Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

H Λουάντα η πιο ακριβή πόλη του κόσμου















Στο ερώτημα «ποια είναι η ακριβότερη πόλη του κόσμου», ο καθένας θα απαντούσε αυθόρμητα η Ζυρίχη, η Γενεύη, η Νέα Υόρκη, το Λονδίνο, το Τόκιο.
Σίγουρα, δεν θα περνούσε από το μυαλό κανενός η Λουάντα, η πρωτεύουσα της αφρικανικής Αγκόλας.

Κι όμως, σύμφωνα με τα στοιχεία του ινστιτούτου διεθνών οικονομικών μελετών mercer, η Λουάντα είναι μακράν η ακριβότερη πόλη του κόσμου, παρόλο που οι μισοί της κάτοικοι ζουν πολύ κάτω από το όριο της φτώχειας, μόλις με δύο δολάρια την ημέρα.

Όπως αναφέρει ο Ελεύθερος Τύπος, ένα τριάρι στη Λουάντα μπορεί να νοικιάζεται για 10.000 δολάρια, ένα δωμάτιο μέσου ξενοδοχείου να κοστίζει 400 δολάρια τη βραδιά και το πάρκινγκ 90 δολάρια την ημέρα.

Τα μόνα φτηνά πράγματα στην Αγκόλα είναι η μπίρα (60 σεντς το κουτάκι), τα τσιγάρα (1,50 δολάριο το πακέτο) και η βενζίνη μόλις 40 λεπτά το λίτρο. Το τελευταίο δεν είναι παράδοξο, αφού πρόσφατα η Αγκόλα, έγινε πρώτη πετρελαιοπαραγωγός χώρα της Αφρικής με 3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως εκτοπίζοντας τη Νιγηρία.

Εκτός από πετρέλαιο, η χώρα διαθέτει φυσικό αέριο, είναι τρίτη σε παραγωγή διαμαντιών στην Αφρική και στο υπέδαφος της κρύβονται άπειρα σιδηρομεταλλεύματα, χρυσός, βωξίτης και ουράνιο.

(ρε τι μου θυμίζει, ρε τι μου θυμίζει προσαρμοσμένο βέβαια σε Ευρώπη...)



Πηγή: newsbeast.gr

2 σχόλια:

j O C y είπε...

Always supporting your nice site.. Keep in touch..

Admin είπε...

great post thanks for support :)