Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2009

ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟ ΤΟ 2002


ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟ ΤΟ 2002

Πηγή:
http://www.geocities.com/morfosx/ 

Περίληψη:ΑΠΕΚΑΛΥΨΕ ΑΠΟΡΡΗΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ
ΕΚΑΝΕ ΠΡΑΞΗ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥ

1.Στις 26 Σεπτεμβρίου 2000, ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος σε ερώτηση που είχε καταθέσει στη Βουλή, προς την –τότε– υπουργό Εσωτερικών και πολιτικό προϊστάμενο της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών Βάσω Παπανδρέου, ανέφερε ότι η κυβέρνηση είχε αναθέσει «την παρακολούθηση απόρρητων κρατικών πληροφοριών για την ασφάλεια της χώρας στην ισραηλινή εταιρεία Efrat, δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε γνώστες ηλεκτρονικών υπολογιστών να γνωρίζουν τα πάντα για την Ελλάδα». «Το παράδοξο της όλης υπόθεσης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής, «είναι το ότι η ΕΥΠ –σε περίπτωση δυσλειτουργίας του συστήματος– δεν έχει τη δυνατότητα παρακολούθησης των στόχων της μέχρις ότου οι Ισραηλινοί αποκαταστήσουν τυχόν βλάβες του ηλεκτρονικού υπολογιστή», και συνέχιζε λέγοντας, ότι «αφού η εταιρεία του Ισραήλ έχει το software και τους κωδικούς μπορεί να καταγράφει ταυτόχρονα όλους τους στόχους που παρακολουθεί η ΕΥΠ και να διαθέτει το υλικό της σε όσους έχουν ενδιαφέρον». 

Η ερώτηση του βουλευτή προς την υπουργό κατέληγε με την εξής διαπίστωση: «Είναι γνωστό ότι –τουλάχιστον για την ισραηλινή εταιρεία– δεν έχει μυστικά εθνικής ασφαλείας η Ελλάδα». 

Όπως ήταν φυσικό, η ερώτηση του Α. Χρυσανθακόπουλου αγνοήθηκε από το σύνολο των μέσων ενημέρωσης στη χώρα μας, με τη φωτεινή εξαίρεση της Αθηναϊκής (27-9-2000) του Σπύρου Καρατζαφέρη, που έκανε πρωτοσέλιδο το θέμα με τίτλο «Στη Μοσάντ η εθνική μας ασφάλεια – Μέσω Τελ Αβίβ οι παρακολουθήσεις της ΕΥΠ».

Ο Αλέκος Χρυσανθακόπουλος :
2.Δεν ήταν μπλεγμένος σε σκάνδαλο απλά κατεγράφη σε δημόσιο χώρο να παίζει ηλεκτρονικά μηχανήματα. Δεν ήταν κατηγορούμενος σε κανένα δικαστήριο και κανένας δεν αμφισβήτησε την εντιμότητα του. Ο ψευδομάρτυρας Αλβανός που εμφάνισε ο Τριανταφυλλόπουλος στην εκπομπή του το 2002, ως Βορειοηπειρώτη ( Vasil Sahin) καταδικάστηκε στην συνέχεια για εκβίαση και εμπρησμό και απελάθηκε… 
Σε συγκέντρωση 6000 πατρινών ο Χρυσανθακόπουλος αποθεώθηκε από τους φίλους του και απάντησε δημόσια στον ΜΤ.

3.Καταδίκασε τον Μ Τριανταφυλλόπουλο 100.000 ευρώ αποζημίωση στο πολυμελές του Πειραιά, στο εφετείο πρόεδρος ήταν η Μαριέτα Δαβίου υπόδικος στο παραδικαστικό κύκλωμα (παραιτήθηκε αμέσως «για λόγους υγείας») και τον αθώωσε. Το πρόστιμο του ραδιοτηλεοπτικού συμβουλίου για την συμπεριφορά τους απέναντι στον Αλέκο Χρυσανθακόπουλο, ύψους 100.000 ευρώ ο ΜΤ και 100.000 ευρώ η τηλεόραση του ΆΛΦΑ, έχουν καταβληθεί κανονικά. Εκκρεμεί η έκδοση τελεσίδικης απόφασης μετά από προσφυγή τους στο ΣΤΕ (ΜΤ-ΑΛΦΑ) με αρνητική για αυτούς εισήγηση του εισηγητή. 
4.Καταδίκασε τον Γιώργο Αγιοστρατίτη δικηγόρο και συνεργάτη του Μ Τ τελεσίδικα ένα μήνα αφαίρεση αδείας επαγγέλματος για συκοφαντικές δηλώσεις στην τηλεόραση. 

Η ποινή εφαρμόστηκε.

5.Αποκαταστάθηκε από τον Κ Σημίτη τις 15 Ιούλη του 2003 

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ
ΣΥΝΟΔΟΣ Γ΄
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Η΄
ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ
ΘΕΡΟΥΣ 2003
Τρίτη 15 Ιουλίου 


ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Απόστολος Κακλαμάνης): Κύριοι συνάδελφοι, έχω την τιμή να ανακοινώσω στο Τμήμα τα εξής:
Ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Σοσιαλιστικού Κινήματος κ. Κώστας Σημίτης με επιστολή του στον Πρόεδρο της Βουλής αναφέρει ότι ο Βουλευτής Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος επανεντάσσεται στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ.
6.Ο Γ Παπανδρέου τον απέκλεισε από τις λίστες υποψηφίων για ασήμαντη αφορμή, μετά από σύντομη τηλεοπτική δίκη μαζί με 10 άλλους λόγω της υπογραφής του σε τροπολογία του υπουργού (!) Χρήστου Πάχτα. Αν και η συμμετοχή του Θ Κατσανέβα στους υπογράφοντες λειτούργησε εκδικητικά για την οικογένεια της Μαργαρίτας Τσαντώφ. Να σημειωθεί ότι τελικά, οι εργασίες ολοκληρώθηκαν όλες επί ΝΔ στην Χαλκιδική!!
7.Επειδή έχει το θάρρος της γνώμης του, δεν χαρίζεται στους μεταλλαγμένους και υπερασπίζεται σθεναρά τα εθνικά και λαϊκά δίκαια. Ο Γ Παπανδρέου τον απέκλεισε από τις λίστες υποψηφίων και το 2007 (παρότι έβγαινε πρώτος στις δημοσκοπήσεις). Δέχθηκε τιμητική πρόταση από τον Γ Καρατζαφέρη και ήταν συνεργαζόμενος υποψήφιος βουλευτής με τον ΛΑΟΣ στην Αχαΐα, όπου ήλθε πρώτος σε σταυρούς προτίμησης και για 900 ψήφους δεν εξελέγη βουλευτής.
8.Σοβαρή πηγή αναφέρει ότι συμπεριλαμβανόταν το 2007 στην λίστα ανεπιθύμητων της «Πρεσβείας» την οποία και παρέλαβε και εφάρμοσε ο εντολοδόχος Γ Παπανδρέου.
9.Ανήκε όλα τα χρόνια στο «Πατριωτικό ΠΑΣΟΚ» που ασκούσε εσωκομματική αντιπολίτευση στον Κ Σημίτη. Είναι σταθερός στις απόψεις του και παραθέτει επιχειρήματα και στοιχεία εκεί που οι «άλλοι» καταφεύγουν στις ύβρεις.
10.Επειδή ο πολιτικός του λόγος είναι ευθύς και κυρίαρχος καλώ τους «καλοθελητές» να κοιτάξουν τον εαυτό τους στον καθρέπτη, μιας και τον Χρυσανθακόπουλο δεν μπορούν να τον κοιτάξουν στα μάτια…

_________________


                                         

                                              

1 σχόλιο:

϶ϵ ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ ϶ϵ είπε...

...Έτσι! για να μην ξεχνά ο λαός. Ωραίο άρθρο. Το ανάρτηση και στο ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ (www.molonlabe-socrates.blogspot.com)