Σάββατο 6 Δεκεμβρίου 2008

Θάνατος 16χρονου αναρχικού από σφαίρα αστυνομικού στα Εξάρχεια

Νεκρός από σφαίρα ειδικού φρουρού της αστυνομίας έπεσε το βράδυ του Σαββάτου 16χρονος στην περιοχή των Εξαρχείων. Ο αστυνομικός πυροβόλησε όταν ομάδα περίπου 25 κουκουλοφόρων επιτέθηκε με πέτρες και ξύλα εναντίον του περιπολικού του, μετέδωσε το Mega.
Ο ανήλικος διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.
Μετά το τραγικό περιστατικό σήμανε συναγερμός. Αντιεξουσιαστές άρχισαν να κατεβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, όπου εστάλησαν ταυτόχρονα αρκετές διμοιρίες των ΜΑΤ. Στους δρόμους της περιοχής ξέσπασαν συγκρούσεις ανάμεσα σε αστυνομία και νεαρούς.
«Παραδειγματική τιμωρία» των υπαίτιων υποσχέθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.
Το τραγικό περιστατικό του πυροβολισμού του 16χρονου σημειώθηκε στις 21:10 το βράδυ του Σαββάτου στη διασταύρωση των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλλα κοντά στην πλατεία Εξαρχείων.
Το περιπολικό, που ανήκει στο ΑΤ Εξαρχείων, διερχόταν απο τη διασταύρωση των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου πηγαίνοντας σε άλλο σημείο για να επιληφθεί κάποιας υπόθεσης.
Εκεί δέχτηκε επίθεση από ομάδα περίπου 25 νεαρών, οι οποίοι το εγκλώβισαν και άρχισαν να το χτυπούν με ξύλα πέτρες και αλλα αντικείμενα. Οι δύο ειδικοί φρουροί που επέβαιναν στο περιπολικό βγήκαν έξω και ο ένας πυροβόλησε με το υπηρεσιακό του περίστροφο.
Ο αστυνομικός ισχυρίστηκε ότι πυροβόλησε μία φορά στον αέρα και η σφαίρα εξοστρακίστηκε.
Εκλήθη εισαγγελέας, ο οποίος προΐσταται των ερευνών για να διακριβωθεί κάτω από ποιες συνθήκες εκτυλίχθηκε το τραγικό περιστατικό του θανάτου του 16χρονου.
Δήλωση Παυλόπουλου
Όταν πληροφορήθηκε το τραγικό περιστατικό, ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος αποχώρησε από εκδήλωση στην οποία συμμετείχε στη ΝΟΔΕ Σερρών.
Στη δήλωση που έκανε εξέφρασε την οδύνη του δεσμεύτηκε για απόδοση ευθυνών: «Εκ μέρους της κυβέρνησης, του πρωθυπουργού και εμου προσωπικά εκφράζω την οδύνη για το περιστατικό και ιδίως για το θάνατο του νεαρού παιδιού».
»Θέλω να διαβεβαιώσω οτι η ερευνα ήδη ξεκίνησε για τις συνθήκες με τις οποίες συνέβη ο θάνατος αυτός, η ερευνα θα οδηγήσει στην ανακάλυψη των αιτίων και των υπαιτίων, θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία και το κυριώτερο η λήψη των μέτρων εκείνων ώστε να μην επαναληφθούν τέτοια φαινόμενα».
»Η αστυνομία εχει ως σκοπό να είναι δίπλα στον πολίτη, οποιοδήποτε τέτοιο περιστατικό το οποίο μάλιστα εχει αυτή την κατάληξη οχι απλώς είναι καταδικαστέο είναι πέρα και εξω απο τη λογική της αστυνομίας σύμφωνα με το κράτος δικαίου και σύμφωνα με την αποστολή της».




Αναδημοσίευση απο IN.gr



Προσωπική μου άποψη είναι η εξής...

Απο καιρό έψαχναν ένα νεκρό...απο καιρό προσπαθούσαν στο να συμβεί το μοιραίο, απο καιρό όλοι όσοι τα βλέπουμε τα πράγματα με μια άλλη Διαφορετική Ματια΄λέγαμε οτι έψαχναν ένα νέο Τεμπονέρα....

Πάντως κάτι ακόμα που συνδυάζω είναι η συζήτηση πριν λίγες μέρες στη Βουλή οτι εδεν πρέπει να έχουν οπλισμό οι δ.αστυνομικοί....τυχαίο???πολλά τυχαία συμβαίνουν ρε γμτ...Το περιστατικό επίσης είναι τυχαίο που ήρθε σαν απο μηχανης θεός για να ξεχαστούν τα σκάνδαλα και να αρχίσουν νέες συζητήσεις επι συζητήσεων για την βία και καταστολή....ο μόνος χαμένος είναι ο νεκρός(που πιθανό τον πήγαιναν ώς πρόβατο επι σφαγή) και η οικογένεια του καθώς και εμμεσα οι περισσότεροι 'Ελληνες...

Αν και ακρα αντίθετος απο αυτούς των εξαρχειων, εκφράζω τα θερμά συλληπητήρια στην οικογένεια του θύματος.

14 σχόλια:

Admin Blogger είπε...

Καλα μιλαμε οποιο σοβαρο κρατος τα βλέπει αυτά, γελάει. Θα τιμωρηθεί επειδή δν δεχτηκε να πεθανει ο μπατσος απο τους αφιονισμενους κατσαπλιάδες.

Αληθεια τι εθνικοτητος ηταν το "παιδί"?

Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση της ΟΑΚΚΕ είπε...

σάλτα και γαμήσου, ηλίθιε φασίστα.. όταν λές σοβαρό κράτος τι εννοείς; τη μαμά Αμερική;

Ανώνυμος είπε...

to mouni tis manas sou fasistaki

Ανώνυμος είπε...

Συλληπητήρια αλλά καλά θα έκανε η οικογένεια να είχε μαζέψει το παιδί της. Θα μας πρήξουνε τώρα οι δημοσιογράφοι της πλάκας με τους κακούς μπάτσους και τα καλά κωλόπαιδα..

Ερμής είπε...

αν εχετε να βρίσετε κάποιον να πάτε να βρίσετε το in.gr ... οκ?
όοσοι πατανε πάνω στο πτώμα του άτυχου 16χρονου για να εξυπηρετήσουν τα σχέδια τους πρέπει να ντρέπονται περισσότερο

Ανώνυμος είπε...

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ."ΠΡΟΣΟΧΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΜΕ ΣΤΟΛΗ" ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΣΥΝΘΗΜΑ!ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΞΑΝΑΚΑΝΟΥΝ!ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ!

Ερμής είπε...

Αυτοί που έστειλαν στη δολοφονία τον πιτσιρικά φυτεύοντας του ψευδαισθήσεις για επανάσταση ενώ σκέφτονταν αξιωματική αντιπολίτευση τί είναι???μήπως κάτι παραπάνω απο εχθροί της κοινωνίας???μήπως ανθρωπόμορφα κτήνη και βρυκόλακες αισχίστου είδους???

Ανώνυμος είπε...


Την πραγματική εύθηνη για τον άδικο θάνατο του παιδιού(και όχι μόνο) την φέρουν αυτοί που υποκίνησαν τους αριστεριστές κουκουλοφόρους να βγουν Χριστουγεννιάτικα και να επιδοθούν στην γνωστή καταστροφική τους δράση.

Αντιεξουσιαστές και αστυνομικοί είναι θύματα (άμεσα και έμμεσα), αυτών που έχουν εμφυσήσει στα μυαλά αυτών των νέων ανθρώπων αυτή την ΝΟΣΗΡΗ ιδεολογία και εκμεταλλεύονται έτσι την φυσιολογική ορμή των νέων, προς εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων.

Όποιος ενδιαφέρετε για την ρίζα του κακού δεν πρέπει να ξεχνά ότι ο θάνατος του παιδιού (που μάλλον το είχαν εκεί για εκπαίδευση) είναι ένα στιγμιαίο γεγονός σε ένα γενικευμένο φαινόμενο του οποίου οι αιτίες έχουν πάρει αρκετό χρόνο για να σχηματισθούν.

Το άδικα χυμένο αίμα του παιδιού ας πέσει πάνω στα κεφάλια αυτών που υποκίνησαν ιδεολογικά αυτούς τους νέους ανθρώπους να συμπεριφέροντε με αυτό τον βίαιο και καταστροφικό τρόπο που όλοι γνωρίζουμε.

Ανώνυμος είπε...

To καμπανάκι για τον κίνδυνο θανάσιμου τραυματισμού κρούεται εδώ και καιρό. Ήταν απλά θέμα χρόνου.

Μήπως θα πρέπει να αναρωτηθούν κάποιοι ποιές ευθύνες φέρουν αυτοί που φανατίζουν και εκμεταλέυονται νέα παιδία, ωθώντας τα στην άσκοπη βία με κίνδυνο της ζωής τους;

Ερμής είπε...

ακριβως....ετσι είναι...όμως δεν νομίζω οτι θα τος αγγίξει κανεις...θα μου πείτε..το σύστημα θα αγγίξει το σύστημα???

ΘΑΝΟΣ είπε...

Από τα σχόλια που διάβασα, απεικονίζεται πραγματικά το πρόβλημα μιας κοινωνίας, εθισμένης στην παρανομία και βολεμένης από την κακή αστυνόμευση. Και κακή αστυνόμευση είναι η κακή εκπαίδευση αλλά και η απουσία των αστυνομικών. Η παρανομία μας ξεκινά από την απλή τροχαία παράβαση, που όσο και απλή αν είναι μπορεί να αποβεί θανατηφόρα, και εξελίσσεται στα πιο σοβαρά ζητήματα.
Είμαστε μια κοινωνία, που δεν έχει προσανατολισμό, δεν ασχολείται με τα πραγματικά κοινωνικά προβλήματα και που ανέχεται μια ομάδα αναρχοαυτονόμων δήθεν "επαναστατών" να παίζει κλεφτοπόλεμο με τους "μπάτσους", με πιθανά τραγικά αποτελέσματα σαν αυτό που συνέβη. Ας κάνουμε πρώτα αυτοκριτική πριν ρίξουμε το ανάθεμα στην αστυνομία.

Ανώνυμος είπε...

Είναι πράγματι λυπηρός ο θάνατος ενός νέου παιδιού... ΤΕΡΑΣΤΙΑ ευθύνη φέρουν οι γονείς του, που δεν τον προστάτεψαν, αλλά και οι όποιο επιτήδιοι τον εκμεταλλεύτηκαν για να αναδειχθούν πολιτικά και να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους...

Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ ομως να βγαινουν αυθαίρετα συμπεράσματα ενώ δεν έχουν ολοκληρωθεί η νεκροτομή και η βαλλιστική έρευνα. Δεν είμαστε όλοι δικαστές σ'αυτή τη χώρα, ας το αφήσουμε αυτό στους αρμόδιους!

Το λάθος κατ' εμέ είναι του Παυλόπουλου και της κυβέρνησης... είναι δυνατόν να παίζουν "κλέφτες κι αστυνόμους" οι αστυνομικοί με τους αναρχικούς κάθε μέρα και να μην θρυνήσουμε θύματα;

Αυτό συμβαίνει όταν μία κατάσταση αφήνεται να ξεφύγει εκτός ελέγχου...Τα προβλήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται από νωρίς, προτού επεκταθούν.

Ερμής είπε...

ΑΚΡΙΒΩΣ!!!!

Ανώνυμος είπε...

Εγω γιατι πιστευω οτι και αυτος ειναι ενας τροπος να πληρωσει η κυβερνηση του καραμανλη την αλλαγη στρατοπεδου (βλεπε ρωσσια)...Τον ειχε προειδοποιησει η κοντολιζα για αυτο.Με τις φωτιες τους γυρισε μπουμερανη,δεν τους εκατσε.Αυτο ομως ειναι το τελειωτικο χτυπημα.


Ας το εχουμε σαν ενα σεναριο στο μυαλο μας.Καλο ταξιδι μικρε..