Τρίτη 13 Ιανουαρίου 2009

Αποκάλυψη - Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τραγουδούν τα "μαύρα κάλαντα"

ΒΓΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 

'ΗΑυτά είναι τα περίφημα κάλαντα των εξεγερμένων με τα οποία οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση. Η πραγματικότητα όμως τους διαψεύδει. 
"Τα κάλαντα εφέτο Ω έλατο, ω έλατο τι ωραία που αρπάζεις / Όταν δεν είσαι Παρνασσό / Όταν δεν είσαι Πάρνηθα / Στο Σύνταγμα, στο Σύνταγμα τι ωραία που αρπάζεις! / Μπάτσους γεμάτο στα κλαδιά / Και διμοιρίες στη σειρά / Ω έλατο, ω έλατο δε θα μου τη γλιτώσεις / Βρε θα σε κάψω μια βραδιά /Κι ας έχει μπάτσους στα κλαδιά / Ω έλατο, ω έλατο, δε θα μου τη γλιτώσεις Συντάκτης: Παπαγιάννης Κώστας (Αυγή)
Το βράδυ της Τετάρτης, σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό, δημιουργήθηκε μέγα θέμα, όταν ο βουλευτής της ΝΔ , Κυριάκος Μητσοτάκης, έθεσε υπ' όψιν των δημοσιογράφων αλλά και του βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Λαφαζάνη, ένα δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή», το οποίο παραφράζοντας τα κάλαντα, περιέγραφε διάφορες «ευγενείς» φιλοδοξίες κάποιου κουκουλοφόρου, οι οποίες περιλάμβαναν το κάψιμο του ελάτου στο κέντρο του Συντάγματος, συμπεριλαμβανομένων των … μπάτσων στα κλαριά. Ο παρών βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κύριος Λαφαζάνης κατ' αρχάς αρνήθηκε ότι έγραφε τέτοια κακά πράγματα η «Αυγή». Όταν του επεδείχθη το φύλλο, ψέλλισε διάφορα, περί αποτύπωσης της τρέχουσας επικαιρότητας και λοιπά, ενώ προσπάθησε και να διαχωρίσει την θέση του ΣΥΡΙΖΑ από την «Αυγή». Η αλήθεια βέβαια, όπως αποκάλυψε μια σχετικά σύντομη μελέτη στο διαδίκτυο, είναι σαφώς διαφορετική. 

Ούτε διαχωρισμός υπάρχει, ενώ τα… κάλαντα του ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι ούτε αποτύπωση κάποιου συνθήματος σε τοίχο, ούτε και απλά ένα ρεπορτάζ. Μάλλον είναι το αποτέλεσμα των ζυμώσεων, ανάμεσα σε διαφορετικές συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ή «ευγενείς» φιλοδοξίες στελεχών του… 

Ανατρεπτική ναι, τέχνη όμως;

Σε ιστοσελίδα δημοτικής κίνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή της περιοχής του Βύρωνα (http://stasivyrona.blogspot.com/), με την ονομασία "Στάση Βύρωνα", υπάρχουν τα εν λόγω κάλαντα, μελοποιημένα, με τους στίχους να αποδίδονται (για να μην πουν και κλέφτη τον ερμηνευτή) στον Κώστα Παπαγιάννη από την «Αυγή». Το πόνημα του κ. Παπαγιάννη μελοποίησε και επένδυσε … οπτικά η Ομάδα Ανατρεπτικής Τέχνης και Πολιτικής (Μαρία, Κάτια, Σωτήρης), όπως αναφέρει ο ίδιος ο διαχειριστής της ιστοσελίδας, με το όνομα "Δημοτική Πρωτοβουλία ΣΤΑΣΗ ΒΥΡΩΝΑ". Αυτό λοιπόν το … «υπέροχο» αποτέλεσμα, αποτέλεσε ένα βιντεάκι, το οποίο ανέβηκε στην ιστοσελίδα της Δημοτικής παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ "Στάση Βύρωνα" στις 27 Δεκεμβρίου, αρκετά πριν το θέμα έλθει στην επιφάνεια. Αξίζει εδώ να διευκρινίσουμε ότι η "Δημοτική Πρωτοβουλία Στάση Βύρωνα" περιλαμβάνεται στις επίσημες δημοτικές παρατάξεις που στηρίζει ο το κόμμα της Κουμουνδούρου, γεγονός που διαπιστώσαμε και εμείς στην επίσημη ιστοσελίδα του (http://www.syn.gr/gr/allesd.htm).

Το πλέον εκπληκτικό όμως δεν βρίσκεται εκεί. Λίγη περαιτέρω έρευνα διεύρυνε κατά πολύ τους ορίζοντές μας. Ο χρήστης του youtube (με όνομα palioxaraktiras56 - κρατήστε το στην μνήμη σας, προς το παρόν) που ανέβασε στο διαδίκτυο το βίντεο αυτό, έχει ανεβάσει και άλλα αντίστοιχα, με μια επίσης τριμελή παρέα (δύο γυναίκες και ένας άντρας) να τραγουδούν διάφορα μουσικά κομμάτια, οι φωνές των οποίων μοιάζουν κατά εκπληκτικό τρόπο με τις αντίστοιχες της παρέας που τραγουδούσε τα παρεφθαρμένα "Κάλαντα", στην ερμηνεία των οποίων ξεχώριζαν 3 φωνές, μία αντρική και δύο γυναικείες, όπως επιβεβαιώνουν και οι ίδιοι (Μαρία, Κάτια, Σωτήρης). Ενώ και ένα σχόλιο κάτω από ένα από αυτά τα "βίντεο", με τα διαφορετικά κομμάτια, από κάποιον που φαίνεται ότι γνωρίζει προσωπικά το … συγκρότημα σχολιάζει: "Η Κάτια φταίει που μας έχει κάνει ρεζίλι με το βίντεο! Και ο Σωτήρης βέβαια που το ανέβασε! … Φιλιά σε όλους και όλες!" ¶ρα, κατά διαβολική σύμπτωση, υπάρχει μία Κάτια και ένας Σωτήρης, όπως ακριβώς και στην "Ομάδα Ανατρεπτικής Τέχνης και Πολιτικής". Ίσως να είναι και η ίδια η Μαρία, που κάνει το σχόλιο, αλλά αυτό είναι απλά υπόθεση. Ας συνεχίσουμε όμως.

Κατά περίεργη και διαβολική σύμπτωση και πάλι, ο άνδρας που τραγουδά - και του οποίου η φωνή είναι ολόιδια με αυτή που τραγουδά τα "κάλαντα" αλλά και έχει το ίδιο όνομα με τον μοναδικό άνδρα της Ομάδας Ανατρεπτικής Τέχνης- μοιάζει εκπληκτικά, με τον ίδιο τον εκπρόσωπο, σε κάποιες περιπτώσεις, της Δημοτικής Παράταξης "Στάση Βύρωνα", κ. Σωτήρη Παπαμιχαήλ. Ένα όνομα, που βρήκαμε και σε μία διακήρυξη υπέρ της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας", που είχε δημοσιευτεί στην «Αυγή» και ως ιδιότητα δίπλα του είχε το "Σύριζα Βύρωνα".

Συνεχίζοντας λοιπόν τη νυχτερινή μας περιδιάβαση στο διαδίκτυο, πέσαμε πάνω σε μία προεκλογική καταχώρηση σε ένα blog, με τίτλο "Γιατί ΣΥΡΙΖΑ" (http://aiolos.pblogs.gr/2007/09/giati-syriza.html) την οποία μεταξύ άλλων υπέγραφε και ο κύριος Σωτήρης Παπαμιχαήλ. Δίπλα στο όνομά του, υπήρχε και η ιστοσελίδα του (http://taraxopoios.pblogs.gr/). Σε αυτό το blog το όνομα του χρήστη ήταν και πάλι "palioxaraktiras56", ακριβώς το ίδιο με αυτό που ανέβασε το βιντεάκι με τα … "κάλαντα" στο youtube. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον χώρο που δίδεται για τον διαχειριστή του blog να γράψει δύο - τρείς γραμμές, περιγραφικές του "προφίλ" του, κάτω από το sts pap (Σωτήρης Παπαμιχαήλ ίσως;) βρίσκεται η εξής φράση: "Ιωσήφ Βησαριόνοβιτς Τζουγκασβίλι ... Όταν είμαι καλός είμαι αληθινά καλός. Όμως όταν είμαι κακός είμαι καλύτερος." Σκίζουν από «ανθρωπιστικές» επιρροές οι σύντροφοι έ;

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο μπλόγκ αυτό, υπάρχουν διάφορες performance του «προοδευτικού» κυρίου Παπαμιχαήλ. 

Λέτε να μην είναι σύμπτωση;

Η πληθώρα αυτή των ομοιοτήτων, των συμπτώσεων, είναι φυσικό να δημιουργήσει απορίες. Μήπως, και λέμε μήπως, είναι ο ίδιος ο κ. Παπαμιχαήλ, με πολλαπλό ρόλο τόσο σε "ΣΥΡΙΖΑ" όσο και "Στάση Βύρωνα" να είναι αυτός ο ίδιος που τραγουδά τα "κάλαντα", με τους τόσο ευρηματικούς στίχους, με τους οποίους διευκρινίζει ότι θέλει να κάψει το έλατο, έστω «κι αν έχει μπάτσους στα κλαριά»; Δεν πρέπει βέβαια να ξεχάσουμε και την απόδοση των στίχων από τον καλλιτέχνη στον … Παπαγιάννη Κώστα από την Αυγή! Τζάμπα ο Λαφαζάνης μας μιλούσε για … αποτύπωση της καθημερινότητας; 

Θα τελειώσουμε με μία υπόσχεση. Όχι δική μας. Αλλά ενός φίλου του … συγκροτήματος, ο οποίος άφησε το εξής σχόλιο κάτω από το βιντεάκι με τα κάλαντα:

"Χριστουγεννιάτικο δέντρο με ένα χρώμα διακοσμητικές μπάλες είναι ανιαρό. Από το τίποτα καλύτερο είναι, αλλά πρέπει να το παραδεχτούμε: οι μπάτσοι είναι πολύ μουντοί και βγάζουν άσχημο καπνό. Χρειάζεται ποικιλία το πράμα! Next year!" 

> Δημήτρης Παπαγεωργίου

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΣΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: