Παρασκευή 11 Απριλίου 2008

Ακροαριστεροί απαγορεύουν την συμμετοχή σε εκλογές στους φοιτητές του ΛΑΟΣ!

Με μία πρωτοφανή απόφαση – πλήγμα για τον θεσμό των φοιτητικών εκλογών στην χώρα μας, το απόγευμα της Δευτέρας, το Διοικητικό Συμβούλιο του Φοιτητικού Συλλόγου της Νομικής Αθηνών (ΔΑΠ–ΝΔΦΚ, ΠΑΣΠ, ΠΚΣ, ΔΙΚΤΥΟ, ΕΑΑΚ), απαγόρευσε την κάθοδο της ΦΟΣ Νομικής στις εκλογές της 9ης Απριλίου. Σε μία θυελλώδη συνεδρίαση, οι ακροαριστεροί των ΕΑΑΚ, κατάφεραν για μία ακόμη φορά να περιθωριοποιήσουν τις δημοκρατικές διαδικασίες και να διαστρέψουν την έννοια του φοιτητικού κινήματος.
Δικαιολογία για αυτή την απαγόρευση ήταν η διέλευση ενός μέλους της ΝΕΟΣ από την πλατεία Κολοκοτρώνη, μετά τις συγκρούσεις που είχαν ξεσπάσει εκεί στις 2 Φεβρουαρίου μετά την επίθεση ακροαριστερών κατά των συγκεντρωμένων για την πορεία των Ιμίων. Εκτός από το θέμα που προκύπτει ως προς τις πηγές της καταγγελίας, αλλά και το δικαίωμά κάποιων να καταδικάζουν κάποιον φοιτητή, ο οποίος δεν έχει κατηγορηθεί για τίποτε, δημιουργείται μείζον πολιτικό ζήτημα, καθώς ένα κόμμα, ψηφισμένο από το 4% σχεδόν του ελληνικού λαού, δεν μπορεί να συμμετέχει σε δημοκρατικές διαδικασίες.
Όπως γράφει σε ανακοίνωση της η ΦΟΣ: «Η φασιστική αυτή λογική αποκλεισμού, της φοιτητικής παράταξης ενός κοινοβουλευτικού κόμματος, από τις εκλογές μίας από τις μεγαλύτερες σχολές της Ελλάδος, καταδεικνύει ξεκάθαρα τόσο την αντιδημοκρατική λογική των φοιτητοπατέρων που θέλουν να καπελώσουν το φοιτητικό κίνημα, όσο και τον φόβο των κατεστημένων φοιτητικών παρατάξεων απέναντι στην δυναμική άνοδο της Φ.Ο.Σ.
Φτάσαμε στο σημείο φοιτητικές παρατάξεις της άκρας Αριστεράς, οι οποίες στους κόλπους τους υποθάλπουν τραμπούκους και ακραία στοιχεία, που με την πολιτική βία θέλουν να επιβάλουν τις απόψεις στο σύνολο της φοιτητικής κοινότητας, να μας κάνουν μαθήματα δημοκρατίας, προκειμένου… να μας απαγορεύσουν το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Το δε πιο λυπηρό είναι ότι μαζί τους συντάχθηκαν και οι φοιτητικές παρατάξεις όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων.»
Πρόκειται για μία απόφαση - σκάνδαλο καθώς μία ακροαριστερή παράταξη καταφέρνει να επιβάλλει το ποιος έχει δικαίωμα και ποιος όχι να συμμετέχει σε «ελεύθερες» εκλογές. Και μάλιστα στην σχολή που υποτίθεται ότι βγάζει τους ανθρώπους που αναλαμβάνουν να υπερασπίσουν τους νόμους αλλά κυρίως τον νομικό πολιτισμό της χώρας μας. Αναρωτιόμαστε επιπλέον πόσο μακριά θα μπορούσαν να φτάσουν οι απόηχοι αυτής της απόφασης. Έχουν άραγε μετατραπεί τα ελληνικά πανεπιστήμια σε σοβιέτ, όπου οι μη συμφωνούντες θα οδηγούνται στα γκούλαγκ;
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια της διαδικασίας, ενώ οι φοιτητές της ΦΟΣ ρωτούσαν να μάθουν τι θα γίνει με την υποψηφιότητά τους, το Δ.Σ. του συλλόγου τεχνηέντως απέφευγε να απαντήσει, λέγοντας ότι το θέμα θα συζητηθεί μετά. Ξαφνικά όλο το Δ.Σ. αποχώρησε, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους αντιπροσώπους της ΦΟΣ οι οποίοι μάταια περίμεναν κάποια συγκεκριμένη απάντηση.
Και αφού δεν υπήρξε η συζήτηση, η ΦΟΣ δεν συμπεριελήφθη στον εκλογικό κανονισμό ως παράταξη που συμμετέχει. Πρόκειται για ένα νομικίστικο τέχνασμα το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να μην αναγκαστούν να επωμισθούν το πολιτικό κόστος της απόφασης οι φοιτητικές παρατάξεις. Το πολιτικό βάρος όμως πέφτει στις πλάτες όλων τους καθώς νομιμοποίησαν μία κατάφωρη παραβίαση των βασικών πολιτικών δικαιωμάτων του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, στο όνομα ενός ολοκληρωτικού «αντιφασισμού».
Πάντως από ότι φαίνεται το όλο περιστατικό δεν πρόκειται να απογοητεύσει τους φοιτητές της ΦΟΣ, οι οποίοι δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέσα στα πανεπιστήμια. Μένει να δούμε πόσο ακόμη καιρό θα επιτρέπεται σε περιθωριακές παρατάξεις να κάνουν «κουμάντο» στις μεγαλύτερες σχολές της χώρας. Ήδη από την Τρίτη, φοιτητές προσκείμενοι στην ΦΟΣ μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στην νομική σχολή, ενώ το ίδιο αναμένεται να γίνει και την ημέρα των εκλογών. Αναμένεται ακόμη η αντίδραση του Γιώργου Καρατζαφέρη, καθώς πληροφορίες θέλουν το θέμα να έρχεται άμεσα στην Βουλή.




Το άρθρο είναι αναδημοσίευση απο την εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα και το υπογράφει ο εξαιρετικός όπως πάντα Δημήτρης Παπαγεωργίου.

link: http://www.elora.gr/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=673&Itemid=1

Δεν υπάρχουν σχόλια: