Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Ολλανδική τράπεζα στέλνει την Ελλάδα στα δικαστήρια.Αρνείται να συμμετάσχει στο PSI

Η ABN Amro στέλνει την Ελλάδα στα δικαστήρια 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Εκπνέει αύριο 20 Απριλίου η προθεσμία που έχει δοθεί στους κατόχους ελληνικών ομολόγων αλλοδαπού δικαίου και εγγυημένων ομολογιακών δάνειων των ΔΕΚΟ για υπαγωγή στο πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων (PSI).
Το ποσό της ονομαστικής αξίας των ομολόγων που έχουν ανταλλαγεί και περιλαμβάνονται στις προσκλήσεις για τις οποίες η Ελλάδα έλαβε προσφορές για ανταλλαγή και συναινέσεις για τις προτεινόμενες τροποποιήσεις των ομολόγων έχει ήδη ανέλθει στα 197 δισ. ευρώ, από σύνολο ιδιωτικού χρέους 205,5 δισ. ευρώ, ενώ ομόλογα αξίας 8,5 δισ. ευρώ παραμένουν εκτός της διαδικασίας. 
Σύμφωνα με το ολλανδικό πρακτορείο NOS.. η ολλανδική τράπεζα ABN Amro έχει αρνηθεί να υπαχθεί στο PSI και να ανταλλάξει ομόλογα που έχουν εκδώσει ο ΟΣΕ και ο ΟΑΣΑ συνολικής αξίας 1,3 δισ. ευρώ και για τα οποία έχει ήδη εγγράψει προβλέψεις 880 εκατ. ευρώ.
Το πρακτορείο μετέδωσε πως εκπρόσωποι της ABN Amro συναντήθηκαν στο Λονδίνο με αντιπροσωπεία της ελληνικής κυβερνήσεως για να συζητήσουν για το PSI, εκτιμώντας πως κατά πάσα πιθανότητα η υπόθεση θα οδηγηθεί στα δικαστήρια.
Ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης έχει ξεκαθαρίσει ότι όσοι δεν υπαχθούν στο PSI εθελοντικά, δεν θα πρέπει να περιμένουν καμία καλύτερη πρόταση για τα ομόλογά τους πέρα από αυτή που έχει ήδη κάνει η Ελλάδα για τους υπόλοιπους ομολογιούχους.
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: