Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Πέθανε o ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιογκ Iλ

http://www.sigmalive.com/files/imagecache/full_image/files/node_images/9/7/0/356970/Kim_Jong_Il_R.jpg

Τον θάνατο του ηγέτη της Βορείου Κορέας, Κιμ Γιονγκ-Ιλ ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας. Ο Κιμ Γιονγκ-Ιλ πέθανε από καρδιακό επεισόδιο σε ηλικία 69 ετών, ενώ βρισκόταν σε τρένο επισκεπτόμενος μια περιοχή έξω από την πρωτεύουσα. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι πέθανε από φυσική και διανοητική υπερκόπωση.
O Κιμ Γιονγκ-Ιλ είχε αναλάβει την ηγεσία της χώρας από το 1994, οπότε και πέθανε ο πατέρας του. Διαδοχός του θεωρείται ο νεότερος γιός του, Κιμ Γιονγκ-Ουν.
Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA, η κηδεία του Κιμ Γιονγκ-Ιλ θα γίνει στην Πιονγκιάνγκ στις 28 Δεκεμβρίου.
Μετά την ανακοίνωση του θανάτου του Κιμ Γιονγκ-Ιλ ο στρατός της Νότιας Κορέας τέθηκε σε συναγερμό, ενώ συγκαλείται εκτάκτως το Εθνικό Συμβούλιο Ασφάλειας της χώρας, όπως μετέδωσε το πρακτορείο Yonhap.
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα είχε ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Λι Μιουνγκ-μπακ, μετά την είδηση του θανάτου του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.
Όπως ανακοίνωσε το γραφείο του ηγέτη της Βόρειας Κορέας, οι δύο ηγέτες συνομίλησαν και συμφώνησαν να συνεργαστούν στενά για τη διαχείριση της κατάστασης μετά τον αιφνίδιο θάνατο του Κιμ.

ΚΕΡΔΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: