Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2008

Οι εταιρίες του υπουργού Γ.Βουλγαράκη στο μετοχολόγιο του καναλάρχη



Οι εταιρίες του Βουλγαράκη στο μετοχολόγιο του ALPHA. Πώς βρέθηκαν οι ίδιες υπεράκτιες στην οικογένεια του πρώην υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας και του Δημήτρη Κοντομηνά.

Στις 9 Σεπτεμβρίου του 2008, η zougla.gr αποκαλύπτει ότι ο Δημήτρης Κοντομηνάς πέρασε μετοχές του ALPHA σε δυο offshore, προκειμένου να επιτύχει μέσω αυτών την πώληση του ομίλου στους Γερμανούς. Είναι η περίοδος που βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις αλλά παράλληλα και οι ποινικές διώξεις κατά του προέδρου του ALPHA. Μέσω offshore ο Alpha στους Γερμανούς



Είναι η περίοδος που κάνουν την εμφάνισή τους τα δημοσιεύματα και τα ρεπορτάζ για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Γιώργου Βουλγαράκη. Ένα από τα ρεπορτάζ εκείνων των ημερών είναι της εφημερίδας «Καθημερινή». Σύμφωνα με αυτό, ο πρώην υπουργός είναι εκπρόσωπος της offshore “Lentmar” που ιδρύθηκε το 2000 και έχει ως μετόχους άλλες δύο υπεράκτιες, την “Elpico Nominees Limited” και την “Elpico Trustees Limited”. Είναι οι δύο εταιρίες για τις οποίες ο κ. Βουλγαράκης είχε δώσει εξηγήσεις, όταν τέθηκε το θέμα της αγοράς ακινήτου.



Δημοσίευμα "Καθημερινής"



Το θέμα εντοπίζεται αλλού. Οι δύο συγκεκριμένες εταιρίες βρίσκονται στο μετοχολόγιο του ομίλου ALPHA του Δημήτρη Κοντομηνά. Είναι πολύ απλό να «μπει» κάποιος στην ιστοσελίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης και να δει τη μετοχική σύνθεση του καναλιού. Αμέσως, διαπιστώνει ότι η “Elpico Nominees Limited” και η “Elpico Trustees Limited” είναι εταιρίες μέτοχοι της “Xanatech Limited”, που έχει στην κατοχή της μετοχές της “ALPHA Δορυφορική Τηλεόραση Α.Ε.” Δείτε τι εντοπίσαμε στη σελίδα του Ε.Σ.Ρ:


Βάσει του δημοσιεύματος της Καθημερινής αλλά και της ανάλυσης του μετοχολογίου του ALPHA στο ΕΣΡ προκύπτει η εξής «σύμπτωση»:


Τα ερωτήματα

Αν ισχύουν όλα αυτά, τίθεται το εύλογο ερώτημα, τι δουλειά έχουν οι offshore ενός υπουργού με ένα ραδιοτηλεοπτικό όμιλο; Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για συνεργασία ή πρόκειται για μια σύμπτωση;Ένα από τα ισχυρά ενδεχόμενα, χωρίς κανείς να μπορεί να δώσει πειστικές απαντήσεις, είναι ότι οι πλευρές τόσο του κ. Βουλγαράκη όσο και του κ. Κοντομηνά απευθύνθηκαν σε γραφεία της Κύπρου, προκειμένου να δημιουργήσουν τις συγκεκριμένες εταιρίες και χωρίς να το γνωρίζουν ακόμα και οι ίδιοι, μια και μιλάμε για υπεράκτιες, μπήκαν στις ίδιες εταιρίες, γεγονός που σίγουρα θα προκαλέσει αντιδράσεις και από τις δύο πλευρές.Ένα άλλο, λιγότερο ισχυρό, σενάριο θα ήταν η απόλυτη συνωνυμία, δηλαδή να μιλάμε για δύο τελείως διαφορετικές εταιρίες που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους. Ό,τι και να συμβαίνει όμως τα ερωτήματα παραμένουν για το τι μπορεί να προκαλεί αυτή τη σύμπτωση των δύο εταιριών με δύο άλλες εταιρίες.

Η απάντηση του Alpha

Επικοινωνήσαμε με το γραφείο του κ. Κοντομηνά. Mας απάντησε η υπεύθυνη επικοινωνίας του ALPHA, Μελίνα Αδαμοπούλου, που αρχικά διέψευσε οποιαδήποτε σχέση και μας είπε ότι θα επικοινωνήσει μαζί μας εξειδικευμένος συνεργάτης του κ. Κοντομηνά, που θα μας δώσει λεπτομέρειες, κάτι που δεν συνέβη ποτέ.Νωρίς το απόγευμα λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:"Oι συγκεκριμένες εταιρείες ELPICO NOMINEESS LIMITED και ELPICO TRUSTEES LIMITED χρησιμοποιούνται από το δικηγορικό γραφείο του κου Παπαφιλίππου, στην Κύπρο, ως κάτοχοι των μετοχών πολλών εταιρειών που είναι πελάτες του γραφείου, για λογαριασμό των πραγματικών μετόχων.Συχνά οι πραγματικοί μέτοχοι δεν αποκαλύπτονται, στην περίπτωση όμως του Ομίλου Alpha οι μέτοχοι είναι κατονομαζόμενοι σύμφωνα με τον νόμο.Επισημαίνουμε πως το δικηγορικό γραφείο του κου Παπαφιλίππου είναι από τα μεγαλύτερα και εγκυρότερα δικηγορικά γραφεία στην Κύπρο."

19 Σεπτεμβρίου 2008, 20:11

Αναδημοσίευση απο : ΖΟΥΓΚΛΑ

9 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και υποτίθεται τους ψηφίσαμε για "πατριώτες"...

Συγγνώμη ρε παιδιά, είστε εναντίον των αναρχικών απ'ότι διάβασα σε προηγούμενη ανάρτησή σας, αλλά θα έχουν άδικο αν πάνε τα παιδιά των Εξαρχείων(τα κανονικά, όχι του ΣΥΝΑΣΠΙ-ΡΡΙΖΑ) και τον τρελλάνουν στη μολότωφ ;

Άλλοι να μην έχουν φαγητό για να στρώσουν τράπεζι και κείνος να κάνει τσιμπούσια με παρέα των 1.000Ε;

Ερμής είπε...

οι μολότωφ απλά θα ενδυναμώσουν το προφίλ του....και τίποτα περισσότερο. Δεν είναι τακτικές αυτές. Θέλει άμεσα δίκη και ΦΥΛΑΚΗ

Ανώνυμος είπε...

Άσχετο, αλλά ξέρεις τίποτε για την σειρήνα (υπόκωφη η αλήθεια) που ακούστηκε σήμερα 25 Σεπτεμβρίου εξαιτίας πολεμικής ετοιμότητας;

Ν.Κ.

Ερμής είπε...

δε γνωρίζω κατι περι αυτού αλλά πιθανό να έχει με την άσκηση "Παρμενίων" που πραγματοποιήτε αυτές τις ημέρες.

Ανώνυμος είπε...

Όντως, στα πλαίσια της άσκησης "Παρμενίων" ήταν.

Ερμή, ούτε η δίκη και η φυλακή -σε αυτό το κράτος, όπως είναι τώρα- είναι λύση: ποιος θα τον δικάσει και φυλακίσει από τη στιγμή που η δικαστική εξουσία είναι μέρος του διαπλεκόμενου συστήματος;

Ερμής είπε...

τότε τι να κάνουμε αγαπητέ αναγνώστη?να κλείσουμε τα μάτια και να συνεχίσουμε σα να μη συνέβει τίποτα?

Ανώνυμος είπε...

Εννοείτα πως όχι, ο στρουθοκαμηλισμός ποτέ δε βοηθά.

Απλά, τον τελευταίο καιρό αρχίζω να συνειδητοποιώ πως δεν πρόκειται να βρούμε λύσεις "εντός" του παρόντος πολιτικού συστήματος, καθ'ότι δεν είναι πλέον θέμα λυμένων κορδονιών, αλλά φθαρμένου υποδήματος (και πέραν επιδιορθόσεως επίσης!).

Ερμής είπε...

Πές μου κατα τη γνώμη σου τι θα βοηθούσε

Ανώνυμος είπε...

Παρακολουθώμεθα Ερμή , δε θα ήταν φρόνιμο να εκφραστώ επ'αυτού!

Ας πούμε απλά πως πιστεύω πως το εθνικό αυτό κράτος, οι νόμοι του, τα εδάφη και η μοίρα του είναι ανάγκη πάσα να επανέλθουν σε αυτόν που το δημιούργησε: στο ίδιο το έθνος.

Και οι παντός χρώματος λύκοι που χρόνια τώρα έχουμε βάλει να μας φυλάνε, αλλά τελικά μας μετράνε για λογαριασμό έτερων λύκων (και ενίοτε τσιμπολογούν κι από μας) να πάνε να μείνουν στα διαμερίσματά τους στα Παρίσια και τις Ουασιγκτώνες(κάθε αξιοσέβαστος βουλευτής έχει -αν όχι πατρικό- νοικάρικο διαμέρισμα στην Εσπερία!).