Δευτέρα 9 Απριλίου 2012

Πρόσκληση σε Έλληνες ανέργους: «Eλάτε να δουλέψετε στη Γερμανία»

Πρόσκληση σε Έλληνες ανέργους: «Ελάτε να δουλέψετε στη Γερμανία»
Πρόσκληση σε Έλληνες ανέργους: «Ελάτε να δουλέψετε στη Γερμανία»

Ανοιχτή πρόσκληση προς τους ανέργους όλης της Ευρώπης και ιδιαίτερα των χωρών του Νότου όπως η Ελλάδα, η Ισπανία, και η Πορτογαλία, απηύθηνε η γερμανίδα υπουργός Εργασίας Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, προκειμένου να καλυφθούν οι περίπου ένα εκατομμύριο κενές θέσεις εργασίας της χώρας της.
Σύμφωνα με την υπουργό, όσοι ενδιαφέρονται να δουλέψουν στη Γερμανία δεν έχουν παρά να επισκεφτούν τη ευρωπαϊκή πύλη εύρεσης εργασίας EURES (http://ec.europa.eu/eures) για να βρουν περισσότερες πληροφορίες, ενώ κάλεσε τους εργοδότες να ανεβάσουν εκεί τις αγγελίες τους. Ήδη στην ιστοσελίδα αυτή υπάρχουν πάνω από έντεκα χιλιάδες αγγελίες για εργασία στη Γερμανία και αυξάνονται καθημερινά.
Η Γερμανία γνωρίζει μια πρωτοφανή σε διάρκεια και ένταση ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια, με έμφαση στη βαριά βιομηχανία και τις εξαγωγές μηχανημάτων, ενώ παράλληλα ο ενεργός πληθυσμός συρρικνώνεται με αποτέλεσμα να υπάρχει τεράστια έλλειψη σε εξειδικευμένο προσωπικό. Σύμφωνα με την κυρία φον ντερ Λάιεν, ένα νέο κύμα μετανάστευσης από το Νότο προς τις γερμανικές φάμπρικες θα είχε διπλό όφελος, καθώς θα βοηθούσε αφενός την «ατμομηχανή της Ευρώπης» να συνεχίσει τους μεγάλους ρυθμούς ανάπτυξης, και αφετέρου θα έδινε δουλειά σε χιλιάδες ανέργους και ειδικά νέους που δεν έχουν μέλλον στις χώρες τους.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που η ανεργία στη Γερμανία έφτανε μόλις το 6,7% (και 8% στους νέους), η ανεργία στις χώρες του Νότου αγγίζει ή ξεπερνά το 21%. Μάλιστα, Ελλάδα και Ισπανία έχουν το ρεκόρ στην ανεργία των νέων που φτάνει το 50%.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η γερμανική ανάπτυξη, εκτός από μείωση της ανεργίας, έχει και ένα μάλλον ανεπιθύμητο αποτέλεσμα για τη συντηρητική κυβέρνηση της Μέρκελ. Καθώς η απασχόληση μειώνεται, και το ΑΕΠ της χώρας μεγεθύνεται, οι γερμανοί εργαζόμενοι ζητούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο από την «πίτα», απαιτώντας να αυξηθούν οι μισθοί τους που εδώ και χρόνια ήταν καθηλωμένοι στα ίδια σχεδόν επίπεδα. Μόλις πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, όπως είχε αναφέρεταο οτι οι δημόσιοι υπάλληλοι ζήτησαν και πήραν αυξήσεις 6,3% για τα επόμενα δύο χρόνια...

iefimerida
 
 
 

2 σχόλια:

kangtokkomputer είπε...

trying to reading this article ...

suebee είπε...

me too..kangtokkomputer..tryin hard..