Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Οι "αλληλέγγυοι" συμβούλεψαν τον Αφγανό φονιά να αρνηθεί την ενοχή του για την δολοφονία του 30χρονου στην Πάτρα;

Προφυλακιστέος κρίθηκε εχθές ο ένας εκ των τριών Αφγανών που συνελήφθη από την Αστυνομία για τον φόνο του 30χρονου στην περιοχή Κρύα Ιτεών της Πάτρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ο Αφγανός ισχυρίστηκε κατά την απολογία του, ότι δεν είναι αυτός ο δράστης του φόνου. Επίσης ισχυρίστηκε πως όταν οι δύο ομοεθνείς του άρχισαν να λογομαχούν με τον 30χρονο, αυτός έφυγε από το σημείο. Από την πλευρά της η Αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες για τον εντοπισμό και... των δύο άλλων Αφγανών, που εμπλέκονται στην υπόθεση του φόνου και σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες συνελήφθη και ο δεύτερος.
___________________________
Εν των μεταξύ συνελήφθη το απόγευμα του Σαββάτου, στην Πάτρα, από Αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, ένας αλλοδαπός υπήκοος Αφγανιστάν, ηλικίας 14 ετών, σε βάρος του οποίου και ενός 19χρονου ομοεθνή του -ο οποίος αναζητείται- σχηματίστηκε δικογραφία για διακίνηση και κατοχή ναρκωτικών (ηρωίνη).
Ειδικότερα οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πατρών, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, εντόπισαν το 14χρονο το απόγευμα του Σαββάτου στην Πάτρα και σε σωματική έρευνα που του ενήργησαν, βρήκαν και κατέσχεσαν τα εξής:

  • Τρία φιξάκια ηρωίνης συνολικού βάρους περίπου τριών γραμμαρίων
  • Δυο κινητά τηλέφωνα με ισάριθμες κάρτες sim
  • Το χρηματικό ποσό των 45 ευρώ
Να θυμίσουμε ποιοί ειναι οι κ.κ. αλληλέγγυοί; 
αναδημοσιεύουμε απο παλαιότερες αναρτήσεις

πηγή
"Την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, συστημένη ad hoc για την υπόθεση της απεργίας πείνας των 300, απαρτίζουν μεταξύ άλλων μέλη του Δικτύου για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, μέλη πολιτικών νεολαιών, όπως του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης.

Στέλεχος του Φόρουμ, ο κ.
Μ.Χατζησάββας επιμένει ότι η απόφαση για την απεργία πείνας ελήφθη παρουσία αποκλειστικά μεταναστών, «ύστερα από τετράμηνες διαβουλεύσεις και περισσότερες από 25 συνελεύσεις,με τη συμμετοχή έως και 300 ατόμων,σε πάρκα και πλατείες της Κρήτης. Εκείνοιζήτησαν τη στήριξή μας στην κινητοποίηση, την οποία ήδη είχαν αποφασίσει ως μορφή πάλης.Επελέγησαν με βάση την ηλικία,το σφρίγος και την αντοχή τους-εμείς απλώς τους συνοδεύσαμε».

Παρά τις επίμονες οχλήσεις του «Βήματος», οι αλληλέγγυοι, με αντιπροσωπευτικό παράδειγμα τον κ. Ν. Γιαννόπουλο, εκ των επικεφαλής του σχήματος, δεν δέχθηκαν να κάνουν καμία άλλη δήλωση, κρίνοντας ότι μία ήταν αρκετή για το ρεπορτάζ!

Κατά κοινή παραδοχή, πάντως, η παρουσία του Δικτύου ήταν αυτή που φόρτισε πολιτικά την υπόθεση, αφού ούτε χθεσινό ούτε αμελητέο είναι. Η πολιτική γεωγραφία το φέρει να απαρτίζεται από γνωστά ονόματα του ελληνικού αριστερισμού, μέλη μιας εκ των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, της ομάδας «Ρόζα» (σ.σ.: από το όνομα της
Ρόζας Λούξεμπουργκ ), αλλά και να συσπειρώνει αντιεξουσιαστές «με ανοχή ή κατανόηση σε μορφές βίας».

Με καταγωγική ρίζα στα πρώτα μεταπολιτευτικά χρόνια, όταν τη θέση του Δικτύου είχε η Κίνηση για την Υπεράσπιση των Πολιτικών και Κοινωνικών Δικαιωμάτων, γράφεται ιστορία στις καταλήψεις. Πολλά από τα μέλη της Κίνησης συμμετέ χουν στο κίνημα των καταλήψεων κατά τη διάρκεια της περιόδου 1979-1980 εναντίον του νόμου του Κωνσταντίνου Καραμανλή για την Παιδεία, στο κίνημα για ανθρώπινες συνθήκες στον Στρατό στο διάστημα 1986-1987, ενώ πρωταγωνιστούν ως πολιτική υπεράσπιση σε γνωστές δίκες, όπως αυτές του Κυριάκου Μαζοκόπου, του Επαμεινώνδα Σκυφτούλη και του Αβραάμ Λεσπέρογλου. Την ίδια εποχή ηχηρά ονόματα της πολιτικής ζωής έδιναν το «παρών» σε συγκεντρώσεις, όπως αυτή για την απελευθέρωση του Σκυφτούλη επί πρωθυπουργίας του κ. Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993.

Εκπρόσωποι της ευρύτερης Αριστεράς αναγνωρίζουν ρόλο στο Δίκτυο κατά το παρελθόν τονίζοντας ότι
«τα μέλη του έχουν βάλει πολλές φορές το κεφάλι τους στον τορβάσυγκρουόμενοι με το παρακράτος στη Θράκη, με εθνικιστικές φωνές για το Μακεδονικό».

Αυτά που σήμερα τους καταλογίζουν είναι λάθη, παραλείψεις και έλλειψη συντονισμού. Ο τρόπος που διαχειρίστηκαν τους 300 απεργούς πείνας είχε ως αποτέλεσμα να μη θιγεί ο πυρήνας του θέματος του μεταναστευτικού, δηλαδή η αναθεώρηση του Δουβλίνου ΙΙ, που
«θέλει την Ελλάδα ευρωπαϊκή αποθήκη στο μεταναστευτικό», αλλά και να εγερθεί εκ νέου θέμα πανεπιστημιακού ασύλου μετά την κατάληψη της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
«Η Αριστερά οφείλει ναπηγαίνει
κόντρα στο πλειοψηφικό ρεύμα,όχι όμως να μετατοπίζει το κοινωνικό ενδιαφέρον σε ζητήματα όπως το μεταναστευτικόσε καιρούς μείζονος οικονομικής κρίσης, όπως η σημερινή, όταν δηλαδή μπορεί να συσπειρώσει τον κόσμο εναντίον των μέτρων και του μνημονίουμε άλλα μέσα» σημειώνουν οι ίδιες πηγές.  

Δεν υπάρχουν σχόλια: