Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2012

Παρ' ολίγo βιασμός στον "αέρα"

 Τη διαδήλωση στην πλατεία Ταχρίρ κάλυπτε η Γαλλίδα ρεπόρτερ του France 24 όταν η ίδια και ο κάμεραμαν άρχισαν να περικυκλώνονται από δεκάδες συγκεντρωμένους άνδρες. Ενώ η Sonia Dridi συνέχιζε κανονικά το ρεπορτάζ της, οι άνδρες άρχισαν να τη σπρώχνουν και να την παρενοχλούν. Της πήραν το μικρόφωνο από τα χέρια και το παρέδωσαν στον άνδρα συνάδελφό της και στη συνέχεια άρχισαν να την αγγίζουν βίαια.

Σύμφωνα με το France 24, οι εργαζόμενοι του είναι ασφαλείς και σώοι, απλώς πολύ έντονα σοκαρισμένοι. Η ίδια η Dridi έγραψε στο twitter ρης «Πιο πολύ φοβισμένη παρά τραυματισμένη» εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη της στον συνάδελφό της που τη διέσωσε.»Ευχαριστώ τον Ashraf Khalil που με προστάτευσε στην Ταχρίρ. Η επίθεση ήταν πολύ έντονη. Χάρη σ’ αυτόν γλύτωσα από τα επιθετικά χέρια».

Ο ίδιος ο Αshraf Κhali που συνεργάζεται με το αγγλόφωνο τμήμα του France 24 τόνισε ότι η επίθεση εναντίον της Dridi διήρκεσε περίπου μισή ώρα αλλά ήταν τόσο έντονη που τους φάνηκε ότι διήρκεσε πολύ περισσότερο. «Το πλήθος συγκεντρώθηκε και μετά άρχισε η τρέλα. Βασικά εγώ την κρατούσα μέσα στην αγκαλιά μου, και τα δύο χέρια μου γύρω της προστατευτικά, κοιταζόμασταν πρόσωπο με πρόσωπο. Ήταν δύσκολο να καταλάβω ποιος βοηθούσε και ποιος την άρπαζε».

Όπως είπε ο άνδρας, διέφυγαν σ’ ένα κοντινό φαστ φουντ με μεταλλική πόρτα ώστε να προστατεύσει τη δημοσιογράφο από τους επιτιθέμενους. Μετά μπήκαν σ’ ένα αυτοκίνητο και κάποιοι άνδρες έκαναν επίθεση χτυπώντας το καπό και τα τχάμια, αλλά κατάφεραν να φύγουν με μεγάλη ταχύτητα. Κάποια από τα προσωπικά τους είδη κλάπησαν. «Δεν φαινόταν οργανωμένη επίθεση ή στοχοποιημένη. Έμοιαζε αδιοργάνωτο. Είμαι θυμωμένος. Αγαπώ την Ταχρίρ, νοσταλγώ την Ταχρίρ, αλλά είμαι ακόμη οργισμένος. Ξέρω πως δεν είναι η πρώτη φορά που συνέβη κάτι τέτοιο, ξέρω πως έχει συμβεί σε άλλους ανθρώπους, αλλά ήταν σοκαριστικό», πρόσθεσε ο καμεραμάν.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: