Πέμπτη, 27 Νοεμβρίου 2008

ΠΡΟΠΗΛΑΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΛΑΟΣ ΑΠΟ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ
Η προβοκάτσια, που μέλη της Χρυσής Αυγής πραγματοποίησαν στην ειρηνική συγκέντρωση των κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα, δεν περιορίστηκε μόνο στην προσπάθεια καπελώματος της εκδήλωσης, ούτε στην επιχείρηση δημιουργίας επεισοδίων.

Μέλη της εν λόγω οργάνωσης προπηλάκισαν τον Πρόεδρο της Νεολαίας ΛΑ.Ο.Σ. (ΝΕ.Ο.Σ.) Γιάννη Παναγιωτακόπουλο, ο οποίος βρέθηκε εκεί για να συμπαρασταθεί στα αιτήματα των κατοίκων.

Τα αυτονόητα αιτήματα των κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα και η προσπάθειά τους να απαλλαγούν από την μάστιγα της εγκληματικότητας και της λαθρομετανάστευσης που πλήττει την γειτονιά τους, δεν έχουν καμία σχέση με το περιθώριο, τις ολοκληρωτικές νοοτροπίες και τις πρακτικές τρομοκρατίας.

Αν κάποιοι θέλουν με τον οποιοδήποτε τρόπο, να προβάλλουν αυτά τα αιτήματα, ως περιοριζόμενα σε ένα περιθώριο, η πραγματικότητα θα τους διαψεύδει όλο και συχνότερα.

Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2008

ΤΣΕΚΟΥΡΩΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΤΩΡΑ!


Στο κέντρο της Αθήνας και πάλι... στην Πατησίων στο ύψος της Καυτατζόγλου μιά ομάδα μάυρων τουλάχιστον 4 άτομα, οπλισμένοι με τσεκούρια κυνήγησαν και έπιασαν τουλάχιστον δύο ομόφυλους τους για λόγους που μόνο αυτοί μπορούν να γνωρίζουν... Τα έμπειρα μάτια από το παρακείμενο Νοσοκομείο μας μετέφεραν επί λέξη πως αν είναι έτσι οι βαριά τραυματισμένοι τότε δεν ξέρουν τι περιγραφή θα πρέπει να κάνουν για νεκρούς. Στην Πατησίων...όχι σε κανά στενό -το θράσσος και την ασυδωσία δείχνουμε- πριν λίγο το ασθενοφόρο μάζεψε τουλάχιστον τον έναν τσεκουρεμένο από τη μέση του δρόμου...

Τρέχανε τα αίματα ποτάμι απόψε αλλά η ελληνική πολιτεία έχει φύγει ταξίδι για δουλειές και δεν θα μπορέσει.Μάλλον Βατοπαίδι.Και εμάς μας εγκατέλειψαν εδώ να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας.Όσοι διαφεντεύουν αυτόν τον τόπο είναι όλοι ΑΧΡΗΣΤΟΙ αλλά εντέλει και ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ για τη ζωή μας.

Και μαλιστα όχι σε κάποιο στενό σε κακόφημη περιοχή της πλατείας Ομονοίας αλλά στην Πατησίων....

Απλά ΑΙΣΧΟΣ

Φατε πολυπολιτισμικότητα κύριοι προοδευτικοί και λοιποί ΣΥΡΙΖΟΦΕΡΜΕΝΟΙ....

Σφαγες σα να βρισκόμαστε σε εμπόλεμη Ζωνη...

Πηγή ΣΤΟΧΟΣ

ΚΑΤΕΡΕΥΣΕ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ ΤΩΝ ΑΠΛΥΤΩΝ

ΤΟ ΛΑ.Ο.Σ. ΚΥΨΕΛΗΣ ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ ΚΑΘΕ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΩΝΑ

Όπως ήδη έχεται ενημερωθεί, παράνομη αντισυγκέντρωση της ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ εως τώρα ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΕ προαναγγέλει και φιλοξενεί το indymedia. ...H αντισυγκέντρωση έχει στόχο την νόμιμη συγκέντρωση των κατοίκων του Αγίου Παντελεήμωνα που έχει προαναγγελθεί εδώ και πολλές ημέρες και καμία σχέση δεν έχει με όλα όσα αναφέρονται στο "απλυτοσάϊτ". Μάλιστα η Δ.Ε. του ΛΑ.Ο.Σ. Κυψέλης είναι και χαρακτηριστική και διαφωτιστική.
...
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΙΑΨΕΥΣΗ

Η Δ.Ε. Κυψέλης του ΛΑ.Ο.Σ. καταγγέλλει τις προβοκατόρικες ανακοινώσεις που κυκλοφορούν σχετικά με την διοργάνωση εκδήλωσης διαμαρτυρίας των κατοίκων του Αγ. Παντελεήμονα για τους παράνομους μετανάστες την Δευτέρα 24/11/ 2008 και κατά τις οποίες αναφέρεται ως διοργανώτρια.
Καμιά απολύτως συμμετοχή δεν έχει η Δ.Ε. Κυψέλης του ΛΑ.Ο.Σ στην όλη διοργάνωση η οποία αφορά αποκλειστικά και μόνο τους κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα οι οποίοι έχουν και την αποκλειστική ευθύνη.
Ότι άλλο κυκλοφορεί αποτελεί προβοκάτσια και διαστρέβλωση προηγούμενης ανακοίνωσης μας στην οποία δηλώναμε τη συμπαράστασή μας σε ένα πρόβλημα που αγγίζει όλους μας που κατοικούμε στην ευρύτερη περιοχή

Μετά την παραπάνω ανακοίνωση δεν χωρά καμιά αμφιβολία για τους σκοπούς και τις επιδιώξεις της πρωτοεμφανιζόμενης ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΕ που ως "Αστυνομία της Νέας Τάξης" έρχεται να επιβάλει -Ή ΕΤΣΙ ΝΟΜΙΖΕΙ- τις απόψεις και τις θέσεις της στους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμωνα. Υπενθυμίζουμε πως η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ που θα πραγματοποιηθεί ΚΑΝΟΝΙΚΑ όπως έχει αναγγελθεί στις 5 το απόγευμα της Δευτέρας...

Πηγή ΣΤΟΧΟΣ


Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2008

Μιχάλης Ράπτης (Πάμπλο): Η απειλή εναντίον της Ελλάδας


Νομίζω ότι πράγματι είναι σωστό ότι η Ελλάδα σήμερα απειλείται. Ότι υπάρχει ένας κίνδυνος. Ότι υπάρχει ένα σχέδιο αναδόμησης των Βαλκανίων, στο οποίο κυριαρχικό ρόλο θα παίξει η Γερμανία, οι ΗΠΑ και η Τουρκία, χρησιμοποιώντας τις μουσουλμανικές μειονότητες από τη Βουλγαρία, τη Θράκη, τα Σκόπια, το Κοσσυφοπέδιο, την Αλβανία, τη Βοσνία. Όπου η Ελλάδα βρίσκεται ουσιαστικά απομονωμένη και δεν έχει ως σύμμαχο -από άποψη γεωπολιτική- παρά τους Σέρβους. Οι οποίοι Σέρβοι σε μια ορισμένη στιγμή είναι δυνατόν και αυτοί να υποταχθούν στην pax americana. Αντιστέκονται για την ώρα και η αντίστασή τους είναι θετική και εκμεταλλεύσιμη και από τη μεριά τη δική μας, αλλά όμως δεν υπάρχει καμία εγγύηση ότι και η Σερβία και η Ελλάδα τελικά με υποχωρήσεις δεν θα ενταχθούν σε μια pax americana κυριαρχούσα σ' ολόκληρα τα Βαλκάνια. Πρέπει αυτό να το έχουμε υπόψη μας και απέναντι σ' αυτό το πράγμα να υπάρχει μία αντίσταση. Η μορφή αυτής της αντίστασης δεν μπορεί να πάρει δυστυχώς το χαρακτήρα άμεσης κοινωνικής επανάστασης, στηριζόμενης στις εργατικές μάζες της Ελλάδας, οι οποίες θα ανατρέψουν αυτή την κατάσταση. Παίρνει, για την ώρα, το χαρακτήρα ενός εθνισμού. Αφύπνισης του εθνισμού.


Προσωπικά θεωρώ ότι είναι αναγκαία οι Έλληνες να αποκτήσουν μια συνείδηση του εθνισμού τους και να είναι έτοιμοι, όταν πρόκειται να γίνει μία περαιτέρω συρρίκνωση του λεγομένου εθνικού τους κορμού, να αντισταθούν. Να μην επαναλάβουν το έγκλημα, την αδυναμία, την προδοσία, τη δειλία που έδειξαν στο ζήτημα της Κύπρου. Δεν είμαι υπέρ μιας επανάληψης της Κύπρου και στην Ελλάδα. Δεν θεωρώ ότι είναι τίποτα το διεθνιστικό μία αδιαφορία πλήρης αν γίνει ή δεν γίνει και στην Ελλάδα κάτι παρόμοιο που έγινε στην Κύπρο. Μα με ποιο θάρρος μπορείς να λες ότι είσαι υπέρ των Κούρδων ή των Παλαιστινίων που ζητάνε μια πατρίδα κι όταν γίνει σ' ένα τμήμα δικό σου εισβολή, κατοχή, αλλαγή πληθυσμών και δημιουργείται δικό σου παλαιστινιακό ζήτημα, ποια στάση κρατάς απέναντι στην Κύπρο; Και ξεκινώντας απ' αυτά, ποια στάση πρόκειται να κρατήσεις αν συμβεί κάτι παρόμοιο στην Ελλάδα; Είναι σωστό ότι ο εθνισμός που είναι απαραίτητος, δεν είναι σε καμία αντίθεση με το διεθνισμό. Ο κάθε διεθνιστής έχει και μια ιδιαίτερη πατρίδα και είναι φυσικό την πατρίδα αυτή να την αγαπάει όχι περισσότερο από τις άλλες, αλλά τουλάχιστον το ίδιο.


Είναι φυσικό επίσης να αισθάνεται ότι δεν μπορεί να έχει δράση επαναστατική, αν δεν δείχνει απέναντι στο λαό του μια συμπαράσταση. Σε ποιον κάτοικο της χώρας σου μπορείς να μιλήσεις και να πεις ότι σου είναι αδιάφορη η ιστορία της Κύπρου ή η επανάληψη της ιστορίας της Κύπρου αύριο και να νομίζεις ότι με τέτοια στάση μπορεί να ₽χεις οποιοδήποτε δεσμό με το λαό σου για άλλες επιτεύξεις; Εάν δεν αφαιρέσεις από την αστική ηγεσία την υπεράσπιση του εθνισμού και την περάσεις στα χέρα της Αριστεράς, είσαι τελείως χαμένος σε οποιοδήποτε επαναστατικό σου παιχνίδι.


Είναι εντελώς σωστό να λέμε αυτό: δεν διεκδικούμε απολύτως τίποτα. Πράγματι δεν διεκδικούμε. Και οποιοσδήποτε πόλεμος επιθετικός και για πλιάτσικο είναι καταδικαστέος από εμάς. Οποιοδήποτε «γιουρούσι» που ορισμένοι σκέπτονται ακόμη στην Αλβανία για να ξαναπάρουμε τη Βόρεια Ήπειρο είναι λανθασμένο. Οποιοδήποτε γιουρούσι και πλιάτσικο, οποιοσδήποτε επιθετικός πόλεμος δεν είναι μόνο καταδικάσιμος, γιατί αλλάζει το χαρακτήρα της αντίστασης του λαού, αλλά είναι και εσφαλμένος μέσα στις τωρινές συνθήκες, θα καταλήξει σε μία γενικότερη σύρραξη από την οποία η Ελλάδα δεν πρόκειται να κερδίσει απολύτως τίποτα. Αλλά, ενώ είναι τελείως σωστό να λέμε ότι δεν διεκδικούμε απολύτως τίποτα, να προσθέτουμε επίσης -διότι αυτό είναι ζήτημα που πρέπει να το εξετάσουμε σοβαρά- ότι είμαστε υπέρ της πληρότητας των δικαιωμάτων οποιασδήποτε εθνικής μειονότητας υπάρχει στην Ελλάδα και πρέπει να δούμε πού υπάρχουν συγκεκριμένα ζητήματα και εκεί που γίνονται αδικίες να επανορθωθούν έγκαιρα. Όχι όπως κάναμε με την τουρκική μειονότητα εν μέρει στην Κύπρο. Λέγοντας αυτά, λέμε επίσης ότι όσο είμαστε εναντίον οποιουδήποτε επιθετικού πολέμου, όπως είμαστε βέβαια υπέρ της υπεράσπισης μειονοτήτων δικών μας στο εξωτερικό, έτσι δεν είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσομε πια τίποτα από το συγκεκριμένο εθνικό κορμό που έχουμε.


Κι όταν λέμε τίποτα αυτό το πράγμα πρέπει να είναι μια εντελώς διαφορετική, ιδεολογική και πρακτική προετοιμασία κυρίως της νεολαίας μας, η οποία εν μέρει έχει προσβληθεί από το μικρόβιο του ευρωπαϊσμού και της πολιτιστικής αμερικανοποίησης.


* Το κείμενο αποτελεί μέρος της εισήγησης του Μιχάλη Ράπτη σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 1994 από τα περιοδικά Convoy, Mατσακόνι και τον όμιλο «Πρωταγόρας», στο Πολυτεχνείο.

Σάββατο, 15 Νοεμβρίου 2008

Τα ονόματα των νεκρών εντός του Πολυτεχνείου...

1). . . . . . . . . . . . . . .

2). . . . . . . . . . . . . . .

3). . . . . . . . . . . . . . .

4). . . . . . . . . . . . . . .

5). . . . . . . . . . . . . . .

6). . . . . . . . . . . . . . .

7). . . . . . . . . . . . . . .

8). . . . . . . . . . . . . . .

9). . . . . . . . . . . . . . .

10). . . . . . . . . . . . . .

11). . . . . . . . . . . . . .

12). . . . . . . . . . . . . .

13). . . . . . . . . . . . . .

14). . . . . . . . . . . . . .

15). . . . . . . . . . . . . .

16). . . . . . . . . . . . . .

17). . . . . . . . . . . . . .

18). . . . . . . . . . . . . .

19). . . . . . . . . . . . . .

20). . . . . . . . . . . . . .

Αυτοί είναι οι περιβόητοι νεκροί εντός του Πολυτεχνείου...
Αυτοί που λες και είναι φαντασματα και δεν έχουν ονόματα...τίποτα...ένα κοινό μυστικό..
Ποιοί είναι κύριοι???
Επρεπε να εφευρετε κάποιους δε διαφωνω για να μπορέσετε να συντηρήσετε αυτό το παραμύθι για πολυ καιρό μη γνωρίζοντας οτι τότε έπεσαν θύματα του Ιωαννίδη και των Αμερικανών για να ανατρέψουν τον Παπαδόπουλο και να εγκαθιδρύσουν μια νέα στυγνότερη και σκληρότερη χούντα...
Μην ξεχνάμε γιατί οι Αμερικάνοι ήθελαν να ρίξουν τον Παπαδόπουλο....Μήπως δεν τους έκανε τα χατήρια σε αυτούς και τους Εβραίους???λέω μήπως....

Τόσα χρόνια θύματα προπαγάνδας και σχεδίων...όπως και τότε έτσι και τώρα.....
Αυτή λοιπόν είναι η λίστα των νεκρων ΕΝΤΟΣ του Πολυτεχνείου και σταματήστε παρακαλώ αυτή την ιστοριούλα, αυτό το παραμυθάκι...λέγοντας για ανύπαρκτους νεκρούς σπιλώνετε τη μνήμη των πραγματικών νεκρών που ήταν ΜΟΝΟ εκτός πολυτεχνείου και έπεσαν απο τις σφαίρες των πρακτόρων του πραγματικού προδότη και δικτάτορα Ιωαννίδη...

Περαστικά σας που τρώτε την παραμύθα και την χωνεύετε κιόλλας...
Ως πότε όμως???

Μια ευγενική χορηγία της "Διαφορετικής Ματιάς" προς όλους τους θιασώτες ενός χιλιοπαιγμένου άκρως ανιαρού και ψεύτικού σίκουελ....

καλή 17 Νοέμβρη.....


Πάρτε και το πόρισμα Τσεβα...

Πέμπτη, 13 Νοεμβρίου 2008

Ομπάμα:Δύναμη αλλαγής...ή σύστημα πυρόσβεσης;Ίσως ΠΟΤΕ δεν θα μάθουμε εάν ο Πρόεδρος της Αμερικής λαμβάνει έστω και μία απόφαση μόνος του. Ο Μπους κατάφερε να δημιουργήσει το προφίλ του χαζούλη φροντίζοντας να βάλει αθόρυβα στην τσέπη του μερικά δις δολάρια από τις μετοχές του σε πετρελαϊκές εταιρίες και σε βιομηχανίες όπλων. Ομοίως Τσένυ και Ράμσφελντ έβγαλαν επίσης "μεροκάματα" δισεκατομμυρίων δολαρίων από τις εταιρίες που εξόπλισαν και ανοικοδόμησαν τις χώρες που βομβάρδισε το ΝΑΤΟ. Φυσικά όλες αυτές οι ανήθικες επιθέσεις...δεν έγιναν από τους Αμερικάνους μόνο αλλά από ΟΛΟΥΣ τους συμμάχους στο ΝΑΤΟ. Όλοι μαζί αποφάσισαν τις επιθέσεις αλλά οι Αμερικάνοι επωφελήθηκαν από τα λάφυρα. Και για να μην διανοηθούμε να ισχυριστούμε ότι εμείς ΔΕΝ βάψαμε τα χέρια μας με αίμα αθώων...υποχρεωτικά συμμετείχαμε ως χώρα σε όλες αυτές τις αποστολές.

Κάποια στιγμή που οι Αμερικάνοι είχαν νευριάσει με την επιμονή μας στο Σκοπιανό...ΜΑΣ ΑΠΕΙΛΗΣΑΝ (!) ότι θα απαιτήσουν από την Ελλάδα να στείλει δυνάμεις στο Αφγανιστάν με σκοπό την ένταξή τους στις πολεμικές επιχειρήσεις. Οι Αμερικάνοι ξέρουν ότι ΔΕΝ μας αρέσει να βομβαρδίζουμε άμαχο κοσμάκη και ξέρουν ότι ενδεχόμενη εμπλοκή Ελλήνων στρατιωτικών σε τέτοιου είδους επιχειρήσεις...έχουν σοβαρό αντίκτυπο στην Ελληνική κοινωνία και σημαντικό πολιτικό κόστος στην εκάστοτε κυβέρνηση

Το ΝΑΤΟ ουσιαστικά χρησιμεύει ως ομπρέλα κάτω από την οποία οι Αμερικάνοι επιχειρούν με βασικό σκοπό την πώληση όπλων και την ανάληψη μεγάλων κατασκευαστικών έργων υποδομής που καταστρέφουν οι ίδιοι με βομβαρδισμούς.To ΝΑΤΟ κρατάει ψηλά τους δείκτες ανάπτυξης των ΗΠΑ . Οι τελευταίοι πόλεμοι του ΝΑΤΟ...ήταν απίστευτα κερδοφόροι για τις βιομηχανίες όπλων . Αρχικά προμήθευσαν με εργαλεία αλληλεξόντωσης τις εσωτερικές αλληλοσυγκρουόμενες ομάδες (σε Γουγκοσλαβία,Ιρακ,Αφγανιστάν) και κατόπιν προμήθευσαν το ΝΑΤΟ που έφερε με τον δικό του αιματηρό τρόπο την "ειρήνη" στις δύστυχες αυτές γωνιές του πλανήτη. Μετά τους συμμαχικούς βομβαρδισμούς κολοσσιαίες Αμερικάνικες εταιρίες κατασκευών (Halliburton) εισέρχονται στις βομβαρδισμένες χώρες για να ξαναχτίσουν ότι γκρέμισαν οι ίδιοι. Τα νέα κράτη που προέκυψαν από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας...απέκτησαν αυτόματα χρέη ΑΙΩΝΙΑΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ αλλά οι πολιτικοί τους ευχαριστούν τους Αμερικανούς που τους απάλλαξαν από τη "τυραννία" του "παρανοϊκού" Μιλόσεβιτς. Το ΙΡΑΚ παρέδωσε ξανά τις κρατικές πετρελαιοπηγές του στις ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ αμερικάνικες εταιρίες. (Όλοι οι πρώην φίλοι και μετέπειτα εχθροί των ΗΠΑ...είναι παρανοϊκοί δολοφόνοι κι έτσι "δικαιολογείται" απόλυτα να δολοφονηθούν αυτοί, οι στρατιώτες και οι ψηφοφόροι τους ). Για να γίνουν όλα αυτά ΧΩΡΙΣ να αυξηθεί το αντι-αμερικανικό κλίμα στην Ελλάδα απαιτούνται και κάποια ευμενή δημοσιεύματα και κάποιες έμμεσες διαφημίσεις των ευεργετημάτων του πολέμου. Διάφοροι πληρωμένοι κωλο-Έλληνες...μας επιπλήττουν καθημερινά για τη συμπάθεια που δείξαμε στον Μιλόσεβιτς, για την φιλο-Ρωσική μας στάση, για τον "αδικαιολόγητο" αντι-αμερικανισμό μας , για τον φασισμό μας να ΜΗΝ θέλουμε να ονομαστούν οι Σκοπιανοί Μακεδόνες κλπ κλπ. Αυτοί οι κωλο-δημοσιογράφοι... είναι φυσικά όλοι...ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ! Είναι δύσκολο να πείσεις τον μέσο Έλληνα ότι οι ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ έπαψαν εδώ και δεκαετίες να είναι αντι-Αμερικανοί και όπως πάντα είναι οι καλύτεροι ΜΑΕΣΤΡΟΙ της υποκρισίας και της προπαγάνδας. Χιλιάδες ΜΑΥΡΑ δολάρια πέφτουν στις τσέπες αυτής της αληταρίας που έχουν καταφέρει να περνούν την αθλιότητα τους σε μεγάλες εφημερίδες και τηλεοπτικά κανάλια. Το παράρτημα του Soros στην Ελλάδα...κατάφερε να σπρώξει στο πλάϊ του Γιωργάκη του Φωστήρα υποψηφίου Πρωθυπουργού... έναν διδάκτωρα πρωκτολογίας, κοπρολαγνείας και Σκοπιανής προπαγάνδας. Στα σχολικά βιβλία γράφουν τα παραμύθια τους επίσης διάφοροι υπάλληλοι του Soros , ενώ σε πολλές εφημερίδες και κανάλια οι ίδιοι καλοπληρωμένοι κωλο-Έλληνες διαθέτουν εκπομπές και περίοπτες στήλες. (Διαβάστε Νίκο Δήμου, Τάκη Μίχα, Πάσχο Μανδραβέλλη, Παπαχελά, Βερέμη, Κουλουμπή, Ρεπούση, ΙΟ κι άλλους πρόθυμους κι "έγκυρους" ) . Πολλοί θέλησαν να εμφανίσουν τον Soros ως εχθρό του Bush αλλά αυτό ΔΕΝ επαληθεύεται καθόλου. Όλες οι πρακτικές του Soros, εναντίον της Ρωσίας, υπέρ της Γεωργίας , εναντίον της Ελλάδας , υπέρ των Σκοπίων, υπέρ της δημιουργίας προβλήματος με τις δηθεν καταπιεσμένες μειονότητες ... απέφεραν μονάχα κέρδη στην πολιτική του Bush. Και η Ελληνική κοινωνία , όπως και η Σκοπιανή κοινωνία ενημερώνεται από δημοσιογράφους που πληρωνονται από ιδρύματα του Soros.Η ομογένεια στήριξε τον Ομπάμα, οι Σκοπιανοί στήριξαν τον Μακέϊν κι αυτό...ας ελπίσουμε ότι θα δημιουργήσει ενδοιασμούς στον Ομπάμα πριν από την υπογραφή κάποιας απόφασης που μπορεί να αδικήσει τη χώρα μας. Ο Ομπάμα δεν είναι ούτε κάτοχος πετρελαϊκών εταιριών, ούτε μέτοχος σε βιομηχανίες όπλων, ούτε ιδιοκτήτης μεγάλων κατασκευαστικών. Παρόλα αυτά...στ'όνομά του ξοδεύτηκαν ΠΟΛΛΑ ΔΙΣ για να επιτευχθεί η εκλογή του . Συνήθως κάποιος ξοδεύει για να ΒΕΛΤΙΩΣΕΙ τη θέση του ή στην χειρότερη περίπτωση να την ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙ σταθερή. Είναι δηλαδή παράτολμο να περιένουμε ΑΛΛΑΓΗ απ'αυτόν που χρηματοδότησαν όσοι ΜΙΣΟΥΝ τις αλλαγές. Ίσως ο Ομπάμα να ήταν ο μόνος τρόπος να αποφευχθεί μία παλλαϊκή εξέγερση στην Αμερική και ειδικά από τους πιο εξαθλιωμένους που συνήθως είναι και έγχρωμοι. Θυμόμαστε όλοι την εξέγερση με 53 νεκρούς του Los Angeles το 1992 όπου προκλήθηκε το απόλυτο χάος με αφορμή τον άδικο ξυλοδαρμό ενός έγχρωμου συλληφθέντα από την αστυνομία , συμβάν που προβλήθηκε στην τηλεόραση. Μία σπίθα περιμένει σήμερα η Αμερικανική κοινωνία για να μετατραπεί σ'ένα ανεξέλεγκτο χάος και ο Ομπάμα ήρθε για να ΚΑΤΑΣΒΕΣΕΙ αυτή τη σπίθα και να ξαναστείλει τον κοσμάκη ήσυχα στον καναπέ του, μπροστά στην τηλεόραση...ΕΛΠΙΖΟΝΤΑΣ ότι θα έρθει μία ΑΛΛΑΓΗ. Ο Ομπάμα είναι η πίστωση χρόνου που ήθελε το σύστημα της Αμερικανικής κλεπτοκρατίας για να ολοκληρώσει την αφαίμαξη του πλούτου των ασθενών τάξεων. Ταυτόχρονα το σύστημα θα τελειοποιήσει τα συστήματα ασφαλείας κατά οποιασδήποτε ξαφνικής αλλαγής και κατά οποιουδήποτε διανοηθεί να θέσει σε κίνδυνο την περιουσία και την ύπαρξη αυτών που πίνουν το αίμα του κοσμάκη τα τελευταία 100 χρόνια. Ο κοσμάκης πληρώνει τους μισθούς καθώς και το κόστος των μέτρων προστασίας των πολιτικών προσώπων ώστε να μπορούν ανέμελα...να καταληστεύουν και να σπρώχνουν στη δυστυχία ολόκληρες γενιές και κοινωνίες. Δεν είναι τυχαία η συνεχή παραγωγή τηλεοπτικών σειρών με το διακριτικό CSI (Los Angeles,Florida,Las Vegas,New York, κλπ) τα οποία δεν κάνουν άλλο από τα μας διαφημίζουν τις απίστευτες δυνατότητες του συστήματος απέναντι σε οποιονδήποτε διαπράξει κακό και θελήσει να κρυφτεί. Η αγαπημένη φράση όλων αυτών των έργων "τέχνης" είναι η ... "You can run but you can't hide!" (Μετ.Μπορείς να τρέξεις αλλά ΔΕΝ μπορείς να κρυφτείς!).

Πηγή Το Μακεδονικό Ζήτημα Σημερα


Τετάρτη, 12 Νοεμβρίου 2008

ΤΑ ΚΝΑΤ ΜΙΑΣ ΑΛΛΗΣ ΕΠΟΧΗΣ...

Η εβδομάδα που μας πέρασε, ήταν ιδιαίτερα έντονη για την φοιτητική οργάνωση του ΛΑ.Ο.Σ. την Φ.Ο.Σ. Αρχικά την Δευτέρα, που μας πέρασε μέλη της παράταξης βρέθηκαν στο Πάντειο πανεπιστήμιο, και μοίρασαν εκατοντάδες φυλλάδια. Το περιεχόμενό τους ήταν σχετικό με την ιδεολογικοπολιτική πρόταση της παράταξης, τις θέσεις της Φ.Ο.Σ. γενικά για την πανεπιστημιακή εκπαίδευση όπως επίσης και ένα τρίτο που ανέφερε την εναντίωση της, στα πολλαπλά συγγράμματα κάνοντας αναφορά και ζητώντας δωρεάν συγγράμματα για όλους τους φοιτητές. Αυτή η κίνηση ήταν και μια απάντηση στις συκοφαντικές φωνές άλλων «φοιτητών» του συγκεκριμένου πανεπιστημίου, οι οποίοι έχοντας συνηθίσει στον μονόλογο μιλούν για εμάς χωρίς εμάς… Η απάντηση δόθηκε από τους απλούς φοιτητές που ανταποκρίθηκαν άμεσα στο κάλεσμά μας και συζήτησαν μαζί μας τα προβλήματα που τους απασχολούν προσδοκώντας σε λύση ή έστω σε κάποια διαφορετική από τις τετριμμένες πρόταση.Τα σπουδαία όμως διαδραματίστηκαν την Τετάρτη, στο ΤΕΙ της Χαλκίδας, όπου η Φ.Ο.Σ. έδωσε το παρόν λαμβάνοντας μέρος στην γενική συνέλευση του ΤΕΙ. Όλα λοιπόν έβαιναν καλώς μέχρι την στιγμή που ο λόγος δόθηκε στους εκπροσώπους της πρώτης πατριωτικής παράταξης των πανεπιστημίων. Όταν το λόγο έλαβε ο υπεύθυνος της ΦΟΣ Χαλκίδας μέλη της Πανσπουδαστικής άρχισαν να συνθηματολογούν εναντίον της παράταξης, και εν συνεχεία να βρίζουν ζητωκραυγάζοντας το σύνθημα ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΟΥΦΑΛΕΣ ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΚΡΕΜΑΛΕΣ… Φαίνεται δηλαδή πως θυμήθηκαν άλλες εποχές μαύρες για τον ελληνισμό, και επιχείρησαν να δυναμιτίσουν την κατάσταση.
Παίζοντας τον ρόλο του εκπροσώπου όλης της Αριστεράς, αφού στην συγκεκριμένη σχολή ΕΑΑΚ δεν υπάρχουν και η δύναμη της ΑΡ.ΕΝ. (ΣΥΡΙΖΑ) είναι περιορισμένη. Όμως δεν περιορίστηκαν μόνο στα συνθήματα… Όταν το λόγο πήρε ο γράφων, δέχτηκαν καταιγισμό επιχειρημάτων για μείζονα ζητήματα της ελληνικής κοινωνίας, ένα εκ των οποίων και η λαθρομετανάστευση… Βλέπεται οι κατεστημένες δυνάμεις έχουν συνηθίσει στους ατέλειωτους μονολόγους, όμως εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει την θέση μας πως θα μιλήσουμε… όσο και αν αυτό τους ενοχλεί. Η περίοδος της ιδεολογικής ηγεμονίας με ΛΑ.Ο.Σ. στο κοινοβούλιο και Φ.Ο.Σ. στο ελληνικό πανεπιστήμιο έχει τελειώσει… Εκείνη την στιγμή αφού τα επιχειρήματα στέρεψαν, ανέλαβαν δράση τα γνωστά σε όλους ΚΝΑΤ… 150 τιμητές της Σταλινικής νοοτροπίας, επιτέθηκαν σε 15 μέλη της Φ.Ο.Σ. Η κίνησή τους αυτή όμως είχε ακριβώς τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που προσδοκούσαν… Οι απλοί φοιτητές είδαν και κατανόησαν πολύ καλά ποιοι είναι οι φασίστες… Γι’ αυτό και συνεχάρησαν τους ΦΟΣίτες για την στάση τους. Εμείς τους το έχουμε πει και το ξαναλέμε, τέτοιες ενέργειες όχι μόνο δεν μας φοβίζουν αλλά δυναμώνουν την προσπάθειά μας. Είπατε κάτι κύριοι του Περισσού;;;


Αναδημοσίευση απο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Δευτέρα, 10 Νοεμβρίου 2008

Η νεολαία που βράζει


Η νεολαία που βράζει


"Κάποτε το πολιτικό κατεστημένο και τα κόμματα επένδυαν στον αποπροσανατολισμό της νεολαίας με τα γνωστά παλαιοκομματικά μέσα του εκμαυλισμού, της εξασφάλισης μίας θεσούλας, των θεωρητικών ονείρων για επίγειους σοσιαλιστικούς παραδείσους ή για φιλελεύθερα τέλη -ανώδυνα, ανεπαίσχυντα, ειρηνικά- της ιστορίας ημών. Η αδυναμία παροχής νέων οραμάτων, πραγματικών ή κατασκευασμένων, δεν κατέδειξε μόνο την παντελή αναισθητοποίηση των κοινωνικών αισθητήρων του συστήματος, το οποίο αδυνατεί να κατανοήσει πως τα παραμύθια του δεν συγκινούν πλέον τις μάζες της νεολαίας. Δείχνει πια πως η φαντασία της γενιάς του συνθήματος «η φαντασία στην εξουσία», έχει στερέψει, αποστραγγίζοντας σιγά–σιγά και τα ελάχιστα αποθέματα νομιμοποίησης της εξουσίας της.


Η γενιά των 700 Ευρώ


Κι αν οι εξουσιαστές μας δεν έχουν να πουλήσουν όνειρα, τι θα μπορούσαν να δώσουν στην νέα γενιά, για να αγοράσουν την ανοχή της; Δυστυχώς πια για το σύστημα, τα περιθώρια εκμαυλισμού έχουν ελαττωθεί ασφυκτικά.

Κάποτε αγόραζαν τις συνειδήσεις με χιλιάδες θέσεις στο δημόσιο. Σήμερα προσπαθούν να κουτσομοιράσουν προγράμματα stage. Κρατικό δουλεμπόριο για νέους που θα εργάζονται με 500 ευρώ, δίχως ασφάλιση και ωράριο.

Κάποτε μοίραζαν τα πακέτα της Ε.Ε. χωρίς καμία προϋπόθεση και προγραμματισμό σε όλους. Σήμερα τα πακέτα τελειώνουν και τα «προγράμματα νεανικής επιχειρηματικότητας», χρειάζονται δεκάδες δικαιολογητικά και προϋποθέσεις, γιατί οι αριθμοί περιορίστηκαν.

Κάποτε μπορούσαν να προσφέρουν οικονομική εξασφάλιση σε δεκάδες χιλιάδες υπάκουους νέους. Σήμερα τους προσφέρουν ένα εργασιακό και κοινωνικό περιβάλλον, που αμείβει το οκτάωρο με 700 ευρώ και απαιτεί 1400 ευρώ για μία αξιοπρεπή διαβίωση.


Η γενιά που χάνει τις γειτονιές της


Σήμερα το σύστημα έχει να διαπραγματευτεί με την γενιά που χάνει τις γειτονιές της. Με νέους που έχουν να αντιμετωπίσουν στις πλατείες τις συμμορίες των λαθρομεταναστών, που στήνουν τα γκέτο τους. Με νέους επαγγελματίες που προσπαθούν να προστατέψουν τα μαγαζιά τους από το έγκλημα και το παραεμπόριο.

Με μαθητές που φοβούνται στο σχολείο τους τα μαχαίρια των αλλοδαπών, τους ξένους που στήνονται στην είσοδο για να πειράξουν και να πάρουν στο κατόπι τις ωραίες κοπέλες, τους ντίλερς της «ντρόγκας» που πια δεν είναι έξω από τα κάγκελα του προαυλίου.

Νέοι που είδαν σιγά–σιγά να χάνουν τους χώρους τους. Που είδαν να περιορίζονται τα σημεία της δικής τους κτητικότητας, της δικής τους αταξίας, ακόμα και της δικής τους αθώας αλητείας, από τους άκαμπτους νόμους όχι του κράτους, αλλά των παρανόμων μεταναστών.


Η γενιά που χάνει τα δάση της


Κάποτε κράταγε δεμένους σ’ αυτόν τον τόπο κάποιους ανθρώπους, η μοναδική Ελληνική φύση, ο αέρας που παράγει το πεύκο και το θυμάρι, τα αστείρευτα ποτάμια και οι καταγάλανες θάλασσες. Τώρα τι θα τους κρατήσει;

Η γκρίζα Πάρνηθα; Η μαυρισμένη Πεντέλη; Ο τσιμεντωμένος Υμηττός; Ή μήπως τα ανεπανάληπτα νερά του Ασωπού, οι πεντακάθαρες θάλασσες της Αν. Αττικής, ο μοναδικός αέρας των χιλιάδων παράνομων χωματερών και των λατομείων; Μία φύση σχεδόν νεκρή, και μία άπληστη εξουσία που κυνηγάει να εξαφανίσει και τις τελευταίες εστίες ζωτικότητας.


Η γενιά που μεταναστεύει


Κι αν το σύστημα στέρεψε από όνειρα και παροχές, που θα βρει την δύναμη να πουλήσει ελπίδα; Πώς θα συγκρατήσει τους 550.000 νέους που μετανάστευσαν μαζικά στο εξωτερικό την τελευταία 8ετία; Θα τους δώσει καλύτερους μισθούς από την Γαλλία; Θα τους εξασφαλίσει καλύτερες προοπτικές επαγγελματικής κατάρτισης και ανέλιξης από την Βρετανία; Θα τους παρέχει ανώτερη ποιότητα ζωής από την Ελβετία;

Μία χώρα που διώχνει έξω τα καλύτερα κεφάλια της για να εισάγει τα φτηνότερα χέρια, είναι μία χώρα που θέλει να μετατραπεί σε ένα απέραντο στρατόπεδο δούλων. Γιατί μία αδύναμη, αξιωμένη και πάσχουσα από οξεία οστεοπόρωση εξουσία, μόνο επάνω σε δούλους

μπορεί να επιβιώσει.


Η γενιά που θα πάρει την Πατρίδα της πίσω


Τούτη η γενιά αποτελεί το τεράστιο περιθώριο στατιστικού λάθους, κάθε πολιτικού σχεδιασμού και κάθε δημοσκόπησης. Δεν έχει να χάσει τίποτα, διότι της τα πήραν σχεδόν όλα. Δεν έχει περιθώρια συνδιαλλαγής με ένα σύστημα που δεν παράγει. Δεν έχει άλλη διέξοδο ελπίδας από την οριστική ΡΗΞΗ και ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Αυτή η γενιά που δεν κέρδισε και δεν έχει να κερδίσει τίποτα από το πολιτικό κατεστημένο, είναι η γενιά του ΛΑ.Ο.Σ. Είναι η γενιά που περιμένει να της μιλήσουμε, να της δώσουμε το όνειρο, να στηρίξουμε τα βήματά της. Μία αστείρευτη εγκλωβισμένη δύναμη, που περιμένει να στρατευτεί στον μοναδικό σκοπό που μπορεί να προβάλει διαυγής μέσα από την θολούρα: Να πάρουμε εξ’ ολοκλήρου πίσω, αυτό που μας αφαίρεσαν κομμάτι – κομμάτι: την Πατρίδα μας!"


Το άρθρο υπογράφει ο πολύ καλός συναγωνιστής και φίλος Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, Πρόεδρος της Νεολαίας του ΛΑΟΣ.

Ευχαριστούμε Γιάννη για το εξαιρετικό άρθρο...να είσαι πάντα καλά φίλε....

Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου 2008

Το αδιέξοδο της Ελλάδας Με 1,5 εκατομμύριο Έλληνες ανέργους και με 1,5 εκατομμύριο ξένους εργάτες


Αυτό είναι το σχέδιο των μεγαλοκαπιταλιστών που ο τελειωτικός σκοπός τους είναι: Να αντικαταστήσουν τον εργαζόμενο ελληνικό λαό, με πρωτόγονους και υποτακτικούς ξένους εργάτες, με ανύπαρκτη πολιτική και ταξική συνείδηση.
Το σχέδιο όμως για τη διάσωση του εργαζόμενου ελληνικού λαού είναι εντελώς διαφορετικό και απαιτεί άμεσα: Την αύξηση της γεννητικότητάς του, και τον περιορισμό των ξένων στους εντελώς αναγκαίους, και όταν δεν υπάρχουν Έλληνες άνεργοι.
1. Όλα τα γεγονότα επιβεβαιώνουν συνεχώς ότι το στρατηγικότερο σχέδιο το οποίο εφαρμόζει απαρέγκλιτα τα τελευταία χρόνια σύσσωμη η ελληνική αστική τάξη, είναι το σχέδιο της ραγδαίας εθνολογικής αλλαγής του πληθυσμού της Ελλάδας.
Πρώτοι οι εφοπλιστές αντικατέστησαν το ενενήντα τοις εκατό των Ελλήνων ναυτεργατών με ξένους. Εν συνεχεία, το μεγάλο και μικρό κατασκευαστικό κεφάλαιο αντικατέστησε όλους σχεδόν τους Έλληνες οικοδόμους επίσης με ξένους. Εδώ και χρόνια ο ΣΕΒ εκθειάζει με τις επίσημες εκθέσεις του τη χρησιμότητα της μετανάστευσης. Όλα σχεδόν τα αστικά συγκροτήματα των μέσων μαζικής ενημέρωσης, με επικεφαλής την "Καθημερινή", το "Βήμα" και την "Ελευθεροτυπία", προπαγανδίζουν λυσσαλέα την εισαγωγή ξένων εργατών. Και όλα τα κόμματα, ακόμα και η δεξιά Νέα Δημοκρατία, ακολουθώντας τις αυστηρές διαταγές της αστικής τάξης, υπηρετούν πιστά το ίδιο σχέδιο.
Το σχέδιο της αστικής τάξης για μαζική εισαγωγή εκατομμυρίων από τριτοκοσμικούς πληθυσμούς δεν γίνεται για να καλύψει νέες θέσεις εργασίας, αφού είναι γνωστό ότι η παρατεταμένη οικονομική κρίση των τελευταίων ετών δεν έχει δημιουργήσει νέες θέσεις, αλλά μάλλον τις έχει μειώσει. Η Ελλάδα δεν είναι μια αναπτυσσόμενη χώρα, όπως ήταν κάποτε η ανοικοδομούμενη ματαπολεμική Γερμανία ή η ραγδαία αναπτυσσόμενη Αμερική. Είναι λοιπόν ολοφάνερο ότι σκοπός της αστικής τάξης είναι η αφαίρεση των θέσεων εργασίας από τους "απαιτητικούς" Έλληνες και η αντικατάστασή τους με υποτακτικούς τριτοκοσμικούς ξένους, με ανύπαρκτη ταξική συνείδηση. Γι' αυτό έχουμε φτάσει στο σημείο να έχουμε απ΄τη μια πλευρά ενάμισι εκατομμύριο Έλληνες ανέργους και απ' την άλλη ενάμισι εκατομμύριο ξένους εργαζόμενους στη χώρα.
Είναι λοιπόν τεράστιο ψέμα ότι κάτω απ΄ τις σημερινές συνθήκες "οι ξένοι δεν παίρνουν τις δουλειές των Ελλήνων".
Το σχέδιο όμως αυτό δεν περιορίζεται στους χώρους εργασίας αλλά στοχεύει στην ίδια την εθνολογική σύνθεση της Ελλάδας. Η αστική τάξη δεν θέλει την Ελλάδα να κατοικείται αποκλειστικά από τον Ελληνικό λαό, γι' αυτό θέλει να εγκαταστήσει μόνιμα σαν αναπόσπαστο τμήμα της χώρας εκατομμύρια ξένους. Τους ξένους αυτούς τους θέλει κοινωνικά καθυστερημένους, ταξικά ακίνδυνους, πολιτικά ανίδεους και θρησκευτικά ελεγχόμενους. Γι' αυτό σχεδιάζει τη μαζική εισαγωγή μουσουλμάνων, που πληρούν περισσότερο τις παραπάνω προδιαγραφές. Μάλιστα, για να επιταχύνει την εθνολογική αλλοίωση της χώρας, έχει εγκαταλείψει τελείως αβοήθητη την ελληνική οικογένεια, χωρίς κίνητρα για την απόκτηση παιδιών, χωρίς βρεφονηπιακούς σταθμούς, χωρίς γονικές άδειες και επιδόματα, και έχει καταδικάσει τους Έλληνες να έχουν το χαμηλότερο δείκτη γεννητικότητας στην Ευρώπη. Ξέροντας ότι την ίδια στιγμή, οι καθυστερημένοι ξένοι πληθυσμοί που ζουν στην Ελλάδα, λόγω συνήθειας και χαμηλότατων απαιτήσεων τεκνοποιούν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς.
2. Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών επιβεβαιώνουν την πιστή τήρηση του σχεδίου αυτού.
Απ' τη μια μεριά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, στερούμενος άλλωστε προσωπικά ελληνικής εθνικής συνείδησης, επέλεξε για την υπερνομαρχία Καβάλας - Δράμας - Ξάνθης μια κατ' ουσίαν Τουρκάλα υποψήφια, τη στιγμή που το 90% του πληθυσμού της υπερνομαρχίας είναι ελληνικός. Με την κίνησή του αυτή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί θρασύτατα να πείσει τον ελληνικό λαό όχι απλά να δεχτεί την εισαγωγή εκατομμυρίων μουσουλμάνων και Τούρκων, αλλά και να υποταχθεί πολιτικά σε αυτούς, παραδίδοντάς τους τη διακυβέρνηση της χώρας.
Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η πρότασή του να δοθούν με συνταγματική διάταξη στους ξένους πλήρη πολιτικά δικαιώματα.
Απ' την άλλη, η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, όπως και όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, δείχνει πρωτοφανή ανοχή στην τουρκική επιθετικότητα, παρά το θάνατο του Έλληνα πιλότου, προκειμένου να υποστηρίξει με νύχια και με δόντια την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Σκοπός των ελληνικών κυβερνήσεων είναι να πετύχουν την ένταξη της Τουρκίας στην Ε.Ε., έτσι ώστε να γίνει εύκολη η εισαγωγή εκατομμυρίων καθυστερημένων μουσουλμάνων από τα βάθη της Τουρκίας υπό την ιδιότητα του Ευρωπαίου πολίτη.
Επιβεβαιώνεται δηλαδή ότι τα δύο μεγάλα ελληνικά αστικά κόμματα εξακολουθούν να τηρούν πιστά το σχέδιο. Και βέβαια ακολουθούνται κατά πόδας από όλο το συρφετό της λεγόμενης "αριστεράς", που έχει αναγορευθεί στο μεγαλύτερο εχθρό του ελληνικού λαού, πλασάροντας την αντικατάστασή του σαν "φιλανθρωπία", "διεθνισμό" και "αντιρατσισμό".
3. Κατά τα άλλα, η κυβέρνηση προωθεί σειρά μέτρων, όπως η ιδιωτικοποίηση οργανισμών και υπηρεσιών, η σκανδαλώδης εύνοια στους εφοπλιστές (που όμως δεν αργκούνται στην απελευθέρωση ναύλων και δρομολογίων και τα απαιτούν όλα), η προσπάθεια ανοίγματος του ασφαλιστικού και ούτω καθεξής.
Ένα απ΄ τα σημαντικότερα μέτωπα που έχει ανοίξει αυτόν τον καιρό είναι της παιδείας, την οποία προσπαθεί να καθυποτάξει στο κεφάλαιο και να ιδιωτικοποιήσει, χτυπώντας συγχρόνως τα δικαιώματα των φοιτητών, οι οποίοι όμως αντιδρούν με ένα πλατύ κύμα καταλήψεων.
4. Στο διεθνές πεδίο, το σημαντικότερο γεγονός που πρέπει οπωσδήποτε να επισημάνουμε, είναι η νέα στρατιωτική συμμαχία των μεγάλων σταλινοκαπιταλισμών της Ρωσίας και της Κίνας, υπό τον τίτλο "Σύμφωνο της Σαγκάης". Το στρατιωτικό Σύμφωνο της Σαγκάης, που αυτόν τον καιρό πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις στη Ρωσία και αλλεπάλληλες συσκέψεις στην Κίνα, αποτελεί μια νέα συμμαχία ανάμεσα στα δύο αυτά βάρβαρα νεοκαπιταλιστικά καθεστώτα, που τα συνδέει στενά η κοινή σταλινική καταγωγή τους.
Μάλιστα, το Σύμφωνο αυτό φαίνεται ότι το τελευταίο διάστημα αποτελεί το βασικό υποστηρικτή του ισλαμικού φανατισμού, που εκφράζεται κυρίως από τα πυρηνικά εξοπλιστικά σχέδια του Ιράν. Άλλωστε, τόσο ο ρωσοκινεζικός σταλινοκαπιταλισμός, όσο και ο ισλαμικός φανατισμός της άρχουσας τάξης των πετρελαίων, έχουν σαν κοινή απώτερη καταγωγή το σύστημα του ασιατικού δεσποτισμού.
Αν και δεν ξέρουμε πόσο θ' αντέξει η ευρύτερη αυτή συμμαχία σε βάθος χρόνου, εντούτοις τη στιγμή αυτή είναι ένα καθοριστικής σημασίας γεγονός.
5. Επίσης στο διεθνές πεδίο, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στις μεγάλες δυσκολίς του ευρωπαϊκού καπιταλισμού.
Η εγχώρια παραγωγή και οι εξαγωγές της Ευρώπης αντιμετωπίζουν με τρόμο την απειλή που εκτοξεύτηκε εκ μέρους των ΗΠΑ ότι η αμερικανική κυβέρνηση σκέφτεται να υποτιμήσει το δολάριο κατά 30-40% προκειμένου να υποστηρίξει τη δική της παραγωγή και τις δικές της εξαγωγές. Καταρρίπτοντας το μύθο περί "ισχυρού ευρώ" και "ανίσχυρου δολαρίου", ο αμερικανικός καπιταλισμός δείχνει ότι όχι απλά θέλει το σημερινό φτηνό δολάριο, αλλά σκέφτεται να το υποτιμήσει ακόμα περισσότερο, καταφέροντας συντριπτικό πλήγμα στην ευρωπαϊκή οικονομία. Ίσως αυτός ήταν ο λόγος που λίγο αφού μαθεύτηκαν τα αμερικανικά σχέδια, εκδηλώθηκε μίνι-κραχ στα χρηματιστήρια Ευρώπης και Ελλάδας.
6. Απέναντι σε όλα αυτά τα δεδομένα της πολιτικής κατάστασης, ο ελληνικός λαός γενικότερα και κυρίως η ελληνική εργατική τάξη, πρέπει χωρίς κανένα φόβο να υπερασπιστούν την ύπαρξή τους. Πρέπει ν' αδιαφορήσουν για τον κίνδυνο να τους χαρακτηρίσουν οι διάφοροι πληρωμένοι κοντυλοφόροι "ρατσιστές", και να πάρουν ξεκάθαρη θέση που θα απαρτίζεται από τα παρακάτω δύο σκέλη:
Πρώτον να δοθούν κίνητρα και βοηθήματα στον εργαζόμενο ελληνικό λαό, υπό μορφή τόσο κοινωνικών, όσο και οικονομικών παροχών, για να αυξήσει τη γεννητικότητά του. Και δεύτερον, να περιοριστεί ο αριθμός των ξένων που ζουν στην Ελλάδα σε τόσους όσους αντέχει η ελληνική οικονομία, δηλαδή σε τόσους όσους μπορούν να απασχοληθούν χωρίς να προκαλείται ανεργία στους Έλληνες εργαζόμενους.
Πιστεύουμε ότι αργά ή γρήγορα αυτά τα αιτήματα θα γίνουν πλατιά αποδεκτά απ΄ τον ελληνικό λαό, που καταλαβαίνει τι συμβαίνει πολύ καλύτερα απ' ό,τι νομίζουν οι εκμεταλλευτές του. Πιστεύουμε βαθιά ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει ξεχάσει την ιστορία του και τις εκατόμβες των μαρτύρων που θυσιάστηκαν για την κατάκτηση της ανεξαρτησίας του. Και τελικά πιστεύουμε ότι δεν θα επιτρέψει την εξαφάνισή του.
Αθήνα, 31.5.2006 Η Συντακτική Επιτροπή
«Ο σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών από τους εργοδότες είναι η διαιώνιση της σκλαβιάς» Αυτό είναι ένα από τα πλέον επίκαιρα συνθήματα του Μάρξ, για την περιφρούρηση της ύπαρξης της ευρωπαϊκής εργατικής τάξης και ιδιαίτερα της ελληνικής. Από τη σύνταξη της εφημερίδος

Πηγη «Σοσιαλιστική Προοπτική» που αποτελεί εδώ και δεκαετίες το όργανο της Κομμουνιστικής Τροτσκιστικής Ένωσης (4η Διεθνής) – Ιούνιος 2006, Νο 218.

Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2008

Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ υπέρ των κινεζικών προιόντων;


Ο κίνδυνος δεν προέρχεται από την Κίνα
Οι απειλές για τους εργαζόμενους προέρχονται από την ΕΕ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και την αντιλαϊκή πολιτική τους


Τις πραγματικές αιτίες συρρίκνωσης της κλωστοϋφαντουργικής βιομηχανίας και της βαμβακοκαλλιέργειας, καθώς και τις συνέπειες που έχει η αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ και ο διεθνής ιμπεριαλιστικός ανταγωνισμός για τον έλεγχο των αγορών, επισήμανε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Γ. Τούσσας κατά τη διάρκεια συζήτησης προφορικής Ερώτησης σχετικά με την εφαρμογή των κανόνων του ΠΟΕ από την Κίνα, στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.


Η πλήρης παρέμβαση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ έχει ως εξής:


«Είναι υποκριτικό και όψιμο το ενδιαφέρον το οποίο δείχνετε για τους εργαζόμενους, για το αν η Κίνα εφαρμόζει τις συμβατικές υποχρεώσεις της στον ΠΟΕ. Η Κομισιόν πρωτοστάτησε στην υπογραφή της Πολυινικής Συμφωνίας και του ΠΟΕ, βάσει των οποίων γίνονται εισαγωγές κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων από την Κίνα.


Η συρρίκνωση της κλωστοϋφαντουργικής βιομηχανίας, αλλά και της βαμβακοκαλλιέργειας ξεκίνησε στα κράτη - μέλη της ΕΕ πολλά χρόνια πριν από την 1η Γενάρη 2005 που επιτράπηκε η εισαγωγή κινεζικών κλωστοϋφαντουργικών και άλλων προϊόντων, με οδυνηρές συνέπειες για τους εργαζόμενους και τους αγρότες.
Η ΠΟΕ είναι ένας ιμπεριαλιστικός οργανισμός, ο οποίος εξυπηρετεί τα συμφέροντα των πολυεθνικών και του κεφαλαίου ενάντια στα συμφέροντα των εργαζόμενων.


Το κεφάλαιο και οι πολιτικοί του εκπρόσωποι καθόρισαν τους ιδιαίτερα αυστηρούς όρους για την ένταξη της Κίνας στον ΠΟΕ, για το άνοιγμα, δηλαδή, των αγορών της, την απελευθέρωση των αγορών - για τις ιδιωτικοποιήσεις, ώστε να μπορέσουν να εκμεταλλευτούν τις πλουτοπαραγωγικές πηγές, αλλά και τους εργαζόμενους της Κίνας. Σε αντάλλαγμα η Κίνα διασφάλισε την ελεύθερη κυκλοφορία των

κλωστοϋφαντουργικών και άλλων προϊόντων της.


Μάαστριχτ στις οποίες στηρίζεται η ταξική και αντεργατική πολιτική της ΕΕ που από τη μια εξασφαλίζει τεράστια κέρδη για το κεφάλαιο και από την άλλη ανεργία, ακρίβεια, φτώχεια, όξυνση όλων των προβλημάτων της εργατικής - λαϊκής οικογένειας.
Το όψιμο ενδιαφέρον για τους εργαζόμενους στην κλωστοϋφαντουργία και στους άλλους τομείς εκδηλώνεται σε μια περίοδο που μεγαλώνει η αγανάκτηση και οι αγώνες των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της ΕΕ. Είναι προφανές ότι αυτή η πρωτοβουλία έχει στόχο τον αποπροσανατολισμό και τον εξευμενισμό των εργαζομένων που προτίθενται να ψηφίσουν όχι στο Ευρωσύνταγμα


Επίσης, επισημαίνουμε ότι οι προειδοποιήσεις για τον περιορισμό των κινεζικών εισαγωγών έρχονται σε μια περίοδο που κορυφώνονται οι πιέσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ προς το Πεκίνο για να σπάσει τη σταθερή ισοτιμία Δολαρίου - Γουάν. Δηλαδή, τα ιμπεριαλιστικά κέντρα θέλουν την Κίνα και τις άλλες ασιατικές χώρες ως τεράστια καταναλωτική αγορά για τα προϊόντα τους και όχι ανταγωνιστές τους στις διεθνείς αγορές.


Ο κίνδυνος δεν προέρχεται από την Κίνα, αλλά από την ΕΕ και τις άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις και την αντιλαϊκή πολιτική τους. Οσο συνεχίζεται αυτός ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής, που έχει ως κίνητρο την ανταγωνιστικότητα, το κέρδος και την κυριαρχία του κεφαλαίου, θα οξύνονται όλα τα προβλήματα των λαών.
Παλεύουμε για ισότιμες διεθνείς οικονομικές σχέσεις, οι οποίες θα προκύψουν από την πάλη των λαών με ριζικές αλλαγές στην οικονομία, αλλά και στο επίπεδο της εξουσίας για τη λαϊκή ευημερία. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα των λαών να επιλέγουν το δικό τους δρόμο».