Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2008

Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπέρ των κινεζικών προιόντων;


Ο κίνδυνος δεν προέρχεται από την Κίνα
Οι απειλές για τους εργαζόμενους προέρχονται από την ΕΕ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και την αντιλαϊκή πολιτική τους


Τις πραγματικές αιτίες συρρίκνωσης της κλωστοϋφαντουργικής βιομηχανίας και της βαμβακοκαλλιέργειας, καθώς και τις συνέπειες που έχει η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και ο διεθνής ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός για τον έλεγχο των αγορών, επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας κατά τη διάρκεια συζήτησης προφορικής Ερώτησης σχετικά με την εφαρμογή των κανόνων του ΠΟΕ από την Κίνα, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.


Η πλήρης παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:


«Είναι υποκριτικό και όψιμο το ενδιαφέρον το οποίο δείχνετε για τους εργαζόμενους, για το αν η Κίνα εφαρμόζει τις συμβατικές υποχρεώσεις της στον ΠΟΕ. Η Κομισιόν πρωτοστάτησε στην υπογραφή της Πολυινικής Συμφωνίας και του ΠΟΕ, βάσει των οποίων γίνονται εισαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων από την Κίνα.


Η συρρίκνωση της κλωστοϋφαντουργικής βιομηχανίας, αλλά και της βαμβακοκαλλιέργειας ξεκίνησε στα κράτη - μέλη της ΕΕ πολλά χρόνια πριν από την 1η Γενάρη 2005 που επιτράπηκε η εισαγωγή κινεζικών κλωστοϋφαντουργικών και άλλων προϊόντων, με οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τους αγρότες.
Η ΠΟΕ είναι ένας ιμπεριαλιστικός οργανισμός, ο οποίος εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του κεφαλαίου ενάντια στα συμφέροντα των εργαζόμενων.


Το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι καθόρισαν τους ιδιαίτερα αυστηρούς όρους για την ένταξη της Κίνας στον ΠΟΕ, για το άνοιγμα, δηλαδή, των αγορών της, την απελευθέρωση των αγορών - για τις ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, αλλά και τους εργαζόμενους της Κίνας. Σε αντάλλαγμα η Κίνα διασφάλισε την ελεύθερη κυκλοφορία των

κλωστοϋφαντουργικών και άλλων προϊόντων της.


Μάαστριχτ στις οποίες στηρίζεται η ταξική και αντεργατική πολιτική της ΕΕ που από τη μια εξασφαλίζει τεράστια κέρδη για το κεφάλαιο και από την άλλη ανεργία, ακρίβεια, φτώχεια, όξυνση όλων των προβλημάτων της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
Το όψιμο ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους στην κλωστοϋφαντουργία και στους άλλους τομείς εκδηλώνεται σε μια περίοδο που μεγαλώνει η αγανάκτηση και οι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ. Είναι προφανές ότι αυτή η πρωτοβουλία έχει στόχο τον αποπροσανατολισμό και τον εξευμενισμό των εργαζομένων που προτίθενται να ψηφίσουν όχι στο Ευρωσύνταγμα


Επίσης, επισημαίνουμε ότι οι προειδοποιήσεις για τον περιορισμό των κινεζικών εισαγωγών έρχονται σε μια περίοδο που κορυφώνονται οι πιέσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ προς το Πεκίνο για να σπάσει τη σταθερή ισοτιμία Δολαρίου - Γουάν. Δηλαδή, τα ιμπεριαλιστικά κέντρα θέλουν την Κίνα και τις άλλες ασιατικές χώρες ως τεράστια καταναλωτική αγορά για τα προϊόντα τους και όχι ανταγωνιστές τους στις διεθνείς αγορές.


Ο κίνδυνος δεν προέρχεται από την Κίνα, αλλά από την ΕΕ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και την αντιλαϊκή πολιτική τους. Οσο συνεχίζεται αυτός ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, που έχει ως κίνητρο την ανταγωνιστικότητα, το κέρδος και την κυριαρχία του κεφαλαίου, θα οξύνονται όλα τα προβλήματα των λαών.
Παλεύουμε για ισότιμες διεθνείς οικονομικές σχέσεις, οι οποίες θα προκύψουν από την πάλη των λαών με ριζικές αλλαγές στην οικονομία, αλλά και στο επίπεδο της εξουσίας για τη λαϊκή ευημερία. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των λαών να επιλέγουν το δικό τους δρόμο».


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ti blakas!

o klassikos KKES


www.antiaristera.pblogs.gr

Ανώνυμος είπε...

mia zoi vlakes twra tha allaksoun.


...ΓΙΑ ΟΛΑ ΟΣΑ ΜΕ ΠΟΝΑΝΕ.ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ...


ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΙ!!!!!!!!!!


www.agwnizomai.blogspot.com