Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2011

Λιποθυμούν μαθητές από ασιτία!!!Συγκλονίζουν οι περιγραφές και οι καταγγελίες γονέων και εκπαιδευτικών της Αθήνας για λιποθυμίες μαθητών μέσα στις σχολικές αίθουσες λόγω ασιτίας. Τα τραγικά περιστατικά έφερε στο φως της δημοσιότητας ανακοίνωση του Α' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Αθηνών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην οποία περιγράφεται με τα πλέον μελανά χρώματα η κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πολλοί μαθητές λόγω της τραγικής οικονομικής κατάστασης των οικογενειών τους.

«Σύνηθες φαινόμενο»

Σύνηθες χαρακτηρίζουν το φαινόμενο αυτό σε δηλώσεις τους στο Real.gr τα μέλη της Ομοσπονδίας Γονέων Αθήνας. «Αναφορές για λιποθυμίες μαθητών μέσα στις αίθουσες ξεκίνησαν να φτάνουν πέρυσι στα γραφεία μας και φέτος έχουν, δυστυχώς, πολλαπλασιαστεί. Δεν μπορεί να απορεί κάποιος με τέτοια περιστατικά όταν η ανεργία καλπάζει και οι μισθοί έχουν συρρικνωθεί. Όταν δεν έχουν φαγητό οι γονείς, πώς να δώσουν στα παιδιά τους;», δήλωσε η πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Διονυσία Αθανασοπούλου.

Οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών, γονέων και κατοίκων στην περιοχή Αμπελοκήπων-Ερυθρού-Πολυγώνου οργανώνουν το ερχόμενο Σάββατο εκδήλωση διαμαρτυρίας στις 11 το πρωί στην πλατεία Πανόρμου ζητώντας μεταξύ άλλων την δημιουργία δικτύων κοινωνικής υποστήριξης για τις οικογένειες μαθητών που αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.


Real.grΔεν υπάρχουν σχόλια: