Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Βασάνιζαν 15χρονη για να γίνει πόρνη...













Η αφγανική αστυνομία έδωσε τέλος στο μαρτύριο που ζούσε μία 15χρονη Αφγανή, η οποία έμεινε κλεισμένη για περισσότερο από 5 μήνες στο σπίτι των πεθερικών της, όπου την βασάνιζαν επειδή δεν δεχόταν να εκπορνευτει

Η Σάχαρ Γκουλ εντοπίστηκε στην τουαλέτα του υπογείου του σπιτιού του συζύγου της, στη βορειοανατολική επαρχία Μπάγλαν, αφού οι γονείς της δήλωσαν την εξαφάνισή της στην αστυνομία.
"Είχε χτυπηθεί. Της είχαν βγάλει τα νύχια και της είχαν σπάσει το ένα χέρι", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας Φάζελ Ράχμαν.
Τρεις γυναίκες, ανάμεσά τους και η πεθερά της κοπέλας, συνελήφθησαν, όμως ο σύζυγός της κατάφερε να διαφύγει, πρόσθεσε ο Ράχμαν.
"Η έφηβη νοσηλεύεται σε νοσοκομείο σε κατάσταση σοκ", δήλωσε από τη μεριά του ο διευθυντής του νοσοκομείου όπου διακομίστηκε. "Φέρει τραύματα στα πόδια και το πρόσωπο, ενώ της έχουν βγάλει και τα νύχια από το αριστερό της χέρι", πρόσθεσε.
Η Σάχαρ Γκουλ παντρεύτηκε πριν επτά μήνες στην επαρχία Μπαντακσάν, όμως στη συνέχεια μετακόμισε στην επαρχία Μπάγλαν για να ζήσει με τον σύζυγό της, σύμφωνα με την Ραχίμα Ζαρίφι, υπεύθυνη της επαρχίας για τα δικαιώματα των γυναικών.
Στη διάρκεια των επτά αυτών μηνών η οικογένειά της δεν μπορούσε να επικοινωνήσει μαζί της.
Σύμφωνα με την αφγανική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το τελευταίο τρίμηνο του 2011 έχουν καταγραφεί στη χώρα περισσότερες από χίλιες περιπτώσεις βίας εναντίον γυναικών, ενώ για το 2010 είχαν καταγραφεί συνολικά 2.700 περιπτώσεις.
Σύμφωνα με έκθεση της μη κυβερνητικής οργάνωσης Oxfam, το 87% των γυναικών του Αφγανιστάν έχουν δηλώσει ότι έχουν υποστεί σωματική, σεξουαλική ή ψυχολογική βία, ενώ έχουν ωθηθεί σε αναγκαστικούς γάμους.


oxfam.org