Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013

Συριζαίοι εναντίον... Συριζαίωv!

Εγινε και αυτό στη Βουλή: Ονομαστική ψηφοφορία ματαιώθηκε επειδή δεν προσήλθαν στην Ολομέλεια εκείνοι που την αιτήθηκαν, δηλαδή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ! Αποτέλεσμα;

Συριζαίοι εναντίον... Συριζαίων!
Σκηνές απείρου κάλλους στους διαδρόμους της Βουλής, με τους Συριζαίους να τσακώνονται μεταξύ τους για το ποιος ήταν στην αίθουσα και ποιος δεν ήταν.
Ελειπαν τουλάχιστον τρεις...
Η ονομαστική ψηφοφορία, που την είχαν ζητήσει 21 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αφορούσε άρθρα του νομοσχεδίου για το αργό πετρέλαιο και είχε προγραμματιστεί για τις 8 χθες το βράδυ. Οπως ορίζει ο Κανονισμός, ο προεδρεύων Λ. Γρηγοράκος διάβασε τα ονόματα των βουλευτών. Από τους 15 που έπρεπε να είναι παρόντες εμφανίστηκαν μόνον οι 12, με συνέπεια ο προεδρεύων να ανακοινώσει ότι η ονομαστική ψηφοφορία ματαιώνεται.
Καφές και τηλεόραση
Ακολούθησαν... σπαρταριστά στιγμιότυπα: Διαπιστώθηκε ότι κάποιοι από τους βουλευτές, που έπρεπε να είναι παρόντες στην αίθουσα της Ολομέλειας την ώρα της ανάγνωσης των ονομάτων, βρίσκονταν στο... καφενείο της Βουλής ή περίμεναν να δουν τα δελτία ειδήσεων.
«Αργησες, κυρία μου...»
Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Μ. Γλέζος, ο οποίος ερωτηθείς γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ εμφάνισε αυτή την εικόνα, απάντησε: "Δεν ξέρω. Ρωτήστε τους υπευθύνους". Την ώρα που τα φώτα έσβηναν, εθεάθη η Ζ. Κωνσταντοπούλου, που απουσίαζε κατά την ανάγνωση του ονόματός της, να κατεβαίνει τα σκαλιά σχεδόν τρέχοντας, κατευθυνόμενη προς την Ολομέλεια.
Οταν όμως έφτασε, οι αστυνομικοί της είπαν ότι η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε. Ενας συνάδελφός της βουλευτής της είπε σε... άπταιστα αγγλικά: "It's too late, lady" (σ.σ.: "Αργησες, κυρία μου"). Ο δε Π. Λαφαζάνης φέρεται να της είπε: "Ασ' το Ζωή. Παράτα το. Εληξε".

parapolitika

Δεν υπάρχουν σχόλια: