Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

Τα γυρνάνε Παναρίτη και Λiτζέρης...

http://img.protothema.gr/E9ACC4FA5E7C11F4D10AD145BA31B7DE.jpg







Η απόσυρση του δημοψηφίσματος και η υπόσχεση του πρωθυπουργού για διάλογο με τον κ. Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να συγκροτηθεί κυβέρνηση συνεργασίας αλλάζει τα προγνωστικά για την αυριανή ψηφοφορία που θα δείξει αν η κυβέρνηση απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής.
Ο κ. Γιώργος Παπανδρέου με τις χθεσινές του τοποθετήσεις τόσο στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας όσο και στην Ολομέλεια απευθύνθηκε κυρίως σε εκείνους τους βουλευτές του κόμματός του οι οποίοι απειλούσαν να αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από το πρόσωπό του. Ικανοποιώντας τις βασικές τους ενστάσεις – απόσυρση δημοψηφίσματος, κυβέρνηση συνεργασίας - επιχείρησε να τους δώσει επιχείρημα προκειμένου να στηρίξουν την κυβέρνηση χωρίς αυτό να φανεί ως «κωλοτούμπα».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυρία Ελενα Παπαρίτη μιλώντας στο protothema.gr ξεκαθάρισε ότι θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης εξηγώντας πως «από την στιγμή που απέσυρε το δημοψήφισμα δεν έχω επιχείρημα να καταψηφίσω». Να σημειωθεί ότι το πρωί της Πέμπτης η βουλευτής επέκρινε την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να προχωρήσει σε δημοψήφισμα και έλεγε ότι «δεν θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης σε μια καταστροφική πορεία της χώρας».

Κάθετα αντίθετοι με το δημοψήφισμα εμφανίζονταν και οι κ.κ. Κώστας Καρτάλης, Πυθαγόρας Βαρδίκος , Λεωνίδας Γρηγοράκος εκδηλώνοντας δημόσια τις ενστάσεις τους καθώς και αρκετοί ακόμα βουλευτές που εξέφραζαν την δυσφορία τους στους διαδρόμους της βουλής.

Επιπλέον και ο κ. Δημήτρης Λιντζέρης δήλωσε ότι η ομιλία του πρωθυπουργού στην Ολομέλεια και η δέσμευσή του για κυβέρνηση συνεργασίας «μου έδωσε ελπίδα αισιοδοξίας» και από το ξεκάθαρο «δεν ψηφίζω» μετατοπίστηκε στο «θα το δούμε».

Να σημειωθεί ότι πλήθος βουλευτών μεταξύ των οποίων οι κ.κ. Βάσω Παπανδρέου, Εύα Καϊλη, Χαρά Κεφαλίδου και οι κ.κ. Οδυσσέας Βουδούρης, Μίμης Ανδρουλάκης, Δημήτρης Καρύδης και Νάσος Αλευράς είχαν συνδέσει την δική τους ψήφο εμπιστοσύνης με το αν θα προχωρήσει ο κ. Παπανδρέου σε συγκρότηση κυβέρνησης «Εθνικής Σωτηρίας».

Υπο αυτά τα δεδομένα δεν είναι λίγοι όσοι εκτιμούν ότι ο πρωθυπουργός θα καταφέρει σήμερα να λάβει εκείνο το αποτέλεσμα στην σημερινή ψηφοφορία το οποίο θα τον διατηρήσει στο Μέγαρο Μαξίμου.


dexiextreme

Δεν υπάρχουν σχόλια: