Πέμπτη, 12 Φεβρουαρίου 2009

ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΝ ΚΑΙ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΙ


    

Η Νεολαία Συνασπισμού συμμετέχει στη διαδήλωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της εξέγερσης, που διοργανώνει η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης το Σάββατο, 14 Φεβρουαρίου, στη μία το μεσημέρι στα Προπύλαια.

Θεωρούμε προκλητική και εκδικητική τη δίωξη εκατοντάδων νέων που πήραν μέρος στην εξέγερση της γενιάς μας, μετά τη δολοφονία του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ακόμα περισσότερο, θεωρούμε εξοργιστική την προφυλάκιση δεκάδων από αυτούς και αδιανόητη την παραπομπή 18 με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο. 

Σε μια περίοδο που η βία από τη μεριά των δυνάμεων καταστολής εντείνεται (συνεχιζόμενη ασυδοσία των ειδικών σωμάτων της ΕΛΑΣ, ρίψεις απαγορευμένων καρκινογόνων χημικών και επικίνδυνων βομβίδων, ξυλοδαρμοί και συλλήψεις περαστικών, δικηγόρων και δημοσιογράφων, εξοπλισμός της Αστυνομίας με όπλα Taser), που ένα στα 10 σχολεία τίθεται στο στόχαστρο της Ασφάλειας (βλ. στοιχεία ΟΛΜΕ), που οι αγροτικές κινητοποιήσεις αντιμετωπίζουν με καταστολή και χημικά, που το άσυλο απειλείται ευθέως, που η ελεύθερη αντι-πληροφόρηση διώκεται και που μια απεργία της ΑΔΕΔΥ τίθεται εκτός νόμου, τι άλλο από πρόκληση και εκδικητικότητα συνιστούν οι αυθαίρετες συλλήψεις, οι σωρηδόν απαγγελίες κατηγοριών και η δίωξη νεαρών διαδηλωτών ως …τρομοκρατών;

Οι νέες και οι νέοι, οι εργαζόμενοι, τα κοινωνικά κινήματα και η Αριστερά δε θα επιτρέψουμε στην κυβέρνηση να συνεχίσει να τρομοκρατεί την κοινωνία. Πριν από δύο μήνες, μία σφαίρα ειδικού φρουρού στέρησε τη ζωή ενός παιδιού. Το καθόλου μεμονωμένο αυτό περιστατικό πυροδότησε μια πρωτόγνωρη εξέγερση που απαίτησε, μεταξύ άλλων, τη διάλυση των στρατιωτικών σωμάτων της Αστυνομίας, την απαγόρευση της χρήσης χημικών, την κατάργηση του τρομονόμου και την άμεση απελευθέρωση όλων των συλληφθέντων της εξέγερσης. Δεν έχουμε λόγο να κάνουμε βήμα πίσω.

Το γραφείο τύπου της Νεολαίας Συνασπισμού


Αυτή τη φορά καλεί σε συλλαλητήριο για την απελευθέρωση των βάνδαλων που έκαψαν την Αθήνα το περασμένο Δεκέμβρη. Aπό κοντά και το ΙΝDYMEDIA όπου φιλοξενείται ανακοίνωση της νεολαίας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ. Τί λένε στο κάλεσμά τους;

  


Η προσπάθεια της κυβέρνησης και κύκλων της ελληνικής αστυνομίας να τρομοκρατήσουν, να συκοφαντήσουν, να εκφοβίσουν τους πρωταγωνιστές της κοινωνικής αντίστασης και όλη την κοινωνία πέφτει στο κενό. Χαρακτηρίζουν 15χρονα παιδία τρομοκράτες! Θα έχουν την τύχη που τους αξίζει. Φτάνει πια!

    


Τι εννοούν όταν λένε ότι ''θα έχουν την τύχη που τους αξίζει'';

     


Παρακάτω απαιτούν:

     


• Την άμεση απελευθέρωση και την παύση κάθε δίωξης για τους συλληφθέντες της εξέγερσης.

     


Aυτούς δηλαδή που έσπασαν καταστήματα, έκαψαν κτήρια και τραυμάτησαν αστυνομικούς και πολίτες.

     


• Κατάργηση των ειδικών μονάδων (ΜΑΤ, ΕΚΑΜ) και των ειδικών σωμάτων (Ειδικοί φρουροί)

        


Πονάνε πολύ τα γκλομπ φαίνεται!!!!

     


• Απαγόρευση της χρήσης των χημικών αερίων

      


Αύτο θα γίνει μόνο στη περίπτωση που εισάγει η ΕΛ.ΑΣ αποτελεσματικότερα όπλα για να τους αντιμετοπίσει.

      


• Απόσυρση των καμερών από την πόλη.

      


Για την περίπτωση που ξεχαστεί κάποιος και δεν φοράει τη κουκούλα του.

       


• Κατάργηση του τρομονόμου

     


Για τη περίπτωση που βρεθεί έντιμος δικαστής και καταδικάσει κάποιον απο δαύτους.

     


Τέλος
Καλούμε κάθε δημοκρατικό πολίτη αυτής της χώρας να διαδηλώσει απέναντι στην κατασυκοφάντηση και ποινικοποίηση του αγώνα της νεολαίας.

    Πράγματι χρειάζεται μεγάλος ''αγώνας'' για να καταφέρουν κάτι τέτοιο.....

     

Αναδημοσίευση απο ΕΓΕΡΣΙΣ

Ακόμα μια φορά προκαλεί ο τΣΥΡΙΖΑ και η νεολαία του... Απροκάλυπτα πλέον στηρίζουν τους κουκουλοφόρους και συντάζονται με τις παρακρατικές δυνάμεις που ονομάζονται "αντιεξουσιαστες..."

   

ΚΑΙ ΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ....

   

    

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://makelio.blogspot.com/2009/02/blog-post_2210.html

http://www.enosikentroon.gr/


http://www.vpalmas.com/cs/videos.htm

-=IMAGINOS=- είπε...

ΣΤΙΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ 20/2 ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 2/3 ΝΤΥΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΛΑΚΗΣ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΣ, ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΑΒΑΤΑΡ.

ygro-pyr.blogspot.com/2009/02/blog-post_20.html