Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012

Η N.Δ. δέχεται την υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο


XRIMANEWS.GR












Ανάμεσα στις συμπληγάδες των επιλογών του βρίσκεται ο κ.Αντώνης Σαμαράς, αφού από την καθαρά αντιμνημονιακή πολιτική πέρασε στη συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ και το ΛΑ.Ο.Σ. και τώρα προσπαθεί να ακολουθήσει μια μέση οδό για να μην έχει απώλειες στις εκλογές.
Οι εξελίξεις όμως είναι αδυσώπητες και ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλείται να αφήσει τα εξευγενισμένα «ήξεις-αφήξεις» και να πάρει θέση, γιατί προπαντός το ζητάνε οι δανειστές μας.

Σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Η Καθημερινή» που υπογράφει ο Γιώργος Τερζής και η Έλλη Τριανταφύλλου, αναφέρεται ότι η Ν.Δ. «μοιάζει να έχει αποδεχθεί το αίτημα των πιστωτών για υπαγωγή των νέων ομολόγων στο βρετανικό δίκαιο, κάτι που αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από σειρά στελεχών της που έχουν επιχειρηματολογήσει δημοσίως εναντίον αυτής της επιλογής».

Δεν ξέρουμε αν ο κ. Σαμαράς γνώριζε την εμπιστευτική επιστολή 27 σελίδων που είχε στείλει ο κ. Βενιζέλος το καλοκαίρι στους κατόχους ελληνικών ομολόγων με τις προτάσεις για το «κούρεμα», φαίνεται όμως να θεωρεί την υπαγωγή στο αγγλικό δίκαιο αναπόφευκτη.

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας «βράζει» εδώ και καιρό, με σημαντικότερη έκφραση αυτής της αναταραχής την καταψήφιση από βουλευτές της του άρθρου 29 στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, την προηγούμενη εβδομάδα. Ο κ. Σαμαράς επικρίνεται από στελέχη που τον στήριξαν, ότι στην προσπάθειά του να σταματήσει τις φυγόκεντρες τάσεις, ειδικά αυτών που ενστερνίζονται τις μεταρρυθμίσεις μέσω του Μνημονίου, αλλάζει άρδην την αντιπολιτευτική γραμμή.

Το ταξίδι στη Ρωσία απάλυνε τις εντυπώσεις, αλλά μάλλον θύμισε στους νεοδημοκράτες επιλογές του πρώην πρωθυπουργού, που θεωρούνται σημαντικές για τον κόσμο της Ν.Δ., άσχετα αν ευοδώθηκαν.
Πάντως η Ν.Δ. και ο κ. Σαμαράς πέρα από τις κόκκινες γραμμές που έχουν θέσει, δεν φαίνεται ότι θα αντιταχθούν στην ανακεφαλαίωση με προνομιούχες μετοχές, όπως προκρίνει η Τρόικα και σε αντίθεση με την μέχρι πρότινος θέση της κυβέρνησης Παπανδρέου.

Όποια και να είναι η πραγματική του πολιτική του επιθυμία, ο κ. Σαμαράς φαίνεται να σύρεται από τα γεγονότα και τις πιέσεις. Όπως άλλωστε όλο το ελληνικό πολιτικό σύστημα που θεωρεί τη νέα δανειακή σύμβαση μονόδρομο.
epikaira.gr

1 σχόλιο:

Respect είπε...

Every country must have had a problem each of my friend.. in my country just recriminations official blme each othe .. as ordinary people can only watch.. keep respect