Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Θρήνος για τις ελευθερίες

η αρχή...


και η συνέχεια....



Αποφράδα ημέρα εκείνη η μυστηριώδης 11η Σεπτεμβρίου 2001, με τις επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον του αμερικανικού Πενταγώνου και των Δίδυμων Πύργων της Νέας Υόρκης. Σε κάθε επέτειό της, οι Αμερικανοί θρηνούν τους περίπου τρεις χιλιάδες αθώους νεκρούς που είχαν. Ταυτόχρονα, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον πλανήτη θρηνούν τις χαμένες πολιτικές και ατομικές ελευθερίες τους που έπεσαν θύματα της πολιτικής της κυβέρνησης Μπους και όλων των συνένοχων κυβερνήσεων που εκμεταλλεύτηκαν αδίστακτα αυτές τις επιθέσεις για να συρρικνώσουν, μέχρι στραγγαλισμού, τις ελευθερίες των πολιτών τους, με πρόσχημα το φάντασμα της τρομοκρατίας. Ευτυχώς φέτος είναι η τελευταία χρονιά που η μαύρη επέτειος λαμβάνει χώρα με τον Ντικ Τσένι, τον Τζορτζ Μπους και τους πολεμοκάπηλους νεοσυντηρητικούς να κατέχουν την εξουσία.

Επιπλέον, πάνω από 50 εκατομμύρια άνθρωποι στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν, που ζουν υπόδουλοι κάτω από αμερικανικό ζυγό μετά την 11η Σεπτεμβρίου 2001, έχουν βυθιστεί στην εξαθλίωση και στον θάνατο, καθώς οι ΗΠΑ έχουν καταστρέψει τις χώρες τους και έχουν προκαλέσει ατελείωτους πολέμους εκεί με εκατοντάδες χιλιάδες θύματα μεταξύ των αμάχων. Ούτε που κατάλαβαν ποτέ αυτοί οι αθώοι Ιρακινοί και Αφγανοί γιατί τους σκοτώνουν οι Αμερικανοί.
Στις ΗΠΑ, στην Ευρώπη αλλά και στα προηγμένα κράτη άλλων ηπείρων (Καναδά, Αυστραλία, Ιαπωνία κ.λπ.) εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι ζουν πλέον υπό το πέλμα ενός ολοκληρωτικού κράτους «ηλεκτρονικής δικτατορίας». Από το πρωί έως το βράδυ και από το βράδυ έως το πρωί παρακολουθούνται όλες οι δραστηριότητές τους: βιντεοσκοπούνται όλες οι κινήσεις τους, καταγράφονται όλα τα τηλεφωνήματά τους, ελέγχεται κάθε τραπεζική συναλλαγή τους, παρακολουθείται κάθε μετακίνησή τους.
Το οργουελικό, εφιαλτικό κράτος του «Μεγάλου Αδελφού» αποτελεί πλέον πραγματικότητα, είναι εδώ - μόνο που αντί να το φτιάξουν οι «σταλινικοί» που φοβόταν ο Αγγλος συγγραφέας, το έχει φτιάξει ο... «ελεύθερος κόσμος»!
Στόχος της εγκαθίδρυσης αυτού του καθεστώτος δεν είναι φυσικά η καταπολέμηση της «ισλαμικής τρομοκρατίας». Αυτά είναι παραμύθια. Η αμερικανική και οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιδιώκουν με το «κράτος παρακολούθησης» να εντοπίζουν και να καταπνίγουν εν τη γενέσει τους πολιτικά κινήματα αμφισβήτησης, να συλλέγουν στοιχεία ώστε να μπορούν να εκβιάζουν πολιτικούς τους αντιπάλους αλλά και ισχυρούς οικονομικούς παράγοντες, να εγκαθιδρύσουν τελικά ένα καθεστώς φόβου όπου οι πολίτες θα παραλύουν μπροστά στην «παντοδυναμία» των κρατικών μηχανισμών παρακολούθησης και καταστολής.
Οι μυστικές φυλακές της CIA, με τη συνενοχή όλων των ευρωπαϊκών και πληθώρας άλλων κυβερνήσεων, η πληθώρα κρατητηρίων σε όλον τον κόσμο όπου οι Αμερικανοί και οι συνεργάτες τους υποβάλλουν σε φρικιαστικά βασανιστήρια όσους θεωρούν υπόπτους αντίστασης, οι απαγωγές από τη CIA οποιουδήποτε ανθρώπου από οποιαδήποτε χώρα θέλουν οι Αμερικανοί να εξοντώσουν και τόσα άλλα χαρακτηρίζουν τον κόσμο που δημιούργησαν οι Αμερικανοί με πρόσχημα την 11η Σεπτεμβρίου 2001.
Ο Λευκός Οίκος του Τσένι και του Μπους δεν δίστασε να ξυπνήσει στην ανθρωπότητα μνήμες των ναζιστικών κολαστηρίων με το αποτρόπαιο στρατόπεδο συγκέντρωσης που άνοιξε στο Γκουαντάναμο, όπου επί επτά χρόνια λιώνουν, τρελαίνονται, αυτοκτονούν εκατοντάδες άνθρωποι που σχεδόν στην ολότητά τους δεν έχουν κάνει απολύτως κανένα έγκλημα πέρα από το να αντισταθούν στους Αμερικανούς, ή απλώς να εμφορούνται από πολιτικές απόψεις μη αρεστές στις ΗΠΑ. Το Γκουαντάναμο, το «Νταχάου του 21ου αιώνα», όπως δικαίως αποκλήθηκε, αποτελεί το σύμβολο της Αμερικής που σωστά χαρακτηρίζει την πολιτικά αποκρουστική οκταετία της κυβέρνησης Μπους, η οποία έκανε εκατοντάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε όλη τη Γη να μισήσουν τις ΗΠΑ.
ΤΟ ΕΠΕΒΑΛΑΝ ΟΙ ΗΠΑΟλοκληρωτικό κράτος της νέας εποχής
Η εντυπωσιακή ταχύτητα και ετοιμότητα που επέδειξε η κυβέρνηση Μπους στην άμεση αξιοποίηση των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου 2001, προκειμένου να επιβάλει στις ΗΠΑ και στον κόσμο ολόκληρο ένα ολοκληρωτικό καθεστώς μιας «κοινωνίας παρακολούθησης», οδηγούν σε διαρκώς διευρυνόμενες υποψίες ως προς την πραγματική φύση των δραματικών γεγονότων εκείνης της ημέρας, τα οποία αποδείχθηκαν εξαιρετικά ευνοϊκά για τα σχέδια των νεοσυντηρητικών. Το κακό είναι πως η προθυμία που έδειξαν όλες οι κυβερνήσεις να ακολουθήσουν τις ΗΠΑ στην πολιτική συρρίκνωσης των πολιτικών και ατομικών ελευθεριών των πολιτών τους δεν αφήνει περιθώρια ελπίδων ότι αυτό το ολοκληρωτικό κράτος της νέας εποχής μπορεί εύκολα να αλλάξει.



Γιώργος Δελαστίκ



Αναδημοσίευση απο : ΕΘΝΟΣ

Να θυμίσουμε ποιοί είναι υπέρ των παραπάνω δικτατόρων???
δεν έχουμε παρα να κάνουμε "κλικ" στον παρακάτω σύνδεσμο...http://diaforetikimatia.blogspot.com/2008/07/blog-post.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: