Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

Παναγιώταρος στο BBC: Υπάρχει ήδη εμφύλιος πόλεμος. Τι εννοεί;

Αφιέρωμα στα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα στην Ελλάδα με πρωταγωνίστρια τη Χρυσή Αυγή κάνει σε εκτενές ρεπορτάζ του το BBC. «Το ακροδεξιό κόμμα της Ελλάδας, η Χρυσή Αυγή, κέρδισε 18 έδρες στις εκλογές του Ιουνιου με μία καμπάνια που ήταν ανοικτά εχθρική στους παράνομους μετανάστες, ενώ....


τώρα υπάρχουν ισχυρισμοί ότι ορισμένοι έλληνες αστυνομικοί υποστηρίζουν το κόμμα», αναφέρει το BBC.

«Υπάρχει ήδη εμφύλιος πόλεμος», αναφέρει ο βουλευτής της Χ.Α., Ηλίας Παναγιώταρος.

«Αν είναι έτσι, το κατάστημά του θα κάνει "χρυσές δουλειές", σχολιάζει ο συντάκτης του ρεπορτάζ, Paul Mason, «Πουλάει εξοπλισμό καμουφλάζ, αστυνομικά γάντια, μάσκες προσώπου και μπλουζάκια που εκθειάζουν το χουλιγκανισμό στο ποδόσφαιρο. Στους τοίχους υπάρχουν πόστερ που επευφημούν τον τελευταίο εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα, ο οποίος έληξε το 1949».

«Η ελληνική κοινωνία είναι έτοιμη- παρόλο που σε κανένα δεν αρέσει αυτό- να πολεμήσει: μια νέα μορφή εμφύλιου πολέμου», σημειώνει ακόμη ο Η. Παναγιώταρος και συνεχίζει: «Από τη μία πλευρά θα υπάρχουν εθνικιστές, όπως εμείς, και Έλληνες που θέλουν η χώρα μας να είναι όπως ήταν, και από την άλλη πλευρά, οι παράνομοι μετανάστες, οι αναρχικοί και όλοι αυτοί που έχουν κατ’ επανάληψη καταστρέψει την Αθήνα».

Ο κ. Παναγιώταρος επιβεβαιώνει αυτό που ανέφεραν οι δημοσκοπήσεις τον Ιούνιο, σημειώνει το BBC, ότι δηλαδή "μέσα στην ελληνική αστυνομία υπάρχουν πολλοί υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής''.

''Νομίζω ότι σύμφωνα με αυτά που λένε, σήμερα μας υποστηρίζει πάνω από το 60% -ίσως και περισσότερο- της ελληνικής αστυνομίας, και το ποσοστό κάθε μέρα αυξάνεται'', τονίζει.

Όσο για τις ενδυματολογικές προτιμήσεις της Χρυσής Αυγής, ο βουλευτής αναφέρει ότι ''είναι μόδα. Ο ενδυματολογικός μας κώδικας είναι εξαιρετικά δημοφιλής και οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να το ακολουθήσουν. Το όνομά μας είναι συνώνυμο με την τάξη, τη δημόσια τάξη και την αποτελεσματικότητα''.

Για το Χυτήριο

Με αφορμή τα επεισόδια που εκτυλίχθησαν έξω από το θέατρο Χυτήριο αλλά και για την επιδρομή της Χρυσής Αυγής στους πάγκους των μικροπωλητών ο δημοσιογράφος ρώτησε τον Ηλία Παναγιώταρο αν είναι σωστό για ένα κόμμα του κοινοβουλίου να παίρνει στα χέρια του το νόμο.

''Με ένα περιστατικό το οποίο κατέγραψε η κάμερα, το πρόβλημα λύθηκε. Σε κάθε ανοιχτή αγορά της Ελλάδας, οι λαθρομετανάστες εξαφανίστηκαν'', απαντά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

Προσθέτει επίσης ότι ''υπήρξαν κάποιες μάχες, τίποτα το ιδιαίτερο. Τώρα, αν κάποιος τηλεφωνήσει στην αστυνομία και πει ότι η Χρυσή Αυγή θα περάσει από εκεί, η αστυνομία πηγαίνει αμέσως. Αυτό σημαίνει ότι η Χρυσή Αυγή είναι πολύ αποτελεσματική''.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος παραδέχεται ότι η στρατηγική του κόμματος είναι να αναγκάσει την ελληνική αστυνομία να αναλάβει δράση εναντίον των μεταναστών και να συλλαμβάνει πολίτες που είναι ύποπτοι για εγκληματική συμπεριφορά.

''Και αν αυτές οι ενέργειες δημιουργήσουν φόβο στους κόλπους των νόμιμων μεταναστών;'', ρωτά ο δημοσιογράφος.
''Δεν υπάρχει νόμιμος μετανάστης στην Ελλάδα. Ούτε ένας'', δηλώνει κατηγορηματικά ο Ηλίας Παναγιώταρος.

"Σε 2 χρόνια θα είμαστε πρώτο κόμμα"

‘'Η Χρυσή Αυγή βρίσκεται σε πόλεμο με το πολιτικό σύστημα και με αυτούς που το εκπροσωπούν. Είμαστε σε πόλεμο με τις εγχώριες και τις διεθνείς τράπεζες, είμαστε σε πόλεμο με τους εισβολείς και τους μετανάστες'', επισημαίνει ο Ηλίας Παναγιώταρος και προσθέτει:

''Ακόμα και αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει στις επόμενες εκλογές, εμείς θα κερδίσουμε σε αυτές που θα ακολουθήσουν. Δεν είναι όνειρο ότι σε ένα, δύο ή τρία χρόνια θα είμαστε το πρώτο πολιτικό κόμμα''.

''Αυτό που έχω δει εγώ στους δρόμους της Αθήνας είναι ότι η κατάσταση αλλάζει με ταχείς ρυθμούς", σχολιάζει ο δημοσιογράφος, ο οποίος εν κατακλείδι στο συμπέρασμά του σημειώνει:

"Οι κοινωνικές και οι πολιτικές συνέπειες από το πρόγραμμα λιτότητας του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η κατάρρευση του πολιτικού συστήματος στην Ελλάδα μοιάζουν με μία καταστροφή για τη δημοκρατία στην Ελλάδα''.


trelokouneli

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

δεν λεγεται εμφυλιος
απο την μια θα ειναι ολος ο ελληνικος λαος ενωμεμος υπο την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και απο την αλλη οι αριστεροι (μπολσεβικοι μαρξιστες κομουνιστες αναρχικοι) με τους λαθρομεταναστες τους

εσωτερικος πολεμος θα λεγεται
ολος ο ελληνικος λαος να ετοιμαστει να σφαξει ανελεητα μερικα εκατομυρια αριστερους και τους λαθρο τους
η ελλαδα στους ελληνες!!!!!!