Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Προκαταρκτική εξέταση για τους «VIP» του Κορυδαλλού. Tα προνόμια ισχύουν απο τότε που χτίστηκε η φυλακή

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Την παρέμβαση του υπουργείου Δικαιοσύνης που διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας πειθαρχικής προκαταρκτικής εξέτασης από αρμόδιο Εισαγγελέα για διερεύνηση τυχόν πειθαρχικών ή άλλων ευθυνών από σωφρονιστικούς υπαλλήλους μετά τις καταγγελίες του αρχιφύλακα Αντώνη Αραβαντινού, που υποστήριξε ότι υπάρχουν «VIP κρατούμενοι» που χαίρουν διάφορων προνομίων εντός της φυλακής. 
«Οι πλούσιοι έχουν λεφτά και περνάνε καλά παντού. Ακόμα και στις φυλακές» ανέφερε στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή του Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής ο αρχιφύλακας της ψυχιατρικής πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού.«Ξέρετε κανένα χώρο που οι πλούσιοι να περνάνε άσχημα;...
Ακόμα και στις φυλακές το σύστημα τους αφήνει να καλοπερνάνε. Παραγγέλνουν από το σούπερ μάρκετ. Χθες μάλιστα, κάποιος παρήγγειλε και καπνιστό σολομό…» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Αραβαντινός. 

Φυσικά δεν έλειψαν και οι βουλευτές που τον εγκάλεσαν προσωπικά για την κατάσταση αυτή. «Μην έρχεστε εδώ να μας κάνετε διαπιστώσεις. Ποιο σύστημα επιτρέπει στους πλουσίους να περνάνε καλά; Εσείς δεν είστε το σύστημα;» τον ρώτησε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θεοδώρα Τζάκρη. «Αν πάθει κάτι ο Τσοχατζόπουλος ή ο Λάκης Γαβαλάς, εσείς θα μας κατηγορήσετε ότι τους σκοτώσαμε» ήταν η απάντηση του αρχιφύλακα.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε να διερευνηθεί εάν η προμήθεια τέτοιων ειδών από κρατουμένους έγινε καθ' υπέρβαση του νόμου. Πιο συγκεκριμένα, το υπουργείο ζήτησε να γίνει έρευνα για να διαπιστωθεί εάν η τοποθέτηση και παραμονή των κρατουμένων σε όλες τις πτέρυγες των φυλακών Κορυδαλλού, συμπεριλαμβανομένης και της ΣΤ' πτέρυγας, έχει γίνει καθ' υπέρβαση του Κανονισμού (άρθρο 27 του Κανονισμού).

Τραγικά προβλήματα στις φυλακές
«Τα προβλήματα είναι τραγικά και το μάρμαρο το πληρώνουν οι Έλληνες κρατούμενοι. Ακόμα και εμείς φοβόμαστε», ανέφερε ο Αντώνης Αραβαντινός περιγράφοντας την κατάσταση σχετικά με μεγάλο ποσοστό αλλοδαπών κρατουμένων μέσα στις φυλακές. «Η κατάσταση είναι τραγική - δεν πάει άλλο. Κάθε μέρα ακούμε κρατούμενους να φωνάζουν «γ… την Ελλάδα σας» σημείωσε ο Αντώνης Αραβαντινός.
 
Παράλληλα, άσκησε κριτική στο σύστημα χορήγησης αδειών, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει αξιολόγηση για το ποιόν εκείνων που τις ζητάνε και την εν γένει συμπεριφορά τους μέσα στη φυλακή.«Η βαρύτητα της ποινής έφυγε ως κριτήριο. Οι άδειες δίνονται με την προσδοκία ότι οι κρατούμενοι θα κάνουν καλή χρήση τους» συμπλήρωσε ο αρχιφύλακας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: