Δευτέρα, 26 Σεπτεμβρίου 2011

O Guardian “χρεοκοπεί” την Ελλάδα μέσα στο Νοέμβριο

Τα διεθνή Μέσα Ενημέρωσης δε μας αφήνουν σε… χλωρό κλαρί. Τώρα έρχεται και ο βρετανικός Guardian που επαναφέρει το σενάριο της χρεοκοπίας, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα των συναντήσεων στην Ουάσινγκτον.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το «κούρεμα» του χρέους της τάξης του 50% είναι πολύ πιθανό, αλλά όχι χωρίς να έχει προηγηθεί η μερική έστω ενίσχυση των αμυντικών μηχανισμών της Ευρώπης απέναντι στο ενδεχόμενο περαιτέρω “μόλυνσης”.

Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, η βοήθεια από το Διεθνές Νομισματικό ταμείο και την ΕΕ επαρκεί μέχρι και τον Οκτώβριο, ενώ τον Νοέμβριο… όλα είναι πιθανά,χωρίς να μπορεί να αποκλειστεί και το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας!

Όπως σημειώνουν τα ρεπορτάζ των βρετανικών ΜΜΕ, η αντίληψη στο ΔΝΤ είναι ότι η καθυστέρηση ανταπόκρισης των Ευρωπαίων ηγετών στο ελληνικό πρόβλημα έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα σε όλες τις χώρες, κυρίως σε αυτές που αντιμετωπίζουν κρίση χρέους…

Να θυμίσουμε οτι η Guardian γενικά είναι απο τις πλέον Βρετανικές εφημερίδες που γενικά δεν έχουν μαύρες και απαισιόδοξες προβλέψεις για την Πατρίδα μας. Θυμόμαστε απο την Ολυμπιάδα άλλωστε.


ΠΗΓΗ: tefteri

Δεν υπάρχουν σχόλια: