Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

Ποια ΘPYΛΙΚΑ μαγαζιά της Αθήνας έβαλαν λουκέτο

Πασίγνωστα καταστήματα και εστιατόρια με ιστορία δεκαετιών που άντεξαν στον πόλεμο, στον εμφύλιο και στη χούντα κλείνουν λόγω...ΔΝΤ.

Τα "χρυσά" λουκέτα εξαπλώνονται σαν επιδημία στο κέντρο της Αθήνας.

Ακόμη και οι επιχειρηματίες που δεν έχουν λυγίσει από την οικονομική κρίση εγκαταλείπουν το κέντρο και αναζητούν άλλες περιοχές οπου θα φιλοθενηθούν τα καταστήματά τους. Κάπου που δε θα τους το σπάνε και δε θα τους το καίνε κάθε φορά που σημειώνονται ταραχές στην πρωτεούσα.

Χαρακτηριστική περίπτωση το φημισμένο CELLIER DE BISTRO στην Πανεπιστημίου 10 το οποίο μετά από 12 χρόνια λειτουργίας εγκαταλείπει το κέντρο με την ευχή...να επιστρέψει σύντομα.

Στην ίδια μοίρα και το διάσημο εστιάτοριο ασιατικής κουζίνας FAR EAST στη Σταδίου 7 το οποίο απο την ημέρα που άνοιξε πριν 11 χρονια ήταν πόλος έλξης για όλη την ελιτ της αθηναϊκής κοινωνίας. Τώρα και αυτό βάζει τίτλους τέλους.Το ιστορικό κατάστημα "Νησιώτης" που με τα ασημικά του προίκισε γενιές και γενιές Ελληνίδων από το 1899 που λειτουργεί δεν άντεξε το βάρος της ύφεσης και λύγισε. Χαρακτηριστική η επιγραφή με την οποία ευχαριστεί τους πελάτες του.Το λουκέτο δε γλύτωσε ούτε το θρυλικό εστιατόριο ΔΥΡΟΣ στην Ξενοφώντος 10 - 12 πολύ κοντά στα γραφεία του ΣΕΒ. Τι και αν από τα τραπέζια του πέρασαν σχεδόν όλοι οι επιχειρηματίες, οι πολιτικοί και οι καλλιτέχνες της Αθήνας. Η οικονομική κρίση σε συνδυασμό με την απαξίωση του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας εδωσαν τη χαριστική βολή στο εστιατόριο - σύμβολο της πόλης.Οπως δήλωσε στο Newsit o θυρωρός του κτιρίου που φιλοξένησε για δεκαετίες το ιστορικό εστιατόριο, Γιώργος Γιαννάκης "από τον ΔΥΡΟ για να φάνε πέρασαν όλοι οι πολιτικοί τα τελευταία 40 χρόνια".newsit.gr

1 σχόλιο:

mikexplorer είπε...

To love a thing means wanting it to live. Suporting bak.