Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

Βίντεο σοκ από ανθρωποθυσία παιδιού στον Aμαζόνιο

















Ανθρωποθυσίες από τους ιέριους της φυλής για το καλό του τόπου Θα μπορούσε αυτό το είδος δεισιδαιμονίας να παρομοιαστεί με την Ιουδαίο-Χριστιανική σταύρωση ή με τον μύθο των αποδιοπομπαίων τράγων;

Προειδοποιούμε πως το βίντεο περιέχει σκηνές βίας και γυμνού και θεωρείτε ακατάλληλο για κάτω των 18 ετών.

Είναι αυτό το τελετουργικό, εν μέρει, η βάση των σύγχρονων θρησκειών;
Τα μωρά που γεννιούνται σε κάποιες φυλές Ινδιάνων του Αμαζονίου θάβονται ζωντανά, μια πρακτική που καλύπτεται από τις αρχές της Βραζιλίας από σεβασμό για τον πολιτισμό των φυλών.
Η παράδοση αυτή στηρίζεται στις πεποιθήσεις , ότι τα μωρά με οποιοδήποτε είδος σωματικής βλάβης δεν έχουν ψυχή και πως τα δίδυμα ή τρίδυμα, είναι επίσης «καταραμένα».Η Βρεφοκτονία στοιχίζει τη ζωή σε δεκάδες μωρά κάθε χρόνο, λένε ακτιβιστές που αγωνίζονται για τον τερματισμό αυτής της πρακτικής.
Τα μωρά που είναι κορίτσια, ή που έχουν κάποια αναπηρία ή που γεννήθηκαν από ανύπαντρες μητέρες διατρέχουν όλα τον κίνδυνο του πρόωρου θανάτου σε ένα ρηχό τάφο στο τροπικό δάσος. Άλλα τα θανατώνονται με ασφυξία άλλα δηλητηριάζονται και άλλα απλά τα εγκαταλείπουν ν στη ζούγκλα.
Σύμφωνα με τον Δρ Μάρκος Pelegrini, ένας ιατρός που εργάζεται στο Yanomami Health Care 98 παιδιά σκοτώθηκαν από τις μητέρες τους μόνο το 2004.Οι ακτιβιστές λένε ότι ο πραγματικός αριθμός αποκρύβετε από τους υπαλλήλους που καταγράφουν συχνά περιπτώσεις παιδοκτονίας ως απλές περιπτώσεις υποσιτισμού.






Δεν υπάρχουν σχόλια: