Τετάρτη, 12 Οκτωβρίου 2011

Απεργία ή κόλπο για κερδοσκοπεία ;

Άδικα εκατοντάδες πολίτες κάθισαν στην ουρά για να βάλουν έγκαιρα βενζίνη. Άδικα πλήρωσαν μέχρι και 6 λεπτά πάνω των καυσίμων. Άδικα υποχρεώθηκαν να γεμίσουν με super αμόλυβδη και όχι με απλή. Οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ εξασφάλισαν τους 18 μισθούς τους και το μικρότερο "κούρεμα" κι άρχισαν να δουλεύουν μετά από 12 ώρες "απεργίας".

Η απόφαση για αναστολή της απεργίας ελήφθη ομόφωνα το απόγευμα της Τρίτης. Σχεδόν 12 ώρες μετά την κήρυξη της... απεργίας διαρκείας. Και γιατί; Γιατί εξασφάλισαν όλα τα... προνόμια που διεκδίκησαν, αφού πρώτα είχαν ταλαιπωρήσει για ώρες ολόκληρες εκατοντάδες οδηγούς. Και αφού πρώτα η τιμή της αμόλυβδης βενζίνης είχε -ως δια μαγείας και χωρίς κανείς να καταλάβει γιατί- αυξηθεί τουλάχιστον 5-6 λεπτά. Και όχι μόνο την πλήρωσαν ακριβότερα, αλλά δεν πλήρωσαν και αυτό που ήθελαν.

Γιατί μέσα σε 3 ώρες από την έναρξη της "απεργίας" - ξανά ως δια μαγείας - η απλή αμόλυβδη είχε εξαφανιστεί και οι οδηγοί είχαν μια επιλογή μόνο: ή φούλαραν με super αμόλυβδη (που είναι πιο ακριβή) ή έμεναν με άδειο ρεζερβουάρ.


Δεν υπάρχουν σχόλια: