Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΔΝΤ: «Δεν ξέρουμε τίποτε για νέο πακέτο διάσωσης»











Άγνοια για το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την χώρα μας δηλώνει επισήμως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ενώ εκπρόσωπός του εκτίμησε ότι η εκταμίευση της 6ης δόσης του πρώτου πακέτου δανειοδότησης θα γίνει στα τέλη του Σεπτεμβρίου...



«Δεν έχουμε αίτημα για νέο πρόγραμμα» δηλώνει εκπρόσωπος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που εκτιμά πως η απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης του πρώτου προγράμματος οικονομικής βοήθειας θα ληφθεί στα τέλη Σεπτεμβρίου.

Οπως σχολίασε ο Ντέιβιντ Χόλι, εκπρόσωπος του Ταμείου, "η αποστολή του ΔΝΤ που βρίσκεται στην Αθήνα αναμένεται να τελειώσει το έργο της στις 5 Σεπτεμβρίου" και πως η απόφαση για την εκταμίευση της 6ης δόσης αναμένεται για τα τέλη του ερχόμενου μήνα.

Οσον αφορά όμως το νέο πακέτο οικονομικής βοήθειας, ο Χόλι δεν έκανε κάποιο σχόλιο, σημειώνοντας πως δεν "έχουμε αίτημα για νέο πρόγραμμα". "Κατανοούμε πως οι συζητήσεις συνεχίζονται στην ευρωζώνη σχετικά με την καταλληλότητα και την τεχνική αρτιότητα των διακανονισμών" πρόσθεσε, χωρίς να αναφερθεί στο ρόλο του Ταμείου.



iefimerida.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια: