Πέμπτη, 1 Σεπτεμβρίου 2011

Κατάργηση Ασύλου: Άνθρακες ο θησαυρός τελικά?
Ακόμα δεν ξεκίνησε το ακαδημαϊκό έτος και βλέπουμε καταλήψεις, συλλαλητήρια, τριτοκοσμικές εικόνες σε γενικές συνελεύσεις φοιτητών με τους φοιτητοπατέρες να πρωτοστατούν, διότι με το νέο νόμο πλαίσιο της κ.Διαμαντοπούλου τελείωσε και η συναλλαγή τους με τους καθηγητές για την πρυτανεία.

Από την άλλη βλέπουμε καθηγητές να «μάχονται» υπέρ του Ασύλου, υπέρ του παλαιού συστήματος συναλλαγής, υπέρ όλης αυτής της παρανομίας εντός των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων. Είναι οι γνωστοί και μη εξαιρετέοι που πρωτοστατούν σε οτιδήποτε θέλει να φέρει αλλαγή, σε οτιδήποτε είναι ένα βήμα πιο μπροστά από τα μουχλιασμένα κατάλοιπα της Χούντας, εναντίων σε οποιασδήποτε μορφής εκσυγχρονισμού όσο και αν βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο. Είναι οι γνωστοί μεγαλοκαθηγητάδες υπέρμαχοι του νεοταξίτικου σκοταδισμού και της αμορφωσιάς, άλλωστε όπως έλεγε και ο πολιτικός τους πατέρας Μάο Τσε Τουνγκ «μορφωμένος άνθρωπος είναι ο ιμπεριαλιστής δεξιός άνθρωπος». Βολεύει κάτι τέτοιο όμως το νεοελληνικό σύστημα; Φυσικά και το βολεύει!!!

Αρχή σχολικής και ακαδημαϊκής χρονιάς τι καλύτερο από τις καταλήψεις των φοιτητών, από την εξέγερση των νιάτων που άκουσα εχθές σε μια αστεία τοποθέτηση ενός βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Είπαμε όμως ότι το σύστημα βολεύεται από αυτή την κατάσταση. Γιατί;

Το γιατί λοιπόν δε μπορεί να είναι άλλο πέρα από οικονομικούς παράγοντες. Με το πρόσχημα ότι γίνονται καταλήψεις, έκτροπα, χαμός στα πανεπιστήμια δε θα δοθεί ούτε cent για συγγράμματα, ούτε cent για υποδομές, για έρευνα και ανάπτυξη και γενικά για την πολυέξοδη λειτουργία αυτών των ιδρυμάτων. Από την άλλοι οι μαχόμενοι καθηγητάδες βολεύονται διότι πληρώνονται κανονικά χωρίς να δουλεύουν.

Μοναδικοί χαμένοι οι φοιτητές και οι γονείς τους που συνεχίζουν να πληρώνουν χωρίς να μπορούν να κάνουν τίποτα. Φοιτητές στο πτυχίο δε μπορούν να αποφοιτήσουν επειδή κάποιοι έτσι γουστάρουν, νέοι φοιτητές παρόλο που πέτυχαν δε μπορούν να εγγραφούν γιατί πάλι κάποιοι έτσι γουστάρουν. Τα έξοδα όμως τρέχουν και μάλιστα σε τέτοιες περιόδους είναι πράγματι δυσβάσταχτα.

Κανονικά αφού έχει καταργηθεί το άσυλο δε θα έπρεπε να παρέμβει η δικαιοσύνη και να σταματήσει η παρεμπόδιση λειτουργίας ενός δημόσιου φορέα; Κακά τα ψέματα το περιμέναμε ότι ο παραπάνω νόμος είναι μόνο στα λόγια για να κομπάζουν μερικοί και να χειροκροτούν ως πιστά πρόβατα άλλοι. Άλλωστε οι δεκάδες παράνομες καταλήψεις στην Αθήνα και την υπόλοιπη Ελλάδα δεν έχουν άσυλο, αντιθέτως όμως αντί να συλληφθούν οι κατά πατητές, η πολιτεία τους παράσχει δωρεάν ρεύμα και νερό.

Για να δούμε λοιπόν θα λειτουργήσει ο νόμος ο οποίος θα έπρεπε να έχει λειτουργήσει από την πρώτη ώρα της κατάληψης ή για ακόμη μία φορά το σύστημα θα βγει κερδισμένο σε βάρος του λαού; Την απάντηση την ξέρουμε λίγο πολύ όλοι μας απλά ο καθένας όσο ζει ελπίζει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: