Πέμπτη, 29 Απριλίου 2010

Ο Δημήτρης Παπαγεωργίου μιλάει απο τις φυλακές!!!


Απ' ό,τι φαίνεται, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, έχει δρομολογηθεί ήδη η προσφυγή της χώρας μας στον περιώνυμο «μηχανισμό στήριξης», όπως κατ' ευφημισμόν ονομάζεται η διμερής επιτροπή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που θα προχωρήσει σε δανεισμό της χώρας μας με - όχι χαμηλό επιτόκιο, σε αντάλλαγμα για μια δέσμη μέτρων ακαθορίστου μέχρις στιγμής χρονικής διαρκείας και κοινωνικής έντασης.
Δεν ξέρω γιατί, αλλά στο μυαλό μου, έρχεται μια λέξη από προηγούμενες δεκαετίες. «Αρμοστεία», «Οικονομική Αρμοστεία» θα μπορούσε κανείς να πει. Η αλήθεια είναι απλή. Καλούμε κάποιους Ευρω-αμερικανούς να αναλάβουν την επανασύσταση του βασικού πυρήνα του ελληνικού κράτους, αφού οι Έλληνες απέτυχαν.

Απέτυχαν, λόγω διαφθοράς, λόγω κομματοκρατίας, ας πούμε ό,τι θέλουμε. Το ζουμί είναι το ότι απέτυχαν. Τα έκαναν μαντάρα, έμπλεξαν τα μπούτια τους, τα έκαναν θάλασσα, ο ελληνικός λαός έχει δεκάδες εκφράσεις, με τις οποίες μπορούμε να περιγράψουμε την αποτυχία του νεοελληνικού κράτους.
Τι ξεκινά τώρα; Ξεκινά μια νέα περίοδος για το ελληνικό κράτος, όπου υπό την νέα «διεύθυνση» θα επιχειρηθεί μία «ανακαίνιση» του «καταστήματος». Χωρίς βέβαια να αναφερόμαστε στην συμβιωτική σχέση της «νέας διεύθυνσης» με έδρα την Ουάσινγκτον (ΔΝΤ) και των «αγορών» που υποτίθεται ότι εκβίασαν το «κλείσιμο» της επιχείρησης. Το θέμα είναι το πώς θα είναι η «νέα επιχείρηση», ποια θα είναι η βιτρίνα της.
Το ότι την «ανακαίνιση» θα την πληρώσουν οι απλοί πολίτες της χώρας, οι οποίοι θα κληθούν να σηκώσουν το βάρος, το θεωρώ δεδομένο. Είναι κάτι που συζητήθηκε και θα συζητηθεί αρκετά. Η «σημαία της ανταγωνιστικότητας» που ήδη σηκώνουν κάποιοι, σημαίνει την «τριτοκοσμοποίηση» της χώρας, προς χαρά των νεοφιλελευθέρων οπαδών της παγκοσμιοποίησης.
Έχω μία φοβία, καθώς γράφω αυτές τις γραμμές ότι «βιτρίνα» που θα φτιάξει το ΔΝΤ δεν θα έχει καμμία σχέση με την έννοια του «κράτους», όπως την αντιλαμβανόμαστε εμείς.
Το κρίσιμο ερώτημα είναι το αν η διαδικασία αυτή, στην οποία εισερχόμαστε, θα επιτρέψει την «πολιτική επιβίωση» του γηρασμένου πολιτικού συστήματος. Το ότι ήμαστε η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που εφήρμοζε ένα φεουδαρχικό σύστημα «οικογενειοκρατίας», σίγουρα έχει κάποια σχέση με το ότι είμαστε η μοναδική χώρα σε αυτή την κατάσταση. Το ότι είμαστε μια χώρα, στην οποία η «επιχειρηματικότητα» συσχετίζεται με τις πολιτικές διασυνδέσεις, σημαίνει επίσης πολλά.
Αν υπάρχει μία «ευκαιρία» σε όλη αυτή την κατάσταση, σίγουρα δεν είναι αυτή για την οποία κάποιοι αδημονούν, την πλήρη μετεξέλιξη της χώρας μας σε χωράφι της «ελεύθερης οικονομίας» και τον εναρμονισμό μας με τις επιταγές της παγκοσμιοποίησης.
Η μοναδική πραγματική ευκαιρία που προβάλλει είναι αυτή της κατεδαφίσεως του πολιτικού κατεστημένου, που έχει τις ρίζες του στην δεκαετία του '50 και εκτείνεται μέχρι σήμερα, τρεις ολόκληρες γενιές μετά. Είναι αλήθεια ότι μας περιμένουν δύσκολα χρόνια, χρόνια στα οποία θα δοκιμασθούμε σαν κοινωνία, όσον καιρό θα είμαστε όμηροι του διεθνούς κεφαλαίου. Θα πρέπει όμως μέσα σε αυτά τα χρόνια να θέσουμε τις βάσεις μίας υγιούς εναλλακτικής λύσης, την οποία επιτέλους θα μπορούμε να απευθύνουμε προς τον λαό μας, που έχει ίσως κουραστεί να ακούει μόνο κραυγές και επικλήσεις στο συναίσθημά του.
Αυτά τα δύο πάνε χέρι-χέρι. Η κατεδάφιση των «τζακιών» πρέπει να συμβαδίζει με την δημιουργία μίας νέας αντίληψης για την πορεία της χώρας μας. Εάν μία από τις δύο συνθήκες δεν ικανοποιηθεί θα έχουμε χάσει το τραίνο που οδηγεί σε μία πιθανή σωτηρία της πατρίδος μας.

Δημήτρης ΠαπαγεωργίουΤρίτη, 27 Απριλίου 2010

Ζουν και βασιλεύουν όλα τα αργόμισθα ρουσφέτια του Στυλιανίδη με δελτίο παροχής υπηρεσιών στα ΕΛΤΑ;

Σκληρή ανακοίνωση του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Ανώτατων – Ανώτερων Σχολών Εργαζομένων ΕΛΤΑ, εναντίον των «έργων και ημερών» του Ευριπίδη Στυλιανίδη στον οργανισμό. Διαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα για τους δεκάδες φίλους του Υπουργού που ασέλγησαν στα ΕΛΤΑ, τους αργόσχολους και αργόμισθους του οργανισμού που οργίασαν τις «ένδοξες» ημέρες του πρώην υπουργού. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
Το πάρτι του αιώνα έγινε επί των «ενδόξων» ημερών Υπουργίας Ευριπίδη Στυλιανίδη με προσλήψεις στα ΕΛΤΑ. Ο κύριος αυτός που η επιχείρηση είχε την ατυχία, μετά τον χαρισματικό… Χατζηδάκη που ήθελε να τα ξεπουλήσει όλα, να τον έχει εποπτεύοντα υπουργό, θεώρησε ότι το Κρατικό Ταχυδρομείο, κληρονομικώ δικαίω, του εκχωρήθηκε και με την συνενοχή της τότε διοίκησης και του Δ.Σ - ΕΛΤΑ, αξιοποίησε την ιδεολογία «το νόμιμο είναι και ηθικό» και «πατεντάρισε» προσλήψεις πολιτικών φίλων του με τη μέθοδο του Δελτίου Παροχής Υπηρεσιών....

Έτσι δεκάδες «φίλοι», με το πρόσχημα της ανάγκης παροχής ειδικών συμβουλών, έναντι αδρός αμοιβής της τάξης των 4-5.000 ευρώ, συνομολόγησαν συμβάσεις από 1 μέχρι και 3 χρόνια, με δελτίο παροχής υπηρεσιών, φυσικά έξω από την μισθοδοσία του προσωπικού, για να μην βλέπει το πόπολο τα χαΐρια τους. Μας είναι άγνωστος ο αριθμός αυτών των «εκλεκτών» του Στυλιανίδη. Κάποιοι μιλούν για 50 άλλοι για 70, που αμειβόταν, χωρίς πολλοί να εμφανίζονται καν στα ΕΛΤΑ, κανονικότατα, κάθε 1 και 16 από τον ετοιμοθάνατο κρατικό Οργανισμό.
Πόσοι εξακολουθούν να αμείβονται και σήμερα δεν γνωρίζουμε, πάντως υπάρχουν αρκετοί ακόμα αργόμισθοι και αργόσχολοι, που εμφανίζονται ως ειδικοί σύμβουλοι, Αυτό έχει καθήκον να μας το πει η νέα Διοίκηση και να αποκαλύψει πόσοι εξακολουθούν να απομυζούν και την τελευταία σταγόνα αίματος της επιχείρησης. Θα θέλαμε επίσης να ενημερωθούμε πόσο στοίχισαν όλοι μαζί και καθένας χωριστά την τελευταία τριετία στον ΕΛΤΑ.
Είναι πρόκληση, για τους εργαζόμενους, την στιγμή που περικόπτονται οι βασικές τους αποδοχές κατά 7% και κατά 30% τα δώρα και το επίδομα αδείας και η επιχείρηση κλείνει το οικονομικό έτος 2009 με έλλειμμα 37 εκατομμύρια ευρώ, τα ρουσφέτια του Στυλιανίδη, του Χατζηδάκη, του Μαύρου και των άλλων της δεξιάς διακυβέρνησης, να εξακολουθούν να αμείβονται από το Κρατικό Ταχυδρομείο.
Είναι πρόκληση, για τους εργαζόμενους, να εντατικοποιείται η δουλεία τους λόγω έλλειψης αναγκαίου προσωπικού, ο Ελληνικός λαός να έχει προβληματική παροχή ταχυδρομικών υπηρεσιών, να επικαλείται το Υπουργείο μείωση του προσωπικού και περαιτέρω περιορισμό των δαπανών, αρνούμενο να εγκρίνει την πρόσληψη ακόμα και εποχικού προσωπικού και να εξακολουθούν να υπάρχουν φαινόμενα αργομισθίας διαφόρων κολλητών των πρώην Υπουργών.
Είναι πρόκληση, να μαθαίνουμε ότι προσλήφθηκε κάποιος από τη Βέροια ως ειδικός σύμβουλος-συνεργάτης για την κτιριακή πολιτική, να έχει αμειφτεί αδρά και να μην ξέρει που πέφτει η Απελλού και η Αιόλου και να μην έχει επικοινωνήσει ποτέ με τους υπαλλήλους που είναι αρμόδιοι για τα κτίρια των ΕΛΤΑ.
Είναι πρόκληση, την στιγμή που οι δικηγόροι των ΕΛΤΑ είναι υπεραρκετοί, να ανατίθεται δικηγορικό έργο σε ιδιώτη, να γίνονται παράνομες προσλήψεις δικηγόρων επειδή έτσι έκρινε ο Στυλιανίδης και ο Γενικός του Γραμματέας Αδαμόπουλος, και να προσλαμβάνεται επιπλέον μία δικηγόρος με δελτίο παροχής υπηρεσιών, παρότι ο Δικηγορικός Σύλλογος έχει κανόνες και νόμους που ορίζουν ότι οι δικηγόροι προσλαμβάνονται μόνο με έμμισθη εντολή και απαγορεύει προσλήψεις στο Δημόσιο και φορείς του Δημοσίου με δελτίο παροχής υπηρεσιών.
Είναι πρόκληση, την στιγμή που υπάρχει έμπειρος και ικανός φοροτεχνικός σύμβουλος στα ΕΛΤΑ, να προσλαμβάνεται ένας αχρείαστος επιπλέον «φοροτεχνικός» σύμβουλος - εδώ βάλτε όσα εισαγωγικά θέλετε - που ήταν βοηθός Λογιστή σε νησί των Κυκλάδων. Τι γνωρίζει ο άνθρωπος από φοροτεχνικά αφού δεν διέθετε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Λογιστή Α' τάξεως και την εμπειρία για να θεωρηθεί νόμιμα ως φοροτεχνικός από το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος, και δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στη Δ/νση Οικονομικών.
Αναφέραμε ενδεικτικά αυτά τα τρία παραδείγματα. Θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και άλλα, αλλά θεωρούμε ότι προς το παρόν είναι αρκετά για να καταδείξουμε το μέγεθος της προκλητικής σπατάλης των οικονομικών πόρων του ΕΛΤΑ και την πελατειακή πολιτική με τα ρουσφέτια των γαλάζιων πολιτευτών και manager της δεξιάς διακυβέρνησης.
Το ζητούμενο για τους εργαζόμενους είναι, η νέα Διοίκηση εκτός των άλλων που πρέπει να κάνει για την αναδιοργάνωση της επιχείρησης, να απομακρύνει εδώ και τώρα ,όλους αυτούς τους αργόμισθους από την επιχείρηση. Και όχι μόνο. Αλλά και τους Γενικούς Διευθυντές και τους Διευθυντές από την αγορά, που με την πρακτική τους έφεραν το Κρατικό Ταχυδρομείο στο σημερινό χάλι.
Οι καιροί ου μενετοί. Ο ΕΛΤΑ πρέπει να ανορθωθεί. Το ζητάει ο Ελληνικός λαός, το ζητούν οι εργαζόμενοι, είναι απαίτηση της ιστορικής παρακαταθήκης των 180 χρόνων ζωής του Κρατικού Ταχυδρομείου. Και για να γίνει αυτό, πρέπει εκτός των άλλων, να απαλλαγεί και από τα βαρίδια του πρόσφατου παρελθόντος απομεινάρια της Καραμανλικής διακυβέρνησης.


ΑΠΟ piazzadelpopolo

Διαφορετική Ματιά: Να θυμίσουμε ποιός ήταν το δεξί χέρι του Στυλιανίδη??? ο κ.Παπαμιμίκος....
έτσι για την ιστορία...
Το μεγαλολαμόγιο με τις ΜΚΟ που οι ΟΝΝΕΔίτες έβγαλαν και Πρόεδρο...


Σάββατο, 24 Απριλίου 2010

Η Κύπρος τη μικρότερη οικονομική στήριξη σε Ελλάδα απο όλη την ΕΕ...
Γερμανία 8,4 δις εκατ. Ευρώ
Γαλλία 6,3 δις εκατ. Ευρω
Ιταλία 5,5 δις εκατ. ευρώ
Ισπανία 3,7 δις εκατ. Ευρώ
Ολλανδία 1,8 δις εκατ. Ευρώ
Βέλγιο 1,1 δις εκατ. Ευρώ
Αυστρία 0,9 δις εκατ. Ευρώ
Πορτογαλία 0,8 δις εκατ. ευρώ
Φινλανδία 0,6 δις εκατ. Ευρώ
Ιρλανδία 0,5 δις εκατ. Ευρώ
Σλοβακία 0,3 δις εκατ. Ευρώ
Σλοβενία 0,1 δις εκατ. Ευρώ
Λουξεμβούργο 0,1 δις εκατ. Ευρώ
Κύπρος 0,1 δις εκατ. Ευρώ

Δεν είπαμε να στηρίξει η Κύπρος με οικονομική βοήθεια ισάξια της Γερμανίας ή της Ιταλίας αλλά δεν νομίζω οτι η Σλοβακία ή η Σλοβενία είναι ισχυρότερες χώρες οικονομικά απο την Κύπρο. Σε μια Κύπρο που λόγο των ιδανικών συνθηκών για επιχειρήσεις που επικρατεί, υπάρχουν τεράστιες οικονομικές επενδύσεις που κάνουν την Κύπρο να ανθεί σε αυτόν τον τομέα.
Φυσικά θα μου πείτε οτι εκεί κάνει κουμάντο ο Χριστόφιας. Που είσαι Τάσσο... Πού είσαι...

Κυριακή, 18 Απριλίου 2010

ΟΝΝΕΔ ΑΕ!!! Αυτή τη νέα γενιά εκπροσωπείτε κύριε Χατζή???

Με το ένδυμα της μη κερδοσκοπικής εταιρείας κορυφαίοι νεολαίοι της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη απορροφούν παχυλές κρατικές επιδοτήσεις.

Μία σειρά εταιρειών αστικού χαρακτήρα που ως μοναδικό σκοπό έχουν το ροκάνισμα κρατικών επιχορηγήσεων, απέκτησε εν είδει θυγατρικών η οργάνωση νεολαίας του κυβερνώντος κόμματος ONNEΔ. Hγετικά στελέχη της, που εκτός των άλλων κατέχουν θέσεις ευθύνης στον κρατικό μηχανισμό, εμφανίζονται να συμμετέχουν σε εταιρικά σχήματα τα οποία συνθέτουν πλέον ολόκληρο δίκτυο και χρηματοδοτούνται από υπουργεία και φορείς της κεντρικής και περιφερειακής διοίκησης, για δράσεις κομματικού χαρακτήρα.

H μηχανή μπήκε μπρος λίγους μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τη Nέα Δημοκρατία. Στις 20 Oκτωβρίου 2004 μία ομάδα ONNEΔιτών από τη Θεσσαλονίκη κατέθεσε στο Πρωτοδικείο ιδιωτικό συμφωνητικό σύστασης αστικής εταιρείας, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, με την επωνυμία ONNEΔ Θεσσαλονίκης! Oπως προκύπτει από το καταστατικό της εταιρείας, ιδρυτικό μέλος της είναι ο πρόεδρος της οργάνωσης Aνδρέας Παπαμιμίκος, καθώς και άλλα ηγετικά στελέχη όπως η X. Λαμπριανίδου, μέλος του συντονιστικού συμβουλίου, ο Π. Eγγλέζος κ.ά. H εταιρεία δήλωσε στη Δ ΔOY Θεσσαλονίκης αντικείμενο εργασιών τη «διάδοση πολιτικών ιδεών και θέσεων πολιτικού κόμματος», αντικείμενο το οποίο βεβαίως καλύπτεται πλήρως από την οργάνωση ONNEΔ.

Οι σκοποί

Aπό το καταστατικό και μόνον της εταιρείας προκύπτουν πολλά ερωτήματα για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τα στελέχη της ONNEΔ τον πολιτικό τους ρόλο. Oλες οι παραπάνω μορφές δράσεις περιγράφονται διεξοδικά στο καταστατικό της οργάνωσης. Προς τι λοιπόν η ανάγκη σύστασης και μίας εταιρείας και μάλιστα με την ίδια ακριβώς επωνυμία;

H εταιρεία ONNEΔ διεκδίκησε εργασίες και κονδύλια από τον Δήμο και τη Nομαρχία Θεσσαλονίκης, καθώς επίσης και από κεντρικούς φορείς όπως η ΓΓ Nέας Γενιάς και η ΓΓ Aθλητισμού. Eπειδή όμως η επωνυμία της παρέπεμπε ευθέως στην οργάνωση, οι εταίροι προχώρησαν, στις 16/9/2005, στην αλλαγή επωνυμίας και μερική τροποποίηση του καταστατικού. Στο δισέλιδο υπόμνημα που κατέθεσαν στο Πρωτοδικείο και τη Δ ΔOY Θεσσαλονίκης, αναφέρεται ότι «εφεξής η εταιρεία ONNEΔ θα ονομάζεται Nεανική Παρέμβαση», ενώ από το σχήμα αποχωρεί ο Aνδρέας Παπαμιμίκος και τη θέση του παίρνει ο N. Aντωνάκης, επίσης μέλος της οργάνωσης. Kατά τα λοιπά, η τροποποίηση του καταστατικού περιορίστηκε στη διαγραφή της Γ σειράς των μέσων υλοποίησης, δηλαδή στις αφίσες και τα έντυπα.


Πηγή ΈΘΝΟΣ


Διορισμένος ο Παναγιωτακόπουλους ΛΑΜΟΓΙΑ???

Καλή τύχη στο ΄μεγαλολαμόγιο που ψηφίζετε αυτή την ώρα!!!

Πάρτε παρακάτω μερικές αποδείξεις για το πώς τρώει κρατικά λεφτά ο Χατζης που κάποιοι "μεγαλοεθνικοσοσιαλιστές" μαχητές ψηφίζετε τωρα...


Με αφορμή κάποια συκοφαντικά δημοσιεύματα μέσω διαδικτύου, ανύπαρκτων πολιτικά ατόμων, με κύριο πάντα στόχο την αναδυόμενη πολιτικά δύναμη του ΛΑ.Ο.Σ. θα δοθούν κάποιες απαντήσεις.

Εκφραστές αυτής της επίθεσης είναι αποτυχημένα μικρομεσαία στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και διάφοροι τυχάρπαστοι πρώην αυλικοί του Αντ. Σαμαρά στην Πολιτική Άνοιξη. Μέσα σε όλον αυτό το συφερτό βρίσκουν καταφύγιο και διάφοροι παραπλανημένοι, εύκολα θύματα μιας ανόητης προπαγάνδας.

Συγκεκριμένα αναφερόμαστε στην συκοφαντική επίθεση που εξαπολύθηκε στον πρόεδρο της ΝΕ.Ο.Σ., Γιάννη Παναγιωτακόπουλο, με αφορμή τον διορισμό του ως μετακλητό υπάλληλο στη Βουλή των Ελλήνων. Αυτό το τεράστιο σκάνδαλο, ένας αγωνιστής της παράταξης να πληρώνεται για τις υπηρεσίες του κι όχι να περιφέρεται ρακένδυτος ή να υπεξαιρεί χρήματα από το κομματικό ταμείο, ήταν η αφορμή κάποιοι να βγάλουν το μένος τους.

Για κακή τους τύχη όμως τα έβαλαν με λάθος άτομο. Ο Γιάννης Παναγιωτακόπουλος, το γνωστότερο στέλεχος του ΛΑ.Ο.Σ. για τους αγώνες του στο πεζοδρόμιο, για τις μάχες που έδωσε δίπλα δίπλα με τα στελέχη της φοιτητικής παράταξης του ΛΑ.Ο.Σ. στα πανεπιστήμια, τραυματισμένος ουκ ολίγες φορές από αναρχικούς και ακροαριστερούς, αυτό τον αγωνιστή τόλμησαν να τον βάλουν στο στόμα τους κάποιοι τυχάρπαστοι του πληκτρολογίου.

Βασικός λόγος είναι η κατάρρευση της Δεξιάς πολυκατοικίας και συγκεκριμένα της πολιτικής Σαμαρά, με ο,τι αυτό συνεπάγεται. Την ώρα που ο Σαμαράς με τη διγλωσσία και την υποχώρησή του σε θέματα όπως το Μακεδονικό και το Μεταναστευτικό αφήνει τη Ν.Δ. να παραπαίει, κάποιοι αυτόκλητοι προστάτες της πατριωτικής Ν.Δ., πολεμούν την ανερχόμενη πολιτικά δύναμη του ΛΑ.Ο.Σ. και τον Γιώργο Καρατζαφέρη που με συνέπεια και υπομονή ανεβαίνουν σε ποσοστά και εκτίμηση.

Αφού λοιπόν τα έβαλαν με τον Γ. Παναγιωτακόπουλο που τόλμησαν να τον τιμήσουν και να τον δηλώσουν μετακλητό υπάλληλο της Βουλής, υποστήριξαν εντούτοις έναν άλλο μέχρι πρότινος μετακλητό υπάλληλο, τον υποψήφιο Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ, Κώστα Χατζή. Ο κύριος Χατζής, δούλεψε για τον Αντ. Σαμαρά ως υπάλληλος στο Υπουργείο Πολιτισμού. Αυτός όμως δεν είναι ούτε πουλημένος ούτε βολεψάκιας. Είναι πατριώτης!


Αφού για μια ακόμη φορά αποδείξατε ότι δεν είστε bloggers, αλλά άσχετοι συκοφάντες, καλή ψήφο αύριο στις εκλογές της ΟΝΝΕΔ!

Σάββατο, 17 Απριλίου 2010

ΣΑΜΑΡΑΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΕΝΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Ένας αποκαλυπτικός διάλογος από το Facebook μεταξύ του προέδρου της ΝΕ.Ο.Σ. της Χριστίνας Σιδέρη (στενού συνεργάτη του Σαμαρά, υπεύθυνης Β3 Νομαρχιακής της ΝΔ και Νομαρχιακού Συμβούλου Αθηνών) και άλλων χρηστών, με αφορμή την δημοσίευση ενός βίντεο που επισημαίνει την στροφή Σαμαρά στο Μακεδονικό. Σημειωτέον η κα Χριστίνα Σιδέρη δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στην ΝΔ, ως προβεβλημένο στέλεχος της «σκληρής πατριωτικής τάσης» της. Αν αυτά που λέει για το Μακεδονικό (τα έχουμε επισημάνει με Bold) τα λέει ένα στέλεχος της πατριωτικής σκληρής Σαμαρικής τάσης, φανταστείτε τι λένε οι υπόλοιποι.

http://www.youtube.com/watch?v=GAKx7frK5gQ

Χριστίνα Σιδέρη Kristine Sideris
Ειλικρινά ορισμένες φορές απορώ με το μυαλό και το επίπεδο μας. Τελικά έχει δίκιο το ΠΑΣΟΚ να μας ταΐζει κουτόχορτο αφού βρίσκει πρόσφορο έδαφος και επιτυγχάνει.... Τι ακριβώς λέει αυτό το βίντεο; Αρχικά δείχνει τις θέσεις Σαμαρά για το Σκοπιανό. Θέσεις τις οποίες είχε από το 1992. Περισσότερα και δε τις άλλαξε ποτέ! Θέσεις τις οποίες πρέσβευε και επί θητείας του ως υπουργός ΥΠΕΞ και ως βουλευτής και ως ευρωβουλευτής. Θα θυμάστε βέβαια με ποιό τρόπο τις επέβαλε στον Αμερικανό ΥΠΕΞ το 2005. Στο δεύτερο βίντεο μιλάει για την κόκκινη γραμμή που επιβλήθηκε μετά από τη συμφωνία που υπεγράφετο επί κυβέρνησης ΝΔ και που είχε δρομολογηθεί επί κυβέρνησης Σημίτη και που φυσικά αποδέχεται και ο Παπανδρέου (αλλιώς θα έπρεπε να επιστρέψουμε σε εκ νέου διαπραγματεύσεις, πράγμα που δε μας επιτρέπουν και που ως γνωστόν εάν το κάνουμε θα μας επιβάλουν την ονομασία που θέλουν εκείνοι). Τι έχουμε λοιπόν εδώ; Μία συμφωνία την οποία δρομολόγησε ο Σημίτης, υπέγραψε η Μπακογιάννη - Καραμανλής και αποδέχτηκε ο Παπανδρέου. Δηλαδή το ΠΑΣΟΚ μας οδήγησε στη μεικτή ονομασία, τη σκυτάλη πήρε χωρίς δικαίωμα να αλλάξει τις προηγούμενες διαπραγματεύσεις η ΝΔ (αλλιώς θα μας επέβαλαν διεθνώς την ονομασία που θέλανε), συμφώνησε, στην καλύτερη κατά την άποψη τους δυνατή ονοματοδοσία, μέσα από αυτές που ήταν αποδεκτές και από τις δύο μεριές , υπογράψανε και τώρα ο Παπανδρέου συνεχίζει αυτό το δρόμο που δεν υπάρχει τρόπος να αλλάξει. Που ακριβώς προδίδει ο Σαμαράς και που ακριβώς συμβιβάστηκε για να βγει πρόεδρος..... και τέλος όλα αυτά που λέμε τώρα έχετε την άποψη ότι ήταν ο λόγος που ψήφισαν οι 500,000 τον Αντώνη Σαμαρά; Εδώ δε τα καταλαβαίνετε εσείς που ασχοληθήκατε με το θέμα και δε το ψάξατε παραπάνω.... Τέλος να πω για το τελικό βίντεο... τι είναι αυτό που τελικά είναι το έγκλημα του; ότι αποδέχεται την "κόκκινη γραμμή"; δηλαδή τις κυβερνητικές διαπραγματεύσεις που εγκρίνουν τρείς διαφορετικές κυβερνήσεις και που δεν μπορεί κανένας τους να κάνει αλλιώς; Να συμπεράνω ότι έχετε μάθει και σας αρέσουν οι δημαγωγικές κορώνες του στυλ ουρλιάζουμε αλλά χωρίς υπόβαθρο γιατί στην ουσία δε μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα αλλά το κάνουμε για εντυπωσιασμό; Μια χαρά .... να του το προτείνω, να αρχίσει να ουρλιάζει κατά της ονομασία (που είναι ήδη συμφωνημένη και σε άλλη περίπτωση με τα υπάρχοντα δεδομένα, θα ήταν χειρότερη), να χτυπιέται και όταν ολοκληρωθεί, να βγει να πει εγώ διαφωνούσα μεν αλλά τι να κάνω ήμουν αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν εισακούστηκα. Εσάς ως σκεπτόμενους θα σας κάλυπτε; Εμένα όχι γιατί θα το θεωρούσα καραγκιοζιλίκι από τη στιγμή που γνωρίζω βήμα βήμα το τι έχει συμβεί και που δεν είναι δύσκολο να το μάθετε και εσείς....... αν θέλετε φυσικά και αν είσαστε από αυτούς που δεν έχουν τον πολιτικό αφορισμό στην άκρη της γλώσσας τους. Άντε να σας δώσω και λίγη πραγματική τροφή για σχόλια..... Αλήθεια τι θα κάνει ο Παπανδρέου με το άρθρο του συντάγματος των Σκοπίων που αφορά εδαφικές διεκδικήσεις και που η κυβέρνηση Καραμανλή έχει θέσει ως όρο να απαλειφθεί αλλά που πιέζουν τον Παπανδρέου να λοξοκοιτάξει και δε το αναφέρει ποτέ και πουθενά; Να κάτι που αξίζει τον κόπο να το ψάξετε!!!!!

Μαχόμενη Αποστασία
Σε όλα αυτά τα λογικοφανεί που είπες ενα έχω να πω: "τη προδοσία πολλοί αγάπησαν ,τον προδότη ουδείς". Εμεις λοιπόν είμαστε αυτοί που δεν αγαπάμε ούτε τους προδότες αλλά ούτε καν την διακομματική και διαχρονική ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΣΙΑ! Για εμάς η Μακεδονία είναι μία και είναι ελληνική! Απλά πράγματα! Ολα τα άλλα είναι εκ του πονηρού...

ιάσων μπίμπος
περα βρεχει ο αντωνακης πολυ λιγος για ενα εθνικο ελληνικο κρατος

Giannis Panayiotakopoulos
Δηλαδή για να καταλάβω Χριστίνα μας λές (αν κάνω λάθος διόρθωσέ με):

-Η θέση του Σαμαρά είναι πως δεν υπάρχει πλέον άλλη λύση παρά η σύνθετη ονομασία (που φυσικά θα περιέχει το όρο Μακεδονία), και η όποια αντίδραση οποιουδήποτε κόμματος η οργάνωσης είναι από ουτοπική έως δημαγωγική.

-Αυτή την μειοδοτική «κόκκινη γραμμή» που ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ, την συνέχισε η ΝΔ, διότι ως κυβέρνηση… δεν μπορούσε να αλλάξει εξωτερική πολιτική(!!!). ... Δείτε περισσότερα.

-Σε αυτή την κυβέρνηση που συνέχισε να επικυρώνει σε όλες τις διαπραγματεύσεις την παραχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας με μία σύνθετη ονομασία, συμμετείχε ο Σαμαράς, ο οποίος δεν μπορούσε όμως να κάνει τίποτα (π.χ. να παραιτηθεί όπως το 1993).

-Τώρα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν μπορεί να γυρίσει την χώρα ανάποδα (όπως δεν μπορούσε να κάνει συλλαλητήρια ή να μαζέψει υπογραφές απαιτώντας δημοψήφισμα για το μεταναστευτικό), προκειμένου νε μην ξεπουληθεί το όνομα της Μακεδονίας.

-Αυτό οι Έλληνες Πατριώτες δεν πρέπει να το θεωρούν –τουλάχιστον- συμβιβασμό, αλλά… ρεαλιστική και ψύχραιμη πολιτική.

Giannis Panayiotakopoulos
Και κάτι άλλο. Το να διεκδίσει η Ν.Δ. όπως κάνει ο ΛΑ.Ο.Σ., η όποια συμφωνία για την ονομασία των Σκοπίων να επικυρωθεί με δημοψήφισμα από τον Ελληνικό λαό, το θεωρείς… καραγκιοζιλίκι;

Μαχόμενη Αποστασία
Φοβήθηκε λέει ο Σαμαράς το "πολιτικό κόστος" προκειμένου να στηρίξει το ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ για το ΛΑΘΡΟΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ
του Τζέφρυ.Θα μας εξηγήσει ποτέ κανείς σε αυτή τη χώρα ,γιατί οποιαδήποτε ενέργεια διασφαλίζει την εθνική κυριαρχία έχει "πολιτικό κόστος" ενώ οτιδήποτε την υπονομεύει και την υποσκάπτει δεν έχει;

Manolis Fridakis
γουσταρω!!!!!!!!!!!!!!!! λεγε τετοια αντωνακη!!!!!!!!! μα τι ευγενικοι που ειναι? κανουν το ¨εργο¨ μας ολο και ποιο ευκολο...

Αρβανίτη Πρεβεζάνου ΕΥΓΕΝΙΑ
ΔΗΜΟΦΗΦΙΣΜΑ στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ για σοβαρά εθνικά θέματα???
Καλέ, που ακούστηκε τέτοια πρόταση? ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ????

Και λέω μια απειλή. ΟΥΕΕ και Αλίμονο σας ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΕΣ. Ερχεται η στιγμή που τα πρόβατα θα ξυπνήσουν και τότε κανένα δημοψήφισμα δεν θα είναι αρκετό...

Χριστίνα Σιδέρη Kristine Sideris
Συγνώμη αλλά θα σας στεναχωρήσω και δε το θέλω.
1. Ο Καρατζαφέρης ήξερε πολύ καλά και ναι ήταν δημαγωγικό να ζητάει δημοψήφισμα όταν ξέρει πολύ καλά ότι βάση του Συντάγματος χρειάζεται να υπερψηφιστεί από 200 βουλευτές ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ ΛΕΕΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!! Που θα βεισκόντουσαν οι βουλευτές στην τσέπη του;
2. Αρκούμαι στο ότι μας είπε αλήτες και πράκτορες όλους εμάς που ήμασταν έξω από τη βουλή.
3. Τις υπογραφές που τις έδωσε;
4. Ε όχι να μιλάει και το ΛΑΟΣ για στήριξη προς το ΠΑΣΟΚ, μόνο το βρακί σας δε του έχετε δώσει.... Δείτε περισσότερα.

Στο δια ταύτα φαίνεται ότι δε διαβάζεις ότι γράφω ΛΕΩ ΛΟΙΠΟΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΧΑΡΑΞΕ ΚΑΠΟΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΙΧΕ ΣΥΝΘΕΤΗ ΟΝΟΜΑΣΙΑ, όταν ανέλαβε η ΝΔ της έκαναν ξεκάθαρο οι διαμεσολαβητές ΟΤΙ ΑΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΣΑΝ ΣΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ ΤΙΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙς ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΟΠΟΙΟ ΟΝΟΜΑ ΗΘΕΛΑΝ. Άρα οποιαδήποτε κραυγή είναι δημαγωγική. Πάνω από όλα γιατί ο Καρατζαφέρης τότε έκανε την κότα και δεν είπε τίποτα; Απλά γιατί ήξερε πολύ καλά αυτά που σας λέω. Κάντε ένα κόπο και θα τις βρείτε τις συμφωνίες αντί να αναμασάτε χαζομάρες.
Ο Σαμαράς λοιπόν τότε που γίνανε αυτά ήταν ευρωβουλευτής και δε συμμετείχε σε καμία κυβέρνηση. Άρα δε μπορούσε να παραιτηθεί από κάτι που δεν ήτανε. Απροπό αντε να σας δω να κάνετε εσείς και κανένα συλλαλητήριο αφού εμείς είμαστε άχρηστοι μια και ο δικός σας γλύφει πατόκορφα το Γιωργάκη.

Όσο για τα δημοψηφίσματα γενικά θα το ξανασυζητήσουμε αφού πρώτα διαβάσεις διεξοδικά το Σύνταγμα και αντιληφθείς πόσοι και πότε χρειάζεται να υπερψηφίσουν μέσα από τη Βουλή για να γίνει δημοψήφισμα.

Χριστίνα Σιδέρη Kristine Sideris
Μαχόμενη Αποστασία ποιό πολιτικό κόστος; Αυτό που ανέλαβε όταν παραιτήθηκε την ίδια στιγμή που ο δικός σας γλύφει πατόκορφα Γιωργάκη, Μητσοτάκη και Σημίτη;

Χριστίνα Σιδέρη Kristine Sideris
Manolis Fridakis μόνο τη δουλειά σας δεν κάνει πιο εύκολη γι αυτό και κατασκευάζεται πραγματάκια..... για να σας δω να τη λέτε στο δικό σας για τις προδοσίες που πάνω από όλα κάνει σε εσάς.

Χριστίνα Σιδέρη Kristine Sideris
Ευγενία να σου στείλω ένα αντίγραφο του Συντάγματος για να ενημερωθείς για το πόσοι ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ; Μετά συζητάμε ΠΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ ΚΑΙ ΛΑΪΚΙΣΜΟΣ να ζητάς κάτι τέτοιο όταν το ΠΑΣΟΚ έχει ενισχυμένη πλειοψηφία βουλευτών.

Giannis Panayiotakopoulos
Χριστίνα ειλικρινά θα περίμενα κάποια ποιο σοβαρή απάντηση από ένα αξιόλογο στέλεχος της Ν.Δ. ‘όπως εσύ. Επιχειρήματα του επιπέδου… «μόνο το βρακί σας δε του έχετε δώσει» και «ο δικός σας γλύφει πατόκορφα το Γιωργάκη», ειδικά όταν δεν συνοδεύονται και από κάποια σοβαρή πολιτική τεκμηρίωση, καταλαβαίνεις πως καταντούν κάπως γελοία.

Αν λοιπόν εμείς έχουμε κατεβάσει π.χ. στα οικονομικά «το βρακί μας» επειδή καταψηφίσαμε σχεδόν το σύνολο του σχετικού νομοσχεδίου, εσείς που υπερψηφίσατε περισσότερα άρθρα από εμάς θα πρέπει κάτι να έχετε βάλει και μέσα. Αν πάλι ο Καρατζαφέρης «γλύφει» τον Γιωργάκη επειδή προσπαθεί να κηρύξει αντισυνταγματικό το λαθρονομοσχέδιο, αντιτίθεται στην σύνθετη ονομασία – ξεπούλημα για την Μακεδονία, απαιτεί Δημοψήφισμα συλλέγοντας άνω των 500.000 υπογραφών και ξεμπροστιάζοντας τα παραμύθια περί δημοκρατικής – διαβουλευτικής διακυβέρνησης, εσείς που υπεραμύνεστε την συνταγματικότητας του λαθρονομοσχεδίου (!!!), έχετε ακριβώς την ίδια ροζ γραμμή με τον Γιωργάκη στο Μακεδονικό, φοβάστε έστω και να ψιθυρίσετε την λέξη ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ, τι ακριβώς κάνετε;

Αν θές λοιπόν να μιλάμε πολιτικά, να μου μιλάς για τις θέσεις σας και για τις θέσεις μας και άσε τα βρακιά και τα σάλια. ... Δείτε περισσότερα.
Επίσης δεν θα περίμενα από εσένα να παίρνεις μία τέτοια θέση για το Μακεδονικό. Τι πάει να πει «Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορούσε να μην ακολουθήσει την γραμμή του ΠΑΣΟΚ»; Ποια ακριβώς ισχύ έχουν οι διαμεσολαβητές, όταν στα χέρια σου έχεις την ισχύ του βέτο σε ΝΑΤΟ και Ε.Ε.; Γιατί η Ν.Δ. δεν επαναδιαπραγματεύθηκε τις δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ προς τους διαμεσολαβητές; Δεν καταλαβαίνω γιατί η πλήρους ασυνέχειας εξωτερική πολιτική της Ελλάδος θα πρέπει να είναι αρραγής και να έχει συνέχεια, μόνο όταν πρόκειται για την απεμπόληση των Εθνικών μας θεμάτων; Μέχρι εκεί φτάνει η «Πατριωτική πολιτική» σας; Και σου αρκεί τόσο όσο να το υπερασπίζεις κιόλας;

Ο Σαμαράς ήταν βουλευτής και υπουργός μίας κυβέρνησης (Καραμανλή) που συνέχισε να ξεπουλά το όνομα της Μακεδονίας υιοθετώντας την «κόκκινη γραμμή» της σύνθετης ονομασίας. Ναι, σαφώς και μπορούσε να παραιτηθεί.

Και άντε και δεν το έκανε, επειδή δεν του βγαινε για δεύτερη φορά να τον κράζουν σαν αποστάτη. Τώρα που είναι αρχηγός της παράταξης τι, ποιος, από πού, τον υποχρεώνει να μην αντισταθεί στο ξεπούλημα του ονόματος της Μακεδονίας μας;

Για το δημοψήφισμα, αν μιλούσα στην γλώσσα σου θα σου έλεγα ότι ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΚΟΤΕΣ ΛΙΡΆΤΕΣ ΚΑΤΣΑΤΕ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΛΥΨΑΤΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΚΑΤΑΠΙΑΤΕ ΟΛΑ. Μιλώντας όμως πολιτικά θα σου πώ πως αν είχατε συνταχθεί μαζί μας, κι αν είχατε ακούσει τις εκκλήσεις του Καρατζαφέρη να μπείτε εσείς μπροστάριδες στον αγώνα των υπογραφών, τώρα δεν θα υπήρχαν 500.000 αλλά πάνω από 2.000.000 με μία προοπτική να ξεπεράσουν και αυτές του Χριστόδουλου. Αφού λοιπόν προτιμήσατε να κάτσετε εντός του κοτετσιού στα αυγά σας, αναλάβαμε εμείς αυτόν τον αγώνα και θα τον συνεχίσουμε μέχρι τέλους συνεχίζοντας να συλλέγουμε υπογραφές και διεκδικώντας το θέμα στην Ε.Ε. και όπου μπορέσουμε.

Για να μην θυμίσω, αφού θέλεις να περιορίσεις το εύρος των πιθανών κινήσεων στο Εθνικό Κοινοβούλιο, πως υπήρξε μία άριστη ευκαιρία με αφορμή την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας να φέρουμε το ΠΑΣΟΚ σε εκλογές, αν δεν δεσμευόταν να αναστείλει για τουλάχιστον τρία χρόνια την ψήφιση του λαθρονομοσχεδίου. Και πάλι παρά τις συνεχόμενες εκκλήσεις Καρατζαφέρη, ο Αντωνάκης επέλεξε να κάνει την κότα. ΄

Αν λοιπόν συνεχίσετε έτσι, προσπαθώντας να δικαιολογήσετε τα αδικαιολόγητα με επιχειρήματα του τύπου «βρακιά» και «σάλια», τελειώνουν και τα τελευταία Πατριωτικά άλλοθι ενός κόμματος, που όλοι ξέρουμε πως αποτελούσε και –δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται- αποτελεί την άλλη όψη του νομίσματος της νεοταξικής εξουσίας στην Πατρίδα μας.

Χριστίνα Σιδέρη Kristine Sideris
Γιάννη πάμε από την αρχή γιατί κάτι δεν κατάλαβες. Τα Σκόπια κάπως πρέπει να ονομαστούν, για μένα, όλη τη Νέα Δημοκρατία και το Σαμαρά το Μακεδονία με όποιο περιτύλιγμα δεν είναι αποδεκτό. Όμως το ΠΑΣΟΚ ξεκίνησε (για κακή μας τύχη) τις διαπραγματεύσεις. Σε αυτή τη δυστυχή συγκυρία ο δικός σας δεν έβγαλε κουβέντα. Η Νέα Δημοκρατία από την άλλη σε ό... Δείτε περισσότερα.λη τη διαδικασία, δε σταμάτησε να φωνάζει όταν πάλι ο Καρατζαφέρης έλεγε ότι χρειάζεται συναίνεση και να σταματήσει η αξιωματική αντιπολίτευση να κινδυνολογεί. Στο δια ταύτα. Αποφασίσανε και συμφωνήσανε σε σύνθετη ονομασία με το Μακεδονία μέσα. Έρχεται η Νέα Δημοκρατία στην κυβέρνηση. Οι διαπραγματεύσεις είναι στη μέση και όλοι μα όλοι μα όλοι είναι σαφής. Αν δε συνεχίσουν οι διαπραγματεύσεις από εκεί που σταμάτησαν θα αναγνωρίσουν τα Σκόπια ως Μακεδονία και εκεί τελειώνουν όλα. Πόσα βέτο έχεις την εντύπωση ότι μπορείς να επιβάλεις; Ένα και μόνο ένα. Έτσι λέει ο κανονισμός. Έχεις μπροστά σου θέματα προς διαβούλευση όπως τα Σκόπια, το Κυπριακό, την είσοδο της Τουρκίας, την είσοδο της Αλβανίας, την είσοδο των Σκοπίων, την επέκταση των ναυτικών μιλίων και τα θέματα του αιγαίου....... και πόσα άλλα δε θυμάμαι αυτή τη στιγμή. Η ΝΔ το φέρνει στη βουλή και ενημερώνει για τις διαπραγματεύσεις. Στη συζήτηση ο Καρατζαφέρης συναινεί να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις ΑΡΑ ΣΥΝAIΝΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Που είναι λοιπόν η διαφοροποίηση του και που η αντίδραση του; Η ΝΔ αναλαμβάνει τη σκυτάλη και υπογράφει για γεωγραφικό προσδιορισμό και βάζει όρο να φύγει από το Σύνταγμα των Σκοπίων ο όρος που αφορά εδαφικές διεκδικήσεις από την Ελλάδα. Σήμερα ...... δεν άκουσα ούτε μία φορά τον Καρατζαφέρη να διαφωνεί με τη συμφωνία αντίθετα εξήρε την κυβέρνηση Σημίτη και φυσικά τον κολλητό του Μητσοτάκη για τα θέματα που άπτονται των Σκοπίων. Που είναι το πρόβλημα σας με τον Σαμαρά, που ούτε στην κυβέρνηση ήταν όταν υπογράφτηκε η συμφωνία με τις ευλογίες Καρατζαφέρη; Πουθενά βέβαια αλλά κάτι πρέπει να έχετε να πείτε γιατί το πρόβλημα σας είναι πως να δικαιολογήσετε τη σημερινή του στάση και βρίσκεται άλλοθι σε έναν άνθρωπο που έχει αγωνιστεί και έχει κάνει κάτι που ο Καρατζαφέρης δε θα κάνει ποτέ. Έβαλε την καριέρα του και τις φιλοδοξίες του πίσω από την αγάπη του για την πατρίδα του. Τότε δε που το έκανε ήταν ΥΠΕΞ και όχι βουλευτάκος της σειράς που παρακαλούσε και υπουργείο δεν έβλεπε..........

Χριστίνα Σιδέρη Kristine Sideris
Πάμε παρακάτω.......

Χριστίνα Σιδέρη Kristine Sideris
Τις όποιες υπογραφές τι τις κάνατε; Γιατί πουθενά δεν έχει γίνει γνωστό που βρίσκονται....... άρα γιατί να υπογράψει κάποιος κάπου όπου κατά πολλούς θα χρησιμοποιηθεί για τη δική σας προεκλογική εκστρατεία και κατά άλλους για να γνωρίζει το ΠΑΣΟΚ τους αντιρρησίες; Άλλωστε στο είπα και πιο πάνω και απλά το προσπέρασες....... αν εσένα σου αρέσει να σ... Δείτε περισσότερα.ε λέει ο Καρατζαφέρης πράκτορα και αλήτη με γειά σου και χαρά σου........... Που είναι λοιπόν οι πατριωτικές σας κινητοποιήσεις; Με τις υπογραφές είσαστε Έλληνες; Ποια πατριωτικά άλλοθι αυτά των αστράτευτων βουλευτών σας ή των δηλώσεων Καρατζαφέρη; Ο μόνος που σας σώζει εκεί μέσα είναι ο Βορίδης άντε και περιστασιακά όποτε το θυμηθεί ο Πλεύρης. Να παραιτηθεί ο Σαμαράς γιατί; Για να καταφέρει ο δικός σας επιτέλους να γίνει σημαντικός κάτω από τη σκιά της Μπακογιάννη. Ευχαριστούμε αλλά δε θα πάρουμε!!!

Χριστίνα Σιδέρη Kristine Sideris
Γι αυτό σου λέω και επειδή κάποιους ανθρώπους τους τιμώ για τους αγώνες τους και επειδή βρεθήκαμε να είμαστε δίπλα δίπλα στο πεζοδρόμιο........ απαξιώνω τον οποιοδήποτε τους λέει αλήτες και πράκτορες και το ίδιο θα έπρεπε να κάνετε και εσείς.

Giannis Panayiotakopoulos
Χριστίνα εκτίθεσαι!!! Δεν είμαι κανένα δεκαεφτάχρονο που την είδα «Εθνικισταράς» του facebook και τρώω παραμυθάκια. Tο Μακεδονικό το έχω ζήσει από το ’91 και το έχω ζήσει στον δρόμο και στην πολιτική αντιπαράθεση. Αυτά που γράφεις βρίσκονται στην σφαίρα του φανταστικού και τα γράφεις και δημοσίως…
Πότε η Ν.Δ. την τελευταία δεκαετία… «δε σταμάτησε να φωνάζει» κατά τις σύνθετης ονομασίας ;;;!!! Πότε ο Καρατζαφέρης έλεγε… «ότι χρειάζεται συναίνεση και να σταματήσει η αξιωματική αντιπολίτευση να κινδυνολογεί»!!!;;;;
Ανέφερε ημερομηνίες για την ιστοριούλα που έγραψες, γιατί καλή είναι αλλά εντελώς εκτός πραγματικότητας. Είσαι εκτεθειμένη με αυτά που λες και έχεις και σοβαρή πολιτική θέση μέσα στην Ν.Δ…
Ημερομηνίες: Πότε η Ν.Δ. την τελευταία δεκαετία… «δε σταμάτησε να φωνάζει» κατά τις σύνθετης ονομασίας και πότε ο Καρατζαφέρης έλεγε… «ότι χρειάζεται συναίνεση και να σταματήσει η αξιωματική αντιπολίτευση να κινδυνολογεί»!

Panagiotis A. Karampelas
Ω, Θεέ μου θα τρελαθώ!
Μα το μεγάλο τοτέμ, πόθεν προκύπτει ότι επιτρέπεται ΜΟΝΟ ΈΝΑ ΒΕΤΟ???
Θα κάνει δηλαδή αίτηση η Γουνδαλούπη να μπει στην Ε.Ε., θα εισπράξει ένα Βέτο, θα ξανακάνει αίτηση και πανηγυρικά θα την φορτωθούμε!
Για την αποχή από τον αγώνα μπορεί κάποιος να βρεί χιλιάδες δικαιολογίες. Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο:
Ότι και να θέλει ... Δείτε περισσότερα. κάποιος να πει για τον ΛΑ.Ο.Σ και τον Καρατζαφέρη, δεν μπορεί να του καταλογίσει ΑΔΡΑΝΕΙΑ! Λυπάμαι, αλλά δεν ισχύει για πολλούς στη Ν.Δ. το ίδιο. Εσύ Χριστίνα μου, μπορεί να είσαι η εξαίρεση...

Giannis Panayiotakopoulos
Χριστίνα εκτίθεσαι σοβαρά και από απόψεως στοιχειωδών γνώσεων εξωτερικής πολιτικής.

Λές: «Πόσα βέτο έχεις την εντύπωση ότι μπορείς να επιβάλεις; Ένα και μόνο ένα. Έτσι λέει ο κανονισμός. Έχεις μπροστά σου θέματα προς διαβούλευση όπως τα Σκόπια, το Κυπριακό, την είσοδο της Τουρκίας, την είσοδο της Αλβανίας, την είσοδο των Σκοπίων, την επέκταση των ναυτικών μιλίων και τα θέματα του αιγαίου.»

Πού το είδες αυτόν τον «κανονισμό» Χριστίνα; Και τι σχέση έχουν τα άλλα θέματα με το δικαίωμα μας να ασκούμε βέτο στην ένταξη των Σκοπίων στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ; Δεν παίζουμε ξερή ούτε UNO(!!!). ΕΧΕΙΣ ΩΣ ΚΡΑΤΟΣ – ΜΕΛΟΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΑΡΝΗΘΕΙΣ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΟΣΕΣ ΦΟΡΕΣ ΘΕΛΕΙΣ. ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΣΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ ΔΕΝ ΕΝΤΑΣΟΝΤΑΙ ΠΟΤΕ. ΟΤΑΝ ΛΕΜΕ ΠΟΤΕ ΕΝΩΟΥΜΕ Π-Ο-Τ-Ε!!!!... Δείτε περισσότερα.

Αν δεν θέλεις να ξεπουλήσεις την ιστορία σου λες απλά: «Δεν με νοιάζει πως αναγνωρίζετε την FYROM οι υπόλοιποι. Αν δεν πάρουν έναντι όλων, όνομα που να μην περιέχει τον όρο Μακεδονία, δεν μπαίνουν ΠΟΤΕ».-
Τώρα τα «ξεκίνησε το ΠΑΣΟΚ και είπε έτσι και εμείς μετά δεν μπορούσαμε να πούμε γιουβέτσι», είναι πολύ φθηνές προφάσεις εν αμαρτίες. Και η αμαρτία εδώ δεν είναι απλή. Είναι το ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ.

Το επιχείρημα της αδυναμίας ασκήσεως από μία κυβέρνηση, Εθνικής εξωτερικής πολιτικής έναντι των Σκοπίων (των… Σκοπίων επαναλαμβάνω για να καταλαβαίνουμε για πια κουτσουλιά μιλάμε), είναι φθηνότατο μειοδοτικό επιχείρημα. Που σίγουρα δεν ταιριάζει με τίποτα σε αναλύσεις ανθρώπων που θέλουν να λένε πως ασκούν… Πατριωτική πολιτική… Έλεος!!!!

Giannis Panayiotakopoulos
Συνεχίζεις την περιπλάνηση στον κόσμο του φανταστικού:
«…Η ΝΔ το φέρνει στη βουλή και ενημερώνει για τις διαπραγματεύσεις. Στη συζήτηση ο Καρατζαφέρης συναινεί να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις ΑΡΑ ΣΥΝAIΝΕΙ ΣΤΟ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΤΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Που είναι λοιπόν η διαφοροποίηση του και που η αντίδραση του;…»

Αυτό δεν το είχες πάρει χαμπάρι;
http://www.youtube.com/watch?v=CVcFiTuTVao... Δείτε περισσότερα.

Αυτό;
http://www.youtube.com/watch?v=znCJnfAo ... re=related

Μήπως αυτό;
http://www.youtube.com/watch?v=43fPvvJu ... 1&index=33

Χριστίνα Σιδέρη Kristine Sideris
Καλά ρε Γιάννη με δουλεύεις; Το τι κάνει η νεολαία είναι άλλο θέμα από το τι λέει ο Καρατζαφέρης μέσα και έξω από τη βουλή. Έχεις να μου πεις κάτι εκεί; Λέω ψέμματα; Τι να σου θυμίσω τώρα και να μην έχει συνέπειες....... Στο πρώτο βίντεο καλά κάνατε και πήγατε, αλοίμονο αν δε το κάνατε και μπράβο. Επαναλαμβάνω ... η δική σας στάση ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΟΙΝΟ ΜΕ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ. Στο δεύτερο βίντεο αναφέρετε στη παρουσία του Καρατζαφέρη στο στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και εγώ μιλάω για τη στάση του ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΕΚΕΙ. Έχουν διαφορά τεράστια. Στο τρίτο βίντεο λέει όπως πάντα αυτά που θέλετε να ακούσετε τα δακρύβρεχτα και δημαγωγικά και όταν μπαίνει στη βουλή λέει άλλα ντ΄άλλων. Από που να ξεκινήσω .... από το μεταναστευτικό, από τους βουλευτές, από το χωροταξικό... και που να τελειώσω.... στον Καλλικράτη, στον εκλογικό νόμο ή να σου θυμίσω τι ακριβώς έχει πει για τον κόσμο που μετείχε σε αυτά......... Γιάννη άστο σου λέω γιατί προσωπικά σε σέβομαι και ξέρεις το γιατί αλλά άνθρωπο που να αλλάζει γνώμη και στάση σα το Καρατζαφέρη μόνο ένα έχω ξαναδεί και αυτός είναι ο Παπανδρέου..........

Χριστίνα Σιδέρη Kristine Sideris
Όσο για τα υπόλοιπα εννοούσα πόσα βέτο μπορείς να προβάλεις για το ίδιο θέμα και ξέρεις πως είναι ένα ανά συνεδρίαση. Πάμε παρακάτω .... δηλαδή εσύ θα ήσουν ευχαριστημένος να είναι αναγνωρισμένοι ως Μακεδονία και εσύ τυπικά να τους λες ΦΥΡΟΜ γιατί ουσιαστικά θα έπρεπε να τους βρίσκεις καθημερινά μπροστά σου επίσημα και να τους αποκαλείς ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. ... Μπράβο έξυπνη και δημαγωγική πολιτική. Στα χαρτιά και οπουδήποτε αλλού βρίσκεσαι ΔΙΕΘΝΩΣ, θα έπρεπε να τους αποκαλείς ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και να τους αναγνωρίζεις έτσι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΘΑ ΣΕ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΖΑΝΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ αλλά κατά τα άλλα μέσα στην Ελλάδα θα ήμασταν περήφανοι ότι δεν υποκύψαμε και τους αποκαλούμε ΦΥΡΟΜ. Αυτά τα ωραία ο Καρατζαφέρης τα λέει και εσείς τα τρώτε; Όσο για το ΝΑΤΟ έχεις και μία Τουρκία στα σύνορά σου και τους λαθρομετανάστες που σου αραδιάζει. Για πόσο θα έχεις το ΝΑΤΟ στο χέρι μέχρι να σε στείλουνε στο διάολο μεταφορικά πάντα γιατί κυριολεκτικά δε μπορούν. Ε; Αυτά τα σκέφτηκε κανείς ή κάνουμε παντού γιούρια και όσες σφαλιάρες φάμε; Υπάρχει ξέρεις και κάτι που λέγεται εξωτερική πολιτική και δεν ασκείται δημαγωγικά από κάποιον που γνωρίζει ότι ο μόνος τρόπος για να βρεθεί κάποτε σε θέση ευθύνης είναι να "στηρίξει" ότι λάχει ή να δημαγωγήσει και να λαϊκίσει......

Χριστίνα Σιδέρη Kristine Sideris
Λοιπόν "πατριωτική" πολιτική ή πατριωτική γιατί τα Σκόπια είναι μία κουτσουλιά αλλά μια χαρά συμμάχους έχουνε ΄και στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη. Και μας πιέζουνε και μας αδειάζουνε και μας εκβιάζουνε και αν δε το καταλαβαίνεις αυτό είναι καλύτερα να πιάσεις την υπόθεση από το 85 για να καταλάβεις και να μην παρασύρεσαι.

Χριστίνα Σιδέρη Kristine Sideris
Και για να μην παρεξηγηθώ για μένα η Μακεδονία είναι μία και είναι Ελληνική, όπως και για όλους τους ανθρώπους που είναι Έλληνες ανεξάρτητα σε πιο χώρο ανήκουνε. Όμως είμαι και πολιτικό ον και αν υπάρχει κάτι που σιχαίνομαι είναι ο λαϊκισμός και η δημαγωγία.

Manolis Fridakis
Κυρία Χριστίνα το οτι εχετε μαζικές φυγές απο το κόμμα σας, οτι παρόλο που με νέο αρχηγό και με τέτοια τρισάθλια κυβέρνηση κοιτάτε τη πλάτη του Γιωργάκη θα έπρεπε να είχατε ξυπνήσει... Αλλα πού? Ζήτε σε μία άρνηση της πραγματικότητας... Περαστικά σας και θα βρεθούμε στις επόμενες εκλογές... εσεις να λέτε τί κακό έκανε το πασοκ και εμείς να λέμε το τί παλέψαμε να κάταφέρουμε και τί καταφέραμε...

Manolis Fridakis
επίσης γνωρίζετε οτι η κοινωνία σας θεωρεί ΑΕΡΓΟΥΣ...να δώ τώρα που δεν θα μπορείτε να τάξετε θέσεις και συμβάσεις πού θα βρείτε κόσμο... όσο για τα θέμματα περι συνενεσης στο πασοκ και τα θέμματα εξωτερικής πολιτικής βγειτε απο τη γυάλα σας και θα δείτε την ανταπόκριση του κόσμου... σας ευχαριστουμε θερμα! συνεχίστε έτσι...

Manolis Fridakis
και κάτι ακόμα... μην ανησυχείς... δεν παρεξηγουμε... ξέρουμε τι λέτε... ξέρουμε τι κάνετε και ξέρουμε τί δέν έχετε κάνει τόσα χρόνια... Άρα όλα καλά... για εμάς...

Giannis Panayiotakopoulos
Χριστίνα νομίζω πως μιλάω με κανέναν εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ ή του Γιωργάκη. Μπορείς να μου πείς ποια είναι η διαφορά των θέσεων που εκφράζεις –ζετε για το Σκοπιανό σε σχέση με τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του Γιωργάκη; Στην ουσία όλα τα κόμματα (πλήν ΛΑΟΣ) λέτε πως δεν υπάρχει πλέον άλλη λύση από το να δεχθούμε μία σύνθετη ονομασία με τον όρο «Μακεδονία». Και πως ο ΛΑΟΣ και όλοι οι Έλληνες Πατριώτες που δεν δέχονται καμία ονομασία με τον όρο Μακεδονία, είναι λαϊκιστές, δημαγωγοί, ανεύθυνοι κ.λπ Γιατί διαμαρτύρεσαι λοιπόν που λέμε πως ο Σαμαράς έχει συμβιβαστεί; Δεν μας περιέγραψες κάτι διαφορετικό ως θέση της ΝΔ από την υπεράσπιση της ρόζ γραμμής της σύνθετης ονομασίας. Μία σύνθετη ονομασία με την οποία μόλις πριν δύο χρόνια (όπως είδες στο βίντεο που σε ενόχλησε) ο Σαμαράς ήταν αντίθετος. Γιατί σε ενοχλεί λοιπόν που επισημαίνουμε αυτό που κι εσύ μας επιβεβαιώνεις;

Giannis Panayiotakopoulos
Την επιχειρηματολογία σου για την δικαιολόγηση του ξεπουλήματος του ονόματος της Μακεδονίας μας δεν θα την είχαν ούτε ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. Μας λές:

Α) Πως αν ακολουθούσαμε την «λαϊκιστική» πολιτική Καρατζαφέρη θα απομονωνόμασταν διεθνώς και θα μας επέβαλαν ως ονομασία των Σκοπίων το «Μακεδονία» διότι… «θα έπρεπε να τους αποκαλείς ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και να τους αναγνωρίζεις έτσι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΘΑ ΣΕ ΠΗΓΑΙΝΑΝΕ ΣΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΖΑΝΕ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΕΙΣ ΕΣΥ ΤΟ ΟΝΟΜΑ»

Πού στο είπαν αυτό;;!!!! Αυτά σας λένε στην ΝΔ του Σαμαρά;!!! Ποιος θα σε έδιωχνε από ποιόν διεθνή οργανισμό; Σε ποια δικαστήρια να σε πάει ποιος; Τα Σκόπια είναι αναγνωρισμένα στους διεθνείς οργανισμούς ως FYROM. Αν δεν συμφωνήσουν με την Ελλάδα στο όνομα, μπορούμε να τους μπλοκάρουμε την είσοδό τους στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ επ’ αόριστον. Τώρα σε ότι αφορά στον ΟΗΕ ακόμα κι αν είμαστε τόσο άχρηστοι που να εξασφαλίσουν την πλειοψηφία των κρατών σε μία απόφαση του να τους αναγνωρίσει ως «Μακεδονία» κανείς δεν σου επιβάλει σε διμερές επίπεδο να τους αναγνωρίσεις. Μπορείς να τους λές Σκόπια, Βαρντάσκα, Φρουτοπία, όπως γουστάρεις. Αναγνωρίζοντάς τους όμως επικυρώνεις ιστορικά όλα αυτά που περιέγραφε ο πρόεδρος σου πριν δύο χρόνια που είχε άλλη γραμμή από την σημερινή. .

Giannis Panayiotakopoulos
Β) Μας λές «βέτο μπορείς να προβάλεις για το ίδιο θέμα ένα ανά συνεδρίαση». Ε και; Σε κάθε συνεδρίαση που θα έρχεται η ένταξη των Σκοπίων θα προβάλεις ΒΕΤΟ. Αν δεν συμφωνήσουν μαζί σου στο όνομα, θα ασκείς συνεχώς ΒΕΤΟ. Πού είναι το δύσκολο; Τόσο δύσκολο μάλιστα που να σε φέρνει στο επίπεδο να παραδώσεις την ιστορία σου;

Giannis Panayiotakopoulos
Τα βιντεάκια που είδες είναι από το συλλαλητήριο που έκανε ο Καρατζαφέρης όταν εσείς προσπαθούσατε να επιβάλετε την ροζ αντεθνική γραμμή σας, ως κυβέρνηση. Αυτό το συλλαλητήριο έγινε αφού είχε προκαλέσει ήδη τρείς συζητήσεις μέσα στην Ελληνική Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για να γίνει σαφές πως και στο Μακεδονικό υπάρχουν πέντε κόμματα αλλά δύο πολιτικές στο Μακεδονικό. Οι θέσεις του Καρατζαφέρη είναι ξεκάθαρες από το 2000 έως τώρα: ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΠΕΡΙΕΧΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Δεν καταλαβαίνω ποτε είδες στην βουλή να λέει άλλα. Υπάρχουν πρακτικά και βίντεο. Δημοσίευσε κατι να το δούμε και εμείς.

Τα υπόλοιπα που έχουν ξεκινήσει να λέγονται σε διάφορα ιστολόγια είναι για γέλια απλά. Κοιτάνε πρόσωπα αντι να κοιτάνε πολιτικές και θέσεις.
Όταν ξεκινάς να χτυπάς πρόσωπα χωρίς να ελέγχεις τα λεγόμενα των δύο πλευρών το έχεις χάσει το παιχνίδι.

Δευτέρα, 12 Απριλίου 2010

Οι φτωχοί μας μεγαλοδημοσιογράφοιΟ Λόρδος Βύρωνας (Lord Byron) είναι το γιωτ που βρίσκεται κάτω από τα τρένα στην προβλήτα στη Χαλκίδα! Το γιωτ αυτό αν και παλιό οπτικά μη σας ξεγελά! Η πολυτέλεια είναι μέσα!
Το γιώτ αυτό ήρθε πριν λίγες μέρες στη Χαλκίδα από τη Σουηδία αφού μόλις αγοράστηκε από το γνωστό δημοσιογράφο και πραγματοποιούνται εργασίες.
Ο Ιδιος ο κ.Αναστασιάδης
ΔΕΙΤΕ και ΑΛΛΕΣ φωτογραφίες

εθεάθη πολλές φορές στη Χαλκίδα αφου ο ίδιος επέβλεπε τις εργασίες και το βαψιμο του σκάφους.
Σε λίγες μέρες θα μπεί στο ναυπηγείο για γενικότερη εσωτερική ανακατασκευή ωστε το καλοκαίρι να είναι έτοιμο να φιλοξενήσει την οικογένεια του κ.Αναστασιάδη και τους φίλους τους

Πηγή NEWS 24

Σχόλιο απο ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΜΑΤΙΑ

Μετά τον φτωχό βιοπαλαιστή δημοσιογράφο Μάκη με τις βίλες στην Εκάλη, την Cayenne και τις χλίδες, μετά τον Χατζηνικολάου που έχει μέχρι και ανελκυστήρα για την Porsche του, βλέπουμε και το σκάφος του κυρίου Αναστασιάδη.
Άραγε η δημοσιογραφία αποδίδει τέτοια κέρδη; Αποδίδει κάποια αλλά τόσα;
Άραγε το να είσαι εκδότης έχει πάλι τόσα κέρδη; Σίγουρα περισσότερα απο το να είσαι δημοσιογράφος αλλά και πάλι τόσα πολλά;
Όπως λέει και η παροιμία "Η γυναίκα του Καίσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά και να φαίνεται"...
Οι παραπάνω κύριοι όπως και πολύ άλλοι δεν τους νοιάζει κάν τι θα δείξουν. Σε μια εποχή μάλιστα που ο μέσος Έλληνας τα βγάζει πέρα κάνοντας αιματηρες οικονομίες ακόμη και σε βασικά έξοδα για την επιβίωση του.
ΛΑΟΣ και ΚΟΛΩΝΑΚΙ.....

Σάββατο, 10 Απριλίου 2010

ΠΑΡΑΕΜΠΟΡΙΟ STOP!!!


Το μεσημέρι του Σαββάτου 10 Απριλίου στις 2:00 μ.μ. η ομάδα ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP! που έχει δημιουργηθεί στο Facebook από τους εμπόρους και κατοίκους των Αθηνών που μήνυσαν τον Δήμο και την ΕΛ.ΑΣ. θα κάνει την πρώτη της ακτιβιστική δράση, κατεβαίνοντας στην οδό Ερμού για να φωτογραφίσει και να βιντεοσκοπήσει την ανενόχλητη δράση των αλλοδαπών παρανόμων μικροπωλητών, καθώς και την απόλυτη αδράνεια των αρμοδίων αρχών.

Πολλοί θα πουν, ότι με την προβολή που έχει η όλη αυτή δράση, κάποιοι θα φροντίσουν την συγκεκριμένη ώρα να μην υπάρχει ούτε ένας μικροπωλητής στους δρόμους του κέντρου. «Δεν πειράζει», λένε οι επικεφαλής της ομάδος, «ακόμη κι έτσι, θα έχουμε έστω για λίγο, έστω σε μία περιορισμένη γεωγραφική κλίμακα, πετύχει τον σκοπό μας». Διευκρινίζουν, ότι δεν πρόκειται για κάποια πολιτική ενέργεια, αλλά για κοινωνικό – συνδικαλιστικό ακτιβισμό, μέσα στα πλαίσια που ορίζουν οι νόμοι της πατρίδος μας και σημειώνουν ότι, αν κάποιοι πολιτικοί θέλουν να πλαισιώσουν αυτήν την προσπάθεια, είναι ευπρόσδεκτοι «όσο το πλαίσιο δεν φοράει και ... καπέλο».

«Κατά την διάρκεια του συγκεκριμένου δρωμένου, θα αξιοποιήσουμε την ομαδική μας παρουσία και θα μπορέσουμε ανενόχλητοι να φωτογραφήσουμε τους παρανομούντες αλλοδαπούς, χωρίς κάποιος από αυτούς να μπορεί να μας επιτεθεί. Εν παραλλήλω, μέλη της ομάδος θα διανέμουν στους καταναλωτές ένα κείμενο, όπου θα περιγράφονται οι αρνητικές συνέπειες της αγοράς προϊόντων από παρανόμους μικροπωλητές», μας λέει ο δημιουργός της ομάδος. Το συγκεντρωθέν υλικό θα αναρτηθεί στην σελίδα της ομάδας ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ STOP! στο Facebook και θα χρησιμοποιηθεί στον δικαστικό αγώνα που έχει ξεκινήσει εναντίον του Δήμου και της ΕΛ.ΑΣ. για το πρόβλημα του παρανόμου εμπορίου.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι, ότι η ομάδα αυτή, εν αντιθέσει με αρκετές άλλες στον συγκεκριμένο χώρο κοινωνικής δικτύωσης, είναι ενεργή και ζωντανή. Ήδη, έχει συγκεντρώσει σημαντικό αριθμό στοιχείων οπτικοακουστικού υλικού, που θα χρησιμοποιηθεί στο δικαστήριο, εάν ο εισαγγελέας ασκήσει εν τέλει ποινική δίωξη κατά των υπευθύνων για το αίσχος του παρανόμου εμπορίου στην Αθήνα, τα υπόλοιπα μεγάλα αστικά κέντρα, και εν γένει σε όλα τα πολυσύχναστα σημεία της πατρίδος μας.


Πηγή GIVE ME STRENGTH