Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012

Τι σηματοδοτεί το λιντσάρισμα του προξένου της USA από την Αλ-Κάιντα στην Βεγγάζη;
 

Παρά τις αρχικές πληροφορίες σε διάφορα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία το Προξενείο των ΗΠΑ στην Βεγγάζη της Λιβύης χτυπήθηκε από ρουκέτα, νέα ντοκουμέντα, κυρίως φωτογραφίες, αποδεικνύουν ότι ο πρόξενος των ΗΠΑ, J. Christopher Stevens, σκοτώθηκε από όχλο ισλαμιστών που τον λιντσάρισε, γεγονός που καταδεικνύει τις ολέθριες συνέπειες της στρατιωτικής επέμβασης της κυβέρνησης Obama στη Λιβύη και του τότε εξοπλισμού των ίδιων ακριβώς ατόμων που πραγματοποίησαν τη σημερινή επίθεση.

Σε σημερινό (χθεσινό) της άρθρο, η ιστοσελίδα του γαλλικού δορυφορικού καναλιού France 24 βιάστηκε να αναφέρει: "Ο Λευκός Οίκος επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι ο πρόξενος των ΗΠΑ στη Λιβύη, Christopher Stevens, έχει σκοτωθεί σε επίθεση με ρουκέτα στην πόλη της Βεγγάζης, μαζί με άλλους τρεις υπαλλήλους του προσωπικού του προξενείου".

Ωστόσο, κάποιες εικόνες που κυκλοφόρησαν μερικές ώρες μετά την επίθεση δείχνουν το πτώμα του Stevens να περιφέρεται στους δρόμους από όχλο ισλαμιστών. Οι φωτογραφίες δείχνουν καθαρά ότι το πτώμα φέρει σημάδια βασανιστηρίων.

Σε ρεπορτάζ που κυκλοφόρησαν αμέσως μετά, εικάζεται ότι το αυτοκίνητο του Stevens δέχθηκε επίθεση καθώς ο ίδιος και τρία μέλη του προσωπικού επιχείρησαν να δραπετεύσουν από το προξενείο. Το υπόλοιπο προσωπικό έγινε στόχος πυροβολισμών, ενώ ο Stevens, όπως αναφέρουν τα τελευταία δημοσιεύματα, πέθανε από "ασφυξία", γεγονός που υποδηλώνει ότι είχε προηγουμένως πέσει θύμα λιντσαρίσματος από τον όχλο που αργότερα περιέφερε το πτώμα του στους δρόμους.

Το περιστατικό παρουσιάζεται από τα συμβατικά μέσα μαζικής ενημέρωσης ως αντίδραση οργής των ισλαμιστών σε μια κινηματογραφική παραγωγή από τις Ηνωμένες Πολιτείες, που γελοιοποιεί, υποτίθεται, τον προφήτη του Ισλάμ, Μωάμεθ.

Ωστόσο, στα δημοσιεύματα αυτά παραβλέπεται εντελώς το ουσιαστικό πρόβλημα, το οποίο δημιούργησαν οι δυνάμεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ το 2011, όταν, βομβαρδίζοντας την Λιβύη, άφησαν ελεύθερο το πεδίο σε συμμορίες φανατικών ισλαμιστών εξτρεμιστών, στηρίζοντας και εφοδιάζοντας τα μέλη τους με βαρύ οπλισμό και επιτρέποντάς τους να αναπληρώσουν το κενό εξουσίας που άφησε ο συνταγματάρχης Καντάφι.
Πράγματι, αποτελεί ανατριχιαστική ειρωνεία το γεγονός ότι η Hillary Clinton, αμέσως μετά το λιντσάρισμα και τη δολοφονία του Καντάφι, δήλωσε περιχαρής μπροστά στα τηλεοπτικά συνεργεία "Ήρθαμε, είδαμε, πέθανε"! Να, λοιπόν, που έκλεισε ο κύκλος και αναρωτιόμαστε σήμερα αν ο πρόξενος των ΗΠΑ έπεσε και εκείνος θύμα λιντσαρίσματος. Ο Stevens πλήρωσε το τίμημα για αυτή την κατάπτυστη αλαζονεία της υπουργού Εξωτερικών με τη ζωή του.

Μετά την βίαιη εκείνη ανατροπή του συνταγματάρχη Καντάφι στη Λιβύη από μισθοφόρους ισλαμιστές που συνδέονταν άμεσα με την Αλ-Κάιντα και είχαν την πλήρη υποστήριξη του ΝΑΤΟ, οι τελευταίοι ύψωσαν περήφανα το χαρακτηριστικό μαύρο λάβαρο της Αλ Κάιντα πάνω από τα δικαστικά μέγαρα της Βεγγάζης και άλλα δημόσια κτίρια. Και το ίδιο αυτό λάβαρο υψώθηκε πάνω από το προξενείο των ΗΠΑ σήμερα, αφού οι ισλαμιστές κατέβασαν την αμερικανική σημαία και την έκαψαν.
Στον απόηχο των γεγονότων που διαδέχθηκαν την "ζώνη απαγόρευση πτήσεων", πριν από ένα χρόνο περίπου, γεγονότων που γρήγορα διαθέχθηκαν ακατάπαυστοι βομβαρδισμοί σε όλη τη χώρα, η Λιβύη, η χώρα με τα μεγαλύτερα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Αφρική, διοικείται σήμερα από βίαιες ένοπλες συμμορίες που συλλαμβάνουν ανεξέλεγκτα μαύρους πολίτες της Λιβύης, τους υποβάλλουν σε βασανιστήρια, τους φυλακίζουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και τους εκτελούν, χωρίς την παραμικρή αντίδραση της διεθνούς κοινότητας.

Σε μια έκθεσή της από τον Φεβρουάριο του 2012, η μετριοπαθής ΜΚΟ "Διεθνής Αμνηστία" διαπίστωσε ότι η πολιτοφυλακή της Λιβύης είναι "σε μεγάλο βαθμό εκτός ελέγχου" και ότι "χιλιάδες πολίτες κρατούνται σε διάφορες φυλακές σε ολόκληρη τη χώρα" και "βασανίζονται μέχρι θανάτου". Όσο για τα ανδρείκελα του ΝΑΤΟ που σήμερα κυβερνούν, έχουν αποδειχθεί απρόθυμα να αποτρέψουν την κατάχρηση εξουσίας και τις εκτεταμένες βιαιοπραγίες που παρατηρούνται στη χώρα.
Όπως έχει υπογραμμίσει ο ιστορικός Webster Tarpley και άλλοι, κατά την διάρκεια της ενορχηστρωμένης ανατροπής του καθεστώτος της Λιβύης, οι λεγόμενοι "αντάρτες" που υποστηρίζονταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ αποτελούνταν σε μεγάλο βαθμό από τζιχαντιστές της Αλ-Κάιντα. Τον Μάρτιο του 2011, ο Abdel-Hakim al-Hasidi, ο ηγέτης των "Λίβυων επαναστατών" που εκπαιδεύτηκε μαζί με τον Osama bin Laden στο στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών Χοστ στο Αφγανιστάν, παραδέχθηκε ότι οι άντρες της ομάδας του συνδέονται με την Αλ-Κάιντα.

Τον Φεβρουάριο του 2011, το γαλλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP ανέφερε ότι η Αλ-Κάιντα είχε ιδρύσει ένα ισλαμικό εμιράτο στην Ντέρνα, στην ανατολική Λιβύη, με επικεφαλής έναν πρώην κρατούμενο των ΗΠΑ στο Γουαντάναμο. Ο Khaled Khaim δήλωσε στο πρακτορείο AFP:

"Έχουν στήσει ραδιοφωνικό σταθμό, έχουν αρχίσει να επιβάλλουν την μπούρκα στις γυναίκες και εκτελούν οποιονδήποτε αρνείται να συνεργαστεί μαζί τους".
Σε άρθρο του, ο ιστορικός Webster Tarpley γράφει:

"Τα μέσα ενημέρωσης που κατευθύνονται από την CIA εκτιμούν ότι αυτό το άναρχο μπουλούκι φανατικών, ψυχωσικών και εγκληματιών είναι μια αποτελεσματική ελίτ για το μέλλον της δημοκρατικής διακυβέρνησης της Λιβύης. Στην πραγματικότητα, το συμβούλιο των "ανταρτών" της Βεγγάζης, που απαρτίζεται σε μεγάλο βαθμό από τρομοκράτες της Αλ Κάιντα, θα μπορούσε μόνο να κατευθύνει την κάθοδο της χώρας σε ένα χάος φυλετισμού και τυραννικής εξουσίας πολέμαρχων και συνδικάτων του εγκλήματος, που θα σημάνει το τέλος του ίδιου του πολιτισμού στην περιοχή. Ακριβώς αυτό φαίνεται να είναι ο στόχος της πολιτικής των ΗΠΑ, και όχι μόνο στη Λιβύη".

Ενώ τα πρακτορεία τύπου Reuters αναφέρουν ότι η κυβέρνηση Ομπάμα "υποστήριξε την εξέγερση της Λιβύης [δηλ. την Αλ Κάιντα] με χρήμα, όπλα και εκπαίδευση", δεν αναφέρουν ποτέ την σύνδεση των "εξεγερθέντων" με την Αλ-Κάιντα.

Εκτός από το "χάος φυλετισμού και τυραννικής εξουσίας πολέμαρχων και συνδικάτων του εγκλήματος", που αναφέρει ο Tarpley, το κατεστραμμένο από τον πόλεμο "failed state" ("αποτυχημένο κράτος") έχει σήμερα μετατραπεί σε βάση και ορμητήριο της Αλ Κάιντα, μια μηχανή θανάτου που δημιούργησε η CIA και τροφοδοτεί το κράτος εθνικής ασφάλειας στη Λιβύη και τις στρατιωτικές - βιομηχανικές αποφύσεις του.
Οι πετρελαϊκοί πόροι της Λιβύης έχουν διαμεριστεί σαν ιμάτια ανάμεσα στις πολυεθνικές εταιρείες πετρελαίου που στήριξαν την εισβολή του ΝΑΤΟ ενώ η οικονομική υποδούλωση της χώρας στους διεθνείς τραπεζίτες εξασφαλίζεται μέσω ενός νέου δανείου από το ΔΝΤ και την κατάργηση του κρατικού τραπεζικού συστήματος που επικρατούσε πριν την εισβολή.
Παρά το γεγονός ότι η Λιβύη τελεί σήμερα υπό φρικτή κατάσταση θρησκευτικού εμφύλιου πολέμου και είναι μια κόλαση κοινωνικής κατάρρευσης, με τον έλεγχο των κέντρων εξουσίας να έχει παραδοθεί σε συμμορίες ένοπλων ισλαμιστών κακοποιών που περιφέρονται στους δρόμους λεηλατώντας και σκοτώνοντας, ο Λευκός Οίκος δεν πτοείται και έχει αντίθετα την πρόθεση να επαναλάβει την ίδια ολέθρια επέμβαση στη Συρία, διοχετεύοντας όπλα σε αυτοαποκαλούμενους "αντάρτες", οι οποίοι δεν είναι καν Σύριοι και καθοδηγούνται από τρομοκράτες της Αλ Κάιντα.
Μάλιστα, κάποιοι από τους ίδιους αυτούς μισθοφόρους που είναι υπεύθυνοι για την καταστροφή της Λιβύης μεταφέρθηκαν αεροπορικώς στη Συρία με τη βοήθεια δυνάμεων του ΝΑΤΟ , ως μέρος της προσπάθειας να ανατραπεί το καθεστώς του Bashar Al-Assad.
Η δολοφονία του Αμερικανού πρόξενου Stevens στο αμερικανικό προξενείο της Βεγγάζης θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα διοχετεύσει περισσότερο "άλεσμα" στον μύλο του πολέμου της τρομοκρατικής προπαγάνδας και θα χρησιμοποιηθεί ως δικαιολογία για επιχειρήσεις αποσταθεροποίησης και επιθέσεις εναντίον και άλλων χωρών που περιλαμβάνονται στην λίστα υποψήφιων θυμάτων των διεθνών τραπεζιτών.

Πηγή: Ας μιλησουμε επιτέλους
ΒΙΝΤΕΟ: Συνέντευξη Alex Jones στο RT News:
"H Αλ-Κάιντα δημιουργήθηκε από τις ΗΠΑ με σκοπό να αποσταθεροποιεί και να καταστρέφει καθεστώτα που θεωρεί ότι αντιστέκονται στο σύστημα των παγκοσμιοποιητών. Η Αλ-Κάιντα δρα σήμερα ανενόχλητη και μέσα στη Συρία"…

Δεν υπάρχουν σχόλια: