Κυριακή 1 Μαρτίου 2009

34 Χρονια απο τη Δολοφονία του Μικη Μαντακα....


ΜΙΚΗΣ ΜΑΝΤΑΚΑΣ: Φέτος και συγκεκριμένα στις 28 Φεβρουαρίου, συμπληρώθηκαν 34 χρόνια από τον άδικο χαμό του Μίκη. Οι Ιταλοί Συναγωνιστές μας, όπως κάθε χρόνο θα πραγματοποιήσουν την σιωπηρή τους στο κέντρο της Ρώμης που θα καταλήξει στο σημείο που έπεσε νεκρός από σφαίρες ακροαριστερών.

   

 

Αξίζει να αναφερθεί πως η εκδήλωση αυτή, είναι μια πραγματική Τελετή Μνήμης και οι διαδικασίες ξεκινούν από τις 12:00 την νύχτα στη γωνιά της οδού Ottaviano στην Piazza Risorgimento η οποία έχει άτυπα μετονομαστεί σε Piazza Mantakas, όπου λίγοι συγκεντρωμένοι ανάβουν την Φλόγα εκεί που ήταν αναμμένη αυτή του Μίκη Μάντακα και φρουρούν τον χώρο ως την επομένη στις 6:00 το απόγευμα ... Ένας ακόμα βαθύτερος συμβολισμός: η φλόγα που δεν σβήνει, οι Συναγωνιστές κοντά της ...Ο ΜΙΚΗΣ ΖΕΙ, ΟΙ ΙΔΕΕΣ ΔΕΝ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ! 

Οι περαστικοί κοιτούν με απορία την παράξενη Πορεία, ανθρώπων που δεν βγάζουν μιλιά, δεν απαιτούν τίποτε για τους εαυτούς τους, δεν φώναζαν ούτε ένα σύνθημα και μόνο βάδιζαν αποφασιστικά χωρίς να κοιτάζουν δεξιά και αριστερά ... 

   

Δυο Νέοι Συναγωνιστές θα μεταφέρουν και πάλι το πορτραίτο του Μίκη, από τα γραφεία, να αντικρίζει τους Συναγωνιστές του και μετά την απόλυτη Σιγή θα ακουστεί σε όλη την Ρώμη: 

    

«Μίκης Μάντακας» - "PRESENTE!"!  


Ο δικός μας Μίκης, ο ΕΛΛΗΝΑΣ, από τα Ηλύσια Πεδία των Ηρώων ΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΧΕΤΑΙ στο πλευρό μας, γιατί ο Μάντακας είμαστε όλοι εμείς - είναι η ίδια μας η ΙΔΕΑ!

Φυσικά στην Ελλάδα το όνομα Μίκης Μάντακας είναι άγνωστο. Έπρεπε λοιπόν, εκτός από τον θάνατο να καταδικαστεί και σε λήθη. Ο λόγος προφανής… Οι δολοφόνοι του είναι τα σημερινά αγαπημένα παιδιά των ΜΜΕ και της σύγχρονης νομενκλατούρας που μας εξουσιάζει… 

    

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Presente!!!
Αθανατος στις καρδιές μας...
Συναγωνιστή Μίκη ΖΕΙΣ....
Εδωσες τη ζωή σου για την ιδέα σου, γιατί όπως έλεγε και ο Εζρα, αν δεν κάνεις θυσίες για τις ιδέες σου δεν αξίζεις ή εσύ ή οι ιδέες σου...
Και ο Μίκης δεν έκανε απλά μια θυσία...θυσιάστηκε...
Επεσε νεκρός απο κάποια αριστερίστικα καθίκια, δολοφόνους....
Αλλά όπως έλεγε και ο Τζέφερσον...
Η ελευθερία είναι ένα δέντρο που ποτίζεται με το αίμα των πατριωτών....
Presente!!!!

nikos_ngr είπε...

"ΣΚΟΤΩΣΑΤΕ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΟΧΙ ΤΗΝ ΙΔΕΑ" Και έχετε δίκιο. Η “ιδέα ” όπλισε το χέρι του Μανόλη Εμμανουηλίδη σκοτώνοντας τον Λαμπράκη και τα χεριά του Καλαμποκα και του Σπίνου που σκότωσαν τον Τεμπονερα… Η αγανάκτηση και η ιδέα αυτοπιρπολησαν τον Πετρουλα… Και πόσα άλλα………..
ΖΕΙ! ΖΕΙ Ο ΤΕΜΠΟΝΕΡΑΣ ΖΕΙ! ΜΕ ΠΕΤΡΟΥΛΑ, ΛΑΜΠΡΑΚΗ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ!