Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

“Αντεξουσιαστές Α.Ε.”. Οι Business, οι προκυρήξεις και η διασπάθιση δημοσίου χρήματος.












Εάν νομίζετε ότι οι “αντεξουσιαστές (χαχαχα)” αναλώνονται σε προβοκατόρικες ενέργειες όπως το κάψιμο της Μαρφιν, την βόμβα στον Χρυσοχοΐδη, την προστασία των δοσίλογων – Γερμανοτσολιάδων και την αναχαίτιση των αναρχικών – αριστερών κινημάτων αντίστασης, είστε γελασμένοι.

Η καλοκουρδισμένη επιχείρηση πλέον δεν αρκείται στα “χαρτζηλίκια” του Καραβέλα, τις απαγωγές ή τις “απαλλοτριώσεις” τραπεζών. Η κρίση τους οδήγησε από νωρίς σε οικονομίες σκοπού, ώστε η φάμπρικα να συνεχίζει να λειτουργεί με νέα αντικείμενα, αφού η δομή υπάρχει.

Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι έχετε μία επιχείρηση με πανάκριβο στοκ, σας πνίγει ο τραπεζικός δανεισμός, οι δουλειές δεν πάνε καλά κλπ κλπ. Έχετε όμως τις “άκρες” με κάποιον που ξέρει κάποιον κλπ ή ακόμα πιο απλά έρχεται και σας βρίσκει ο “Αντώνης από την Κρήτη” (δανεικά τα ονόματα). Μπορεί ακόμα να είναι και κάποιος που θέλει να τσιμπήσει κάποιο από τα πανάκριβα προϊόντα σας φτηνά (κούρσα, σκάφος κλπ).

Με κάποιες χιλιάδες Ευρώ, έχοντας πάντα την κατάλληλη πρόσβαση, η χλιδάτη επιχείρηση σας μπορεί να γίνει “στόχος” γκαζάκηδων, πυρήνων, κατσαρόλων και άλλων κουζινικών, αφού πριν έχετε αφαιρέσει τα πολύτιμα αξεσουάρ ή ότι άλλο θέλετε να πουλήσετε φτηνό και μαύρο στον κάθε “Αντώνη”.

Γίνεται λοιπόν το χτύπημα και για να εμπλακείτε στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου, ακολουθεί η δημοσίευση (διαδικτυακά εννοείται), μίας προκήρυξης για “λευτεριά σε βούρτσες, ταβανόβουρτσες, παλαιοζόμπι, καρπούζια και πεπόνια”. Πεντακαθαρίδης.

Επειδή όμως η δουλειά έχει βρωμίσει, βάζεις και το κλασσικό πασόκεμον για να “απλοποιηθούν” οι διαδικασίες και να μπεις στις διατάξεις εύκολα και γρήγορα.

Εννοείται ότι οι ανωτέρω ενέργειες αφορούν μία μειοψηφία των χτυπημάτων, αφού το προφίλ του επιχειρηματία που θα κάνει τέτοια λαμογιά είναι συγκεκριμένο: Οφσοράκιας, βιλάτος, σκαφάτος, λιμουζινάτος αλλά “πτωχός” στην προσωπική του περιουσία.

Ζήσε τον μύθο σου στην Ελλάδα.

Πηγή


Δεν υπάρχουν σχόλια: