Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

Ή το κλείνετε ή το σπάμε


Με πρόσχημα το Σύνταγμα και την κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας, αντιπαρερχόμενοι όλα όσα συνέβησαν τον μήνα Δεκέμβριο στην πολύπαθη πρωτεύουσα της Ελλάδος, μέλη του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον μανδύα του «Κοινωνικού Φόρουμ» και διαφόρων συνδικαλιστικών φορέων – σφραγίδα μπαινόβγαιναν σε καταστήματα κεντρικών δρόμων της Αθήνας μοιράζοντας στους ιδιοκτήτες τους τελεσίγραφα για κλείσιμο εντός δεκαλέπτου. 

Και μπορεί να μην ήμουν παρών κατά τις «συζητήσεις» των διαφόρων υπευθύνων καταστημάτων με τους «συνδικαλιστές», οι οποίοι με τσαμπουκά και υπό τις οδηγίες του κ. Στρατούλη μπούκαραν, έκλειναν τις πόρτες και κουνώντας το δάκτυλο απειλούσαν θεούς και δαίμονες, όμως υπό ποία απειλή, αλήθεια, θα έκλεινε κανείς το κατάστημά του εν ριπή οφθαλμού; Υπό την απειλή κάποιας παραπομπής στην Δικαιοσύνη; Δεν νομίζω, την στιγμή που το άνοιγμα των καταστημάτων την περασμένη Κυριακή έγινε κατ’ εντολή του πρωθυπουργού. Προσωπικά, κάπως έτσι το φαντάζομαι και σχεδόν το διάβασα στα χείλη των εργατοπατέρων: «Φιλαράκι, κλείσε το μαγαζί και σχόλασε το προσωπικό εντός δέκα λεπτών, ειδάλλως όλοι αυτοί που είναι έξω θα μπουν μέσα και θα σου το κάνουν λαμπόγυαλο» Στη συνέχεια έβγαιναν έξω και φώναζαν: «Σύντροφοι, το κατάστημα έκλεισε!» (χειροκρότημα και ζητωκραυγές) 

Θλιβερή εικόνα από θλιβερά όντα. Και μπορεί οι κάμερες να έδειξαν τους τραμπούκους του ΣΥΡΙΖΑ και των συνιστωσών του να κλείνουν μόνο μεγάλα καταστήματα, όμως υπάρχει μία λεπτομέρεια που κανείς δεν έθιξε. Ακροβολισμένες στην οδό Ερμού, τουλάχιστον μέχρι τις 13:30 ήταν οι γνωστές ομάδες άπλυτων, οι οποίοι δημιουργούσαν ανθρώπινες αλυσίδες ακόμη και μπροστά σε μικρές επιχειρήσεις, εμποδίζοντας και προπηλακίζοντας οποιονδήποτε προσπαθούσε να μπει σε κάποιο από αυτά τα μαγαζιά. 

Περιττό θα ήταν να αναφέρουμε ότι η άρνηση του δικαιώματος στην εργασία ίσχυε μόνον για Έλληνες εργαζομένους και επιχειρηματίες. Κι αυτό γιατί κάποιοι άλλοι επιχειρηματίες, κυρίως εξ’ Αφρικής ορμώμενοι, είχαν την τιμητική τους επωφελούμενοι του αποκλεισμού των καταστημάτων, στήνοντας μία άνευ προηγουμένου εμποροπανήγυρη. Οι ίδιοι πρέπει να έκαναν χρυσές δουλειές και ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, όπου οι προστάτες των κεκτημένων αργιών είχαν ρεπό και βρίσκονταν για σκι στον Παρνασσό.

Το άρθρο υπογράφει ο Παναγιώτης Δούμας.

Αναδημοσίευση απο ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ

Ετσι είναι κύριοι, αυτή είναι η δημοκρατία του τΣΥΡΙΖΑ... που τελευταία βέβαια το καταλαβαίνουν σιγα σιγά και προσπαθούν να τα μαζέψουν...

Εχουν βγάλει έξω τα μέλη τους να προσπαθούν να αλλάξουν γνώμη στον κόσμο αλλά είς μάτην...

Όπως πριν μερικές μέρες μια κυρία στο φροντηστήριο που πάει γνωστό μου πρόσωπο είπε στο παιδί..."Πάρε παιδί μου μερικά φυλλάδια να τα μοιράσεις και στους φίλους σου...είναι του ΣΥΡΙΖΑ", " Μας κατηγορούν άδικα, δεν είμαστε αυτό που λένε", "είμαστε ένα δημοκρατικό κόμμα", " σας παρακαλώ απλά διαβάστε..."..

Αλήτες τΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΘΕΣΙΣ
-----------


Βασικά
είτε ως εθνικιστής
είτε ως εθνικοσοσιαλιστής
είτε ως κομμουνιστής
είτε ως αναρχικός

στην προκειμένη περίπτωση αυτό που πρέπει να κάνει ο αγνός και σωστός ως άνω ιδεολόγος είναι να καταφερθεί εναντίον της εκμετάλλευσης των εργατών από τους επιχειρηματίες και των εργαζόμενων γενικά από την καπιταλιστική κρατική εξουσία.

Μην ξεχνάμε πως τα μικρομάγαζα ΔΕΝ θα είχαν λόγο να ανοίξουν εάν η (εγγενής) κρίση του καπιταλιστικού συστήματος, η διαφθορά του σάπιου πολιτικού συστήματος(και του σάπιου λαού βέβαια) και η κερδοσκοπική διανομή των αγαθών δεν τα ΡΗΜΑΖΑΝ.

Και είναι κατάπτυστοί ΤΟΣΟ οι μεγαλοεπιχειρηματίες που θα "στρώσουν στις κυριακατικες γαλέρες" τον κόσμο, όσο και οι μικρομεσαίοι που μιλούν (υπερήφανα κιόλας) για "δικαίωμα στην εργασία" αγνοώντας πως σκάβουν τον τάφο τους...
...όσο και οι απλοί "πολίτες"-καταναλωτές που βγήκαν ΑΦΗΝΙΑΣΜΕΝΟΙ στους δρόμους, αποφασισμένοι να αγοράσουν μέχρι να πέσουν λιπόθυμοι(λες και δεν υπήρχε άλλη μέρα), μη σκεπτόμενοι ούτε στιγμή αλληλέγγυα και χριστιανικά να δράσουν αλλιώς για να υπερασπιστούν τα εργασιακά κεκτημένα των συμπολιτών και συνανθρώπων τους εμποροϋπαλλήλων...

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τΣΥΡΙΖΑ (αισχροί και9 αηδιαστικοί) ,αλλά τα σωστά-σωστά: οι μεγάλες αλυσίδες τρίβουν τα χέρια τους, γιατί ανοίγει έτσι και η τελευταία κερκόπορτα για να ρημάξουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στις παρακμιακές μεταπτωτικές εποχές του Σιδηρού Γένους που ζούμε και που έρχονται, το μόνο δικαίωμα που θα απομένει και για το οποίο θα κόπτονται όλοι οι δημοκράτες -από αριστερά έως δεξιά- είναι το δικαίωμα στην "εργασία"...