Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2008

Κύπρος: Ιδρύθηκε πολιτικό κίνημα για Απελευθέρωση και Ένωση με την Ελλάδα


Για πρώτη φορά από εποχής ΕΟΚΑ και Γεωργίου Γρίβα, ιδρύθηκε στην Μεγαλόνησο Απελευθερωτικό Κίνημα που καλεί σε ουσιαστική αντίσταση τον Κυπριακό Ελληνισμό, εν’ όψει της επαναφοράς σχεδίων που θα οδηγήσουν στην καταστροφή και σε μια ακόμη χαμένη πατρίδα. Το όνομα του νέου φορέα (Κ.Ε.Α.) είναι δηλωτικό του ιδεολογικού του στίγματος: ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ.

Τα στελέχη του Κ.Ε.Α. καθόρισαν την κυρίαρχη προυπόθεση συμμετοχής στο Κίνημα: Όποιος ενταχθεί, να νιώθει και να θέλει να παραμείνει Έλληνας. Και να αγωνιστεί για την Ελληνικότητα της Κύπρου, που στο τέρμα του μακρόχρονου αγώνα θα διασφαλιστεί όχι μόνο με την απελευθέρωση και επανένωση του νησιού, αλλά και την Ένωση με την μητροπολιτική Ελλάδα.

Από τα σημαίνοντα στελέχη του Κ.Ε.Α., που με πρωτοβουλία τους οργανώθηκε το Κίνημα, αναφέρουμε τον γνωστό Λευκωσιάτη επιχειρηματία Κρίνο Μακρίδη, τον διακεκριμένο δικηγόρο Λεμεσσού Πανίκο Κλεοβούλου, τον αρθρογράφο Πανίκο Ελευθερίου από την Λάρνακα και τον ιστορικό-κυπριολόγο Σταύρο Καρκαλέτση. Στο νέο και με εθνικές φιλοδοξίες αντικατοχικό-απελευθερωτικό ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ έχουν ήδη ενταχθεί πλέον των 100 Κυπρίων και η προσχώρηση συνεχίζεται αθρόα. Στο νέο πολιτικό Κίνημα, αναφέρθηκαν ήδη εκτενώς από 1-3 Σεπτεμβρίου, οι μεγάλες παγκύπριες εφημερίδες «Φιλελεύθερος», «Σημερινή» και «Μάχη».

Ως προσωρινοί οργανωτικοί υπεύθυνοι τομέων ορίστηκαν οι Κρίνος Μακρίδης για πόλη και επαρχία Λευκωσίας (τηλ. 99-689077), Πανίκος Κλεοβούλου για Λεμεσσό-Πάφο (99-440041) και Σταύρος Καρκαλέτσης για μητροπολιτική Ελλάδα (97-630799 και 6977-203854). Το «Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης» καλεί όλους τους πατριώτες, που πιστεύουν σε Κύπρο ελεύθερη και ελληνική να ενταχθούν και αγωνιστούν μέσα από τις γραμμές του για Απελευθέρωση-Αυτοδιάθεση-Ένωση.

Ο Σταύρος Καρκαλέτσης, εκ των πρωτεργατών της ίδρυσης του Κινήματος, δήλωσε: «Είναι μια σημαντική στιγμή, σε κρίσιμη συγκυρία. Ενώ κυβέρνηση και Χριστόφιας σύρονται σε διαπραγματεύσεις επί λανθασμένης βάσης και μιλούν απροκάλυπτα για αποκοπή των Κυπρίων από το Έθνος, εμείς θα δώσουμε τις μάχες που πρέπει. Λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, δίχως φοβικά σύνδρομα: Η Κύπρος πρέπει, μέσω μακρόχρονου και σκληρού αγώνα, όχι μόνο να ελευθερωθεί αλλά και να αποκατασταθεί εθνικά. Γιατί είναι ελληνική όσο και η Αθήνα. Αυτή ήταν και θα είναι η αυθεντική της ταυτότητα, ότι και να κράζουν τα κοράκια της Νέας Τάξης, σε Αθήνα και Λευκωσία. Και την ελληνικότητα της Μεγαλονήσου δεν την διαπραγματευόμαστε!»

Ακολουθεί η ιδρυτική διακήρυξη.


ΚΙΝΗΜΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ
ΙΔΡΥΤΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ
  • Επειδή η Κύπρος σύρεται σε ομηρία σήμερα και τουρκοποίηση αύριο.
  • Επειδή ξεκινούν διαπραγματεύσεις σε ευτελή και λανθασμένη βάση, με μονομερείς υποχωρήσεις ήδη από την ελληνική πλευρά, προκαταβολικά και δίχως αμοιβαιότητα.
  • Επειδή βαίνουν προς υλοποίηση οι αμερικανο-βρετανικοί σχεδιασμοί για εθνικό ευνουχισμό του Κυπριακού Ελληνισμού και δημιουργία νεοκυπριακής αεθνικής τάξης πραγμάτων.
  • Επειδή εγκλωβισθήκαμε, από τις τραγικές πολιτικές επιλογές Αθηνών και Λευκωσίας, σε «δικοινοτικό» πλαίσιο, εγκαταλείποντας την ορθή και απόλυτα συμβατή προς το διεθνές δίκαιο ρητορική περί εισβολής και κατοχής.
  • Επειδή με την υπάρχουσα παθογόνο κατάσταση η Κύπρος οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στην καταστροφή και ο Ελληνισμός του νησιού σε τροχιά προσφυγοποίησης.

ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

Ιδρύεται νέο Κίνημα Πολιτών, που καλεί τον Κυπριακό Ελληνισμό να ξυπνήσει από τον λήθαργο της δια της ομοσπονδίας «επανένωσης» ώστε να δοθεί ο αγώνας για τη σωτηρία της πατρίδας.

Το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης που ξεκινά πάραυτα τον ανυποχώρητο αγώνα για Κύπρο ελεύθερη και ενιαία θα παλέψει για:

  • Επανατοποθέτηση του Κυπριακού ως ζητήματος εισβολής – κατοχής.
  • Πλήρη αποχώρηση του Αττίλα και εποίκων.
  • Λύση δίκαιη, στηριζόμενη στην Δημοκρατική Αρχή «ένας άνθρωπος – μία ψήφος».
  • Κράτος, όπου θα διοικεί η πλειοψηφία.

Το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης θα αγωνισθεί για:

  • Συσπείρωση όλων των Κυπρίων Πατριωτών ανεξαρτήτως κομματικών ή λοιπών παρονομαστών.
  • Πολιτικό και πολιτισμικό αγώνα, ενάντια στη νεοταξίτικη εθνοδιάλυση, προς διατήρηση της τρισχιλιετούς ελληνικής φυσιογνωμίας της Κύπρου μας.
  • Μακρόχρονη προσπάθεια ρεαλιστικής πολιτικής αντίστασης στον τούρκικο επεκτατισμό, με μόνο στόχο την σωτηρία της Κύπρου.
  • Ελευθερία, Δημοκρατία και το απαράγραπτο δικαίωμα στην Αυτοδιάθεση του κυπριακού Ελληνισμού.

Το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης προτάσσει τις αξίες της εληνικής σκέψης και της Χριστιανικής Ορθοδοξίας: Ελευθερία – Δημοκρατία – Ανθρωπισμός. Αυτά ακριβώς τα ιδεώδη που καταπατά βάναυσα η Τουρκία, στα χώματα που γεννήθηκαν.

Το Κίνημα Ελληνικής Αντίστασης πέραν του εθνικού ζητήματος, πιστεύει και θα παλέψει για:

  • Δικαιότερη κοινωνία, με συνοχή και αξιοκρατία.
  • Καλύτερο περιβάλλον, σε μια Κύπρο που η φύση υποβαθμίζεται διαρκώς.
  • Περιορισμό των άνομων συμφερόντων κάποιων και των «σκοτεινών όψεων» του κυπριακού κράτους που έχουν παγιώσει έναν κόσμο φθοράς στην κυπριακή κοινωνία.
  • Διατήρηση της ταυτότητας της Ελληνικής μας πατρίδας και του Ελληνικού χαρακτήρα της παιδείας μας.

Μόνο η εκρίζωση της σήψης και της παρακμής, μόνο η εξυγίανση της πολιτικής και κοινωνικής τάξης, μπορούν να προσφέρουν προοπτική σε έναν μακρόχρονο, σθεναρό και ανυποχώρητο αγώνα επανατοποθέτησης και απελευθέρωσης.

Κύπρος ελεύθερη και δημοκρατική, δίχως Τουρκία και τα παράγωγά της. Κύπρος πραγματικής δικαιοσύνης, όπως ήταν και όπως θα ξαναγίνει:Ελληνική!


Αναδημοσίευση απο: ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Περαστικά τους...

Ερμής είπε...

Δεν καταλαβα το σχόλιο αγαπητέ-ή.
Μπορείς να μας εξηγήσεις κάτι παραπάνω?

Ανώνυμος είπε...

Δε θέλω να πιστέψω ότι υπάρχουν Έλληνες Κύπριοι που επιθυμούν τον αφελληνισμό της Κύπρου,αυτό ισοδυναμεί με εσχάτη προδοσία 4000 ετών συνεχούς παρουσίας του Έλληνα στο νησί,και όποιος το τολμήσει θα τον φτύνουν γενεες γενεών Ελλήνων.Δε μπορώ να διανοηθώ τον τεχνητο διαχωρισμό που προωθούν ορισμένοι μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου,είμαστε ένας λαός,που η νησιώτες Κύπριοι ατύχησαν από τις βλακείες μας και τα απαίσια συμφέροντα των ισχυρών της γης να μην επιτρέψουν την ενσωμάτωση της Κυπριακής γης στον εθνικό κορμό.

Ερμής είπε...

Ακριβώς αγαπητέ. Μην ξεχνούμε ποιοι ήταν θιασώτες του ΝΑΙ και του ΌΧΙ στο άθλιο σχέδιο ΑΝΑΝ. όμως αν ξαναμπεί ο φίλος που είπε "Περαστικά τους" να μας πεί τι εννοεί με την παραπάνω ρήση.

Ανώνυμος είπε...

Το email σου είναι το fallenangel@yahoo.gr;

Ερμής είπε...

μάλιστα...

Ανώνυμος είπε...

Αν μπορείς δες το λίγο...