Δευτέρα, 31 Αυγούστου 2009

ΝΑΝΟΣ ΒΑΛΑΩΡΙΤΗΣ «Ο Τρεμόπουλος είναι υποχείριο των Αμερικανών»


Συνέντευξη στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ, Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

«Πολιτικάντη» και «υποχείριο των Αμερικανών» χαρακτηρίζει τον ευρωβουλευτή των οικολόγων πρασίνων κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο ο διεθνώς αναγνωρισμένος ποιητής – συγγραφέας και επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας στις εθνικές εκλογές 2007 κ. Νάνος Βαλαωρίτης, δισέγγονος του μεγάλου μας ποιητή Αριστοτέλη Βαλαωρίτη.

Ο κ. Νάνος Βαλαωρίτης μιλώντας για τον κ. Μιχάλη Τρεμόπουλο κάνει λόγο γι α «κρατικοδίαιτο επαγγελματία πολιτικό» ο οποίος «μπορεί να συμμαχήσει ακόμα και με το διάβολο για να πετύχει τους σκοπούς του». Αναφερόμενος δε στο κόμμα των οικολόγων πράσινων υπό την ηγεσία του κ. Τρεμόπουλου, μιλά για «δούρειο ίππο των μεγάλων συμφερόντων» κατηγορώντας τον ίδιο για σταλινικές μεθόδους και πρακτικές.

Ο κ. Βαλαωρίτης αποτελεί μια πολύ σημαντική προσωπικότητα των ελληνικών και διεθνών γραμμάτων. Με φιλολογικές και νομικές σπουδές στα Πανεπιστήμια Αθηνών, Λονδίνου και Σορβόνης, δίδαξε Συγκριτική Λογοτεχνία και Γραφή στο Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο και διηύθυνε στην Ελλάδα επί μακρόν τα πρωτοποριακά περιοδικά «Πάλι» και «Συντέλεια». Έχει τιμηθεί με τρία κρατικά βραβεία, ενώ το 1996 του απονεμήθηκε το βραβείο της Αμερικανικής Εταιρείας Ποίησης, με το οποίο είχαν τιμηθεί προηγουμένως οι Λόρενς Φερλινγκέτι και Άλεν Γκίνσμπεργκ.

Πώς κρίνετε τη συνολική παρουσία των Οικολόγων Πρασίνων μετά τις ευρωεκλογές;

Οι οικολόγοι Πράσινοι όταν μιλούν για τα οικολογικά θέματα μιλάνε καλά. Είναι καταρτισμένοι από χρόνια. Από τη στιγμή όμως που θα τους ρωτήσεις γιατί τα πράσινα κινήματα στην Ευρώπη είναι ανθελληνικά και δείχνουν έντονη ανθελληνική στάση σε όλα τα θέματα, εκεί τα χάνουν και αρχίζουν να μπερδεύονται. Εκεί φαίνεται τι είναι και αυτοί οι ίδιοι και τι πιστεύουν. Ταυτίζονται με τις ανθελληνικές θέσεις των Γερμανών και των Γάλλων Οικολόγων. Αισθάνθηκα ότι η ηγεσία των Οικολόγων Πρασίνων είναι κάτω από το δάκτυλο των Αμερικανών.

Θεωρείτε δηλαδή ότι η ηγεσία των Οικολόγων Πρασίνων εξυπηρετεί ξένα συμφέροντα;

Ασφαλώς. Κυρίως ο κ. Τρεμόπουλος, που είναι υποχείριο της πολιτικής των ΗΠΑ. Έχει σταλεί από τον Τζόρτζ Σόρος στην Αμερική για να του κάνουν υποτίθεται αυτοπληροφόρηση, αλλά φαντάζομαι και κάποια μικρή πλύση εγκεφάλου, αλλά δεν τη χρειαζόταν καν. Ήταν έτοιμος. Τι θέλετε να πω πλέον για πράσινο κόμμα; Θα γίνει παίγνιο των μεγάλων και ισχυρών ρευμάτων. Η οικολογία εξαφανίζεται σε αυτά τα διαβούλια.

Πώς πιστεύετε ότι θα λειτουργήσει το κόμμα των Οικολόγων Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο;

Ως δούρειος ίππος των μεγάλων συμφερόντων. Έβλεπα τη συνέντευξη που έδωσε ο Τρεμόπουλος στην Κύπρο. Ο λόγος του ήταν πολύ καλός μέχρι που τον ρώτησαν για τα ευρωπαϊκά κόμματα και τη στάση τους απέναντι στην Ελλάδα. Εκεί τα έχασε, διότι είναι μπλεγμένος μέσα σε αυτή την ιστορία. Εγώ δεν μπορώ να κάνω τον πολιτικάντη και να πω εκείνα τα πράγματα που μπορεί να πει ένας Τρεμόπουλος.

Δηλαδή μας λέτε ότι ο κ. Τρεμόπουλος είναι πολιτικάντης;

Βεβαίως. Φυσικά. Όλοι αυτοί ασχολούνται επαγγελματικά με την πολιτική. Είναι επαγγελματίες πολιτικοί. Και ο Νίκος Χρυσόγελος είναι, όπως και ο Τάσος Κρομμύδας. Όλοι της ομάδας Τρεμόπουλου. Υπάρχουν όμως και άλλοι που δεν ανήκουν στην ομάδα Τρεμόπουλου, που είναι αληθινοί και αυθεντικοί.

Θεωρείτε ότι οι ψηφοφόροι ξεγελάστηκαν από τον κ. Τρεμόπουλο;

Βεβαίως. Το σύστημα έτσι λειτουργεί. Στην αρχή όταν χρησιμοποίησαν το όνομά του, δεν έλπιζαν ούτε 3.000 ψήφους και τελικά πήρα 75.000. Ήμουν μια εγγύηση ότι δεν πρόκειται περί φολκλόρ ή μία κίνηση για εμπορικούς σκοπούς. Αυτό ήταν έκπληξη. Έπειτα από αυτό άρχισαν οι επιθέσεις.

Όταν μιλάτε για επιθέσεις τι εννοείτε;

Μόλις έγινε αντιληπτό ότι υπάρχει ψητό στους 75.000 ψηφοφόρους, τότε άρχισε ο πόλεμος. Άρχισαν να με κατεδαφίζουν με ειρωνεία, με υπονοούμενα. Μου έκαναν ψυχολογικό πόλεμο. Είδα όλα τα mails του Τρεμόπουλου που έστελνε σε διάφορε στελέχη του κινήματος, στα οποία έλεγε ότι επωφελήθηκα βάζοντας υποψηφιότητα για να πουλάω τα βιβλία μου! Σε κάποια συγκέντρωση στελεχών του κόμματος δεν δίστασε να πει ότι πρέπει να «το βουλώσω». Αυταρχική συμπεριφορά που θυμίζει σταλινικές τακτικές. Πότε να βρίζεις, πότε να γλείφεις, πότε να εξορίσεις.

Τι επιδιώκει με αυτές τις κινήσεις ο κ. Τρεμόπουλος; Ποιος είναι ο απώτερος στόχος του;

Η προσωπική του προβολή και η προσωπική του καριέρα. Η οικολογία πουλάει και ήδη έχει ζήσει από αυτή. Είχε την «Αντιγόνη», μια ΜΚΟ, που πληρωνόταν από τα υπουργεία. Το ίδιο και η ΜΚΟ του Χρυσόγελου, που ήταν στα μέσα και στα έξω με τα υπουργεία. Αυτοί οι άνθρωποι είναι κρατικοδίαιτοι και συνηθισμένοι σε αυτές τις σχέσεις με την εξουσία. Την ξέρουν πολύ καλά. Εμένα με έβλεπαν ως άσχετο, από τον οποίο κινδύνευαν οι καριέρες τους.

Πριν από τις ευρωεκλογές ήρθε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με τις θέσεις του κ. Τρεμόπουλου για το Σκοπιανό. Μας περιμένουν και άλλες εκπλήξεις από τον ίδιο;

Ο κ. Σόρος στηρίζει οικονομικά τα Σκόπια. Ο ίδιος άνθρωπος έδωσε υποτροφία στον Τρεμόπουλο. Τι άλλο να σας πω; Παίζει το παιχνίδι των Αμερικανών, όπως σας τόνισα από την αρχή.

Πού εκτιμάτε ότι θα κυμανθούν οι εκλογικές επιδόσεις των Οικολόγων Πρασίνων στις επόμενες εθνικές εκλογές;

Νομίζω ότι θα υπάρξει πτώση των εκλογικών ποσοστών. Εγώ αρνήθηκα να μπω στο ευρωψηφοδέλτιο για να μη νομιμοποιήσω την εκλογή μου. Φοβάμαι ότι ξεφούσκωσε η πολιτική παρουσία του κ. Τρεμόπουλου. Το όνειρό του ήταν μια καρέκλα που δεν ξέρουμε και πώς θα τη χρησιμοποιήσει.

Δηλαδή όλα γίνονται για μια καρέκλα;

Και όχι μόνο για αυτήν. Είναι ένα ψυχολογικό πρόβλημα. Όλα αυτά γίνονται για την εξουσία, η οποία είναι και οικονομική, καθώς είναι πολλά τα χρήματα που μπαίνουν στα ταμεία του κόμματος. Τρία πράγματα είναι ανίκητα στον κόσμο τούτο: το χρήμα, ο χρόνος και η ηλιθιότητα!

Πόσο πιθανό είναι το ενδεχόμενο να δούμε τον κ. Τρεμόπουλο να αναλαμβάνει κυβερνητικό πόστο στο μέλλον;

Δεν είναι απίθανο κάτι τέτοιο. Ο Τρεμόπουλος θα μπορούσε να συμμαχήσει και με το διάβολο για να πετύχει τους σκοπούς του. Όπως λένε και οι Άγγλοι «business as usual».

Τελευταία υπήρξε πολλή συζήτηση για το αν αποχωρείτε από τους Οικολόγους Πράσινους. Τι ισχύει τελικά;

Παραμένω ένα απλό μέλος γιατί με θέλει το αντιτρεμοπουλικό ρεύμα που δυναμώνει μέρα με τη μέρα. Παίρνω απόσταση από την πολιτική. Όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ασκήσω κριτική ως ενεργός πολίτης, την οποία θα συνεχίζω να εκφράζω όλο και πιο έντονα.

Σάββατο, 29 Αυγούστου 2009

ΦΑΚΕΛΟΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

ΦΑΚΕΛΟΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ

του Εκπρ. Τυπου ΝΕ.Ο.Σ.
Καλαντώνη Ιωάννη

Ομόνοια 28/03/09, βράδυ Σαββάτου, κοντά στα ξημερώματα, Αθηναίοι γυρίζουν στις εστίες τους μετά την έξοδο, οδοκαθαριστές πιάνουν δουλειά, οι οδηγοί ταξί περιμένουν στις πιάτσες … άλλο ένα βράδυ Σαββάτου στο πολύπαθο κλεινόν άστυ. Κι όμως η φαινομενικά ήρεμη βραδιά ταράζεται από σοβαρά επεισόδια. Ομάδες μεταναστών, λαθραίων και μη, συμπλέκονται, φωνάζουν, σπάνε, καίνε, βγάζουν μαχαίρια, καταστρέφουν. Κι όμως η πόλη κοιμάται … παρακολουθεί απλά τα γεγονότα, δεν αντιδρά, δεν φωνάζει . τίποτα! Είναι άραγε λόγω φόβου; Ή μήπως αυτή η εκνευριστικά ατάραχη συμπεριφορά οφείλεται σε μια απάθεια… μια επικίνδυνη απάθεια, η οποία χτίστηκε σιγά σιγά όλα τα προηγούμενα χρόνια, με τις ευλογίες και την καθοδήγηση της «ουμανιστικής – αντιρατσιστικής – προοδευτικής αριστεράς»; 

Η κατάσταση βέβαια αυτή δεν οφείλεται σε παρθενογένεση. Συστηματικά μπαίνει σε αυτή την πολύπαθη Χώρα όποιος θέλει και με όποιον τρόπο θέλει, δεν υπάρχει έλεγχος πουθενά ούτε καν για τα ποινικά μητρώα των συγκεκριμένων ατόμων από της χώρες που προέρχονται. Εδώ είναι και το κομβικό σημείο της υπόθεσης. Συγκεκριμένα το σύνολο των κρατουμένων για το έτος 2007 ήταν περί τους 11000 από τους οποίους τα 5253 είναι αλλοδαποί και από αυτούς οι 2668 είναι αλβανικής καταγωγής. Με βάση τον υπολογισμό ότι σήμερα ζουν περίπου 1.500.000 αλλοδαποί στη χώρα μας, από τους οποίους οι περίπου 700.000 είναι Αλβανοί, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι οι αλλοδαποί φυλακίζονται, αναλογικά, έξι φορές περισσότερο, από τους Έλληνες!(Πηγή Κυρ. Ελευθεροτυπία 28/10/07)
Τα παραπάνω στοιχεία κάποιοι «επαγγελματίες αντιρατσιστές» προσπαθούν να τα αποκρύψουν. Γιατί όμως; Μήπως έχουν τεράστια κέρδη από αυτό; Μήπως έχουν μεγάλα συμφέροντα από τη ραγδαία πτώση των ημερομισθίων; Μήπως έχουν βλέψεις μέσω των «γκέτο» να υποβαθμίσουν περιοχές, και στη συνέχεια αγοράζοντας πάμφθηνα τη γη να οικοδομήσουν και να οικονομήσουν από αυτό; Αρκεί το παρακάτω μικρό αλλά ενδεικτικό παράδειγμα: Στην περιοχή του Αγ. Παντελεήμονα δικηγόρος επαγγελματίας «αντιρατσιστής» νοίκιαζε με το κεφάλι κάποια διαμερίσματα σε παράνομους μετανάστες αντί ημερησίου τιμήματος. Εκεί είχαν στοιβαχτεί σε ένα χώρο που προοριζόταν για περίπου 20 άτομα, περί τους 300 λαθρομετανάστες με τίμημα 3 ευρώ τη μέρα. Μια χαρά «αντιρατσισμός» λοιπόν με ένα χιλιάρικο τη μέρα…
Πέρα όμως από τα παραπάνω όμως η Ελλάδα είναι μια χώρα που δεν έχει τις υποδομές ώστε να μπορέσει να συντηρήσει αυτά τα άτομα που μαζικά περνούν τα σύνορα. Υπάρχει επαρκές σύστημα υγείας; Σύστημα παιδείας; Υπάρχει αυτή η βαριά βιομηχανία που θα τους δώσει δουλειά; Όπως γνωρίζουμε όλοι μας όχι. Την στιγμή που τα εργοστάσια κλείνουν το ένα μετά το άλλο μετακομίζοντας σε γειτονικές χώρες και μένουν χιλιάδες Έλληνες άνεργοι, τη στιγμή που οι Έλληνες αγρότες δουλεύουν απλά για να συντηρούν την οικογένεια τους με εργασία ακόμα και 16 ωρών τη μέρα, πώς είναι δυνατόν το κίνητρο των λαθρομεταναστών να είναι η εύρεση εργασίας. Οι μοναδικοί που ωφελούνται από αυτή την αθρόα εισαγωγή είναι οι μεγαλοκαπιταλιστές που μπροστά στην μεγιστοποίηση του κέρδους τους ρίχνουν τα ημερομίσθια κάθε φορά όλο και περισσότερο χωρίς φυσικά να νοιάζονται για τις περαιτέρω συνέπειες. 
Περί της ανεργίας συγκεκριμένα ο καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών Α. Σαρρής έχει κάνει μια έρευνα περί του θέματος η οποία δημοσιεύτηκε στην Ελευθεροτυπία, 18/1/1998. Συγκεκριμένα η έρευνα αναφέρει ότι ο αριθμός των περίπου 450.000 λαθρομεταναστών αντιστοιχεί σε 130.000 εργάτες πλήρους απασχόλησης. Διαπίστωση της έρευνας είναι ότι για κάθε 5 λαθρομετανάστες που βρίσκουν δουλειά, 2 Έλληνες χάνουν την δική τους.
Η παραπάνω έρευνα του καθηγητή Α. Σαρρή έδειξε επίσης ότι τα χαμηλά μεροκάματα των λαθρομεταναστών έκαναν πολλούς ανειδίκευτους Έλληνες εργάτες να χάσουν την δουλειά τους, με αποτέλεσμα την ανισοκατανομή εισοδήματος, καθώς και ότι το 37% του πληθυσμού, του φτωχότερου εισοδηματικά, γίνεται φτωχότερο εξ' αιτίας των λαθρομεταναστών. Σύμφωνα με την έρευνα η αθρόα εισροή λαθρομεταναστών προκάλεσε μείωση της πραγματικής αμοιβής των εργαζομένων, δηλαδή τον μέσο όρο των αμοιβών των εργαζομένων, κατά 6%.
Η ΕΕ τόνισε ότι όσον αφορά την απασχόληση των γυναικών παρά την αύξησή της κατά 3% το 1998, το ποσοστό απασχόλησης αυξήθηκε πολύ λίγο (μόλις κατά 0,5%) εξ' αιτίας της ξαφνικής αύξησης του αριθμού των μεταναστών (Ελευθεροτυπία, 21/9/1999). Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου η συμβολή των λαθρομεταναστών στην κατά 1,2% αύξηση της ανεργίας κατά τον τελευταίο χρόνο ήταν "μόνο" 0,3% (Τα Νέα, 29/7/1999). Η δήλωση αυτή δείχνει ότι υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ ανεργίας και λαθρομετανάστευσης. Εφ' όσον το 0,3% από την κατά 1,2% αύξηση της ανεργίας οφείλεται στους λαθρομετανάστες, συνεπάγεται ότι το 25% (0,3/1,2=0,25) της αύξησης της ανεργίας κατά το τελευταίο έτος οφείλεται στους λαθρομετανάστες. 
Παρατηρούμε επίσης ότι παλαιότερα πολλά από τα πιο υψηλόβαθμα και προβεβλημένα στελέχη της κυβερνήσεως, σε ένα παροξυσμό αλήθειας, παραδέχονται ότι το πρόβλημα σχετικά με τα στίφη των λαθρομεταναστών, είναι τεράστιο. Ενδεικτικά είναι τα παρακάτω στοιχεία.
Ο πρ. υπουργός Εθνικής Οικονομίας Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε: "Τέλος υπάρχει το μείζον πρόβλημα των οικονομικών μεταναστών. Ότι προστέθηκαν 500.000 νέοι άνθρωποι στο εργατικό δυναμικό μας δεν μπορεί παρά να έχει επιπτώσεις στην ανεργία. Δεν συμφωνώ ότι οι δουλειές των οικονομικών μεταναστών είναι δουλειές που δεν κάνουν οι Έλληνες" (Οικον .Ταχυδρόμος, 3/6/1999).
 Ο πρ. Πρόεδρος της Βουλής Απόστολος Κακλαμάνης δήλωσε: "Αντί να κλείσουμε, ανοίξαμε τα σύνορα στην ανεξέλεγκτη είσοδο κάθε ξένου. Ποιός μπορούσε τότε να φανταστεί ότι μέσα σε λίγα χρόνια, σε 10 εκ. πληθυσμό θα είχαμε 1 εκ. ξένους, με επιπτώσεις από την έξαρση της εγκληματικότητας μέχρι την διόγκωση της ανεργίας;" (Τα Νέα, 28/6/1999).
Ο πρ. υπουργός Δημ .Τάξεως Μ. Χρυσοχοΐδης παραδέχθηκε επίσης: "Η απασχόληση παράνομου αλλοδαπού εργατικού δυναμικού, υπό συνθήκες αυξανόμενης ανεργίας στις κατηγορίες των νέων και των γυναικών, εμποδίζει την εξάντληση των υφισταμένων αποθεμάτων ημεδαπού εργατικού δυναμικού και διευρύνει το ποσοστό των Ελλήνων ανέργων. Γίνεται σαφές ότι η παράνομη απασχόληση των αλλοδαπών εργαζομένων αποτελεί μέρος του προβλήματος που επηρεάζει την ελληνική αγορά εργασίας και ενθαρρύνει την παράνομη είσοδο μεταναστών" (Οικον.Ταχυδρόμος, 30/12/1999).
Κάπου εδώ έρχονται στο μυαλό μου τα λόγια του Καρλ Μαρξ ''Σκοπός της εισαγωγής ξένων εργατών από τους εργοδότες είναι η διαιώνιση της σκλαβιάς'' (σ.σ για τους δύσπιστους, Το συγκεκριμένο απόσπασμα του Μαρξ είναι από το άρθρο του "Μια Προειδοποίηση", που γράφτηκε το 1865 και δημοσιεύτηκε σε τρεις εφημερίδες το 1866. Μπορείτε να το βρείτε στο Marxist Internet Archive, με τον τίτλο "A warning")… Εκτός και αν ο Μαρξ ήταν ένα ξενοφοβικό, φασιστικό υποκείμενο όπως αποκαλούν οι λεγόμενοι σκοταδιστές προοδευτικοί όποιον τολμά να αναπαράγει αυτή τη φράση σήμερα.

Άραγε τι είναι ρατσισμός; Το να δίνεις φρούδες ελπίδες σε κάποια όντως κατατρεγμένα άτομα πουλώντας τους ψεύτικα όνειρα με τίμημα άθλιες συνθήκες ζωής ή να αποτρέπεις από το να γεννιούνται αυτά τα ψεύτικα όνειρα…. Την απάντηση μπορεί να την δώσει ο καθένας από εμάς.

Το συγκεκριμένο άρθρο έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό ΑΠΟΔΡΑΣΗ φυλ.5


Τετάρτη, 26 Αυγούστου 2009

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΣΙΠΡΑ ΣΕ ΓΝΩΣΤΟ ΑΝΑΡΧΙΚΟ!!!

Ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης τσίπρας, επικεφαλής αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδ. Δρίτσα, Θαν. Λεβέντη και τα μέλη της επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μαρματάκη και Όλγα Στέφου, επισκέφθηκε σήμερα στο Νοσοκομείο «Σωτηρία» τον κρατούμενο απεργό πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλο.

«Οκτώ μήνες μετά ο Θοδωρής Ηλιόπουλος κινδυνεύει να γίνει το δεύτερο θύμα του Δεκέμβρη μετά τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΝ.

«Ένα δικαιακό σύστημα το οποίο είναι ανίκανο να αποδώσει δικαιοσύνη ταλαιπωρεί ένα αθώο παιδί που το μόνο του έγκλημα ήταν ότι συμμετείχε, μαζί με χιλιάδες άλλους, στις μεγάλες κινητοποιήσεις του Δεκέμβρη, στις κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Αυτό που ζητάει ο Θοδ. Ηλιόπουλος, διακινδυνεύοντας την ίδια του τη ζωή, είναι να εκδικαστεί η υπόθεσή του. Και διακηρύσσει την αθωότητά του, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή του» σημείωσε ο κ. Τσίπρας ο οποίος κάλεσε τον υπουργό Δικαιοσύνης Ν. Δένδια «να εκδικαστεί άμεσα το αίτημα αποφυλάκισης του απεργού πείνας Θοδ. Ηλιόπουλου.».θαυμάστε... http://athens.indymedia.org/front.php3?lang=el&article_id=1071533

Όταν έκανε απεργία πείνας ο Τενέζος που ήσασταν ρε!!!!!!
Ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους νεοσύλλεκτους σε ..."ανυπακοή"


"ΑΙΣΧΟΣ".!!!
Μόνο αυτή η λέξη αρμόζει στη νέα ανθελληνική "πρωτοβουλία" του ΣΥΡΙΖΑ, όργανα του οποίου στήθηκαν έξω από τα στρατόπεδα της χώρας, πρωί πρωί και Κυριακάτικα, προκειμένου με ...φυλλάδια, να "ενημερώσουν" τους νεοσύλλεκτους που κατατάσσονται αυτές τις μέρες για τα δικαιώματά τους, αλλά και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την στρατιωτική θητεία.
Παρά την έντονη αντίδραση των Αξιωματικών των στρατοπέδων, τα ...όργανα του ΣΥΡΙΖΑ συνέχισαν προκλητικά το ...προσηλυτιστικό τους έργο.
Το ..."φυλλάδιο" είχε τον τίτλο "μην ψαρώνεις", ενώ στο κείμενο των ...στρατευμένων νέων του ...προδευτικού ΣΥΡΙΖΑ, περιέχονταν και "σαφείς οδηγίες προς ...στρατολογημένους".
"...Φίλοι φαντάροι, το στρατιωτικό δόγμα έχει πλέον αλλάξει για τη χώρα μας και από αμυντικό που ήταν έως τώρα κατάντησε αποτρεπετικό, για να μπορεί να αντιμετωπισθεί με αυτό τον τρόπο η ...(λαθρο)μετανάστευση. Ο σημερινός σκοπός και στόχος του στρατεύματος είναι η δαπανηρή αγορά των εξοπλισμών για την καταστολή των διαδηλώσεων,...»»»»

η διαφθορά και η αδιαφάνεια με τα ρουσφέτια και τους θανάτους φαντάρων, και ότι χωρίς μείωση των στρατοπέδων, η μείωση της θητείας σημαίνει εντατικοποίηση..."

Ακόμα αναφέρονται στην τεχνητή διάκριση σε παλιούς και νέους φαντάρους από τους αξιωματικούς προτρέποντάς τους ώστε να μην δεχθούν την εξουσία κανενός '"παλιού" πάνω τους και, κυρίως, "να μην την ...ασκήσουν".

Τέλος, οι ...στρατευμένες νέες/οι του ...προοδευτικού ΣΥΡΙΖΑ γνωστοποιούν αναλυτικά τα ...δικαιώματα των στρατευμένων πολιτών για το "...θέμα συνείδησης και λειτουργίας του στρατού...", καλώντας τους εμμέσως σε ...ανυπακοή, ενώ δημοσιεύουν και τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για "...ελεύθερο συνδικαλισμό στους φαντάρους, συνταγματική απαγόρευση της εξόδου στρατευμάτων από την χώρα, εξάμηνη θητεία, διάλυση του ΝΑΤΟ, αλλαγή της διαδικασίας για την διαπίστωση της αντίρρησης συνείδησης και υπολογισμό της θητείας ως συντάξιμου χρόνου..."

πηγη gianniotis.blogspot.com

Κυριακή, 23 Αυγούστου 2009

Γιατί ρε ΑΛΗΤΕΣ????

fire.jpg

Πως γίνεται πάντα σε εκλογικό έτος να καίγεται η Ελλάδα; Να τρέχει ο κοσμάκης αλαφιασμένος και να βλέπει τα σπίτια του να γίνονται στάχτη; Τί περιμένετε ρε; Ρίχτε όλες τις επίγειες και από αέρος δυνάμεις. Στείλτε το στρατό και ό,τι άλλο διαθέτει η χώρα. Κινητοποιήστε τους εθελοντές και τους πολίτες. Βγείτε από τις βίλες σας ρε κερατάδες. Καίγεται το πράσινο και η χώρα μας! Πιάστε τους εμπρηστές και ρίξτε τους στις φωτιές που άναψαν!

Α
ναδημοσίευση απο Πιέριοι

Σάββατο, 22 Αυγούστου 2009

Ο ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΑ ΘΡΑΣΙΜΙΑ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Αποφυλάκιση του Θοδωρή Ηλιόπουλου ζητά το ΠΑΜΜΕ (Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο)

Την αποφυλάκιση του απεργού πείνας Θοδωρή Ηλιόπουλου, δεδομένης της οξύτατης κατάστασης της υγείας του ζητά από τις αρμόδιες αρχές, το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο.

Ο Θοδωρής Ηλιόπουλος, προφυλακίσθηκε πριν 8 μήνες, κατηγορούμενος για συμμετοχή του στα γεγονότα του περασμένου Δεκέμβρη και η υγεία του βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε κρίσιμο για τη ζωή του σημείο, σύμφωνα με τις γνωματεύσεις των γιατρών της φυλακής, λόγω της παρατεταμένης απεργίας πείνας που πραγματοποιεί τις τελευταίες 42 μέρες.
Η οργανωμένη κοινωνία προσθέτει στην σχετική του ανακοίνωση το ΠΑΜΜΕ δεν μπορεί και δεν πρέπει να εκδικείται. Ας χρησιμοποιηθούν οι εναλλακτικές επιλογές που έχει το δικαιοδοτικό σύστημα για την εξασφάλιση της παρουσίας του στο δικαστήριο, προφυλάσσοντας έτσι το μέγιστο ανθρώπινο αγαθό: Την ζωή του κατηγορούμενου.


Σχόλιο:(Το κατηγορητήριο του Ηλιόπουλου περιλαμβάνει 3 κακουργήματα (κατοχή εκρηκτικών βομβών, έκρηξη κατʼ εξακολούθηση, απόπειρα σωματικής βλάβης) και 2 πλημμελήματα (αντίσταση, διατάραξη κοινής ειρήνης). )

Αυτή την ανακοίνωση έβγαλε το ΠΑΜΜΕ προς απογοήτευση όλων όσων πίστεψαν στην ύπαρξη του συγκεκριμένου πολιτικού σχήματος. Ούτε λίγο ούτε πολύ το ΠΑΜΜΕ ζητά να απελευθερωθεί ο Ηλιόπουλος για την συμμετοχή του σε επιθέσεις στα ΜΑΤ, στην πυρπόληση, τα πλιάτσικα και τις λεηλασίες ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ Ελλήνων μεροκαματιάρηδων (ένας πυρπολούσε και τα κοράκια πίσω δρούσαν) επειδή ο προφυλακισμένος για εγκλήματα ξεκίνησε...απεργίας πείνας.

Δηλαδή κ. Παπαθεμελή μου.. να βγω κι εγώ έξω να κάψω, να σπάσω, να πυρπολύσω, να επιτεθώ στις Δυνάμεις Ασφαλείας κι αν με τσακώσουν να ξεκινήσω μια απεργία πείνας και να έχω βεβαιότητα ότι εσείς θα με στηρίξετε; Να κοιμάμαι ήσυχα ότι όλο και κάποιος θα βρεθεί να με ξαλασπώσει ακόμα και αν μείνω ατιμώρητος;

Για ποια "ανθρώπινη" ευαισθησία μιλάτε αγαπητοί κύριοι του ΠΑΜΜΕ; Μήπως δεν έχουμε ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ στην χώρα μας ή ζητάτε την κατάργησή της;

Που είναι η ευαισθησία σας σε όλη αυτή τη φρικαλεότητα των πυρπολήσεων ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕ Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ έμμεσα με φόρους ή άμεσα με οικογένειες να βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής;

Ενημερώθηκε κανείς από εσάς αν έγιναν ΑΠΟΠΕΙΡΕΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ - και αν καμιά από αυτές ΠΕΤΥΧΕ - λόγω των επεισοδίων του Δεκεμβρίου ή βγάζετε ανακοινώσεις μόνο σε ότι "πουλάει" και τα υπόλοιπα δεν σας αφορούν;

Που είναι η "ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ" σας για όλους αυτούς που ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΗΚΑΝ και ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ δεν τους αποδόθηκε;

Που είναι η ευαισθησία σας σε όλους αυτούς τους ΑΦΑΝΕΙΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ που είδαν να γίνεται το βιος τους μπουρλότο και που δεν κάνουν "απεργίας πείνας" για να τραβήξουν την προσοχή σας αλλά σηκώνουν καθημερινά Σταυρό για να βγάλουν τα σπασμένα, τα καμένα, τα λεηλατημένα αυτού που τώρα ΕΣΕΙΣ θέλετε να ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΤΕ ΔΙΧΩΣ ΔΙΚΗ;

Ποια είναι η "ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ" σας για χιλιάδες ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ πολύ περισσότερους μήνες από τον Ηλιόπουλο που βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα για μία ακάλυπτη επιταγή ή για ευτελή χρέη προς το δημόσιο; Πάει περίπατο η "ευαισθησία" σας γι αυτούς ακολουθώντας τις προσταγές του ΣΥΡΙΖΑ του indymedia και της Κούρτοβικ;

Η ΜΗΠΩΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΟΤΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΛΘΕΙ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ;

Μήπως σας "διαφεύγει" το γεγονός ότι η ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ; Το έχετε και το έχουμε δει κατά κόρον να συμβαίνει. Εσείς γιατί υποκρίνεστε ότι δεν το έχετε κατά νου;

Δεν μας τα λέτε καλά κύριοι... Αν αποφασίσατε να συνταχθείτε με το indymedia και με τα Μέσα Μαζικής Παραπληροφόρησης που ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΝΤΑΙ από αυτό - το οποίο και αποκαλούν όχι άνδρο τρομοκρατών αλλά "Μέσο εναλλακτικής Πληροφόρησης" (κλικ
εδώ) - , και ένα σωρό άλλους Νεοταξίτες (κλικ εδώ)- που μυξοκλαίγονται όταν πιαστεί κανείς από το σινάφι τους που έχει βαλθεί να ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙ την Ελλάδα - για να φανείτε trendy και "προοδευτικοί" (κλικ εδώ) πολύ φοβάμαι ότι θα σας ρουφήξει το χωνευτήρι που δεν είναι άλλο από την ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ...

Πηγή

HeLLeNiCReVeNgE

Κυριακή, 9 Αυγούστου 2009

ΚΚΕ ΑΕ το κόμμα σου λαέ!

"Το Κομμουνιστικό Κόμμα, οι λαθρομετανάστες και οι χορηγοί.

Του Σπύρου Χατζάρα

Η ιστορία του εργατικού κινήματος στην Ελλάδα, ξεκινάει με την ίδρυση της Φεντερασιόν στη Θεσσαλονίκη το 1909, από τον Αβραάμ Μπεναρόγια & Co.

Οι «ιστορικοί» του εργατικού κινήματος δεν αναγνωρίζουν «δυστυχώς», την συμβολή του «επαναστάτη»- Πράκτορα, Ισραέλ Λαζάρεβιτς Χέλιφαντ- (Αλεξάντρερ Πάρβους), που βρισκόταν στην Κωσταντινούπολη , και ήταν χορηγός και της «Φεντερασιόν» του Αβραάμ Μπεναρόγια και του Ρακόφσκι.

Η ιστορία όμως γράφεται από τους Χορηγούς, και ερμηνεύεται κατά το συμφέρον τους. Πάντα.!

Η χρηματοδότηση του πραξικοπήματος του Λένιν στην αγία Πετρούπολη, έγινε με γερμανικά κεφάλαια που διαχειρίστηκε ο Ισραέλ Λαζάρεβιτς- Πάρβους. Ρόλο χορηγού της επανάστασης, εντός της Ρωσίας, είχε και ο εκπρόσωπος της Westinghouse Charles Richard Crane.
Χρήματα έβαλαν και οι τραπεζίτες του Λονδίνου και της Νέας Υόρκης, οι Βάρμπουργκ (Warburgs) και οι Σιφ (Schiffs), ο Μόργκαν 1 εκ.δολλάρια κλπ. 10.000 δολλάρια (για τα πρώτα έξοδα) είχε πάνω του ο Τρότσκι ,όταν τον έπιασαν στο Χάλιφαξ 3Απριλίου 1917.
Ο Λένιν ζούσε στην Ελβετία από τους Χορηγούς.
Τα «Λενινιστικά επαναστατικά κόμματα», βασίστηκαν στην χρηματοδότηση των επαγγελματικών στελεχών, από χορηγούς και «άδηλους πόρους».
Όσο υπήρχε Σοβ.Ένωση οι επαγγελματίες κομμουνιστές ζούσαν σε βάρος του ιδρώτα των σοβιετικών λαών.
Η ροή των «εμβασμάτων» γινόταν με διάφορους τρόπους.
Στο αρχείο των τηλεγραφημάτων της Γερμανικής πρεσβείας των Αθηνών,προς το Βερολίνο, που βρίσκεται στη Μόσχα,ειδα τηλεγράφημα του 1939 για παράδοση εμβάσματος στο ΚΚΕ.(Μετά το σύμφωνο Μολότωφ – Ρίμπεντροπ).
Η κατάρρευση του Σοβιετικού συστήματος ,δημιούργησε δυσκολίες επιβίωσης σε πολλά κομμουνιστικά κόμματα που διαλύθηκαν,… ελλείψει πόρων.
Στην Κύπρο και την Ελλάδα, που «κρύφτηκαν» χρήματα του ΚΚΣΕ, η κρίση άργησε να εκδηλωθεί.
Η οικονομική κρίση και λάθος επενδύσεις όμως, έφεραν το ΚΚΕ ,σε θέση ανάγκης. Χρειάζεται πρόσθετους «άδηλους πόρους» για να συνεχίσει να καταβάλλει τους μισθούς στον κομματικό στρατό.
Και η λύση είναι ,η αναζήτηση νέων «χορηγών», οι οποίοι όμως έχουν απαιτήσεις για τα λεφτά τους.
Έτσι προέκυψε, και η νέα, «επιθετική» πολιτική για τους λαθρομετανάστες.
Το εμπόριο των λαθρομεταναστών, που διαπλέκονται με τη διακίνηση των ναρκωτικών, είναι μια «μαύρη αγορά» 10 δις, από την οποία τρώνε οι ΜΚΟ, και οι αντιρατσιστές δικηγόροι.
Να μην βάλει και το φτωχό «κόμμα του λαού», (αφού έκοψε την επιδότηση της Τυποεκδοτικής και ο Αγγελόπουλος), το δαχτυλάκι του στην… «Κουτάλα».

ΥΓ. Εκείνο το δάνειο από τη Σοβιετική τράπεζα του Λουξεμβούργου, για να χτιστεί ο Περισσός εξοφλήθηκε ποτέ; "

     

Αναδημοσίευση απο Δελτίο των 11

   

Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2009

Έπεσε το indymedia?

Καμία πρόσβαση δεν είναι δυνατή από τις 3 τα ξημερώματα στο δικτυακό τόπο Indymedia (http://athens.indymedia.org/). Υπενθυμίζετε ότι εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκεται σε εξέλιξη καμπάνια ακροδεξιών οργανώσεων για το κλείσιμο του Athens Indymedia, με πρώτο βήμα το αίτημα εκδίωξης του υπολογιστή που εξυπηρετεί τον δικτυακό τόπο (server) από το «άσυλο» του ΕΜΠ. Η συγκεκριμένη καμπάνια και το site “ stop-indymedia.blogspot.com.” ξεκίνησαν την δράση τους λίγες ήμερες μετά τη δολοφονία του 15χρονου μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στα Εξάρχεια, τον Δεκέμβριο του περασμένου χρόνου.Athens Indymedia αποτελεί τμήμα του ομώνυμου διεθνούς δικτύου πληροφόρησης που δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 1999 στο Σιάτλ, από ακτιβιστές του κινήματος ενάντια στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση, για τη μεταξύ τους ανταλλαγή απόψεων και πληροφοριών. Κάθε επιμέρους Indymedia λειτουργεί αυτόνομα, με αυτοτελή εσωτερική λειτουργία και δικό του πολιτικό προσανατολισμό. Περισσότερα στο http://www.foreignpress-gr.com/

Σημ.SKEFTOMASTEELLHNIKA.GR:Αντιλαμβανόμαστε την αγάπη, για ελεύθερη διακίνηση των ΟΠΟΙΩΝ ιδεών, αλλά στην περίπτωση του INDYMEDIA υπάρχει μια μικρή -απειροελάχιστη- διαφοροποίηση. Δεν αποτελεί κομμάτι των ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ BLOGERS, αλλά κομματάρα του διεθνούς ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟΥ κατεστημένου. Και μη βαφτίζουμε "ακροδεξιές οργανώσεις" το 88% των BLOGS, που απαιτούν ΙΣΗ μεταχείριση. Τόπαμε και το ξαναλέμε μέχρι να βγάλλει ο ήλιος κέρατα. ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ INDYMEDIA. ZHTAME NA MHN ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ. ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΙΣΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ. ΑΠΛΟ ΔΕΝ είναι γιατί το ΠΕΡΙΠΛΕΚΟΥΜΕ; Και ενάντια σε ποιό κράτος είναι βρέ παιδιά, αφού το ΚΡΑΤΟΣ ΤΟ ΣΥΝΤΗΡΕΙ, ΜΕΣΑ στο Πολυτεχνείο και του παρέχει και ΑΣΥΛΙΑ; (http://www.foreignpress-gr.com/)

ΥΓ. Σε ποιό σοβαρό κράτος, θα ΗΞΕΡΑΝ ΟΛΟΙ , απο Υπουργούς , Εισαγγελείς, Αστυνομία κ.λ.π. την έδρα ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ οργάνωσης και δεν θα τους έπιαναν στο άψε σβήσε; Τα τελεσθέντα ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ; ΟΣΑ ΕΧΕΙ Ο ΠΟΙΝΙΚΟΣ κώδικας και ΑΛΛΑ ΤΟΣΑ. Aλλά μιλήσαμε για σοβαρό κράτος, ε; SORRY !!

Πέμπτη, 6 Αυγούστου 2009

Ορίσθηκε ο νέος αρχηγός του ΓΕΕΘΑ

"Τελείωσαν" τον Γράψα επειδή επέμενε

σε πειστική αντίδραση κατά της Τουρκίας;

Με απόφαση του ΚΥΣΕΑ που μόλις ανακοινώθηκε, αντικαθίσταται ο νυν αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Δημήτριος Γράψας, με τον μέχρι τώρα αρχηγό ΓΕΑ Αντιπτέραρχο Ιωάννη Γιάγκο, που προάγεται σε Πτέραρχο.
Ο Αντιπτέραρχος (Ι) Ιωάννης Γιάγκος, ήταν μέχρι σήμερα, ο Αρχηγός Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας. Ανέλαβε τα καθήκοντά του στις 26 Ιανουαρίου 2007, προερχόμενος από τη θέση του Αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας και Διοικητού του CAOC7.
Η αντικατάσταση του Γράψα εξακολουθεί να αποτελεί ένα μεγάλο ερωτηματικό. Φήμες που άρχισαν ήδη να διαρρέουν τόσο στο Πεντάγωνο όσο και σε πολιτικούς κύκλους, αναφέρουν μεγάλη κόντρα που υπήρξε ανάμεσα στον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ κύριο Γράψα και την κυβέρνηση.
Μάλιστα, "κακές γλώσσες" αναφέρονται υποτιμητικότητα προς την πολιτική ηγεσία του τόπου, λέγοντας πως "η κόντρα είχε να κάνει με το ότι δεν δεχόταν ο Γράψας να σκύβει το κεφάλι του στην επιθετικότητα της Τουρκίας και είχε πολλές φορές προτείνει σειρά δραστικότατων μέτρων αντιμετώπισης του θράσους της Άγκυρας".
Ο κύριος Γράψας αποτελεί πλέον παρελθόν, αλλά υπό ανοιχτή αίρεση πλέον τίθεται όλη η ηγεσία του πολιτικού σκέλους του ΚΥΣΕΑ (δηλαδή η κυβέρνηση Καραμανλή) η οποία ψιθυρίζεται πως δεν έχει την διάθεση να αποτρέψει την υφαρπαγή κάποιων μικρών Ελληνικών νησιών!!!
Τα υποτιμητικά σχόλια για την κυβέρνηση Καραμανλή είναι ιδιαίτερα δυσμενή, επειδή προχώρησε σε αλλαγή του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, σε χρονικό διάστημα κατά το οποίο η ένταση στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις είναι πρωτόγνωρα υψηλή και θεωρείται απόλυτα βέβαιο πως θα υπάρξει "θερμό επεισόδιο". Άλλοι παρατηρητές, περισσότερο ήρεμοι, αναφέρουν πως ήταν επιβεβλημένη η αποχώρηση του "θερμού" κυρίου Γράψα, προκειμένου να σταλεί ένα μήνυμα ηρεμίας προς την Τουρκία, η οποία έχει προχωρήσει και αυτή σε αλλαγές των ανώτατων στρατιωτικών και του στρατιωτικού της επιτελείου. Μόνο που η Τουρκία πρόσθεσε έναν βοηθό στον γενικό αρχηγό, δημιουργώντας εύλογες απορίες σε πολιτικούς και στρατιωτικούς κύκλους οι οποίοι αναφέρουν χαρακτηριστικά: "περιμένουν να έχουν πολύ δουλειά και προσθέτουν πρόσωπα;"
Όπως και να έχει, ο νέος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Ιωάννης Γιάγκος, μάλλον θα έχει να αντιμετωπίσει πολλά και μεγάλα προβλήματα, τα οποία δείχνουν να είναι λιγότερο σοβαρά από την πλευρά του Αιγαίου και περισσότερο επικίνδυνα στην Αθήνα. Εξάλλου, από πολλούς ο νέος ΓΕΕΘΑ θεωρείται άνθρωπος του κυβερνητικού περιβάλλοντος και θα είναι "υπάκουος" στις εντολές που θα του στέλνουν τόσο το Μαξίμου όσο και το ΥΠΕΞ...
Πάντως, από χθες το απόγευμα που ακούστηκε η "παραίτηση" Γράψα και η αντικατάστασή του, πολλοί συζητούν πλέον για παρωδία εφαρμογής πολιτικής στο στράτευμα και δεν διστάζουν να την παρομοιάσουν με την παρέμβαση της πολιτικής στον στρατό της Μικράς Ασίας και την αλλαγή των έμπειρων στρατηγών λίγο πριν την κατάρρευση του μετώπου και την στροφή προς την Μικρασιατική καταστροφή...
Κι επειδή η λάσπη είναι γνώρισμα ανθρώπων που θέλουν να κρύψουν τις βρωμιές τους, ήταν λογικό να αρχίσουν τον δικό τους αγώνα τα "παπαγαλάκια" της εξουσίας, διαδίδοντας πως ούτε λίγο ούτε πολύ "το ΓΕΕΘΑ διέρρε μυστικά σχέδια"!!! Και τα δυστυχή παπαγαλάκια δεν τολμούν φυσικά να πούνε τι διέρρευσε, από ποιόν και πότε!!! Και τι να πούνε άλλωστε; Εκτός εάν φροντίσουν να διαρρεύσουν μερικά μυστικά ετεροχρονισμένα, προκειμένου να δημιουργήσουν το άλλοθι της λάσπης... Μέχρι και υπόνοιες για φόβο πραξικοπήματος άρχισαν να διαρρέουν, μέσα από τους γνωστούς αλλά και νέους (διαδίκτυο) κύκλους, τα διάφορα φερέφωνα της εξουσίας, τολμώντας να εμπαίζουν τους έλληνες πολίτες αλλά και να κατηγορούν (εκ του ασφαλούς) τον απερχόμενο Γράψα, τοποθετώντας μπροστά από τα αίσχη που διαδίδουν, την λέξη "φήμη"...
Ίσως η κυβέρνηση Καραμανλή να ετοιμάζει μία μίνι "Μικρασιατική καταστροφή", το μόνο βέβαιο πλέον είναι πως η απομάκρυνση Γράψα στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή μάλλον θα αποτελέσει και την έναρξη της οριστικής απομάκρυνσης της σημερινής κυβέρνησης...

Αναδημοσίευση απο ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ