Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

Άργυρος: Φρoυρός της Υγείας και όχι μόνο..

Η αντιμικροβιακή δράση του αργύρου έχει αναγνωριστεί από τους κλινικούς γιατρούς πάνω από 100 χρόνια πριν.Επιπλέον, οι ερευνητικές εκθέσεις δείχνουν ότι τα οφέλη στην υγεία μας έχουν συσχετιστεί με τη χρήση του αργύρου από σημαντικά παλαιότερους χρόνους.

Τα αρχεία δείχνουν ότι ο Ιπποκράτης αναγνώριζε τον ευεργετικό ρόλο της χρήσης του αργύρου στην πρόληψη των ασθενειών,ενώ υπάρχουν γραπτά και ευρήματα που δείχνουν ότι οι Ρωμαίοι διατηρούν το κρασί αποθηκευμένο σε δοχεία από ασήμι,για να αποτραπεί η αλλοίωσή του.Παρόλα αυτά, μόλις τις τελευταίες δεκαετίες έχει μελετηθεί σοβαρά ο τρόπος δράσης του αργύρου ως αντιμικροβιακού παράγοντα.

Τα ασημένια νανο-σωματίδια του αργύρου,διαστάσεων της τάξης των 10-100 νανόμετρα,έχουν επίσης αποδειχθεί ότι παρουσιάζουν εξαιρετικά ισχυρές αντιμικροβιακές ιδιότητες,τόσο έναντι των βακτηρίων, όσο και έναντι των ιών.

Να μην ξεχνάμε επίσης ότι και όσοι πιστεύουν και μεταλαμβάνουν,θα έχουν προσέξει ότι το εσωτερικό του ποτηριού που σερβίρεται η κοινωνία,αλλά και το κουταλάκι είναι από ασήμι,ακριβώς για την άμεση καταστροφή οποιουδήποτε μολυντή έχει κάποιος μεταλαμβάνων.

Τέλος,να θυμηθούμε ότι η κοινωνία είναι ζεστή διότι φτιάχνεται με καυτό νερό,πέραν του κρασιού-αλκοόλ που δημιουργεί το καταλληλότατο υδαρές περιβάλλον για να εξαχθούν δισεκατομμύρια ιόντα αργύρου από το κουταλάκι και το ποτήρι.

ΠΗΓΗ:HELLENIC NEXUS

Δεν υπάρχουν σχόλια: