Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2008

Πηγή κακού η Εθνική Κυριαρχία κατά τον κ. Χατζηγάκη!...


Απίστευτη δήλωση του Υπουργού Δικαιοσύνης!

Στις 14/5/2008 σε συνεδρίαση της Βουλής των Ελλήνων ακούστηκαν οι παρακάτω κουβέντες από τα χείλη του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Σωτήρη Χατζηγάκη… Αντιγράφουμε από τα πρακτικά της Βουλής:

« ΣΩΤΗΡΗΣ ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ (Υπουργός Δικαιοσύνης):

Κυρία Πρόεδρε, παίρνω το λόγο, όχι για να υποστηρίξω πια το νομοσχέδιο, γιατί σχεδόν ελέχθησαν τα πάντα προς την κατεύθυνση αυτή. Δράττομαι της ευκαιρίας της σημερινής συζήτησης γιατί ετέθησαν διάφορα σημαντικά και σοβαρά ζητήματα φιλοσοφικής, πολιτικής και πολιτειακής, αν θέλετε, υφής, τα οποία νομίζω ότι χρειάζονται μία σοβαρή απάντηση, διότι πρέπει να τονίσω ότι όλες οι τοποθετήσεις που έγιναν απ’ όλους τους συναδέλφους ήταν τοποθετήσεις σοβαρές και περισπούδαστες.
Θα ήθελα πρώτα-πρώτα να ξεκινήσω απαντώντας στον κ. Βορίδη, του οποίου η αγόρευση ήταν κατά την άποψή μου εντυπωσιακή και περισπούδαστη. Αλλά, κύριε Βορίδη, διαφωνώ και θα σας πω το γιατί. Το μεγάλο ερώτημα που έχει τεθεί στη θεωρία περί έθνους, εθνικισμού και εθνικής κυριαρχίας είναι τι είναι πρώτο: το έθνος ή ο εθνοτισμός. Δεν θα τον πω εθνικισμό, διότι ίσως πολλές φορές αυτό ακούγεται άσχημα. Όλοι οι μεγάλοι εθνολόγοι, μεταξύ των οποίων ίσως ο μεγαλύτερος του 20ου αιώνα, ο Γκέλνερ, είπαν ότι ο εθνοτισμός είναι εκείνος που δημιούργησε και το έθνος-κράτος και πάνω σ’ αυτόν στηρίζονται τα κράτη. Το έθνος-κράτος είναι δημιούργημα της νεωτερικής εποχής. Βρήκε έναν εθνοτισμό, τον έχτισε, τον περιφρούρησε και πάνω σ’ αυτόν έχτισε την εθνική κυριαρχία, η οποία σε τελική ανάλυση τι είναι; Είναι η δική μου κυριαρχία να μπει στη δική σου κυριαρχία, εγώ να υποτάξω εσένα. Κάτω απ’ αυτήν την αντίληψη βλέπουμε στον 19ο και στον 20ο αιώνα η ιδέα αυτής της εθνικής κυριαρχίας να έχει δημιουργήσει πολέμους, να έχει αιματοκυλήσει την ανθρωπότητα και να έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα. Επομένως, αυτή καθ’ αυτή η εθνική κυριαρχία δεν είναι στοιχείο το οποίο αναπόδραστα και οπωσδήποτε θα πρέπει να συμπίπτει με τον εθνοτισμό. Ο εθνοτισμός, λοιπόν, μπορεί να υπάρχει.

Τι εννοούμε εθνοτισμό; Εννοούμε όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία στηρίζουν την προσωπικότητα και οικοδομούν την εικόνα ενός λαού, τα πολιτισμικά του, τα έθιμά του, τα θρησκευτικά του, όλα εκείνα τα στοιχεία που χτίζουν τον πολιτισμό του και του δίνουν την ταυτότητα. Αυτά μπορούν να επιβιώσουν και σ’ ένα διεθνή περίγυρο και σ’ ένα λιγότερο διεθνή περίγυρο, όπως είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και μπορούν να επιβιώσουν ακόμα και σ’ ένα πεδίο ανταγωνισμών.

Επομένως εάν ξεκινήσει κάποιος από τη σκέψη και από τη θέση ότι «εγώ θέλω την εθνική κυριαρχία», τότε δεν μπορούμε να μιλάμε ούτε για ενωμένη Ευρώπη, ούτε για μία κοινωνία όπου και το ατομικό δικαίωμα και το ανθρώπινο δικαίωμα και το δικαίωμα αυτό καθ’ εαυτό, με οποιαδήποτε έννοια του δώσει κάποιος, θα μπορεί να σταθεί. Εκεί λοιπόν είναι και η διαφορά μας και εκεί ίσως να είναι η διαφορά που έχουμε με το Κομμουνιστικό Κόμμα, αν την προεκτείνει και τη δει από την άλλη άποψη. …»

http://www.parliament.gr/ergasies/showfile.asp?file=end080514ap.txt

Τι μας λέει, λοιπόν, ο κ. Χατζηγάκης;;; Ότι το να ασκείς Εθνική Κυριαρχία π.χ. στο νησί της Σάμου σημαίνει το να υποτάσεις τον διπλανό/απέναντί σου!!! Κατά τον κ. Χατζηγάκη, λοιπόν, αν θέλουμε να έχουμε μέλλον στην Ε.Ε. θα πρέπει να αφήσουμε την Εθνική μας Κυριαρχία διότι η κατοχή γης από ένα κράτος πάνω στην οποία ασκεί εξουσία είναι η…δημιουργός αιτία όλων των πολέμων του κόσμου!!!


Μήπως δεν ξέρει τι σημαίνει Εθνική Κυριαρχία;;; Και το λέμε αυτό διότι ή άλλη περίπτωση, να ξέρει τι σημαίνει και επί τούτου, εν γνώσει του να την απορρίπτει όπως κάνει πιο πάνω, είναι καταλαβαίνετε απείρως χειρότερη και σαφέστατα ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ!... Αν όμως δεχτούμε αυτήν την θεωρία, τότε είναι απλά ΑΝΙΚΑΝΟΣ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΣ και σαφέστατα ΑΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ για να κατέχει ένα τόσο σοβαρό αξίωμα!...


Εμείς, ως σκεπτόμενοι πολίτες, τα βλέπουμε αυτά;;; Τα ζυγίζουμε ή τα προσπερνάμε;;; Εμείς τους βάλαμε στην θέση τους, εμείς μπορούμε να τους βγάλουμε!!!


Πηγή ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αντε ρε που ηρθατε απο το πουθενα να το παίξετε πατριώτες...όταν η ΝΔ έπαιζε ξύλο με τα ΚΝΑΤ εσείς που ήσασταν???

Ερμής είπε...

Το θέμα είναι τώρα τι κάνετε???
Βλέπεις δηλώσεις υπουργών???
Βλέπεις ένα Ρουσσόπουλο να αλωνίζει και ο Πρωθυπουργός να μην μπορεί να κάνει τίποτα???
Είσαι ευχαριστημένος??

Odysseas είπε...

Δηλαδή, τώρα καταλάβατε όλοι πως στα πλαίσια της "Ενωμένης Ευρώπης" η παραχώρηση της εθνικής κυριαρχίας των κρατών μελών είναι ένα βασικό στοιχείο της διαδικασίας της ενοποίησης; Μην ξεχνάτε, δεν πρόκειται για οικονομική ένωση μόνο(η ΕΟΚ έχει εκπνεύσει εδώ και καιρό).

Το θέμα είναι τι προτείνει ο ΛΑ"Ο"Σ;

-->Έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση;--Θα κατηγορηθεί για κουκουες!

-->παραμονή αλλά μαχητικότητα κατά της ενοποιήσεως;--θα είναι πρακτικά αμερικανοτσολιάς σαν τους Βρετανούς.

Ανώνυμος είπε...

www.agwnizomai.blogspot.com