Σάββατο, 7 Ιουνίου 2008

Ο Γιώργος Λιάνης ξαναχτυπά....


Επανέλαβε τις γνωστές "μεσοβέζικες" θέσεις του για το θέμα των Σκοπίων ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στη Φλώρινα Γιώργος Λιάνης, καταθέτοντας μάλιστα και αίτημα που "ωριμάζει" στους κόλπους διάφορων "προοδευτικών" κύκλων, για "δικαίωση" των (κατά 60% Σλαβομακεδόνων) στελεχών του Δημοκρατικού Στρατού, που σκοτώθηκαν στη Μάχη της Φλώρινας τον Φεβρουάριο του 1949.Διαβάστε για να αντιληφθείτε πως κάποιοι προσπαθούν να βάλουν στο "παιχνίδι" το σλαβικό στοιχείο με χίλιους δύο τρόπους, καλώντας μάλιστα την Πολιτεία να συνομιλήσει απευθείας με αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία:"Όταν μιλάμε για το θέμα της FYROM, δε μπορούμε να μπλέκουμε τα παιδομαζώματα και τα όσα έγιναν στον Εμφύλιο μέσα σε μια σύγχυση στο μυαλό μας". Και λίγο παρακάτω: "Είναι ευκαιρία χρυσή, να κάνουμε μια ανοιχτή κουβέντα στη Φλώρινα μια φορά, γι' αυτά τα θέματα, εμείς όμως οι Φλωρινιώτες, με όλους παρόντες. Και μάλιστα και με το Ουράνιο Τόξο. Τι άλλο να γίνει δηλαδή; Δημοκρατική χώρα είμαστε".
Και παρακάτω, το πράγμα γίνεται πολύ επικίνδυνο, με την παράθεση απαράδεκτων και εθνικά ανεύθυνων, όπως τουλάχιστον τις κρίνουμε εμείς, απόψεων: "Επιμένω ότι έπρεπε η Ελλάδα να κάνει διμερείς συνομιλίες και να το έχει λύσει το θέμα της απευθείας (σ. σ. ποιο "θέμα";). Καταλαβαίνω ότι δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, αλλά θέλω και στη Φλώρινα και σας παρακαλώ να επιμείνετε σ' αυτό, να γίνει ένας ανοιχτός διάλογος που επιτέλους να μην φοβηθούμε να πούμε αυτά που πρέπει να πούμε κάποια στιγμή. Ούτε θέλω να ξύσουμε τις παλιές πληγές. Όλοι έχουμε… Αυτό είναι το θέμα μας σήμερα; Να θυμηθούμε ποιος αδικήθηκε;".
Χέρι-χέρι με τη ΝΔ…
Το άλλο απίστευτο που μάθαμε: ο Λιάνης ανακοίνωσε πως εστάλη μια κοινή επιστολή του με τον (τελωνειακό στο επάγγελμα) βουλευτή της ΝΔ Στάθη Κωνσταντινίδη, στην οποία αναφέρονται τα εξής εξωφρενικά (σημειωτέον ότι μετά από αυτά, όποιος αυτοαποκαλείται "δεξιός" στη Φλώρινα, οφείλει τουλάχιστον να γυρίσει την πλάτη στον Κωνσταντινίδη): "Το 2009, συμπληρώνονται 60 χρόνια από τη Μάχη της Φλώρινας που έγινε στις 12, 13 και 14 Φλεβάρη του 1949. Λίγο έξω από την πόλη της Φλώρινας, είναι θαμμένοι 850 μαχητές, συντριπτικά ανήκοντες στο Δημοκρατικό Στρατό, που έπεσαν στη Μάχη της Φλώρινας. Η δραματική αυτή συγκυρία, νομίζουμε ότι είναι η ιδανική στιγμή που η ελληνική Πολιτεία θα τιμήσει αυτούς τους πεσόντες, εδώ πάνω στα σύνορα, κλείνοντας τις τελευταίες πληγές του Εμφυλίου πολέμου, αλλά και τις τελευταίες μεγάλες οφειλές της χώρας. Όλα τα κόμματα, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ παλαιότερα, το ΚΚΕ πρόσφατα με μεγάλη εκδήλωση και πορεία που έγινε στο χώρο της ομαδικής ταφής, όλοι οι φορείς του νομού μας, η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φλώρινας, ανέλαβαν την πρωτοβουλία ο χώρος που βρίσκονται οι πεσόντες μαχητές, να απαλλοτριωθεί με ευθύνη της Πολιτείας, να χαρακτηριστεί χώρος πρασίνου και εκεί σαν ένδειξη φόρου τιμής, να ανεγερθεί ένα απλό και απέριττο μνημείο".
Επικίνδυνο παίγνιο
Ο Λιάνης ξέρει πολύ καλά τι κάνει. Από τη μία προσπαθεί να δημιουργήσει συνθήκες "διαλόγου" στην τοπική κοινωνία, ώστε να γίνει σιγά-σιγά αποδεκτή ως (ισότιμος) συνομιλητής η αποσχιστική οργάνωση (των ελάχιστων ψήφων) "Ουράνιο Τόξο", από την άλλη επιζητά την "ιστορική δικαίωση" και μάλιστα σε "συναινετικό πλαίσιο", ώστε σιγά-σιγά να εμπεδωθεί μια εικόνα "μαρτυρίου" (κυρίως για τους σλαβόφωνους) "μαχητές" του Δημοκρατικού Στρατού, που μαχόταν για μια "ανεξάρτητη Μακεδονία και Θράκη", σύμφωνα με τα κελεύσματα του 3ου Συνεδρίου του ΚΚΕ (ήταν Νοέμβριος-Δεκέμβριος 1924, όταν ακούστηκε το σύνθημα της "ενιαίας και ανεξάρτητης Μακεδονίας και της ενιαίας και ανεξάρτητης Θράκης") και της 6ης Ολομέλειας του ΚΚΕ (ήταν Ιανουάριος του 1934, όταν το ΚΚΕ δεσμεύτηκε "να αγωνισθεί για την εθνική αυτοδιάθεση μέχρις αποχωρισμού των καταπιεζομένων Μακεδόνων και Θρακών και να συνεργασθεί δια τον σκοπόν αυτόν με τας Βουλγαρικάς οργανώσεις της εσωτερικής επαναστατικής μακεδόνικης οργάνωσης και της θρακικής επαναστατικής οργάνωσης"). Ένθερμοι "πατριώτες"…
Αμείλικτα ερωτήματα
Γιατί λοιπόν να τιμηθούν οι νεκροί του Δημοκρατικού Στρατού; Για την εθνική προδοσία; Για το παιδομάζωμα; Για τις βίαιες επιστρατεύσεις; Για τις σφαγές και τα εγκλήματα κατά του ελληνικού πληθυσμού; Ας μας απαντήσει τουλάχιστον αν έχει την καλοσύνη, ο Κωνσταντινίδης. Και ας μας απαντήσει στο εξής: όταν τιμώνται οι νεκροί του Εθνικού Στρατού, που προάσπιζαν τη συνταγματική νομιμότητα και την ελευθερία μας, γιατί τότε να μιλάμε για "γιορτές μίσους";
ένα βιντεάκι δώρο απο εμένα προς όλους..... http://www.youtube.com/watch?v=hUqI7lKmZZs


αναδημοσίευση απο http://egersis.blogspot.com/

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

τα έχεις δεί τα τσάμικα που χόρευε με τους προδότες???
ο Αλήτης....