Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΗΠΑ: Δικαστής ζητεί πρόσβαση σε tweets διαδηλωτή

 http://www.techncom.net/wp-content/uploads/2012/04/tweet.png

Δικαστής της Νέας Υόρκης ζήτησε από το Twitter να τού διαβιβάσει τα στοιχεία ενός από τους χρήστες του που συμμετείχε στις διαδηλώσεις του κινήματος Occupy Wall Street.
Σύμφωνα με το δικαστή Μάθιου Σκιαρίνο, ο νόμος τού επιτρέπει την πρόσβαση στα tweets και σε άλλα δεδομένα που αφορούν τον Μάλκομ Χάρις, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή σε επεισόδια στο πλαίσιο διαδήλωσης στη Γέφυρα του Μπρούκλιν στη Νέα Υόρκη τον περασμένο χρόνο.
Ο κ. Σκιαρίνο δήλωσε ότι τα μηνύματα δεν συνιστούν προσωπικά δεδομένα και ότι, κατά συνέπεια, δεν καλύπτονται από τη συνταγματική εγγύηση που προστατεύει την ιδιωτική ζωή.
«Όταν αναρτάς ένα tweet, είναι σαν να φωνάζεις από το παράθυρο, ο στόχος δεν είναι να το κρατήσεις μυστικό», σημειώνει ο δικαστής σε μία 11σέλιδη απόφαση.
«Το σύνταγμα δίνει το δικαίωμα ανάρτησης tweet, αλλά καθώς πολλοί άνθρωποι το διαβάζουν για λογαριασμό τους, υπάρχουν παρά ταύτα συνέπειες αυτών των απόψεων που εκφράζονται δημόσια. Αυτό που εκφράζετε δημόσια ανήκει σε όλον τον κόσμο, ό,τι κρατάτε για τον εαυτό σας σάς ανήκει», υποστηρίζει.
Το Twitter ανακοίνωσε ότι θα εξετάσει τις ενέργειες στις οποίες θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες.
«Σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας του Twitter, οι χρήστες είναι ιδιοκτήτες του περιεχομένου των μηνυμάτων που αναρτούν. Υπερασπιζόμαστε αποφασιστικά τους χρήστες μας και τα δικαιώματά τους», διαβεβαίωσε η εταιρεία.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ Γαλλ. Πρακτορείο

Δεν υπάρχουν σχόλια: