Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Φόρος στα σoυβλάκια τις πίτσες και τo γύρo!!!!













Θα φορολογήσουν τα λιπαρά και τα ανθυγιεινά τρόφιμα!

Κι όμως δεν είναι ούτε αστείο, ούτε αφορά κάποια σκανδιναβική χώρα. Το θέμα συζητήθηκε χθες από την Επιστημονική Επιτροπή Διατροφικής Πολιτικής η οποία συνεδρίασε υπό τον ειδικό γραμματέα, Κώστα Παταβούκα και την καθηγήτρια, Αθηνά Λινού, και .....
δεσμεύτηκε να παραδώσει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας πόρισμα για τη διατροφική πολιτική μέχρι το τέλος Μαρτίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιστήμονες της Επιτροπής τόνισαν ότι η φορολογία μπορεί να δώσει την απαιτούμενη ώθηση/κίνητρο για μια στροφή της κοινωνίας σε πιο υγιεινή διαστροφή. Η πρόταση, λοιπόν, ήταν μπουν υψηλότεροι φόροι στα ανθυγιεινά τρόφιμα (υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά οξέα, αλάτι και ζάχαρη) και χαμηλότεροι σε τροφές όπως τα φρούτα και τα λαχανικά! Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Υπολογίστε κατιτίς πιο ακριβή την τιμή του γύρου, του κρουασάν, του χάμπουργκερ, της πίτσας κλπ…!

Σύμφωνα με τους ομιλητές, η Επιτροπή στοχεύει στη δημιουργία εθνικού διαιτολογίου και ποσοτολογίου για τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας, ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν για παιδικούς σταθμούς, φοιτητικά εστιατόρια αλλά και τις ένοπλες δυνάμεις.

Οι παλιοαλήτες φορολογούν τη φτώχεια!!!
Αν κάποιος Έλληνας έχει τα χρήματα να αγοράσει βιολογικά τρόφιμα ,ψάρια και θαλασσινά ή φιλέτα κρέατος δε τρώει κάθε μέρα σουβλάκια.
Θέλουν να στείλουν στον αγύριστο όλη τη μεσαία και φτωχή τάξη.
Φυσικά εμείς φταίμε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: