Τετάρτη, 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ


ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΠΑΡΑ ΚΛΕΦΤΗΣ Η ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ»

Με αφορμή την ελληνική οικονομία και πρόσχημα τη διεθνής οικονομική κρίση οι έλληνες πολίτες καλούνται να αποφασίσουν για το μέλλον της χώρας. Τα τηλεοπτικά παράθυρα άνοιξαν, οι αριθμοί πήραν φωτιά μέσα από τις δημοσκοπήσεις και η μάχη των εντυπώσεων ξεκίνησε. Ο ξύλινος πολιτικός λόγος άνευ ουσίας και επιχειρημάτων προσπαθεί να κλέψει την παράσταση και να πείσει τους «θεατές» για το ευτυχισμένο τέλος, χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς το χάσμα μεταξύ τους είναι πλέον αγεφύρωτο αφού δεν συγκινεί κανέναν και ακόμα περισσότερο τους νέους.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία ένα μεγάλο ποσοστό της νεολαίας απέχει συνειδητά από την πολιτική. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι νέοι δεν έχουν άποψη και όραμα για την πατρίδα τους. Τα καλύτερα πολιτικά σχόλια δεν είναι αυτά που ακούγονται από τα ΜΜΕ αλλά αυτά που λέγονται στους δρόμους και σε συζητήσεις νέων. Η αυθόρμητη τοποθέτηση ενός νέου ανθρώπου δεν θα μπορούσε να αποτυπώσει καλύτερα την πολιτική πραγματικότητα στην Ελλάδα τα τελευταία τουλάχιστον 30 χρόνια. Η φράση «καλύτερα εθνικιστής παρά κλέφτης η απατεώνας» που ειπώθηκε από τον άγνωστο πρωταγωνιστή μας και καταγράφτηκε εντελώς τυχαία δείχνει την απέχθεια των νέων απέναντι στους πολιτικούς αλλά και την αγωνία τους για το αύριο.

Οι νέοι λένε όχι στη διαφθορά, στα σκάνδαλα, στην αναξιοκρατία, την εθνική παθητικότητα τη φοβία και ηττοπάθεια απέναντι στης προκλήσεις των γειτόνων μας.

Η πολιτική για τους νέους είναι ένα πεδίο ανθρώπινης δράσης που απαιτεί αυξημένες ικανότητες ως προς το ήθος, τη δυνατότητα αυτοκριτικής, την ευθύνη, την καλαισθησία, την ταπεινότητα, το αίσθημα του μέτρου και την ικανότητα διείσδυσης στην ψυχή του συνανθρώπου. Σήμερα ο πειρασμός της εξουσίας οδηγεί την πολιτική σε μια κρυπτική διαδικασία. Κρύβονται οι πολιτικοί, προφυλάσσονται, φοράνε μάσκα με αποτέλεσμα να αποξενώνονται από τους πολίτες και κυρίως από τους νέους οι οποίοι απαιτούν μια πολιτική διαφάνειας.

Η σημερινή νεολαία έχει ανάγκη από ιδανικά αξίες και πρότυπα ώστε να αγωνιστεί για το μέλλον της Ελλάδας που της ανήκει.

ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΞΕΡΕΙ! Η μόνη ανερχόμενη πολιτική δύναμη που προτάσσει το συμφέρον της χώρας πάνω απ’όλα και πολεμά το κατεστημένο είναι ο ΛΑ.Ο.Σ. Ο Πατριωτικός Παρεμβατισμός έρχεται να ανατρέψει το πολιτικό σκηνικό αφήνοντας στο περιθώριο τους διεφθαρμένους η όπως απλά τους ονομάζει η νεολαία «κλέφτες» και «απατεώνες»

Κρεμμύδα Αθηνά
Υποψήφια Βουλευτής Β’ Πειραιώς
Υπ. Βορειοηπειρωτικού τομέα ΝΕ.Ο.Σ.

Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2009

Βουλευτικές Εκλογές 2009: Συνεργασία Οικολόγων Πρασινων με Ουράνιο Τόξο!!


Στις επόμενες βουλευτικές εκλογές , στις 4 Οκτωβρίου 2009, οι Μακεδόνες ψηφίζουμε Οικολόγους Πράσινους γιατί αυτό το κόμμα, που είναι πολύ κοντά στο να μπει στη Βουλή, έχει στο πρόγραμμα του ξεκάθαρες θέσεις για θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και μειονοτήτων.Αλλά δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος, για τον οποίο οι εθνικά Μακεδόνες θα πρέπει να ψηφήσουμε τους Οικολόγους Πράσινους: ο σημαντικότερος λόγος είναι ότι έχουν ως υποψήφιο βουλευτή στη λίστα τους για τον νομό Πέλλας, τον Γιώργο Κωνσταντίνου, έναν εθνικά Μακεδόνα ακτιβιστή για την οικολογία, τα δικαιώματα των Μακεδόνων και μέλος για πολλά χρόνια του ΕΕΣ-Ουρανιο Τόξο (αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι το Ουράνιο Τόξο και οι Οικολόγοι Πράσινοι έχουν συμφωνήσει για κάποια εκλογική συνεργασία. Και γιατί να το κάνουν αυτό, άλλωστε, οι Ο.Π . αφού το κόμμα των εθνικά Μακεδόνων είναι σχεδόν ανύπαρκτο στα πολιτικά δρώμενα της Ελλάδας και το μόνο που το απασχολεί σε κάθε εθνική εκλογική αναμέτρηση είναι πώς θα βοηθηθεί το Πασοκ (και ιδιαίτερα ο κύριος Λιάνης) να πάρει την μερίδα του λέοντος από τις ψήφους των Μακεδόνων στο νομό Φλώρινας;).Η πολιτική θέση των Οικολόγων Πράσινων δεν με ικανοποίει στο θέμα της διαμάχης της Ελλάδας για την ονομασία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και θα προτιμούσα μια πιο θαρραλέα στάση τους: υπάρχει κράτος που ονομάζεται Μακεδονία γιατί υπάρχει Μακεδονικό έθνος και όχι το ανάποδο. Πριν υπάρξει μακεδονικό κράτος υπήρχαν Μακεδόνες σε όλη την γεωγραφική περιοχή που ονομάζεται Μακεδονία, πριν ακόμα αυτή μοιραστεί στα τέσσερα γειτονικά κράτη (Ελλάδα, Βουλγαρία, Σερβία και Αλβανία). Η θέση τους ότι κανείς δεν είναι πιο Μακεδόνας από όλους τους κατοίκους της Μακεδονίας, δεν με πείθει: δεν υπάρχουν ΠΙΟ Μακεδόνες από άλλους, υπάρχουν όμως οι ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ, σκέτο. Όλοι οι άλλοι κάτοικοι της Μακεδονίας αυτοπροσδιορίζονται ΕΘΝΙΚΑ με άλλο όνομα (Έλληνες, Βούλγαροι, Σέρβοι, Αλβανοί, Αρβανίτες, Ρομά η Αθίγγανοι, Τούρκοι, Βλάχοι, κτλ).Σε αυτές τις εκλογές πρέπει οι Μακεδόνες να δείξουμε την δύναμη μας, ψηφίζοντας τους Ο.Π. και ιδιαίτερα στο νομό Πέλλας ,τον υποψήφιο τους ΓΙΩΡΓΟ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ. Ίσως, με αυτό τον τρόπο, και αλλά κόμματα, σε επόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Ο.Π. και βάλουν στις λίστες τους Μακεδόνες υποψηφίους, σε όλους τους Νομούς της Μακεδονίας, όπως γίνεται με τους Τούρκους στη Θράκη. Δυστυχώς, μέχρι σήμερα οι Μακεδόνες δεν είχαν την πολιτική υποστήριξη από κανένα ελληνικό κόμμα, εάν εξαιρέσουμε το ΜΟΝΑΔΙΚΟ παράδειγμα της ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ (δεν συμμετέχει σε αυτές τις εκλογές) και κάποια μικρά αριστερά κόμματα.ΚΑΛΗ ΨΗΦΟ, ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ!


Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2009

Χρυσόγελος για Μακεδονικό
Επειδή μας την αρνήθηκε στο περιβόητο debate μας έβαλε σε σκέψεις ο κ.Χρυσόγελος σχετικά και με τις δικές του απόψεις περι των Εθνικών θεμάτων και του Μακεδονικού.

   


Σας παρουσιάζουμε μια άποψη του κ.Χρυσόγελου που είχε γίνει πριν απο μερικούς μήνες.

   "Δηλώσεις Χρυσόγελου 11/2/2009............

  - Στο εξωτερικό εφημερίδες, χάρτες, εγκυκλοπαίδειες, τουριστικοί οδηγοί, αναφέρουν πια όλο και πιο συχνά τη γειτονική χώρα ως «Μακεδονία» και την ελληνική Μακεδονία όλο και συχνότερα ως σκέτη Βόρεια Ελλάδα.

  - Η ιστορική μνήμη των ξένων αφορά κυρίως την πολυεθνική Μακεδονία του 1900 και ελάχιστα την αρχαιότητα και το Μ. Αλέξανδρο (που θεωρείται επίκαιρος όσο και ο Μ. Ναπολέων).
Η μέχρι τώρα θέση των Πράσινων στο ευρωκοινοβούλιο απηχεί σε μεγάλο βαθμό την αρνητική διάθεση της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης απέναντι στα ελληνικά επιχειρήματα. Δεν είναι εύκολο κατανοητός ο φόβος μιας ευρωπαϊκής χώρας, που ανήκει στις 29 πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου, με οικονομικού παράγοντες που ελέγχουν πάνω από το 1/3 των δραστηριοτήτων της γειτονικής χώρας. Μπορεί να μετριαστεί μόνο με την εκλογή ευρωβουλευτή από τους Οικολόγους Πράσινους, που θα μπορεί να θέτει τις θεμιτές, όχι παράλογες, ελληνικές ευαισθησίες με όρους κατανοητούς από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.

   
Στο πρόγραμμα των Οικολόγων Πράσινων αναφέρεται ότι καμιά εθνότητα (στην ευρύτερη γεωγραφική Μακεδονία) δεν είναι πιο Μακεδόνες από τις υπόλοιπες και ότι το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού αφορά και τις περιφέρειες (άρα και την ελληνική Μακεδονία). Δίπλα στα 2,5 εκατομμύρια Έλληνες Μακεδόνες μπορούν να υπάρχουν και συμπολίτες μας με διαφορετική εθνοτική συνείδηση και ταυτότητα. Γιατί θα πρέπει να το φοβόμαστε αν δεν συνδέεται με αλλαγές συνόρων ή απειλές; Δεν είναι λογικό να γίνουν αποδεκτοί με τον αυτοπροσδιορισμό που χρησιμοποιούν στη γλώσσα τους, ως Μακεντόντσι, που δε θίγει σε τίποτα τους Έλληνες Μακεδόνες; Ξέρουμε ήδη από τη γεωγραφία των προηγούμενων αιώνων (πχ τα επίσημα βιβλία του 1900) ότι υπήρχαν δίγλωσσοι πληθυσμοί στην περιοχή. Πρέπει να θεωρούμε πλέον τις διαφορετικές γλώσσες ως πλούτο πολιτισμικό και όχι ως απειλή, εξάλλου υπάρχουν διεθνείς συμβάσεις που υποστηρίζουν μια τέτοια προσέγγιση και θέτουν τέρμα σε εκμετάλλευση παρόμοιων θεμάτων για εθνικιστικούς λόγους. Κίνδυνος για τη χώρα μας δεν είναι η αναγνώρισή τους, αλλά η καχυποψία των ξένων και διεθνών οργανισμών για τη μέχρι τώρα άρνησή μας να κυρώσουμε και να εφαρμόσουμε τις ευρωπαϊκές συμβάσεις που έχουμε συνυπογράψει. Θα μπορούσαμε, εξάλλου, να προτείνουμε κοινά διαπολιτισμικά προγράμματα και την υιοθέτηση από το εκπαιδευτικό σύστημα των γειτονικών χωρών της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας. Σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού των γειτονικών μας χωρών θα ήθελε να μιλάει και ελληνικά, όσο αναπτύσσονται οι οικονομικές και κοινωνικές σχέσεις και από τις δύο πλευρές των συνόρων. Όλες οι γλώσσες της περιοχής ομιλούνται από μικρό αριθμό πολιτών στο σύνολο της ευρωπαϊκής ηπείρου. Τα ελληνικά για παράδειγμα ομιλούνται από το 3% του ευρωπαϊκού πληθυσμού, έχουμε λοιπόν κάθε συμφέρον να υπερασπιζόμαστε ως χώρα τη διατήρηση όλου του γλωσσικού πλούτου της Ευρώπης και των Βαλκανίων."

  

Άρα μάλλον δεν είναι προσωπική άποψη του Τρεμόπουλου. Προφανώς είναι ΘΕΣΗ των οιΚΩΛΟγων Πρασινων. Προφανώς και αυτό το μόρφωμα που ονομάζεται κόμμα πρέπει να καταβαραθρωθεί σε αυτές τις εκλογές.

  

Μας φτάνει ένας άκρως προδοτικός τΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή... δε θα βάλουμε και την ακραία πρώην συνιστώσα μεσα...


Πηγη 


 Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2009

ο εκπρόσωπος τύπου της ΔΗ.ΑΝΑ(Παπαθεμελή) ΥΠΕΡ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ!!!!
Τελευταία ο κύριος Παπαθεμελής έχει βαλθεί να μας τρελάνει.

Πρίν περίπου ένα μήνα ήταν υπέρ της αποφυλακίσεως του γνωστού αναρχικού - ταραξία Ηλιόπουλου ενώ τωρα μ ετά απο έρευνα ανακαλύπτουμε οτι είχε σαν εκπρόσωπο τύπου τον κ.Μελετόπουλο ο οποίος σε αρθρο του νεοσυσταθέντος κόμματος του "Δημοκρατικοί" αποκαλύπτει οτι είναι υπέρ της διχοτόμησης της Κύπρου μας. Χαρακτηριστικά αναφέρει ότι:

   

                   "Το άλλο μείζον εθνικό θέμα, το Κυπριακό, πρέπει να επιλυθεί με πραγματικά βιώσιμο τρόπο. Εφ όσον οι Κύπριοι απέρριψαν εξ αρχής την δυναμική αντιμετώπιση της τουρκικής κατοχής στον Βορρά (μέσω διεθνοποίησης του ζητήματος, εθνικής αντίστασης κ. λπ), μένει να επιτευχθεί η καλύτερη δυνατή διπλωματική λύση. Αυτό σημαίνει λύση χωρίς νομικούς γρίφους και συνταγματικά αδιέξοδες πρόνοιες, όπως ορισμένες του Σχεδίου Ανάν, αλλά ούτε και διαιώνιση της σημερινής εύφλεκτης διχοτόμησης. Μία πιθανή προς συζήτηση λύση, την οποία πάντως θα πρέπει να επιλέξουν ή απορρίψουν οι ίδιοι οι Κύπριοι με δημοψήφισμα, θα ήταν η αναγνώριση από ελληνικής πλευράς του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους με αντάλλαγμα την Αμμόχωστο, την Μόρφου και άλλα κατεχόμενα εδάφη. Κάτι τέτοιο θα έλυνε το πρόβλημα της απροθυμίας των Ελληνοκυπρίων να συνενωθούν με (και στην ουσία να χρηματοδοτήσουν) τον υπανάπτυκτο τουρκοκρατούμενο βορρά, να συμβιώσουν με χιλιάδες εποίκους από την Ανατολία και να υποστούν την επέκταση του τουρκικού επεκτατισμού και στον νότο. Μια τέτοια προσέγγιση θα μπορούσε να διευκολύνει την -κρίσιμης σημασίας- αναζήτηση διεξόδου στο σταθερά επανερχόμενο αδιέξοδο των εγγυήσεων. Επίσης, μία παρόμοια λύση θα απάλειφε μία μόνιμη εστία έντασης στην Ανατολική Μεσόγειο και θα διευκόλυνε πιθανώς την ομαλοποίηση των ελληνοτουρκικών σχέσεων γενικότερα." 

το ίδιο απόσπασμα μπορείτε να το διαβάσετε και εδώ 

   


Φυσικά θα πεί κάποιος οτι αυτές ειναι θέσεις ενός κόμματος που δημιουργήθηκε τώρα.

   


Δημιουργήθηκε τώρα αλλά ο κύριος που αναφέρει τα υπερ της διχοτομήσεως ήταν εκπρόσωπος τύπου του κ.Παπαθεμελή ώς τις εκλογές του 2007 τότε μάλιστα που έβγαιναν και χαρακτήριζαν όλους τους άλλους σαν απάτριδες, άθεους και άλλα τέτοια γραφικά.

Η απόδειξη του ότι όντως ήταν ο κ.Μελετόπουλος εκπρ.Τυπου του Παπαθεμελή μπορείτε να την βρείτε εδω και απο την προσωπική σελίδα του κ.Μελετόπουλου


Δε νομίζουμε λοιπόν οτι ο κ.Μελετόπουλος άλλαξε απόψεις σε περίπου δύο χρόνια. Λογικά ο κ.Παπαθεμελής ήξερε τις απόψεις του. Και το λέμε αυτό διότι τον τοποθέτησε ώς εκπρόσωπο Τύπου που είναι κοινό μυστικό οτι η συγκεκριμένη θέση είναι το alter ego του Προέδρου σε όλα τα κόμματα ή οργανώσεις, μη γελιόμαστε.

   

Καλό λοιπόν είναι να μας εξηγήσει κάποια πράγματα ο κ.Παπαθεμελής σχετικά και με τις δηλώσεις του πρ.εκπρ.Τυπου του αλλά δε ξεχνάμε και τις κατάπτυστες δηλώσεις για την αποφυλάκιση ενός τρομοκράτη σαν τον Ηλιόπουλο( μη γελιόμαστε πάλι, το Δεκεμβρη του 08 οι συγκεκριμένες παρακρατικές ομάδες έδρασαν καθαρά ως τρομοκράτες)

Περιμένουμε κ.Παπαθεμελή αν έχετε να μας πείτε κάτι. Αν δεν έχετε μπορείτε να κάνετε πολιτική αλλά σε χώρους που στηρίζουν αυτες τις απόψεις όπως είναι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α ή το ΑΝΤΑΡΣΥΑ. 

  


Όχι όμως στο χώρο που πρεσβεύει την Πατρίδα, το Εθνος, το Λαό.

  

Δε αυτό το χώρο είστε ανεπιθύμητος πλέον, σας το έχει δείξει και ο Λαός σε όλες τις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις.

  


Παρασκευή, 11 Σεπτεμβρίου 2009

Ο Παπανδρέου καλωσόρισε τουρκικό κόμμα των Κατεχομένων στη σοσιαλιστική διεθνή!

10.9.09Φαίνεται απίστευτο και όμως είναι αληθινό!!!

Χρειάσθηκε να γίνει Έλληνας πρόεδρος για να πάρει η Σοσιαλιστική Διεθνής μια τέτοια θέση, όταν προηγουμένως το ΠΑΣΟΚ έδωσε επανειλημμένα μάχες για να μη γίνει μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς ούτε το ρεπουμπλικανικό κόμμα του Ετσεβίτ, λόγω ακριβώς της τουρκικής εισβολής και της κατοχής στην Κύπρο.
Ο Γιώργος Παπανδρέου, αγνοώντας τις έντονες αντιρρήσεις και τις αντιδράσεις.............
του αδελφού κόμματος της Κύπρου ΕΔΕΚ, «αξιοποίησε» τη θέση του ως προέδρου για να περάσει ομόφωνα, εν απουσία της ΕΔΕΚ, απόφαση του Συμβουλίου υπέρ της εντάξεως του ρεπουμπλικανικού κόμματος του σημερινού κατοχικού τουρκοκυπρίου ηγέτη Ταλάτ στη Σοσιαλιστική Διεθνή.

Το ρεπουμπλικανικό κόμμα του Ταλάτ είναι αδελφό κόμμα του ομώνυμου κόμματος της Τουρκίας, του οποίου σημερινός πρόεδρος είναι ο Ντενίζ Μπαϊκάλ, διάδοχος του πρωθυπουργού του «Αττίλα», Ετσεβίτ. Με τον Μπαϊκάλ, σε μια άλλη έξαρση ελληνοτουρκικής «φιλίας», ο Γιώργος Παπανδρέου, ως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, προσφάτως στη Ρόδο συνδιοργάνωσε υπό την αιγίδα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς διάσκεψη για τη λαθρομετανάστευση. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως βρήκε την ευκαιρία να διακηρύξει, ειδικά στον ευαίσθητο χώρο του Αιγαίου, όπου μαίνεται καθημερινά ο πόλεμος των δουλεμπόρων, πολιτική ανοικτών συνόρων για τη λαθρομετανάστευση!

Ακόμη όμως και η διακήρυξη αυτή ωχριά μπροστά στην αναγνώριση και προβολή του ηγέτη του κατοχικού καθεστώτος της Κύπρου ως «σοσιαλιστή συντρόφου» στη Σοσιαλιστική Διεθνή! Αντί δηλαδή να καταγγέλλεται η τουρκική κατοχή και να ζητείται η αποχώρηση των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων, αντιμετωπίζονται τα κατεχόμενα περίπου ως η «επικράτεια», ως το «κράτος» των Τουρκοκυπρίων! Στη βάση αυτή, η Σοσιαλιστική Διεθνής προσφέρεται να διαμεσολαβήσει μεταξύ των δύο «κοινοτήτων» και να καταστήσει μέλος της και «σοσιαλιστές συντρόφους» το κυβερνών κόμμα του ψευδοκράτους, με «πρόεδρο» τον Ταλάτ!

Το «Παρόν» είχε πληροφορηθεί από μήνες τα σχέδια του νέου προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για τον Ταλάτ και είχε γράψει γι’ αυτά σε προηγούμενες εκδόσεις. Ένα δείγμα της πολιτικής αυτής διεφάνη, επίσης, εδώ και αρκετούς μήνες στο περιοδικό η «Μεταρρύθμιση», που εκδίδεται, υπό την σκέπη του «νέου» ΠΑΣΟΚ, από εξέχοντα μέλη της «εκσυγχρονιστικής πρωτοπορίας» (Μπίστης, Σωμερίτης, Μπεγλίτης).

Στο εξώφυλλο της πρώτης εκδόσεως δημοσιεύθηκαν τότε οι φωτογραφίες έξι ηγετών της «Ευρωπαϊκής Αριστεράς»! Ο ένας από αυτούς ήταν ο Ταλάτ!

Η πράξη αυτή του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως πλήττει ευθέως τη θέση της Κύπρου. Ενισχύει εκ των πραγμάτων τις προσπάθειες όλων εκείνων που θέλουν να επιβάλουν στην Κύπρο το «απευθείας εμπόριο». Την ντε φάκτο δηλαδή αναγνώριση του ψευδοκράτους, ως «αντάλλαγμα» για την εφαρμογή από την Άγκυρα του Πρωτοκόλλου Τελωνειακής Συνδέσεως. Η πράξη αυτή τραβάει κυριολεκτικά το χαλί κάτω από τα πόδια της Κύπρου.
Αυτή είναι λοιπόν η αξιοποίηση από τον Γιώργο Παπανδρέου της θέσεώς του ως πρόεδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για να βοηθήσει τα εθνικά μας θέματα;

Παραθέτουμε στη συνέχεια την ανακοίνωση της Σοσιαλιστικής Διεθνούς που επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Το Συμβούλιο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, που συνήλθε στο Σαντιάγο της Χιλής από 5-7 Νοεμβρίου 2006 υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου, αποφάσισε ομόφωνα «να προωθήσει το αίτημα από την Κύπρο που κατέθεσε το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα εδώ και καιρό για να γίνει δόκιμο μέλος». Όπως αναφέρεται στην απόφαση, «έχουμε ήδη ένα μέλος από την Κύπρου που ανήκει στην ελληνοκυπριακή κοινότητα. Επιθυμούμε να προωθήσουμε την ειρήνη στο νησί και την επίλυση του Κυπριακού. Γι’ αυτό θέλουμε να ανοίξουμε την πόρτα μας και στην τουρκοκυπριακή κοινότητα με στόχο να ενισχύσουμε τη δυνατότητα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς να παίξει ρόλο για σταθερότητα και ειρήνη στην Κύπρο. Το Συμβούλιο συστήνει την απόκτηση της ιδιότητας του δόκιμου μέλους που θα επικυρωθεί τελικά σε ένα χρόνο στο Συνέδριο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς».

ΠΗΓΗ

Εκτός ψηφοδελτίων ο Σημίτης

Σε ναυάγιο οδηγήθηκαν οι συζητήσεις μεταξύ του Γιώργου Παπανδρέου και του Κώστα Σημίτη, με αποτέλεσμα ο πρώην πρωθυπουργός να μείνει τελικά εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ μετά από 24 χρόνια αδιάλειπτης παρουσίας στο κοινοβούλιο.

Ο κ. Παπανδρέου πρότεινε στον κ. Σημίτη να μετακινηθεί από την Α’ Πειραιά, όπου εκλεγόταν ως τώρα, στην Α’ Αθήνας, προκειμένου να εκλεγούν νέα πρόσωπα στο λιμάνι και με δεδομένο ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν χρειάζεται σταυρό και άρα μπορεί να εκλεγεί σε οποιαδήποτε εκλογική περιφέρεια.

Διαφορετικά, του πρότεινε, να παραμείνει στην Α’ Πειραιά. Σύμφωνα με την Ιπποκράτους ο κ. Σημίτης απαίτησε τη θέση του επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο επικρατείας και μόνον αυτή, αρνούμενος να μείνει στην Α’ Πειραιά παρότι προ ημερών είχε διαμηνύσει ότι είναι κατ’ αρχήν αυτονόητη η υποψηφιότητά του στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια.

Τετάρτη, 9 Σεπτεμβρίου 2009

Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α στο πλευρό εγκληματιών!!!

Παρ’ όλα τα χάλια στα οποία ευρίσκεται το «κόμμα-στοργική αγκαλιά» κουκουλοφόρων και λαθρομεταναστών δεν χάνει την ευκαιρία να ρίχνει λάσπη κατά της Χρυσής Αυγής. Σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει τα παρακάτω:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ – ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΞΑΡΣΗ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ. Η Επιτροπή Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει τη νέα έξαρση ρατσιστικής βίας που σημειώθηκε στον Άγιο Παντελεήμονα από ομάδες της Χρυσής Αυγής που δρουν ανεξέλεγκτα έχοντας ασυλία από την Αστυνομία. Είναι απαράδεκτο το γεγονός ότι οι συγκεκριμένες ομάδες κυκλοφορούν εδώ και μια βδομάδα στην περιοχή κρατώντας σίδερα και ξύλα και τρομοκρατώντας τους μετανάστες.

Φαίνεται ότι η συμμορία της Χρυσής Αυγής ξεκίνησε την προεκλογική της εκστρατεία με έναν κύκλο βίας και αίματος, ενώ η κυβέρνηση, ύστερα από ένα πανελλαδικό τρίμηνο ρεσιτάλ μισαλλοδοξίας και πογκρόμ σε βάρος αλλοδαπών, αδυνατεί να αντιδράσει φοβούμενη μήπως χάσει κι άλλες ψήφους στοιχείων με ακροδεξιά νοοτροπία. Υπουργείο και ΕΛ.ΑΣ. είναι για άλλη μια φορά έκθετοι και υπόλογοι.

8/9/2009 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ”

AΠΟ ΤO:xryshaygh.wordpress

H αλήθεια για τα γεγονότα περιγράφεται από κάτοικο- αυτόπτη μάρτυραΟι προκλήσεις των Αφγανών λαθρομεταναστών στον Άγιο Παντελεήμονα έφτασαν τους κατοίκους στα όρια τους. Επειδή υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας στο συγκεκριμένο επεισόδιο μπορώ να σας διηγηθώ ακριβώς τι συνέβη..
Στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα υπήρχε μια παρέα Αφγανών τώρα τελευταία που συνεχώς παρενοχλούσε τους κατοίκους και ειδικά τα μικρά κοριτσάκια (ελληνίδες,πολωνέζες,αλβανίδες) η αστυνομία όπως συνήθως πήγαινε και αυτοί μόλις βλέπανε αστυνομικούς φεύγανε και ερχόντουσαν πάλι όταν ηρεμούσαν τα πράγματα.
Οι συγκεκριμένοι σύμφωνα με τους κατοίκους πουλούσαν ναρκωτικά,και για αυτό το λόγο ξημεροβραδυάζανε στην πλατεία..
Ετσι και εχθές ένας Πολωνός πατέρας 14χρόνης προσπάθησε να ζητήσει τον λόγο απο τους αφγανούς και πάνω στην κουβέντα παραλίγο να τον μαχαιρώσουνε ύπουλα.
Κάτοικοι διαφόρων εθνικοτήτων βλεποντας τι γίνετε,μπήκαν στην μέση για να σώσουνε τον Πολωνό.
Η προσπάθεια αυτή θεωρήθηκε απο τους αφγανούς σαν απειλητική κίνηση και επιτέθηκαν και στους άλλους. Η όλη φασαρία κατέληξε σε ανθρωποκυνηγητό μεταξύ κατοίκων που βγήκαν απο τις καφετέριες,κατά των λαθρομεταναστών. Πίσω απο την εκκλησία οι κάτοικοι καταφέρανε και πιάσανε μερικούς και τους ξυλοφορτώσανε. Αποτέλεσμα ήταν ο ένας να βρεθεί στο νοσοκομείο και ένας άλλος έφυγε μόλις είδε να έρχετε περιπολικό και δεν πρόλαβε να τον πάρει ασθενοφόρο.Απο όσο είδα πρέπει να χτύπησε και ένας Πολωνός που είχε πάει να βοηθήσει τον ομοεθνή του.
Πολλοί Έλληνες που βλέπαμε το περιστατικό,λέγαμε μεταξύ μας να μην πάμε να βοηθήσουμε,γιατί θα αρχίσουν τα ΜΜΕ και τα γνωστά παπαγαλάκια των αριστερών να λένε για φασίστες και χρυσή αυγή.
Επειδή πολλοί θα πούνε ότι ήταν χρυσαυγίτες και φασίστες, θα σας ενημερώσω ότι οι έλληνες στην συμπλοκή ήταν 3-4 οι υπόλοιποι περίπου 20,ήταν αλλοδαποί που μένουν στην περιοχή,και είναι διαφορετικών εθνικοτήτων..
Και έτσι το παραμύθι των φασιστών κατοίκων πάει περίπατο.
Τώρα τι θα πούνε φασίστες μετανάστες χτυπήσανε λαθρομετανάστες;
Ή θα τα φορτώσουν πάλι στους Έλληνες,χωρίς να έχουμε εμείς καμία συμετοχή στο επεισόδιο.
     
Πηγή ΕΓΕΡΣΙΣ
    

Δευτέρα, 7 Σεπτεμβρίου 2009

Μέσα στην Εβδομάδα τα ονόματα βόμβες απο τον ΛΑ.Ο.Σ.

Τελευταία αναπτύσεται μια έντονη φημολογία σχετικά με τα "βαρια" ονόματα που θα μπούν στις λίστες απο τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.
Ήδη έχει ξεκινήσει παίρνοντας απο τη ΝΔ τους κκ. Κωνσταντάρα, Γαρουφαλιά και την κ.Παπανδρέου ενώ έκανε ένα πολύ έξυπνο άνοιγμα σε χώρο πέρα απο την πολιτική παρουσιάζοντας άτυπα σήμερα τον κ.Ανατολάκη.
Όμως απο πληροφορίες και απο Ρηγίλλης αλλά και απο Καλλιρόης αναμένεται μέσα στην εβδομάδα να ανακοινωθούν ονόματα που θα προκαλέσουν σεισμό.
Τα ονόματα που έχουν ακουστεί ειναι πάρα πολλά με κυριότερες και δυνατότερες επιλογές αυτά του δημοσιογράφου Γ. Τράγκα, του Β. Πολύδωρα, του Γ. Μανώλη, του Κ. Κιλτίδη.
Μάλιστα απο πληροφορίες πάλι απο ΝΔ την τελευταία εβδομάδα υπήρξε έντονη αψημαχία σε σημείο έντονου τσακωμού μεταξύ του Κώστα Κιλτίδη και του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.
Στη Νεα Δημοκρατία επικρατεί η απόλυτη σύγχηση και αυτό διότι οι περισσότεροι απο τους μισούς
καραμανλικούς μιλάνε με τα χειρότερα λόγια για τον ίδιο τον πρωθυπουργό που επικροτούσαν τις τελευταίες ημέρες.
Μιλούν για μια Νέα Δημοκρατία που υπάρχει περίπτωση να φτάσει στα ιστορικά της χαμηλά και έχουν ακουστεί μάλιστα και ποσοστά του 27-30%
Φυσικό λοιπόν είναι πολλά απο τα βαριά ονόματα της ΝΔ να θέλουν πλέον να προλάβουν την πανωλεθρία πηγαίνοντας στο πλέον ανερχόμενο κόμμα στην Ελλάδα.
Το μόνο σίγουρο είναι οτι το επιτελείο του ΛΑ.Ο.Σ. και ο Γιώργος Καρατζαφέρης θα μας ταρακουνήσουν αρκετά με τις ανακοινώσεις των ονομάτων μέσα στην εβδομάδα...Τα παραπάνω είναι πληροφορίες μέσα απο τα κομματικά επιτελεία ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ. και μεταφέρονται με κάθε επιφύλαξη