Σάββατο 10 Απριλίου 2010

ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ STOP!!!






Το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Απριλίου στις 2:00 μ.μ. η ομάδα ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP! που έχει δημιουργηθεί στο Facebook από τους εμπόρους και κατοίκους των Αθηνών που μήνυσαν τον Δήμο και την ΕΛ.ΑΣ. θα κάνει την πρώτη της ακτιβιστική δράση, κατεβαίνοντας στην οδό Ερμού για να φωτογραφίσει και να βιντεοσκοπήσει την ανενόχλητη δράση των αλλοδαπών παρανόμων μικροπωλητών, καθώς και την απόλυτη αδράνεια των αρμοδίων αρχών.

Πολλοί θα πουν, ότι με την προβολή που έχει η όλη αυτή δράση, κάποιοι θα φροντίσουν την συγκεκριμένη ώρα να μην υπάρχει ούτε ένας μικροπωλητής στους δρόμους του κέντρου. «Δεν πειράζει», λένε οι επικεφαλής της ομάδος, «ακόμη κι έτσι, θα έχουμε έστω για λίγο, έστω σε μία περιορισμένη γεωγραφική κλίμακα, πετύχει τον σκοπό μας». Διευκρινίζουν, ότι δεν πρόκειται για κάποια πολιτική ενέργεια, αλλά για κοινωνικό – συνδικαλιστικό ακτιβισμό, μέσα στα πλαίσια που ορίζουν οι νόμοι της πατρίδος μας και σημειώνουν ότι, αν κάποιοι πολιτικοί θέλουν να πλαισιώσουν αυτήν την προσπάθεια, είναι ευπρόσδεκτοι «όσο το πλαίσιο δεν φοράει και ... καπέλο».

«Κατά την διάρκεια του συγκεκριμένου δρωμένου, θα αξιοποιήσουμε την ομαδική μας παρουσία και θα μπορέσουμε ανενόχλητοι να φωτογραφήσουμε τους παρανομούντες αλλοδαπούς, χωρίς κάποιος από αυτούς να μπορεί να μας επιτεθεί. Εν παραλλήλω, μέλη της ομάδος θα διανέμουν στους καταναλωτές ένα κείμενο, όπου θα περιγράφονται οι αρνητικές συνέπειες της αγοράς προϊόντων από παρανόμους μικροπωλητές», μας λέει ο δημιουργός της ομάδος. Το συγκεντρωθέν υλικό θα αναρτηθεί στην σελίδα της ομάδας ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP! στο Facebook και θα χρησιμοποιηθεί στον δικαστικό αγώνα που έχει ξεκινήσει εναντίον του Δήμου και της ΕΛ.ΑΣ. για το πρόβλημα του παρανόμου εμπορίου.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι, ότι η ομάδα αυτή, εν αντιθέσει με αρκετές άλλες στον συγκεκριμένο χώρο κοινωνικής δικτύωσης, είναι ενεργή και ζωντανή. Ήδη, έχει συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό στοιχείων οπτικοακουστικού υλικού, που θα χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο, εάν ο εισαγγελέας ασκήσει εν τέλει ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων για το αίσχος του παρανόμου εμπορίου στην Αθήνα, τα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα, και εν γένει σε όλα τα πολυσύχναστα σημεία της πατρίδος μας.


Πηγή GIVE ME STRENGTH


4 σχόλια:

ΓΝΩΜΗ είπε...

Μπράβο!θα περιμέναμε απο τον πρόεδρο του εμπορικού συλλόγου Θεσνίκης κάτι ανάλογο,αλλά αυτός μόνο στα κανάια τρέχει!

ΓΝΩΜΗ είπε...

kανάλια τρέχει το χρυσό μας!

Ανώνυμος είπε...

MEΓΑΛΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΣΤΑ ΚΙΝΕΖΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ . ΔΕΝ ΕΝΟΙΓΟΥΝ ΚΑΝ ΤΙΣ ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ.ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ !

Μαχητής Θεσσαλονίκης είπε...

Θα σας πω τι γίνεται στη Θεσσαλονίκη:

Σάββατο μεσημέρι, κατάμεστοι οι εμπορικοί δρόμοι στο κέντρο (πχ Τσιμισκή, Αγ.Σοφίας).
Παντού -και ειδικά στους ακριβούς εμπορικούς δρόμους- οι μελαψοί απλώνουν άσπρα σεντόνια με τα εμπορεύματά τους, ακριβώς έξω από μεγάλα εμπορικά μαγαζιά.

Καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος του πεζοδρομίου αλλά καμία "Κίνηση Πεζών" δεν φαίνεται να αντιδρά.

Τηλεφωνώ τόσο στο "100" και τους καταγγέλλω τους δρόμους και τα σημεία.
Με παραπέμπουν και στην Δημοτική Αστυνομία (είναι και οι δύο φορείς αρμόδιοι).
Μετά από 30 λεπτά εμφανίζονται από μακρυά, με πολύ αργό βήμα 3 αστυνομικοί πεζοί.
Περπατάνε αργά αργά για να τους δούνε οι μελαψοί και σιγά σιγά να τα μαζέψουν και να πάνε παρά δίπλα.
Για 10 λεπτά οι μελαψοί περιμένουν στο στενό και μετά εμφανίζονται και πάλι.

Άλλο Σάββατο εμφανίστηκαν γρήγορα μεν οι δημοτικοί αστυνομικοί, χωρίς να κάνουν τίποτε.
Απλά περίμεναν εντολές. Έτσι σιγά-σιγά αποσύρθηκαν προσωρινά και πάλι οι παράνομοι λιανοπωλητές.

Θεσσαλονίκη 2010
και ο δήμαρχος θα λέει "τι ωραία πόλη που έφτιαξε"...