Δευτέρα 23 Φεβρουαρίου 2009

Συνεργασία ΚΚΕ - Γερμανών κατα τον Β' Παγκόσμιο;;;



Καλημέρα σας.

   

Μετά απο μια δύσκολη εβδομάδα για εμένα μιας και είχα πέσει στο κρεββάτι απο μια βαρειά ίωση θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους φίλους και αναγνώστες για το ενδιαφέρον τους.

   

Όμως θα ήθελα μετα απο δέκα μέρες να αφιερώσω αυτή τη δημοσίευση στους φίλους μας του ΚΚΕ έτσι σα δώρο μετά το συνέδριο του.

    

Στα παρακάτω έγγραφα ντοκουμέντα φαίνεται οτι η ΚΕ του ΚΚΕ και ο ΕΛΑΣ χαιρέτιζαν τη συνεργασία των ταξικών αδερφών Βουλγάρων με τους Ναζί και επίσης φαίνεται η συνεργασία Γερμανών και ΕΛΑΣ το 1944.

   

Όπως λέει και μια Κινεζική παροιμία, μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις....

   

Απολαύστε τα ντοκουμέντα που όσο θαμμένα και να είναι σιγά σιγά θα βγαίνουν γιατί όπως έλεγαν και οι Λατίνοι "Verba volant, scripta manent."

   

Δικά σας....

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ ΑΔΕΡΦΟΙ ΡΕ ΦΙΛΕ?ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΤΟΤΕ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ..ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΙΣΤΟΡΙΑ..
ΟΙ ΚΟΜΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΝΤΙΜΙΤΡΟΦ ΚΑΝΑΝΕ ΑΝΤΑΡΤΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΟ 1945..
ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΣ ΠΑΝΕ ΡΩΤΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΧΩΡΙΟ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝΕ..
ΑΡΚΕΤΟΙ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΥΣ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑΡΑ ΜΗ ΛΕΣ ΜΑΛΑΚΙΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΝΑΠΑΡΑΓΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΕΘΝΙΚΟΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ..
ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ??ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΥΠΗΡΧΑΝ 3 ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΕΣ..Ο ΕΝΑΣ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ..
ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΑΜΦΙΒΟΛΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΙΝΕ ΑΠΟ ΟΣΟΥΣ ΗΤΑΝ ΕΚΤΟΣ ΦΥΛΑΚΗΣ..ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΠΟΥ ΕΒΓΑΖΕ Η Κ.Ε ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΝΟΜΙΖΩ ΗΤΑΝ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ..

Unknown είπε...

Το ΚΚΕ έκανε και αυτο λάθη αλλά δεν πρέπει να τον κατακρίνουμε αυτήν την χρονική στιγμή που εναντίον της Νέας Τάξης Πραγμάτων.
Εγω θεωρώ προσωπικά ότι το ΚΚΕ έχει την πιο υπέυθυνη στάση εντός της βουλής.
Σίγουρα έχει πιο σταθερές θέσεις και απο το ΛΑ.ΟΣ και απο ΣΥ.ΡΙΖΑ(που για μένα είναι το πιο εμετικό κομμά πανελληνίος)

Πάντως 2 κόμαμτα έχουν ήθος το ΚΚΕ και η Δημοκρατική αναγέννηση του Παπαθεμελή αυτά τα 2 έχουν μια καθαρά Ελληνική πολιτική.

Ανώνυμος είπε...

Το ότι το ΚΚΕ έκανε αντίσταση κατά των Γερμανών στη συνέχεια δεν σημαίνει ότι είχε και πριν την ίδια στάση. Η γραμμή του ΚΚΕ δεν προσδιοριζόταν ποτέ στην Ελλάδα με εθνικά κριτήρια. Προσδιοριζόταν ΠΑΝΤΟΤΕ με βάση τη γραμμή της Κομμουνιστικής Διεθνούς και της Σοβιετικής Ένωσης. Το ίδιο συνέβαινε και με όλα τα υπόλοιπα κομμουνιστικά κόμματα όπως αυτό της Βουλγαρίας.
Από τη στιγμή που η Σοβιετική Ένωση υπέγραφε το σύμφωνο μη επίθεσης με τη Ναζιστική Γερμανία και όσο διαρκούσε αυτό, επηρεαζόταν ανάλογα και η στάση των κομμουνιστικών κομμάτων.
Το Κόμμα των Εργατών της Βουλγαρίας (όπως είχε μετονομαστεί το κομμουνιστικό κόμμα, που μετά ξαναπήρε το παλιό του όνομα) δεν αντέδρασε όταν η Βουλγαρία προσχώρησε στον άξονα Γερμανίας-Ιταλίας λίγο πριν από τη Γερμανική επίθεση στην Ελλάδα, με αποτέλεσμα η απόφαση του Βούλγαρου βασιλιά να συναντήσει ελάχιστη αντίσταση.
Έτσι, μέσα σε αυτό το κλίμα, εξηγείατι και η στάση του ΚΚΕ όπως φαίνεται στα έγγγραφα που έχει ανεβάσει ο ιδιοκτήτης του blog.