2012 η ΔΕΗ θα στείλει στους πολίτες ένα ειδικό εκκαθαριστικό με το ποσό που αντιστοιχεί στο φόρο ακινήτων ξεχωριστά από τον υπόλοιπο λογαριασμό ρεύματος.

Οι ιδιοκτήτες ή οι ενοικιαστές ακινήτων που θα παραλάβουν το συγκεκριμένο εκκαθαριστικό θα έχουν τη δυνατότητα να το εξοφλήσουν σε δόσεις είτε στα γραφεία της ΔΕΗ είτε στις τράπεζες είτε στα ταχυδρομεία.

Σήμερα, προβλέπεται η εξόφληση του τέλους να γίνει σε 5 δόσεις, ωστόσο εξετάζεται το ενδεχόμενο να αυξηθεί σε 9 ο αριθμός των δόσεων.


Από το ΕΕΤΗΔΕ η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει περίπου 3 δισ. ευρώ. Όμως λόγω του γεγονότος ότι η αποπληρωμή θα γίνει σε δόσεις είναι πιθανόν το 2012 να εισρεύσουν στα Δημόσια έσοδα λιγότερα χρήματα.

tanea
 
 
 
 

Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Εχεις προσβληθεί από τους αεροψεκασμούς; Κάvε τo παρακάτω τεστ!ΚΑΝΕ ΤΟ ΑΚΟΛΟΥΘΟ ΤΕΣΤ....


Το παρακάτω κείμενο που ακολουθεί στα Αγγλικά, αναφέρει ότι αν ξεπλύνεις το στόμα σου για 30 δευτερόλεπτα με χυμό σταφύλι ή κόκκινο κρασί και το φτύσεις.....


και εμφανιστούν αυτές οι μικρο ίνες.....τότε έχεις προσβληθεί όπως οι περισσότεροι από εμάς από τους αεροψεκασμούς.
Αυτό που φαίνεται στη φωτογραφία είναι "νεκρές" ίνες οι οποίες καταστράφηκαν από το οξύ που έχει το κρασί ή ο χυμός σταφυλιού.
Αναφέρει επίσης ότι αυτές βγήκαν από το στόμα του ατόμου που το δοκίμασε.
Τα συμπεράσματα......δικά σας....!So I know nobody probably wants to see this because the truth is scary and ignorance is bliss but if you'd like to know if you've been affected by chemtrails (aerosol spraying) you can try this at home. What your looking at are synthetic nanofibers that are sprayed from planes along with aluminum and barium. Use some grape juice or red wine and swish it around your mouth for 30 seconds and spit it out into the sink, the fibers are attracted and killed by the acid in grape juice as well as dyed so you can visible see them. Now this just came from my mouth, these fibers disperse throughout your whole body, because we breath this crap all day long. It's in our water and food as well, it's pretty much in everything. You can also look up Morgellons disease. Try it at home and see for yourself.= )


By: Chadwick Light Workin Hency (A) — with Michael Maddawg Mccaslin.
 
 
 
 
 

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Οι πιο περίεργες αιρέσεις που δεν θα πιστεύετε πως υπάρχουv!
Από τον Diego Maradona ως κεντρικό πρόσωπο θρησκείας και το ιπτάμενο τέρας από spaghetti ως ο δημιουργός του κόσμου και την θρησκεία των Jedi!

Δείτε τις πιο παράξενες θρησκείες και τις αλλόκοτες πεποιθήσεις τους.


Σαϊεντολογία

Η εκκλησία της Σαϊεντολογίας είναι ένα κίνημα που ιδρύθηκε από τον L. Ron Hubbard (Elron) το 1952.

Υποστηρίζει δε, πως στα ανώτερα επίπεδα της μύησης (επίπεδα OT), οι μυστικές διδασκαλίες που λαμβάνουν χώρα, μπορεί να είναι επικίνδυνες για τα μέλη που δεν έχουν προετοιμαστεί κατάλληλα.

Οι διδασκαλίες αυτές λοιπόν, κρατούνται μυστικές από τα μέλη που δεν έχουν φτάσει στα ανώτερα επίπεδα.

Στα επίπεδα αυτά, ο Hubbard, εξηγεί πως να αντιστρέφεις τις συνέπειες από μια άσχημη εμπειρία του παρελθόντος, οι οποίες μπορούν να εκτείνονται και σε εκατομμύρια χρόνια στο παρελθόν.

Ανάμεσα σε αυτές τις διδασκαλίες είναι και η ιστορία του Xenu (ή Xemu), ο οποίος είναι ένας εξωγήινος ηγέτης της "Γαλαξιακής Ομοσπονδίας".

Σύμφωνα με την ιστορία αυτή, πριν από 75 εκατομμύρια χρόνια, ο Xenu, έφερε δισεκατομμύρια ανθρώπους στη Γη, με διαστημόπλοια...

Η κεντρική ιδέα πάντως της εκκλησίας αυτής, είναι πως όλοι οι άνθρωποι είναι αθάνατες πνευματικές οντότητες που δεν θυμούνται την πραγματική τους φύση.

Οι υποστηρικτές της, προσπαθούν να ξαναζήσουν ξεχασμένες εμπειρίες του παρελθόντος και να απελευθερωθούν.Το έθνος του Yahweh
Πρόκειται για μια θρησκευτική οργάνωση Αφρο-Αμερικανών, που ιδρύθηκε το 1979 στο Miami από τον Hulon Mitchell, Jr, τον οποίον αποκαλούν Yahweh ben Yahweh.

Η κεντρική ιδέα της εκκλησίας αυτής είναι πως οι πραγματικοί Ισραηλίτες είναι οι Αφροαμερικανοί και πρέπει να επιστρέψουν στην πατρίδα τους στο Ισραήλ.

Επίσης, μία από τις βασικές αρχές της οργάνωσης είναι πως ο Yahweh ben Yahweh είναι ο Υιός του Θεού.Η εκκλησία όλων των Κόσμων
Η συγκεκριμένη θρησκευτική οργάνωση είναι μια νεο-παγανιστική θρησκεία, που ιδρύθηκε το 1962 από τον Oberon Zell-Ravenheart και τη γυναίκα του, Morning Glory Zell-Ravenheart.

Η εκκλησία είναι βασισμένη σε μια φανταστική θρησκεία, με το ίδιο ακριβώς όνομα, που εμφανίζεται στο μυθιστόρημα επιστημονικής φαντασίας "Ξένος σε μια ξένη Γη" του Robert A. Heinlein.

Η μυθολογία της εκκλησίας αυτής, περιλαμβάνει επιστημονική φαντασία μέχρι σήμερα.

Τα μέλη της αναγνωρίζουν την "Γαία", την Θεά της Μητέρας Γης και τον Θεό-Πατέρα. Επίσης πιστεύουν στην ύπαρξη της Νεραϊδοχώρας...

Λατρεύουν δε και πολλές θεότητες από κάθε είδους πάνθεον. Πολλές από τις λατρευτικές τους τελετές επικεντρώνονται στους Θεούς και τις Θεές της αρχαίας Ελλάδας.

Ο Zell-Ravenheart πρόσφατα ίδρυσε την "Γκρι Σχολή Μαγείας", η οποία είναι εμπνευσμένη από τη σχολή μαγείας στα βιβλία Harry Potter, το Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry.


Άνθρωποι του Σύμπαντος
Οι "Άνθρωποι του Σύμπαντος" ή οι "Κοσμικοί άνθρωποι με φωτεινές δυνάμεις" είναι μια τσέχικη θρησκευτική οργάνωση που περιστρέφεται γύρω από τον Ivo A. Benda.

Το σύστημα των πιστεύω της, βασίζεται στην ύπαρξη εξωγήινων πολιτισμών, οι οποίοι επικοινωνούν τηλεπαθητικά με τον Benda και άλλους "μεσολαβητές" από τον Οκτώβριο του 1997, ενώ αργότερα χρησιμοποιούν και την απευθείας προσωπική επαφή.

Σύμφωνα με τον Benda, οι πολιτισμοί αυτοί διαθέτουν έναν στόλο από διαστημόπλοια, με επικεφαλής το Ashtar Sheran, που είναι ο δορυφόρος της Γης.

Παρακολουθούν τους καλούς ανθρώπους και τους βοηθούν και είναι έτοιμοι να μεταφέρουν τους υποστηρικτές τους σε μια άλλη διάσταση.


Η εκκλησία του SubGenius
Πρόκειται για μια θρησκεία-παρωδία που προωθεί τη χαλαρότητα, σατιρίζει τη θρησκεία, τις θεωρίες συνωμοσίας, τα UFOs και την popculture.

Η εκκλησία υποστηρίζει πως είχε ιδρυθεί τη δεκαετία του 1950 από τον "μεγαλύτερο έμπορο του κόσμου", τον J. R. "Bob" Dobbs.

Στην πραγματικότητα όμως, ξεκίνησε το 1979 με την έκδοση ενός τεύχους με το όνομα SubGenius Pamphlet #1.

Βρήκε αποδοχή σε underground pop-culture κύκλους και σε φοιτητές κολεγίων.

Ένα σημαντικό γεγονός της εκκλησίας αυτής, συνέβη στις 5 Ιουλίου 1998. Η εκκλησία είχε προβλέψει πως την ημερομηνία αυτή ο κόσμος θα καταστρεφόταν από μια εισβολή εξωγήινων στρατιωτών.

Όταν αυτό δε συνέβη, για να τιμωρήσουν το μέλος της Εκκλησίας που το είχε προβλέψει, το κάλυψαν με πίσσα και πούπουλα!


Το κίνημα του Πρίγκιπα Φίλιππου
Στο νησί Tanna του Vanuatu, μια φυλή ιθαγενών, οι Yaohnanen, ξεκίνησαν την αλλόκοτη αυτή θρησκεία.

Τα μέλη της φυλής αυτής πιστεύουν πως ο πρίγκιπας Φίλιππος, ο δούκας του Εδιμβούργου και σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ II, είναι ένα θεϊκό ον!

Συγκεκριμένα είναι ο γιος ενός βουνίσιου πνεύματος του Tanna και ο αδερφός του John Frum.

Σύμφωνα με αρχαίες ιστορίες, ο γιος αυτός ταξίδεψε σε μια μακρινή χώρα, παντρεύτηκε μια ισχυρή αριστοκράτισσα και θα επιστρέψει κάποτε στο νησί.

Οι κάτοικοι του νησιού, παρακολούθησαν τον σεβασμό που είχαν οι αξιωματούχοι των αποικιών προς τη βασίλισσα και προφανώς συμπέραναν πως ο σύζυγός της, ο πρίγκιπας Φίλιππος, είναι ο γιος από τους θρύλους τους.

Η οργάνωση πρέπει να σχηματίστηκε τη δεκαετία του '50 ή του '60. Οι πεποιθήσεις τους, ενισχύθηκαν από την επίσημη επίσκεψη του βασιλικού ζευγαριού στο Vanuatu το 1974, όταν λίγοι ντόπιοι είχαν την ευκαιρία να δουν τον πρίγκιπα από μακριά.

Από την πλευρά του, ο Φίλιππος έμαθε για την ύπαρξη της θρησκείας και αντάλλαξε δώρα με τους ηγέτες της, ενώ τους επισκέφθηκε κιόλας!


Η εκκλησία της Ευθανασίας
Πρόκειται για μια πολιτική οργάνωση που ιδρύθηκε από τον Chris Korda (ο οποίος ντύνεται σαν γυναίκα) στη Βοστόνη των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της εκκλησίας, η οργάνωση είναι μια "ένα μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό κίνημα αφιερωμένο στην αποκατάσταση της αρμονίας μεταξύ των ανθρώπων και των ειδών που έχουν απομείνει στη Γη."

Το βασικό γεγονός που θέλει να καταδείξει η εκκλησία, είναι πως η Γη δεν μπορεί να χωρέσει και να συντηρήσει τον πληθυσμό της.

Η μόνη εντολή της θρησκείας αυτή είναι να μην αναπαράγονται οι άνθρωποι!

Άλλες βασικές "κολόνες" της εκκλησίας είναι η αυτοκτονία, η έκτρωση, ο καννιβαλισμός (φυσικά περιορίζεται στην κατανάλωση των ήδη πεθαμένων ανθρώπων!) και ο σοδομισμός (δηλαδή οποιαδήποτε σεξουαλική πράξη που δεν στοχεύει στην αναπαραγωγή.)

Ένα διάσημο σλόγκαν της οργάνωσης είναι το "Σώσε τον πλανήτη, σκότωσε τον εαυτό σου."

Η εκκλησία προωθεί μόνο τους εθελοντικούς τρόπους μείωσης του πληθυσμού, έτσι είναι τελείως κατά του φόνου, του βιασμού και της ακούσιας στείρωσης.


Απαθεϊσμός
Υπάρχουν οι πιστοί, δηλαδή οι άνθρωποι που πιστεύουν πως υπάρχει ένα ανώτερο ον, και ο καθένας ακολουθεί διαφορετική θρησκεία, υπάρχουν οι άθεοι, που δεν πιστεύουν πως υπάρχει Θεός και οι αγνωστικιστές.

Οι αγνωστικιστές θεωρούν πως το ανθρώπινο μυαλό δεν μπορεί να κατανοήσει το θείο και αμφιβάλλει για την ύπαρξή του.

Οι απαθεϊστές από την άλλη δεν πιστεύουν πως υπάρχει Θεός, αλλά και πως αν υπήρχε τότε θα ήταν τελείως απαθής και δεν θα νοιαζόταν καθόλου για την ανθρωπότητα.


Η εκκλησία των Jedi
Το έπος της επιστημονικής φαντασίας Star Wars, σίγουρα είναι κάτι αξιοθαύμαστο.

Όμως υπάρχουν και αυτοί που το έχουν αναγάγει σε θρησκεία!

Η εκκλησία των Jedi πιστεύει πως υπάρχει μία πανίσχυρη δύναμη που συνδέει όλα τα πράγματα στο σύμπαν και τα κρατάει ενωμένα.

Η θρησκεία αυτή, σύμφωνα με τις αρχές της, είναι κάτι το έμφυτο στον καθένα μας.

Επίσης η αίσθηση της ηθικής είναι και αυτό κάτι έμφυτο στους ανθρώπους, σύμφωνα με τις πεποιθήσεις της εκκλησίας.

May the force be with you και τα σχετικά...!


Nuwaubianism
Ο όρος αναφέρεται στους οπαδούς των διδασκαλιών του Dwight York.

Η εκκλησία ξεκίνησε αρχικά σαν μια οργάνωση Αφρο-Αμερικανών μουσουλμάνων στη Νέα Υόρκη τη δεκαετία του '70.

Από τότε έχει υποστεί πολλές αλλαγές. Στο τέλος η ομάδα ίδρυσε ένα αρχηγείο σε πόλη της Georgia το 1993, το οποίο στη συνέχεια εγκατέλειψε.

Ο ίδιος ο York φυλακίστηκε για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και για κακοποίηση παιδιών.

Τα πιο περίεργα δόγματα της εκκλησίας είναι τα εξής:

Είναι σημαντικό να θάβεις τα υπολείμματα του πλακούντα μετά τη γέννα, ώστε να μην τα χρησιμοποιήσει ο Σατανάς για να φτιάξει ένα αντίγραφο του νεογέννητου.

Επίσης, τα μέλη πιστεύουν πως μερικά αποβληθέντα έμβρυα επιβιώνουν από την έκτρωση και μένουν στους υπονόμους, όπου συγκεντρώνονται και καταστρώνουν σχέδιο να κατακτήσουν τον κόσμο!

Ο κάθε άνθρωπος έχει εφτά κλώνους που ζουν σε διαφορετικά μέρη του κόσμου.

Οι γυναίκες υπήρχαν για πολλές γενιές πριν να κατασκευάσουν τους άντρες μέσω της γενετικής τροποποίησης.

Ο Homo sapiens είναι το αποτέλεσμα πειραμάτων κλωνοποίησης που έγιναν στον Άρη πάνω στον Homo erectus.

Οι Illuminati έχουν δημιουργήσει ένα παιδί, το γιο του Σατανά, ο οποίος γεννήθηκε στις 6 Ιουνίου 1966 στη Νέα Υόρκη.

Το παιδί ανατράφηκε από τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, Richard Nixon και τώρα ζει στο Βέλγιο.


Η εκκλησία του Ed Wood
Πρόκειται για μια διαδικτυακή εκκλησία, που χαρακτηρίζεται και ως θρησκεία βασισμένη στην pop-culture.

Η ίδρυσή της έγινε από τον Steve Galindo το 1996.

Το κεντρικό πρόσωπο της θρησκείας αυτής είναι ο σκηνοθέτης cult ταινιών Edward D. Wood Jr, τον οποίο τα μέλη της εκκλησίας, αντιμετωπίζουν σαν σωτήρα τους!

Οι "πιστοί" αναζητούν τον τρόπο για την επίτευξη της ευτυχίας και της θετικής ζωής στις ταινίες και τη ζωή του σκηνοθέτη.

Στις συγκεντρώσεις τους ντύνονται σαν το αντίθετο φύλο καθώς ο Ed Wood στις ταινίες του έβαζε πάντα άντρες ντυμένους γυναικεία.


Η εκκλησία του ιπτάμενου τέρατος από Spaghetti (!)
Όπως υποστηρίζουν τα μέλη της, η εκκλησία αυτή υπάρχει εδώ και εκατοντάδες χρόνια, αν και μόλις πρόσφατα, το 2005 αποκαλύφθηκε η ύπαρξή της.

Οι Pastafarians, όπως ονομάζονται οι οπαδοί της θρησκείας, πιστεύουν πως ο κόσμος δημιουργήθηκε από το ιπτάμενο τέρας των Spaghetti, το οποίο ήταν και μεθυσμένο!

Το αποτέλεσμα της μέθης του είναι ένας ατελής κόσμος...

Η επίσημη ενδυμασία τους είναι πειρατικά ρούχα, καθώς θεωρούν πως οι πειρατές δεν είναι κακοί αλλά χαρωποί άνθρωποι που ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο και δίνουν στους ανθρώπους γλυκά!

Φυσικά πρόκειται για θρησκεία-παρωδία

Η θρησκεία ιδρύθηκε το 2005 από τον Bobby Henderson, ο οποίος αρχικά στόχευε σε μια σατυρική διαμαρτυρία ενάντια στην αντικατάσταση του μαθήματος της εξέλιξης με το μάθημα του έξυπνου σχεδίου.

Σε επιστολή του, στο εκπαιδευτικό συμβούλιο της πολιτείας Kansas των ΗΠΑ, ο Henderson υποστήριξε πως πιστεύει σε έναν υπερφυσικό δημιουργό, που μοιάζει με spaghetti με κεφτεδάκια.

Ο Henderson, ζήτησε μαζί με το μάθημα του έξυπνου σχεδιασμού και της εξέλιξης, να διδάσκεται και η θεωρία του στις σχολικές αίθουσες!

Εξήγησε πως η θεωρία του έξυπνου σχεδιασμού χρησιμοποιεί ασαφείς αναφορές σε έναν "έξυπνο δημιουργό" του κόσμου.

Με την ίδια λογική κάθε οντότητα που σκέφτεται ο άνθρωπος θα μπορεί να παίξει τον ρόλο της δημιουργίας, ακόμα και ένα ιπτάμενο τέρας από spaghetti.

Ο Henderson ανάρτησε το γράμμα στην ιστοσελίδα του, το οποίο στη συνέχεια έγινε ένα διαδικτυακό φαινόμενο και ένα σύμβολο εναντίον της διδασκαλίας του έξυπνου σχεδιασμού και των θρησκευτικών γενικά στα σχολεία.

Επίσης, το 2006 εκδόθηκε το Ευαγγέλιο του Ιπτάμενου Τέρατος από spaghetti.


Η εκκλησία του Maradona
Δημιουργήθηκε από fans του "μύθου των γηπέδων", Diego Maradona, στις 30 Οκτωβρίου 1998, την ημέρα των 38ων γενεθλίων του ποδοσφαιριστή.

Οι οπαδοί της εκκλησίας θεωρούν πως ο Diego Maradona, είναι ο καλύτερος παίκτης του ποδοσφαίρου όλων των εποχών.

Τα μέλη της, φτάνουν τα 80.000 από 60 χώρες παγκοσμίως.

Το ημερολόγιό τους ξεκινάει από τη χρονιά που γεννήθηκε ο Maradona, το 1960!skotinoprosopo
 
 
 
 

O καφές και τα λιπαρά δυσκολεύουν τη σύλληψη

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Πέντε ή περισσότερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα δυσχεραίνουν την επιτυχία της εξωσωματικής γονιμοποίησης και το ίδιο συμβαίνει όταν η διατροφή είναι πλούσια σε κορεσμένα λιπαρά. Σ’ αυτά τα συμπεράσματα κατέληξαν δυο διαφορετικές έρευνες που παρουσιάστηκαν στο....


πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρίας για την Ανθρώπινη Αναπαραγωγή και την Εμβρυολογία (ESHRE). H πρώτη έρευνα έγινε σε 3.959 γυναίκες από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Aarhus της Δανίας. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι η μία στις 20 γυναίκες έπινε περισσότερα από πέντε φλιτζάνια καφέ την ημέρα. Στις γυναίκες αυτές τα ποσοστά επιτυχίας της εξωσωματικής μειώνονταν στο μισό σε σύγκριση με εκείνες που δεν έπιναν καφέ.

Η δεύτερη έρευνα έγινε από την Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard σε 147 γυναίκες. Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι μια διατροφή με πολλά κορεσμένα λιπαρά οδηγούσε σε μειωμένη παραγωγή του αριθμού των ωαρίων που παρήγαγε μια γυναίκα στο πλαίσιο ενός κύκλου εξωσωματικής γονιμοποίησης.
 
vita.gr

Πέμπτη, 5 Ιουλίου 2012

Tο Ελληνικό Σύνταγμα επιτρέπει ΜΟΝΟ στους Έλληνες το δικαίωμα του "συνέρχεσθαι"

http://4.bp.blogspot.com/-64YCaEg_2E8/TphnddMBx_I/AAAAAAAAfw8/OsfMFulqn9Q/s200/14.png

Σύμφωνα με το Ελληνικό Σύνταγμα και με βάση το άρθρο 11 ,δικαίωμα του "συνέρχεσθαι" έχουν μόνο οι Έλληνες όπως ρητά αναφέρεται απο το ανώτατο νομικό πλαίσιο της Χώρας.

Συγκεκριμένα το Σύνταγμα αναφέρει τα εξής

Αρθρο 11
"1. Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα
 2. Μόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε, περιοχή αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως ο νόμος ορίζει"

Φυσικά κάποιοι θα πούν οτι το Συνταγμα αναφέρεται μόνο στους Έλληνες διότι νομοθετήθηκε μόνο για αυτούς.
Ας πάμε όμως λίγο πιο κάτω στο άρθρο 13 περι "Ελευθερίας της θρησκευτικής συνείδησης"
Ή πιο πάνω στο άρθρο 5.

Εκεί δεν αναφέρει πουθενά "Οι Έλληνες" αλλά αναφέρει "είναι δικαίωμα του καθενός"

Υπάρχει λοιπόν νομικό θέμα για το άν είναι νόμιμο ή όχι το να επιτρέπεται σε παράνομους που διαμένουν στην Ελλάδα να συνέρχονται και να διαδηλώνουν.

Γιατί οι εισαγγελείς και η ΕΛ.ΑΣ. δεν κάνουν ΝΟΜΙΜΑ τη δουλειά τους;


Τετάρτη, 4 Ιουλίου 2012

Τα δυνατότερα 6χρονα του κόσμου με μύες σαν του Σβαρτζενέγκερ-ΒΙΝΤΕΟΑπό την ημέρα που κατάφεραν να περπατήσουν, σχεδόν από τα 2 χρόνια τους, έφτιαξε ένα γυμναστήριο στο υπόγειο του σπιτιού τους και τους κάνει καθημερινή, εντατική προπόνηση για να αποκτήσουν μούσκουλα και να γίνουν “σίδερα”.
Κάθε μέρα, ο 6χρονος και ο 4χρονος κάνουν ασκήσεις με βάρη, κάνουν κοιλιακούς, κάνουν πους-απς, γυμνάζουν τους μύες τους, δικέφαλους, τρικέφαλους και κάνουν και ασκήσεις ευλυγισίας. Ο “υπερήφανος” πατέρας Ιούλιος, ανέβασε στο διαδίκτυο το βίντεο με τις ασκήσεις των παιδιών του, αλλά μάλλον είχε άλλα αποτελέσματα από εκείνα που περίμενε.
Παιδοψυχολόγοι αναφέρουν ότι ουσιαστικά τα παιδιά αντί να παίζουν στα 4 και στα 6 τους, έχουν συμπεριφορά ενήλικα όπως θέλει ο πατέρας τους. Παιδίατροι και ορθοπεδικοί τονίζουν ότι τόσο σκληρές ασκήσεις σε τέτοια τρυφερή ηλικία που ακόμη όλα αναπτύσσονται, στο μέλλον θα δημιουργήσουν πρόβλημα στο μυοσκελετικό σύστημα των παιδιών.
Στο πρώτο βίντεο θα δείτε τις ασκήσεις που κάνουν τα παιδιά και στο επόμενο θα δείτε τα πους – απς που ο πατέρας υποβάλλει τα τέκνα του να κάνουν. Επάνω σε μπουκάλια....  
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ

Τρίτη, 3 Ιουλίου 2012

ΗΠΑ: Δικαστής ζητεί πρόσβαση σε tweets διαδηλωτή

 http://www.techncom.net/wp-content/uploads/2012/04/tweet.png

Δικαστής της Νέας Υόρκης ζήτησε από το Twitter να τού διαβιβάσει τα στοιχεία ενός από τους χρήστες του που συμμετείχε στις διαδηλώσεις του κινήματος Occupy Wall Street.
Σύμφωνα με το δικαστή Μάθιου Σκιαρίνο, ο νόμος τού επιτρέπει την πρόσβαση στα tweets και σε άλλα δεδομένα που αφορούν τον Μάλκομ Χάρις, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε επεισόδια στο πλαίσιο διαδήλωσης στη Γέφυρα του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη τον περασμένο χρόνο.
Ο κ. Σκιαρίνο δήλωσε ότι τα μηνύματα δεν συνιστούν προσωπικά δεδομένα και ότι, κατά συνέπεια, δεν καλύπτονται από τη συνταγματική εγγύηση που προστατεύει την ιδιωτική ζωή.
«Όταν αναρτάς ένα tweet, είναι σαν να φωνάζεις από το παράθυρο, ο στόχος δεν είναι να το κρατήσεις μυστικό», σημειώνει ο δικαστής σε μία 11σέλιδη απόφαση.
«Το σύνταγμα δίνει το δικαίωμα ανάρτησης tweet, αλλά καθώς πολλοί άνθρωποι το διαβάζουν για λογαριασμό τους, υπάρχουν παρά ταύτα συνέπειες αυτών των απόψεων που εκφράζονται δημόσια. Αυτό που εκφράζετε δημόσια ανήκει σε όλον τον κόσμο, ό,τι κρατάτε για τον εαυτό σας σάς ανήκει», υποστηρίζει.
Το Twitter ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες.
«Σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας του Twitter, οι χρήστες είναι ιδιοκτήτες του περιεχομένου των μηνυμάτων που αναρτούν. Υπερασπιζόμαστε αποφασιστικά τους χρήστες μας και τα δικαιώματά τους», διαβεβαίωσε η εταιρεία.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ Γαλλ. Πρακτορείο

Δευτέρα, 2 Ιουλίου 2012

«Σχιζοφρενής» είναι ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίωv και τελευταία δεν πήρε τα …χάπια του!

Ιούλιος 1, 2012.
Σκόπια.
Ο πρώην πρωθυπουργός των Σκοπίων, Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι είναι ένας Σκοπιανός με βουλγαρικές ρίζες και τώρα τελευταία γίνεται αισθητή η παρουσία του στην Ελλάδα, αφού ισχυρίζεται ότι οι Σκοπιανοί είναι οι μεγαλύτεροι παραχαράκτες της ιστορίας των Βαλκανίων, αναφέρει το σκοπιανό πρακτορείο ειδήσεων ΜΙΝΑ.


«Ο Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι, ο οποίος αγνοείτο από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των Σκοπίων, περισσότερο από μια δεκαετία, συνεχίζει να βγαίνει στα μέσα ενημέρωσης της Ελλάδας και της Βουλγαρίας.

» Γεννήθηκε από μια βουλγαρική οικογένεια, εγκεκριμένη από τους Σκοπιανούς και είχε βασικό πολιτικό ρόλο στην σλαβική πολιτική σκηνή των Σκοπίων τη δεκαετία του ’90 του 20ου αιώνα.

»Θεωρήθηκε ως ένας «πατριώτης» μέχρι που πήγε σε μια σκοτεινή πολιτική πλευρά με τον Τσαρβενόφσκι στα τέλη της δεκαετίας του ‘90», γράφει το πρακτορείο.
«Το 2002 ο Λιούμπτσο Γκεοργκιέφσκι είχε προβλήματα υγείας και είχε διαγνωστεί σχιζοφρένεια.

Η διάγνωση κρατήθηκε  μυστική από το κόμμα του. Δυστυχώς όταν δεν λαμβάνει τα χάπια του κανονικά προβαίνει σε αλλόκοτες συνεντεύξεις σε τοπικούς τηλεοπτικούς σταθμούς», γράφει το σκοπιανό πρακτορείο (του Γκρούεφσκι).
Τώρα ο Γκεοργκιέφσκι είναι πολύ δημοφιλής στην Ελλάδα, για προφανείς λόγους, δεν θέλει να χάσει την ευκαιρία να φέρει  τα Σκόπια σε δύσκολη θέση, ενώ η Ελλάδα δεν θέλει να χάσει  την ευκαιρία να γίνει αίσθηση το θέμα αυτό.

Στην Αθήνα  τα σχόλια του Γκεοργκιέφσκι  αποδείχθηκαν ένα ορυχείο χρυσού και δημοσιεύθηκαν από κάθε μέσο, σχολιάζει το ΜΙΝΑ.
 
diolkos