Σάββατο, 13 Φεβρουαρίου 2010

2η Γιορτή Patria... Η Γιορτή του Δημήτρη...
ην Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου το περιοδικό «Patria» διοργανώνει την 2η ετήσια γιορτή του. Στον πολυχώρο «Χρώμα» (Καραγεώργη Σερβίας και Λέκκα 8 ),
στο κέντρο της Αθήνας (Σύνταγμα), από τις 11 το πρωί μέχρι αργά το βράδυ, θα πραγματοποιηθεί μια σειρά από εκδηλώσεις, προβολές, συζητήσεις, εργαστήρια (workshops), εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίων. Η γιορτή θα ολοκληρωθεί με μουσική συναυλία και γλέντι μέχρι πρωίας.
Όπως και πέρυσι, οι φίλοι του περιοδικού θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν, να προβληματιστούν αλλά και κυρίως να συμμετάσχουν σε μια σειρά από συζητήσεις με θεματικές ενότητες που θα αφορούν στην επικαιρότητα, ιδωμένες μέσα από το πρίσμα του «πατριωτικώς ορθού».
Επίσης, θα τιμηθούν και μια σειρά από Ελληνίδες και Έλληνες για την εθνική προσφορά τους.

πρόγραμμα
έναρξη 11:00 π.μ.

* ισόγειο

Yποδοχή, πληροφορίες και λειτουργία cafe, bar και εστιατορίου καθ’ όλη την διάρκεια της εκδηλώσεως.
Κατά την διάρκεια του μουσικού προγράμματος ο χώρος θα λειτουργήσει ξεχωριστά με ελαφρά μουσική, ποτό και φαγητό.

* α’ όροφος

εκθέσεις (όλη την μέρα)
Πατριωτικό βιβλίο (θα λειτουργεί και βιβλιοπωλείο)
Πολιτική γελοιογραφία: Ο Παναγιώτης Δούμας σκιτσάρει την επικαιρότητα με πατριωτικό πενάκι…
Ηρωικός ρεαλισμός: Έργα του Φρανκ Φραζέτα που ύμνισε το επικό στοιχείο στην ιστορία και την μυθολογία.

συζητήσεις
13:00 – 14:00 Νεολαία και πατριωτισμός.
συντονίζει: ο Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, πρόεδρος της ΝΕ.Ο.Σ.
συμμετέχουν: Ηλίας Σπύρου (τ. πρόεδρος ΔΡΑΣΙΣ-ΚΕΣ), Έφη Σέλιου (δημοσιογράφος, μέλος της ΕΝΒΗ), (εκπρόσωπος του Ποντιακού Συλλόγου «Η ΑΡΓΩ»), (εκπρόσωπος του πατριωτικού συνδέσμου «ΠΑΛΑΙΧΘΩΝ»)

14:30 – 15:30 Παρουσίαση του βιβλίου «Ανάμεσα σε δύο κόσμους»
συμμετέχουν: ο συγγραφέας Ευάγγελος Χανιώτης, Τάσος Δημητρακόπουλος (δικηγόρος), Δημήτρης Ζαφειρόπουλος (εκδότης της εφημερίδος «Ελεύθερος Κόσμος»
16:00 – 17:00 Corto Maltese – Ένας αναρχοδεξιός αντι-ήρωας
ο καθηγητής πανεπιστημίου, Χρίστος Γούδης, μιλά για τον γνωστό ήρωα κόμιξ και τον δημιουργό του Hugo Pratt.

προβολές
15:30 – 16:00 Ντοκιμαντέρ για την ζωή και το έργο του Φρανκ Φραζέτα.
Μιλά ο ίδιος ο καλλιτέχνης.
17:00 – 17:30: Αποσπάσματα ταινιών με ήρωα τον Corto Maltese.


* β’ όροφος

προβολές
13:00 – 14:30 Οι γενναίοι του Βορρά (Ελληνική ταινία)

συζητήσεις
12:00 – 13:00 Ελληνικός πατριωτικός κινηματογράφος
συντονίζει: ο Πέτρος Μυλωνάς (δημοσιογράφος)
συμμετέχουν: Γιώργος Πισσαλίδης (κριτικός κινηματογράφου), Τάσος Δημητρακόπουλος (δικηγόρος)

16:00 – 17:00 Οικολογία και εθελοντισμός
συντονίζει: Σπύρος Σταματόπουλος (σ/χης ΠΖ ε.α.)
συμμετέχουν: Σταύρος Παϊσιάδης (δημοσιογράφος), Γιάννης Σύρρος (δασολόγος), Δημήτρης Καρβέλης (Πρόεδρος ΛΕΦΕΔ Αττικής)

17:00 – 18:00 Θράκη – Κύπρος – Βόρειος Ήπειρος. Τα ανοικτά μέτωπα του ελληνισμού
συντονίζει: Γιάννης Κουριαννίδης (εκδότης, δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης).
συμμετέχουν: Σεμπαϊδήν Καραχότζα (Πομάκος δημοσιογράφος), Σταύρος Καρκαλέτσης (ιστορικός), Μπάμπης Καραθάνος (πρόεδρος του συλλόγου Βορειοηπειρωτών Ελλάδος)

18:00 – 19:30 Λαθρομετανάστευση και Οικονομία. Το αίτημα για δημοψήφισμα
συντονίζει: Παναγιώτης Δούμας (Μέλος Δ.Σ. Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής).
συμμετέχουν: Κων/νος Ρωμανός (καθηγητής παν/μίου), Γιάννης Κολοβός (δημοσιογράφος – συγγραφέας), Βασίλης Κροκίδης (πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου).
Παρεμβαίνουν: Ηλίας Πολατίδης (βουλευτής Σερρών ΛΑ.Ο.Σ.), Μάκης Βορίδης (βουλευτής Αττικής ΛΑ.Ο.Σ.)

19:30 – 21:00 Δημήτρης Παπαγεωργίου. Ο Πατριωτισμός υπό διωγμόν – Η ηγεμονία της Αριστεράς.
συντονίζει: Δημήτρης Ζαφειρόπουλος (εκδότης του «Ελευθέρου Κόσμου»).
συμμετέχουν: Σπύρος Χατζάρας (δημοσιογράφος), Νίκος Χιδίρογλου (δημοσιογράφος), Ανδρέας Πάτσης (δικηγόρος), Χρήστος Χαρίτος (οικονομολόγος).
Παρεμβαίνουν: Θάνος Πλεύρης (βουλευτής Α’ Αθηνών ΛΑ.Ο.Σ.), Άδωνις Γεωργιάδης (βουλευτής Β’ Αθηνών ΛΑ.Ο.Σ.), Χρίστος Γούδης (πρόεδρος του ιδρύματος «Ίων Δραγούμης»)

βραβεύσεις
Στις 21:00 – 22:00 το PATRIA θα τιμήσει Έλληνες, διακεκριμένους για την εθνική και κοινωνική τους δράση.

μουσικό πρόγραμμα

22:00 – 23:00 Συναυλία Αφοι Λούμπεν
Οι Αφοί Λούμπεν παρουσιάζουν ζωντανά τα νέα κομμάτια τους και τα αφιερώνουν στο φυλακισμένο μέλος τους, Δημήτρη Παπαγεωργίου.
23:00 – πρωί Μουσικό αφιέρωμα στους Rammstein και το μουσικό κίνημα που δημιούργησαν. (θα λειτουργήσει μπαρ και γι’ αυτόν τον χώρο)

Καθήκον όλων των Ελλήνων Εθνικιστών είναι σήμερα να ταχθούν αλληλέγγυοι των 45 διωκομένων συναγωνιστών μας. Να βρεθούν κοντά τους με κάθε μέσον με κάθε εκδήλωση συμπαραστάσεως. Είναι καιρός ΤΩΡΑ να μιλήσουν και να τοποθετηθούν δημόσια οι πάντες στον χώρο μας. Και οι “επιφανείς” και οι “αφανείς».
ΚΟΝΤΑ λοιπόν στους διωκόμενους όλοι μας αλλά και συγχρόνως μακριά- ΠΟΛΥ ΜΑΚΡΙΑ από τις παγίδες και από τα ναρκοπέδια που θέλουν κάποιοι κύκλοι να μας οδηγήσουν. Για να μας οδηγήσουν άλλωστε εκεί αφήνουν ΑΣΥΔΟΤΟΥΣ τους άνανδρους που τρομοκρατούν, όποιον σηκώνει κεφάλι στα σχολεία και στα πανεπιστήμια.
Για να μας κατευθύνουν εκεί αφήνουν ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΥΣ αυτούς που καίνε την σημαία μας και που χειροδικούν όποτε η αναλογία και η θρασυδειλία τους το επιτρέπει. Για να μας εγκλωβίσουν εκεί άφησαν, αφήνουν και θα ξαναφήσουν ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΥΣ όσους καίνε μέρα – μεσημέρι τα πατριωτικά βιβλιοπωλεία συνέχεια.Ελπίζοντας, επιδιώκοντας , προσμένοντας και αναμένοντας να μας προκαλέσουν και να μας στρέψουν στο τέλος σε αντίποινα. Κι’ ευθύς με τους παντοδύναμους μηχανισμούς τους να μας εξομοιώσουν στα μάτια της κοινή γνώμης με τους κατευθυνόμενους πρακτορίσκους τους και τους ηλίθιους προστατευόμενούς τους.
ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΜΟΝΟ. Από τέτοιες λοιπόν παγίδες ΜΑΚΡΙΑ. Χρήσιμους βλάκες ας βρούν εκεί που βρίσκουν συνήθως. Στους άλλους. ΚΟΝΤΑ λοιπόν στους ανθρώπους μας που διώκονται και συκοφαντούνται, ΚΟΝΤΑ Ο ΕΝΑΣ στον ΑΛΛΟ σαν συναγωνιστές σαν αδέλφια σε δύσκολα χρόνια. Τότε θα μας φοβηθούν.
Και πιο ΚΟΝΤΑ να σταθούμε με τις καρδιές και τις σκέψεις μας και τον αγώνα μας στο νεαρό φυλακισμένο συστρατιώτη μας Δημήτρη Παπαγεωργίου που βαδίζει σήμερα τον δικό του Γολγοθά μεσ’ τον χειμώνα.
Κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται υπό αντίξοες συνθήκες άλλωστε – για τις έντιμες ιδέες του- τον περιμένει κάποτε ένας μικρός ή μεγάλος Γολγοθάς. Όταν θα πρέπει μόνος του να κουβαλήσει έναν μικρό ή μεγάλο «σταυρό» και να διασχίσει τις παρατάξεις του εχθρικού όχλου μόνος του, ανάμεσα από λακτίσματα και απειλές.
Κι’ ο Γολγοθάς τυγχάνει άλλωστε και μια βαθιά μεταφυσική του πνεύματος και της πίστεως κάθε ιδεαλιστή. Όμως τον Γολγοθά – το ξέρουν και οι πέτρες – τον ακολουθεί η Ανάσταση. Και την ανάσταση των εθνικιστών θα την τρέμουν.