Τετάρτη 13 Ιουλίου 2011

Το αμερικανικό CNBC τρομοκρατεί "Η Ελλάδα θα φέρει παγκοσμιο οικονομικό ΚΡΑΧ"






Το αμερικανικό δίκτυο CNBC μέσω των γνωστών slideshow του παρουσιάζει και ένα με τίτλο «What happens if Greece defaults, the domino»Σαν πρώτο κομμάτι του domino μιλάει για τις ελληνικές τράπεζες ότι το πιθανότερο είναι η κυβέρνηση να δώσει ένα «bank holiday» για να εμποδίσουν την πλήρη φυγή.


Ένα από τα επόμενα βήματα το Παγκόσμιο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΡΑΧ αλά 1929

Θα ακολουθήσουν αυτόματα Πορτογαλία και Ιρλανδία για αρχή και στη συνέχεια ο Ευρωπαϊκός νότος.

Ισχυρή κρίση για την Ευρωπαϊκή κεντρική τράπεζα μιας και θα έχει πτωχευμένες χώρες υπό την προστασία της.


Ισχυρή πολιτική κρίση στη Γερμανία, καθώς και οικονομικό πρόβλημα στην Κίνα μιας και δε θα μπορεί να πουλήσει το ίδιο εύκολα τα προϊόντα της.

Και για να μη τα πολυλογούμε στο τέλος λέει ότι το μόνο θετικό που θα μείνει είναι ότι ο Ήλιος θα συνεχίσει να ανατέλλει.

Λίγο πολύ δηλαδή παρουσιάζει ότι από την Ελλάδα θα έρθει ο οικονομικός όλεθρος.

Αυτό που δεν είμαι καθόλου σίγουρος είναι ο λόγος που έφτιαξε ένα τέτοιο τρομακτικό slide show για τον αμερικανό πολίτη και μέσω αυτού τι θέλει να επιτύχει.

Υπάρχει ένας παγκόσμιος οικονομικός πόλεμος αυτή τη στιγμή. Αντιμέτωπες πάλι η Αμερική με τη Γερμανία, οι ισορροπίες λεπτές, το αμερικανικό οικονομικό χρέος δυσβάσταχτο, η πολιτεία της Μινεσότα απειλεί με στάση πληρωμών.

Το σίγουρο είναι ότι δεν έχουμε δεί τίποτε ακόμα.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε το slide show στο http://www.cnbc.com/id/43425042




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η Ελλαδαρα εφερε τη φιλοσοφια και τον πολιτισμο στους βαρβαρους ας φερει και οικονομικο κραχ. Δηλαδή το προηγούενο τη δεκαετια 1920 ποιος το εφερε; Τα αμερικανακια κοιμουνται ορθια....μαλωνουν οι πολιτικοι τους γιατο χρεος τους.....ας πιστευουν λοιπον οτι η Ελλαδαρα δημιουργει και γκρεμιζει....