Πέμπτη, 2 Αυγούστου 2012

Ούτε ένα ευρώ φόρο δεν πληρώνουν οι ξένοι που έχουν εξοχικό στην Eλλάδα!

Eνώ έχει κυριολεκτικά καταληστεύσει το κράτος με χίλιους δύο φόρους, τον Έλληνα που είχε την ατυχία να αποκτήσει ένα σπιτάκι, το όνειρο μιας ζωής τής κάθε ελληνικής οικογένειας, μέχρι σημείου να πληρώνει νοίκι στο Δημόσιο για το σπίτι του, οι ξένοι που αγοράζουν εξοχική....


κατοικία σε διάφορες τουριστικές περιοχές της χώρας μας δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ φόρο!
Απίστευτο θα πείτε, δυστυχώς όμως όλα τα απίστευτα συμβαίνουν στην Ελλάδα… Είναι τα μόνα που… υλοποιούνται.

Και να έλεγε κανείς, ότι αυτοί που έρχονται και αγοράζουν κάποιο σπιτάκι, 2Χ3 στην Ελλάδα είναι… φτωχαδάκια και πεινάνε, να βοηθήσουμε να χορτάσουν λίγο ήλιο και θάλασσα κι αυτοί οι… κατατρεγμένοι, οι κακομοίρηδες… Έλα όμως που αυτοί που έχουν μόνιμη εξοχική κατοικία στη χώρα μας είναι πλούσιοι, έχουν χρήμα με ουρά.

Σ’ όλους αυτούς λοιπόν τους ξένους -και μιλάμε για χιλιάδες- το ελληνικό κράτος φέρθηκε πάρα πολύ φιλικά, σχεδόν φιλανθρωπικά…

Αρχικά καθόρισαν ότι μέχρι του ποσού των 400.000 ευρώ η αγορά ακινήτου από ξένους είναι αφορολόγητη! Στη συνέχεια μειώθηκε το αφορολόγητο για την αγορά εξοχικής κατοικίας στο μισό, στα 200.000 ευρώ. Όμως επειδή τους είχαμε κακομάθει, βρήκαν άλλο μονοπάτι για να μην πληρώνουν φόρο. Δεν έχουν, βλέπεις, κυρία Μέρκελ μου, μόνο οι Έλληνες την αποκλειστικότητα της φοροδιαφυγής.

Αμ’ έπος, αμ’ έργον λοιπόν… Έφτιαξαν κοινοτική εταιρεία, με έδρα οι περισσότεροι την Κύπρο, στην οποία μέτοχος εμφανίζεται κάποιος αχυράνθρωπος, ως ιδιοκτήτης του ακινήτου που έχει στην Ελλάδα, και δεν πληρώνει δεκάρα.


Ασφαλώς αντιλαμβάνεστε, κ. Στουρνάρα, υπουργέ Οικονομικών, τα εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ που έχει χάσει το Δημόσιο, την ώρα που έχει ασφυκτική ανάγκη εσόδων και αναγκαστικά, για να πληρώνουν τους… ληστές μας, κόβει συντάξεις και μισθούς, καταργεί επιδόματα, περιορίζει ακόμα και τα προνοιακά.

Ένας φόρος, 10% επί του ακινήτου, ανεξάρτητα σε ποιον ανήκει, θα ήταν μια δίκαιη απόφαση και κανένας δεν θα αντέλεγε.

paron.gr

2 σχόλια:

EnergyTechnology είπε...

Καταρχήν το άρθρο δεν μας παραπέμπει στους νόμους που το ορίζουν αυτό. Δεύτερον αποκλείεται να υπάρχει νόμος που να λέει όποιος αγοράζει σπίτι και είναι ξένος δεν θα πληρώνει φόρο γιατί τότε μιλάμε για άνιση μεταχείρηση μεταξύ πολιτών και είναι αντισυνταγματικό. Τρίτον ο κύριος/α δεν μας λέει για ποιόν ακριβώς φόρο μιλάει, για φόρο μεταβίβασης ή για φόρο κατοχής ακινήτου (ΦΑΠ)? Τα 400000 αφορολόγητο που λέτε ήταν για τον ΦΑΠ 2010 και τα 200000 για τον ΦΑΠ 2011, δεν έχει καμία σχέση με την αγορά ακινήτου αυτός ο φόρος αλλά με την κατοχή ακινήτου. Επίσης έχετε κάποιον κατάλογο του ΥΠΟΙΚ που να λέει οτι όσοι είναι ξένοι και έχουν εξοχικό δεν πληρώνουν φόρο? Άλλη φορά να είσαστε καλύτερα πληροφορημένος και μην στέλνετε αηδίες από τα blogs για να παραπληροφορείτε τον κόσμο. Στους ξένους και ευχαριστώ να λέτε που αγοράζουν ακίνητα εδώ και παίρνει φόρους το κράτος από αυτό.

Ανώνυμος είπε...

Νά τα μας αρχισαν πάλι τα "οργανα"..

Οι λαϊκισμοί και τα δήθεν των διαφόρων εδώ στα μπλόγκ.

Οταν βρε άνθρωπε του Θεού, βγαίνει το επίσημο Ελληνικό κράτος στην διεθνή γύρα και ζητάει απο τους ξένους το "Ελάτε στην Ελλάδα, φέρτε συνάλλαγμα, άγοράστε οικόπεδα, χτίστε σπίτια, βίλες παλάτια και οτι θέλετε με τις νόμιμες διαδικασίες και με σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο", και το κράτος τους λέει για την προτίμηση και ως κίνητρο για να μην πάτε, Τουρκία, Λίβανο, Κύπρο, Μαγιόρκες κλπ. σας απαλλάσσω απο κάθε φόρο τωρινό και μελλοντικό για ακίνητα αξίας μέχρι τόσες χιλιάδες ευρώ.

Και δεν μπορεί να βγαίνει ο καθένας τώρα να πουλάει πιασσάρικες ιστορίες για αγρίους ζητώντας το κράτος να αναιρέσει εκείνα που ειχε νομοθετήσει για το θέμα αυτό.

Εδω αλλοι κάνουν αγώνα στις διεθνείς αγορές να πείσουν τους ξένους το οτι εχουμε σταθερό φορολογικό καθεστώς και το ελάτε να επενδύσετε στην Ελλάδα.

Με ηυξεις αφήξεις δηλαδή αλλα λέγαμε χθές, αλλα σήμερα, και αλλα αυριο, τελικά γινόμαστε κράτος υποδεέστερον της τελευταίας μπανανίας.