Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012

Aπειλεί με παραίτηση ο Μανιτάκης







Επιμένει στην άποψή του να μην προχωρήσουν οι σκέψεις για απολύσεις στον δημόσιο τομέα ο καθ’ ύλην αρμόδιος υπουργός, κ. Αντώνης Μανιτάκης, όπως προτείνει η Τρόικα. Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δεν δείχνει διατεθειμένος να συζητήσει καμία τέτοια προοπτική, ενώ στενοί του συνεργάτες εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για το κατά πόσο ένα τέτοιο μέτρο θα μπορούσε να «περάσει» από το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα υψηλόβαθμα στελέχη της Τρόικας προτείνουν απολύσεις υπαλλήλων του δημοσίου, τόσο του λεγόμενο «κλειστού», όσο και στις ΔΕΚΟ και τους οργανισμούς που θα συγχωνευτούν. Οι ίδιες πηγές έλεγαν ότι μέσα στις προτάσεις τους είναι να μην μετακινούνται προς τον δημόσιο τομέα οι εργαζόμενοι των οργανισμών που συγχωνεύονται, αλλά να απολύονται. Με ένα τέτοιο ενδεχόμενο ο αρμόδιος υπουργός διαφωνεί και κρατά σταθερές αποστάσεις, ενώ λίγες εβδομάδες πριν είχε απορρίψει και το σενάριο της εφεδρείας.

Παρά τις έντονες φήμες εχθές αργά το βράδυ περί παραίτησής του από την κυβέρνηση, συνεργάτες του διέψευδαν τη φημολογία. Μάλιστα διαβεβαίωναν πως ένα τέτοιο θέμα δεν έχει τεθεί και αν συζητείται, αυτό γίνεται στο υπουργείο Οικονομικών.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Φώτης Κουβέλης (ο οποίος πρότεινε τον κ. Μανιτάκη στην κυβέρνηση) φέρεται, επίσης, να μη συζητά ενδεχόμενο απολύσεων στον δημόσιο τομέα. Αντίθετα θα επιμείνει στο να εφαρμοστούν τα ισοδύναμα μέτρα που έχει προτείνει, αλλά και να υιοθετηθεί η ρήτρα ισοδύναμων μέτρων που επίσης προωθεί.  

protothema.gr
 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: